Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.18 0 0 843

A topik témáját igazán feldolgozhatnád egy cikkben is és szívesen fogadnálak vele a vallaskritika.virtus.hu rovatomban.

Előzmény: szegyenloske (841)
szelíd galamb Creative Commons License 2008.06.18 0 0 842

Látod csak a Tejútrendszer milliárdnyi csillaga körüli bolygókat ?

Hány üzenetet kaptunk eddig, a milliárdnyi bolygó feltételezett lakóitól?

Egyet se.

Előzmény: szegyenloske (841)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.18 0 0 841

Látod csak a Tejútrendszer milliárdnyi csillaga körüli bolygókat ?

Nem csak a Naprendszerből áll a világ. De baktériumok itt is lehetnek.

Előzmény: szelíd galamb (840)
szelíd galamb Creative Commons License 2008.06.18 0 0 840

Mert tudod, hogy nincs máshol élet ????????????

Nem tudom, csak látom.

Előzmény: szegyenloske (839)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.18 0 0 839

Mert tudod, hogy nincs máshol élet ????????????

Előzmény: szelíd galamb (838)
szelíd galamb Creative Commons License 2008.06.18 0 0 838

"Földön kívüli eredetű génanyagot talált egy nemzetközi kutatócsoport egy ausztrál meteort vizsgálva. "

Ez jó hír, de kinek?

Mert ettől még továbbra sincs sehol élet a földön kívül.

Arról meg nem is beszélve, hogy ilyen "felfedezés" már sokszor született régebben is, aztán mindig kiderült, hogy a földön szennyeződött be az élet bizonyítékaival.

Ez a meteorit, (jó kis szaklap lehet, amely nem tudja megkülönböztetni a meteort a meteorittól.) már harminc éve a földön állt, volt bőven ideje elszennyeződni az élet bizonyítékaival.

Előzmény: szegyenloske (837)
szegyenloske Creative Commons License 2008.06.17 0 0 837

Újabb komoly felfedezés született :

Földön kívüli élet

2008. június 17. 07:09

Földön kívüli eredetű génanyagot talált egy nemzetközi kutatócsoport egy ausztrál meteort vizsgálva. A felfedezés azt sugallja, hogy az első DNS- és RNS-molekulák az űrből érkeztek.

Az európai és amerikai kutatók csoportja (többek között a londoni Imperial College, a NASA és a The Open University kutatói) az Earth and Planetary Science Letters szaklapban publikálták felfedezésüket - a tanulmány szerint olyan nukleobázisokat (DNS- és RNS-alapanyagokat) találtak a Földre 1969-ban zuhant ausztrál Murchison meteoritban, amelyek vélhetően az űrben alakultak ki. A földi anyagokban ugyanis egy könnyebb változatú szénváltozat van, míg a meteorban talált szénforma sokkal súlyosabb.

A tanulmány fő szerzője, Zita Martins szerint a felfedezés a korai evolúcióra vethet több fényt. Társa, Mark Sephton professzor pedig úgy véli, a meteorok a Naprendszer kialakulásának maradékaiként is felfoghatók, ebből kiindulva pedig azt is állíthatjuk, hogy az élethez szükséges kémiai komponensek gyakorlatilag tetszőlegesen szétszóródhattak a kozmoszban, amelyik bolygón pedig már létezett a megfelelő kémiai háttér, ott az élet is megjelenhetett. 3,8 és 4,5 milliárd évvel ezelőtt ugyanis számos, a Murchisonhoz hasonló meteor csapódott a Földbe, így a Földön és a Marson is rengeteg génanyag szóródhatott szét.

dr_bubo Creative Commons License 2008.05.24 0 0 836
A mélység titka: remény a földönkívüli életre 2008-05-23 19:00:00

Az újfundlandi partok mentén végzett kutatások során tudósok a tengerfenék fúrásakor kétszer akkora mélységben találtak élőlényeket, mint korábban valaha. A mintában található egysejtűek 1626 méteres mélységben élnek, rendkívül magas hőmérsékleten.

„A talált mikrobák valószínűleg nem csak a legmélyebben élő, de a legforróbb élőlények is az óceánok talajában élők közül” – mondta el R. John Parkes, a Cardiff Egyetem geobiológusa.

Korábban ugyan sokkal mélyebben is találtak élőlényeket a föld alatt – az egyik baktériumfajta például 3 kilométeres mélységben is megél -, a tengerfenék alatt azonban eddig 842 méter volt a legmélyebb pont, ahonnan élet jelét sikerült felszínre hozni.

Parkes és kollégái az Óceán Fúró Program (Ocean Drilling Program) keretein belül felszínre hozott kőzeteket tanulmányozták. A mintákban prokarióták jelenlétét mutatták ki - olyan egysejtűekét, melyek nem rendelkeznek sejtmaggal.

A frissen felfedezett életforma vélhetőleg metánból nyeri a szükséges energiát. 111 millió éves kőzetben tenyészik, 60-100 fokos hőmérsékleti viszonyok között. Ilyen extrém körülmények mellett az élet meglehetősen ritkán figyelhető meg.

„Nincs fény, nincs oxigén a környezetükben. Gyakorlatilag csak a kőzet veszi őket körül. Mindazonáltal van némi hely a víz számára is, amelyre az organizmusoknak szükségük van.”

A föld legszélsőségesebb körülményekkel rendelkező szegleteiben felfedezett életformák rávilágítanak a földönkívüli élet kutatásának lehetőségeire is. „Amíg nem tudjuk, mi van a Földön, fogalmunk sem lehet róla, mi fordulhat elő más bolygókon” – fogalmazott Parkes. „A tanulság számomra ebből a vizsgálatból az, hogy nem elég egy pillantást vetni a Mars felszínére, és kijelenteni, hogy nincs rajta élet. Ha földi körülmények között az élet ilyen mélységben is létezik, semmi sem zárja ki, hogy ez más bolygókon is így lehet.”
szelíd galamb Creative Commons License 2008.05.23 0 0 835

"Egyre inkább kiderül : az élet egy általános jelenség a világon: "

Hát igen, a Holdon csak úgy hemzsegnek az állatok és eszik azt a sok sok növényt.

A marslakók meg aztán......

Előzmény: szegyenloske (834)
szegyenloske Creative Commons License 2008.05.23 0 0 834

Egyre inkább kiderül : az élet egy általános jelenség a világon:

Az újfundlandi partok mentén végzett kutatások során tudósok a tengerfenék fúrásakor kétszer akkora mélységben találtak élőlényeket, mint korábban valaha. A mintában található egysejtűek 1626 méteres mélységben élnek, rendkívül magas hőmérsékleten.

„A talált mikrobák valószínűleg nem csak a legmélyebben élő, de a legforróbb élőlények is az óceánok talajában élők közül” – mondta el R. John Parkes, a Cardiff Egyetem geobiológusa.

Korábban ugyan sokkal mélyebben is találtak élőlényeket a föld alatt – az egyik baktériumfajta például 3 kilométeres mélységben is megél -, a tengerfenék alatt azonban eddig 842 méter volt a legmélyebb pont, ahonnan élet jelét sikerült felszínre hozni.

Parkes és kollégái az Óceán Fúró Program (Ocean Drilling Program) keretein belül felszínre hozott kőzeteket tanulmányozták. A mintákban prokarióták jelenlétét mutatták ki - olyan egysejtűekét, melyek nem rendelkeznek sejtmaggal.

A frissen felfedezett életforma vélhetőleg metánból nyeri a szükséges energiát. 111 millió éves kőzetben tenyészik, 60-100 fokos hőmérsékleti viszonyok között. Ilyen extrém körülmények mellett az élet meglehetősen ritkán figyelhető meg.

„Nincs fény, nincs oxigén a környezetükben. Gyakorlatilag csak a kőzet veszi őket körül. Mindazonáltal van némi hely a víz számára is, amelyre az organizmusoknak szükségük van.”

A föld legszélsőségesebb körülményekkel rendelkező szegleteiben felfedezett életformák rávilágítanak a földönkívüli élet kutatásának lehetőségeire is. „Amíg nem tudjuk, mi van a Földön, fogalmunk sem lehet róla, mi fordulhat elő más bolygókon” – fogalmazott Parkes. „A tanulság számomra ebből a vizsgálatból az, hogy nem elég egy pillantást vetni a Mars felszínére, és kijelenteni, hogy nincs rajta élet. Ha földi körülmények között az élet ilyen mélységben is létezik, semmi sem zárja ki, hogy ez más bolygókon is így lehet.”

szegyenloske Creative Commons License 2008.05.23 0 0 833

Ma 10-től a National Geographic csatornán egyórás film a szervetlen anyagból az

élet kialakulása.

szegyenloske Creative Commons License 2008.05.23 0 0 832

Én is beleolvastam a hirbe, köszi !

Előzmény: dr_bubo (831)
dr_bubo Creative Commons License 2008.05.23 0 0 831
Az evolúció hiányzó láncszemét találták meg
2008. május 23., péntek 7:34 InfoRádió / Reuters

Évtizedes vita végére tehetnek pontot kanadai kutatók, akik egy 290 millió évvel ezelőtt élt állat kövületét találták meg. A lény valószínűleg a mai békák és a szalamandrák közös őse lehet.

1
A ma élő kétéltűek eredete régóta vita tárgya, mivel törzsfejlődésük jelentős lépéseiről eddig semmilyen fosszília nem került elő. A Nature-ben publikált kanadai felfedezés segíthet eldönteni ezt a vitát.

A Calgary Egyetem vizsgálatot vezető professzora elmondta: a 290 millió évvel ezelőtt élt állat pontosan beilleszthető az egyik ilyen evolúciós fehér foltba, egyaránt hasonlít a mai békákra és szalamandrákra, ezért nem tudományosan a békamandra nevet adták neki. Az állatról készített fantáziarajzot megnézheti a Reuters oldalára kattintva.

Az egykori kétéltű bokacsontja a mai szalamandrákéhoz hasonlít, állkapcsát viszont a békák örökölték. A tudósoknak szerencséjük van, a fosszília ugyanis szinte teljesen ép, csak a lábainak egy része tűnt el az idők folyamán.

Jason Anderson szerint eredményük arra utal, hogy a békák és a szalamandrák fejlődése csak viszonylag későn vált szét.
DonMilano Creative Commons License 2008.05.09 0 0 830
Ave! Annyi hozzászólást engedjetek meg, hogy az itt idézett, Teremtő géntechnika? című cikkhez semmi közöm nincs, még akkor sem, ha az én nevemmel jelent meg. Sem eszmeileg, sem szakmailag nem tudok közösséget vállalni az ebben foglaltakkal.

(Édesapám és nagypapám szintén erre a névre hallgat, de egyiküknek sincs köze az említett íráshoz.)
Előzmény: szegyenloske (-)
szegyenloske Creative Commons License 2008.03.12 0 0 829

Melyik " esetről" beszélsz konkrétan ?

Előzmény: tanide (828)
tanide Creative Commons License 2008.03.11 0 0 828
Valóban nem "szükséges" hozzá senki :) csak laboratóriumi körülmény, és egy személy aki minezt levezérli,,,:P
Előzmény: szegyenloske (807)
szegyenloske Creative Commons License 2008.03.10 0 0 827

A tényekkel egyre nehezebb komolyan vitázni.

Csak ellentmondani.  Ahogy a teremtés hívőknek sem jut sokkal több.

Előzmény: Hampu (826)
Hampu Creative Commons License 2008.03.09 0 0 826
úgy gondolom, hogy az Istenek azok tényleg teremtődtek az

evolúció során a kezdetleges emberek képzeletében.

Szerinted ez nem illik ide ?

Előzmény: Aventinus (824)
szegyenloske Creative Commons License 2008.03.09 0 0 825

A teremtés-hívők sem értik, hanem hiszik.

Előzmény: Hampu (823)
Aventinus Creative Commons License 2008.03.08 0 0 824

Én azt javaslom, hogy ezt a témát az általad nyitott fórumban folytassátok, itt pedig térjünk vissza a topikleíráshoz.
Előzmény: Hampu (823)
Hampu Creative Commons License 2008.03.08 0 0 823

" Valójában mit akarsz kifejezni, vagy kérdezni ?"

A Biblia hülyeségeit kezdve a teremtéssel, szószerint idéztem.Elhiszem, hogy nem érted mert én sem értem.

Előzmény: szegyenloske (817)
Hampu Creative Commons License 2008.03.08 0 0 822

"  ők is teremtődtek ugye, mint minden, és mindenki."

Ezt nem tudom de úgy gondolom, hogy az Istenek azok tényleg teremtődtek az

evolúció során a kezdetleges emberek képzeletében.

Előzmény: szegyenloske (820)
szegyenloske Creative Commons License 2008.03.08 0 0 820

Nos : Káin Nód földjére ment feleséget keresni.

Akik valahogy kinőttek a földből Ádámék előtt.

Vagy látatlanban ők is teremtődtek ugye, mint minden, és mindenki.

Ezért / volt / olyan fontos az első élet " teremtése" hiszen a későbbiek már így

részletkérdésnek voltak tekinthetők.

Előzmény: Hampu (816)
Hampu Creative Commons License 2008.03.08 0 0 819

" Szerintem túlzott fontosságot tulajdonítasz a Bibliának. Van még annyi más könyv ..."

Nem tulajditok túlzott fontosságot sőt nagy hülyeségnek tartom de az volt a kérdés, hogy mit olvastál a Bibliából.

Viszont sok hiszékeny ember szent könyvnek tartja pedig el sem olvassa csak hisz a papoknak. Ezeknek kellene egy kis felvilágositás de nem veszem komolyan csak szórakozásnak.

Előzmény: nazuna (818)
nazuna Creative Commons License 2008.03.08 0 0 818
Szerintem túlzott fontosságot tulajdonítasz a Bibliának. Van még annyi más könyv ...
szegyenloske Creative Commons License 2008.03.08 0 0 817

Valójában mit akarsz kifejezni, vagy kérdezni ?

Hampu Creative Commons License 2008.03.07 0 0 816

MIT OLVASTAM A BIBLIÁBÓL :

Ellentmondások, tévedések, hazugságok hülyeségek a Bibliában. Kain és Ábel:

Mózes I. 4-rész :

3. Kain földmüves vol gyümölcsöt áldozott az Úrnak.

4. Ábel állatokat ölt le és égő áldozatul adta az Úrnak.Az Úr szereti az égett

hús szagát de a gyümölcs és a zöldség nem tetszett neki ezért Kain áldozatára nem tekintett.

8. Ezért Kain megölte Ábelt.

10. Mondá az Úr . Mit cselekedtél ?

11. Ezért átkozott leszel a földön, szökevény és bujdosó.

14. Aki rám talál megöl engemet mondta Kain.KI ÖLHETTE VOLNA MEG ?Egy másik Isten teremtménye ?

15. Mondá az Úr: nem úgy lessz sőt aki Kaint megöli azt hétszerte megbüntetem és jelet tőn az Úr Kainra

hogy senki meg ne ölje.KI MILYEN MÁSIK ISTEN TEREMTMÉNYE ölhette volna meg ?

16. Kain elbújdosott.

17. Kain megnősült. KIT VEHETETT EL egy másik Isten teremtményét ?

25. Ádám csak ezután csinált még gyereket és nevezé SZET-nek. Más magzatot adott nekem Isten

Ábel helyett mondta Ádám.

26. SZET-nek is fia születik kit ÉNOSZ-nak nevez.HÁT EZ MEG HOGYAN SZÜLETETT ?

Nő ill. anya nélkül ?

EZÉRT KITILTOTTAK ÉS TÖRÖLTÉK EZEKET A BIBLIAI IDÉZETEKET igy emlékezetből irtam

újra de most lemásolom,hogy meglegyen ha törlik.

KI ÉS MILYEN INDOKKAL MODERÁL ILYEN RÉSZLE HAJLÓAN ? A sötét hiedelmek

pártján a velvilágositás ellen ?

dr_bubo Creative Commons License 2008.02.11 0 0 814
Én próbálom áttenni IDE a témát, de nem nagyonakar sikerülni.

amida: IDE lesz a válaszom.
Előzmény: Lektor (812)
Lektor Creative Commons License 2008.02.11 0 0 812

Legyetek szívesek mellőzni az olyan spirituális fejtegetéseket, amelyek nincsenek közvetlen összefüggésben a topik témájával.

dr_bubo Creative Commons License 2008.02.11 0 0 808

amida:

a spirituális jelenségekben és átélésekben hiszek, mert én is tapasztaltam ilyet. Csak az a helyzet, hogy attól függően milyen vallású az illető,aki ezt tapasztalja, a saját vallásának hitét látja benne igazolódni.

az emberi agy olyan, hogy mindenben mintát keres, és az elménk olyan hogy bármilyen magyarázat jobb mint a nem magyarázat elvét követi.

nincs az a spirituális élmény, ami bármi módon autentikálná azt amit a legtöbb vallásos interpretál a vallásának gyakorlása közben.

a belső megélés nem bizonyiték. az pedig hogy sokan hiszik semmit nem jelent, az emberek tudatos lények, félnek a haláltol, és azt hiszik az ő esetükben kivélet fognak tenni, az ember éhezik a spiritualitásra és a túlélésre, az agyun k ilyen. ezért minden ilyen spirituális jelenséget vallási módon magyarázása egy nyerésre született módszer.

Az emberiség a 21. században felnőtt odáig hogy az ilyen gyerekmesékkel felhagyjon

ami a belső meggyőződésedet illeti: miért is kéne tisztelni? miben más a vallás mint a zenei, vagy politikai meggyőződésed, ami kritizálható, de a belső meggyőződésed nem?
a vallásnak pont ez a baja hogy hozzászokott a történelem során hogy nem kritizálhatták.
itt az ideje kritizálni, itt az ideje elmondani mekkora marhaság a te belső meggyőződésed. szokjál hozzá.

Előzmény: Amida (806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!