Bocs, hogy megint vitába szállok a leírtakkal. A BAH csomópont Zamárdi távolság olyan 105-110 km ha végig 180-al mentél és és 10.5 mutatott a kompula akkor hogyan evett 6,3-at kizárólag ezen a szakaszon? Ha más szakasz is volt benne akkor meg felesleges az ilyen teszt. A 3,8-3,9-en továbbra is csak mosolygok. Olvasva a Hyundai dízel fogyasztási versenyt, az is egy ilyen 1,5-ös common rail dízel. 3l-t evett a nyertesé (autópályán 5.-ben 50km/h sebességgel + túlfujt gumi + behajtott jobb tükör)
Egyszer kíváncsi lennék egy Thali + Clio dci autentikus fogyasztási versenyre. Írjunk már a RH-nak, hogy szervezzen ilyen eseményt.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Az (1) megjegyzés: A teljes terhelésű és az utánfutót húzó gépkocsik különlegességei (max. megengedett tömeg):
Legfeljebb 100 km/h sebességgl haladjon, és a gumiabroncsok nyomását növelje 0,2 bar-ral.
Forrás: az új verdához kapott (kb. 100 oldalas) kezelési útmutató. Akinek nincs (korábban írták a fórumon, hogy nem kaptak), a kereskedésből verjék ki, sok hasznos dolog van benne.
Szia Gyap !
Rettentően sajnálom, de nem tudok segíteni, mert nem ajánlottak semmi plusszt a pacifütyin kívül. Azt meg nem kértem. Az is igaz, hogy olyan mértékű árengedményt kaptam, hogy csak az érdekelt, legyünk mielőbb a kapun kívül, mielőtt meggondolják magukat.
Jan42, nagyon szep a jargany. Nekem is ez a kedvenc szinem, sajnos szukos volt a koltsegvetes es csak "ingyen" szinre futotta (indigo kek).
Viszont elso sarvedot es legelterelot azt hiszem beszerzek neki.
Kérném azokat akik mostanában vásároltak 1,5 dci-t, és tudnának nekem segíteni mennyibe is került és mit adtak, mit nem adtak hozzá!! Senkinek sem a pénztárcájában szeretnék kutakodni, csak nagyon közel állok a vásárláshoz, és nem igazán szeretném ha nem jól alkudnák....!
Várom, főleg email üzeneteket: kg.aladin@freestart.hu
A légterelőt a szalonban kaptam ( 105 eFt-ért választhattam dolgokat) a gumiszőnyegek, csomagtartó gumitálca, sárvédő gumik, a metálfény mellett a légterelőket a feleségem külön kívánságára választottuk. Ha alacsonyan süt a nap, akkor egy kicsit véd az ellen is.. (Legalább is így megideologozáltam.
Valóban szép, bár nekem már eső után köpönyeg ... azért a tintakék-metál is jó, csak egy kicsit kényes.
Légterelő az előző kocsimon is volt nagyon hasznos főleg esőben, viszont a Thalicsban van klíma, ami helyettesíti a funkciót (páramentesítés) úgy, hogy közben nem fütyül be a menetszél.
Tudom, azért írtam, hogy nem mondom, hogy 8,8 mert benne vannak a bevezető szakaszok is!
Csak azt írtam, hogy meglepő, hogy 180-nál kb. nincs különbség a két autó között, annak ellenére, hogy a dci átlag 2-3 literrel kevesebbet fogyaszt, ez vitán felül álló tény!!! :-))
Csak megjegyzem, hogy a pillanatnyi fogyiról beszéltem, az átlag 6,3L/100km volt, ami nekem nagyon sok, mert ilyen időben, hétköznapi használattal csak 3,8-3,9 az átlagom (Dorog-Komárom, hétvég Pest). Amúgy LUKI, én még mindig nagyon ajánlom neked a dCi-t, lassan 30000km van az enyémben, és már bizonyított, gyors, jól megy és keveset fogyaszt, a felszereltségéről nem is beszélve. Párszor megfordult már a fejemben a Megane II., de nem hiszem, hogy 3-4 éven belül cserélek.;o)
Én letéptem a Megane-al viszonylag megpakolva Miskolcra és vissza kb. az általad említett tempóban, 8,8 lett. Igaz még egy pár kilométert beletettem városban is, de az főleg dugó volt. Miután nekem a bevezetőszakaszok is benne vannak én nem mondom, hogy 8,8, de 10 fölött valszeg a szóban forgó autópályatempónál sem eszik, különben több lenne az átlag, miután Miskolcra szinte végig pálya van már.
Azért nem szállok vitába, Te tudod, hogy a kis dci az egyik kedvenc autóm, de nem hittem volna, hogy ennyit is képes benyelni, bármilyen körülmények között.
Amúgy képzeld "odahaza" :-) írtam, hogy most Bp-Gödöllő-Bp-Zalaegerszeg-Bp útvonalon, kicsit visszafogottabb tempó mellett (országút 100/120, pálya 140/150 6,3 lett a fogyasztásom. Király. Egyszerűen nem fogyott. :-))) Az autópálya kb. 270 km volt a tankban.
Szerintem az 1,4 16V benzines ilyen tempónál minimum 13-14 litert bekap. Sajnos az előző Cliomban nem volt fedélzeti, szóval nem tudom bebizonyítani...Valaki esetleg?
Szombaton döngettem a dCi-vel az M7-en, a BAH csomópontnál benyomtam a gázpedált padlóig és csak Zamárdinál engedtem fel. Nos, végig bírta a 180-at, sok helyen felkúszott a mutató 190-re miközben 10,5 litert fogyasztott 100km-en. Mondanom sem kell, hogy jóformán nem volt ellenfelem, csak egy Jaguár és egy Porsche 911-es előzött meg, a Porsche ment vagy 250-el...Az autóm végig stabil maradt, a fordulatszám megállt 4000-nél, kellemes sportos hangja volt. Másnap tettem egy Balaton kört (210km), tegnap meg haza, igaz csak 110-es. nyugis tempóban. A tankom még így is több mint a feléig van, nemhiába írtam, hogy a dCi=utak királya...:o)