Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Tegnap este megnéztem a Woodsongs-ról Thile-t & Brian Sutton-t. Valami eszméletlen jó, néha nem is tudom mi van... olyan klasszul kiforgatják a számokat, kisujjukban van az egész műfaj.
Ez a Sutton nem mai gyerek, biztos ismert figura, hol lehet róla anyagot találni?
engem már csak a teli fa hangszerek érdekelnek ;-) de 400-at megért, az vili. Inkább nem is fájdítom a szívem az amerikai ebay-jel, túl körülményes a hazahozatal. Szóltak már egyébként a mandolinstore-ból, hogy jött hozzájuk két MD504, érdekel-e, de lemondtam. Ha valakit érdekel az infó: a fickó azt írta, hogy szoktak értékcsökkentést csinálni (csak papíron természetesen), ha Európába küldik, így kevesebb a vevő költsége.
A német ebay-t azért szoktam sasolni, de az egy nagy nulla, 2 havonta ha beesik valami érdekes.
Kubus Pistike latta a Nickel Creeket Dublinban. S most mandolinozni szeretne. Ennek oromere megkerdeztem itt a Cafet hogy milyen $400 mandolint tudnak szegeny orszagbol videkebol szarmazo Pistikenek tovabb adni.
Valaki ajanlotta hogy nezzem meg a Docy (vagy itt egy masik) mandolinokat. Az urge aszondta hogy $400 korul talan meg lehet egyet csipni (bar az ebayen dragabbra ertekeltek)
Eleg egyszeru kiepitesu hangszer. Lapos fedelu. De amerikai es kezzel keszitett. Docy bacsi allitolag par eve halt meg es akkor $300ert adta a mandolinjait.
Egyelőre úgy nézz ki, hogy nem rossz az AT miksi. Még kell egy kicsit finomítani a beállításokon, de a jam határozottan könnyebb volt. Kevesebb állvány -> több hely.