Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 948
Úgy néz ki, hogy inkább te szorulsz segítségre ! :-)) DDD
Előzmény: SvinGergely (947)
SvinGergely Creative Commons License 2010.11.01 0 0 947
Segítsek vagy kitalálod magadtól?

NŐ.
Előzmény: Törölt nick (946)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.01 0 0 946

Irod, hogy "...magas szintű angol és társalgási német nyelvismerettel "  rendelkezel, és hogy " sajnos a franciát nem beszéled ".

Miért nem keresel munkát olyan országban aminek beszéled a nyelvét ? Vagy az túl egyszerű lenne? :-))

Előzmény: SvinGergely (942)
bagigabor Creative Commons License 2010.11.01 0 0 945
Köszi, keresem
ÜDv
Előzmény: Dobri (944)
Dobri Creative Commons License 2010.11.01 0 0 944
Üdv!

Earles névvel egy srác 1-2 éve költözött oda.Ő is autószereléssel vagy hasonlóval foglalkozott otthon.Keresd meg az adatlapját és az email címe nyilvános.A többit már a te dolgod!:))
Előzmény: bagigabor (941)
Dobri Creative Commons License 2010.11.01 0 0 943
Üdv!

Ezek szerint akkor még nem olvastál a franciák nyelvi nacionalizmusáról?:)
Nem igazán értem,hogy miért gondolják elég sokan,hogy angollal majd boldogulnak!
Volt itt Strasbourgban egy magyar srác aki semmi francia tudással tudott elhelyezkedni a szakterületén.Kémiából doktorált és egy itteni kutotó intézetnél dolgozott kb. másfél évet.Ott angol volt a társalgási nyelv.Nagyon sok srácot ismerek akik semmi francia tudás nélkül azonnal munkát kaptak,de az megint más téma.
Nézz körül luxemburgi lehetőségek között.Elég gyakran vagyok ott és úgy tapasztaltam,hogy hiába a francia a hivatalos nyelv leggyakrabban az angolt és a németet használják az ott dolgozók.
Előzmény: SvinGergely (942)
SvinGergely Creative Commons License 2010.10.31 0 0 942
Sziasztok,

30 éves, nemzetközi szakmai papírokkal (Microsoft, ITIL) rendelkező informatikus (rendszergazda / Helpdesk / Onsite technikus) vagyok, magas szintű angol és társalgási német nyelvismerettel. Szeptember elején érkeztem Marseille mellé, azóta keresek munkát - vajmi kevés sikerrel. Budapesten multinacionális, business angol környezetben dolgoztam, azt hittem, itt Dél-Franciaországban is vannak cégek, ahol angol az üzleti nyelv - máig nem sikerült egyet sem találnom. Sajnos a franciát nem beszélem, bár tanulom és értek is egy keveset.

Gondolom legtöbben valamilyen szintű nyelvtudással állak neki a francia életnek, de érdekelne azon kevesek tapasztalata, akik hasonló cipőben jártak/járnak, mint én. Merre, hová induljak? Jelenlegi szempontok szerint a teljes dél-francia partvidéken keresnék munkát, bármilyet amihez angol elegendő.

Minden infomorzsának nagyon örülnék, el vagyok eléggé kenődve jelenleg.
bagigabor Creative Commons License 2010.10.31 0 0 941
Sziasztok!

Korzika munkalehetőségekkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 35 éves, két gyermekes családapa vagyok, 15 éve vállalkozóként dolgozom, autókkal foglalkozom már jó régóta...
Mostanra sikerült megutáltatnia velem a mindenkori államnak illetve a jó magyar szokásoknak az itteni életet. Váltani szeretnék mert egyrészt elég volt az itthoni "mindenkinekkeresztbeteszekcsakhogynekemjólegyen" mentalitásból, másrészt az anti vállalkozó barát törvényekből, meg az egész szenvedésből, és hogy hiába dolgozom becsületesen (igen, vállalkozóként is lehet...) és fizetek be mindent amit kell, nem tudunk előbbre jutni.
Franciául középfokon beszélek, azt hiszem egy kicsit még jobban is, és bár egy kicsit kopott, de pár hét alatt újra felfejlődne anyanyelvi környezetben.
Tavaly jártunk végre a régóta áhított korzikai nyaraláson. Nagyjából minden megfogott, ha nem kellett volna a munka meg a jelenleg még meglévő itthoni dolgok miatt hazajönni, én simán maradtam volna.

Kérdésem: tud-e valaki segíteni kinti munkával kapcsolatban, milyen tapasztalatok vannak, merre érdemes elindulni, egyáltalán érdemes-e elindulni, vagy küzdjünk tovább a nagy büdös semmire?

Válaszokat előre is köszönök

(ja, azt én is tudom, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés, nem kell mondani. Azt hiszem ugyanakkor, hogy nem mindegy, hogy hogyan, milyen minőségben és milyen idegállapotban élsz becsülettel elvégzett munkával...)
Rufella Creative Commons License 2010.10.29 0 0 940
Szegénykém!
Kicsit elkéstél. En màr husz éve elköltöztem Pàrizsbòl.:( Sajnos megszakadt a kapcsolatom az ottani magyarokkal is. Pedig ezeknek is vannak gyerekeik, akik vagy tiszta vagy fél magyarok. Azt sem tudom, hogy a pàrizsi katolikus misszio mûködik-e még? Azelôtt ott jöttünk össze magyarok vasàrnaponként. (Pàr évvel ezelôtt még megrendezték a karàcsonyi vàsàrt is, azota ?)
Előzmény: hegebaby (936)
tutyizsüdit Creative Commons License 2010.10.22 0 0 939

Jé, és megint műkszik a net, már 2 nap egymásután! - hajrá Franciaország :P

Hát, bocs, ha nem ugyanaz a baráti körünk :) Ezek szerint onnan származol.

Én meg lehet mégis kicsit közelebb jutok a hazához, és Németbe cuccolok át. De majd kiderül, most hétvégén. Vagy maradok, majd amelyik jobban tetszik :)

Előzmény: Dobri (938)
Dobri Creative Commons License 2010.10.21 0 0 938
Én egy Pakstól 16 km-re nyugatra lévő falura gondoltam,ahol ilyen nevűek elég gyakoriak.
Előzmény: tutyizsüdit (937)
tutyizsüdit Creative Commons License 2010.10.21 0 0 937

Na, ennyit a netemről, tiszta béna, mindig akadozik.

Szóval, Kocsis Bélát ismerek Bajáról, meg Lendvai Ildikót az MSZP-ből :PPP

Ezek tán olyan ismert személyek, akiket felsoroltál?

Előzmény: Dobri (935)
hegebaby Creative Commons License 2010.10.19 0 0 936
Sziasztok! Szeretnék ismerkedni Párizs és környékén élő fiatalokkal. Kb 1 hónapja érkeztem, au pairkedem egy francia családnál és eléggé egyedül érzem magam...
Dobri Creative Commons License 2010.10.15 0 0 935
Az tényleg nem messze van a központtól.Ma épp ott dolgoztam.
Amúgy elég sok közös ismerősünk lehet.Dobosi,Kocsis,Tancsa és Lendvai vonalon.
Előzmény: tutyizsüdit (934)
tutyizsüdit Creative Commons License 2010.10.15 0 0 934
Hát igen, tényleg eléggé a centrumban, nem messze a République-tól, a Foret-Noire-on
Előzmény: Dobri (932)
tutyizsüdit Creative Commons License 2010.10.15 0 0 933
Erről nem tudtam. Engem az Universitée Populairbe irattak be, ez is nagyon olcsó, olcsóbb, mint egy másik nyelviskola, amit a Colmar Avenue-n néztem. Jah, már összeismerkedtem egy követségi csajjal, majd bemegyek oda is.
Előzmény: Törölt nick (931)
Dobri Creative Commons License 2010.10.14 0 0 932
Akkor most már tudod,hogy merre vagy?Strasbourg vagy elővárosai valamelyike?
Előzmény: tutyizsüdit (930)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.14 0 0 931
A vakáció alatt, az egyetemen, van egy úgynevezett "Cours d'Été", francia nyelvoktatás külföldieknek a prof-ok részéről. Ingyen. Akármelyik Resto U-ben (FEC, Gallia, Cité Paul Appel) a diákok fel tudnak világosítani. Különben, azt hiszem, sok magyar él Strasbourgban.
Előzmény: tutyizsüdit (929)
tutyizsüdit Creative Commons License 2010.10.14 0 0 930
Igen, az utóbbi lehetőséget választottam, köszi azért a tájékoztatást, csak közben már kijöttem :)
Előzmény: Dobri (923)
tutyizsüdit Creative Commons License 2010.10.14 0 0 929

Kösz, most így egy hét után már kezdek egyetérteni, hogy nem rossz hely :)

De azért én nem 9 évre tervezem :)

A kiejtésük meg még nem zavar, mert nem értem :)

Bár ma lesz a 2. (!! :))) francianyelvórám.

Előzmény: Törölt nick (914)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.13 0 0 928
Előzmény: Dobri (927)
Dobri Creative Commons License 2010.10.13 0 0 927
Sziget a 20 helyett miért 2A és 2B?:)
Előzmény: Törölt nick (926)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.13 0 0 926
Csak hogy Dobri kolléga is értse.... :-))

Előzmény: Törölt nick (925)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.13 0 0 925

:-))
Előzmény: Dobri (922)
Rufella Creative Commons License 2010.10.12 0 0 924
Sajnos a lànyom csak jövôre jön vissza Rennes-be, pedig tanithatnàtok egymàst: ô téged franciàra , te meg ôt magyarra. (Canterbury-ben is talàlt egy magyar lànyt - magyarok mindenhol vannak...:-)))
Előzmény: csillalencses (919)
Dobri Creative Commons License 2010.10.11 0 0 923
Üdv!

Mindegyik szolgáltatónál (sfr,free...) van lehetőség csak a netre előfizetni.Feltétele,hogy legyen vezetékes telefon.Mivel más a telefon tulaja így kell a hozzájárulása.Szerintem macerás.Megnézed,hogy van-e nem blokkolt wifi és rácsatlakozól.:)Esetleg ha a szomszédnak van és kódolt akkor próbálj vele beszélni,hogy bizonyos összeget fizetsz neki,de engedje használni.
Előzmény: tutyizsüdit (904)
Dobri Creative Commons License 2010.10.11 0 0 922
Ennyire szereted a veterán kocsikat?:))
Előzmény: Törölt nick (921)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 921

Ja, a kocsim émg mindig 44-es !!!!

:-))
Előzmény: Törölt nick (920)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 920

Kàr, hogy nem elöbb hallottam rolatok.....

Saint Nazaire-ben dolgoztam 2 évig (2007-208) de most màr délebbre költöztem....

Jelenleg Toulouse kôrnyékén tengetem szerény életem....

Billy
Előzmény: kalacsfr (912)
csillalencses Creative Commons License 2010.10.11 0 0 919

Én nyelvet szeretnék tanulni Rennes-be,azért érdeklödtem,hogy vannak e még itt a környéken,hátha valaki tud tanulásban segiteni.Egyébként rengetegen vagyunk itt és a környéken is,csak többiek nem nagyon hajlanak a nyelvtanulásra.

Előzmény: Rufella (917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!