Sokkal letisztultabb markánsabb ez a Trió felvétel . Promontor tv folyamatosan nyomatja különben. Részemről /nem mintha számítana/ én csak figyelmeztetni szerettelek volna múltkori felvételnél hogy a a közönség az Isten áldott közönség sem árt ha jól érzi magát , nem csak a TRIO Maga a TV felvételben hol a gitár, hol az ének hangja néha el el tünedezett , de sokkal visszafogottabb /kevés amorf szólóval / karakteresebb lett a a ZENE és a HAMMOND is
Köszi tehtube! A beépített ring modulator nagyon hasznos az electro-ban, még egy ilyen reverb kéne, hogy a jellegzetes effekteket meg tudjam szólaltatni.
Még egy apró megjegyzés, a felvételnek az is jót tett, hogy az orgona előfoka végre eredeti állapotában dolgozik, és a Harangozó Misi-féle send-return és zengető rendszert kiváltottam a saját tervezésű és építésű rendszerrel! Ugyanitt orgona zengető eladó :)
Ezért a pénzért kapsz 2db 122 -est /17 cm-el magasabb mint a 145/ és ráadásul Balázs Fecóé aki szép állapotban árulja Eladó ikonikus T100- a is és hordozható c3-a is
Sikerült kideríteni, hogy egy új Tornado rotary speaker /115-ös vagy 315-ös/ 2040-2170 € + ÁFA + szállításba kerül Olaszo.-ból. :O Azért az nem kevés. Már majdnem egy Leslie 3300. Egy jó állapotú 145-öst mennyiért tudnék venni ezek helyett?
Jellemző a forgatás. Ámbár ízlése váltogatja. A lassút már alig használom pl. Inkább arra kívánok rávilágítani hogy van egy kis élet a sok-sok lezlin kívül is és nagyon híres alapművekben!
Nincs igazából hiteles lezlimodellezés. Cska egy fél méterrel arrébbállunk, vagy arrébb helyezzük a lezlit és teljesen másképp szól. Ha meg laborkörülmények közé helyezzük mint egy énekest egy feléneklő szobában egy stúdióban, akkor meg steril lesz. Vannak egész kellemes hangzások, mondjuk nálam a szobában, vagy Matyóóónál a sarokban, egy ilyet jó lenne reprodukálni az otthoni hangképet. Az meg lehet hogy máshová lenne bajos. Nehéz ügy és ezért olyan drága a minimál műszaki tartalmát tekintve egy lezli a sokkal igényesebb mechanikus Hammondnál. (főleg a kistesóknál)
"Sajnos" nekem a leslie hangzás elválaszthatatlan a hammondozástól, de Joey incredible cd-je mint tanító iskolapélda azért elhelyezte bennem ezt esztétikusan, hogy szép a stright sound is alkalom adtán hangulatkeltésre, aztán többször ennél a C3 vib., a katarzis fokozásának eszköze meg a 888888888+ rányomva a C3 vib. esetleg, de mindenképp a laci tremolo, majd vissza choral és esetleg break. De csak vonalhang egy estén vagy cd albumon át, különösen untatna. Én így vagyok ezzel, nem tehetek róla. :)
Egyet javasolnék. Hagyd a lezlizést. Nagyon érdekes feladat jó magasra tett léccel lezli nélkül játszani.
Jimmy Smith The Cat/Verve korszak sok felvétele a hatvanas évek közepéről, Jon Lord 70-73 közti Smoke On The Water/Made in Japan korszak. Brian Auger egész életműve.
Az biztos, fel kell kötni a gatyát. Egyszer megálltam a laci beindítását a kétórás koncerten végig, csak a c3 vibrátóval variáltam. Kivéve a legutolsó záróakkordot. Oda full tremolóval! :-)
Értem, igazad van. Úgy gondoltam igazából, ezen a területen nem akkora kutatást és fejlesztést igényelne a téma, mint a leghitelesebb leslie modellezéseken (mondván úgy hogy az új Roland VR730 ezen részét még nem hallhattam).
Viszont Electro 5-öt végre igen! Hát nem adnám érte a 3-asomat annyi felárért! Egyáltalán nem tűnt radikálisan jobbnak a laci modellezése (nekem!). Kéne igazából egy rendes laci itthonra hozzá. Amellett persze hogy mobilitásra szerintem egy elég elfogadható alternatíva az áráért ma egy hármaska, az akkurátusan hammond-szerű élményekért lehet hogy idővel kihátrálnék leslie híján mögüle, más alternatívák felé nézve...
Ahogy nézem méretre kisebb, mint a 3300-as... Kb. akkora lehet, mint a MS Pro-145-ös. (Az a jobb középső fából nagyon jól néz ki!) Jól kimikrofonozva talán lehet emelni a mélyeken, mert nagy dörmögés biztos nem jön ki belőle. Viszont ez is 1embereslezli... igaz, hogy megfeszülve, de még flight case-ben is be tudom emelni egyedül a Pro-145-öt a kocsiba. :D
Az olasz Tornado-k sem lehetnek rosszak, de azok nagyobbak és drágábbak. Azt is csak az olasz Marco haveromnál lehet meghallgatni YT-on. :) https://www.youtube.com/watch?v=bHw3ivrHDvw
Száraz, egyenes orgona hangot ("uszkve" szinusz jeleket) nem nagy kunszt csinálni. ezért kéne inkább a falacik modellezésére ráfeküdni sok klónozó gyártónak. Vagy egy olcsóbb, mobil, de nagy teljesítményű kis lacit gyártani... ;) Pedálok se igen válnak be 100%-os koppintásra, ahogy látni.
Igen. Mintha a dobos mögött lenne egy alacsonyabb lezli is. Mindegy. Általában csak egy lezli van bemikrofonozva. De jól szól és hallani hogy inspirálja ez a jó hangszer és hangzás.