A 10 feletti srácok igen szívesen ugrálnak a köveken, és ilyenkor már a szülőket sem kerülgeti a frász (annyira). Lehet sznorizni is szép halakat láttunk, kagyló nem nagyon volt. A kicsi vízben jól lehet labdázni és félig a vízben fekve napozni.
Ha időben mentek, akkor a fák alatt lehet árnyékos helyet találni, de a törölközőt ott nem szabad leteríteni, mi itthon két napig szedtük belőlük az apró, bogáncs-szerű magokat.
Kösz a választ, Csá és Botond is segített, majd arrafelé próbálkozunk, amit írtak. Nálunk a srácok már 10 felett vannak,de azt hiszemott nemgond klassz részeket találni. Csak a fotóscuccot vigyük, mert Botond képe is irtójól néz ki!
Sajna pontosabbat én sem tudok mondani, mint csá (Cavinton is eltűnt) , de remélem így is megtaláljátok. Mi kavarogtunk egy kicsit a faluban, lementünk a partra, ahol sikerült ,"belőttük" az irányt és így találtunk egy olyan partszakaszt, aminek egyik része sziklás, de azok a legömbölyítettek, amelyeken lehet sétáni. Másik oldalon van egy kis öböl sekély és pisimeleg vízzel, igazi gyerekeknek való.
Kösz a választ, szerintem ez alapján meg lehet találni. Az utóbbit már mástól ia hallottam, így nagyobb eséllyel indul. A hal meg nagy valószínüséggel ott helyben frissebb, akármilyen gyorsan is küldik ide, azért az idö.
Valamilyen helyi halfélére biztos benevezek, de hogy pontosan mit, hogyan,ezt a döntést ottanra hagyom.
Szia, én is voltam kétszer ezen a helyen (Sarti), ki tudja, hogy megvannak-e ezek a helyek. Mindenesetre az egyik attól a viszonyitási ponttól, ahol letesz a busz, az "óváros" felé van, az út bal oldalán, és asszem To Dimitrisz a neve (Dimitrisznél...) Ez egy magas teraszon van. A másik meg az ellenkező irányban, szép színes székei voltak, egy foghíjtelken volt, és mellette volt egy pékség is, és asszem a Georgioszé. Kajában pedig a vörös márna volt a tuti, azt mindenképpen. Itthon is próbáltam, de ott valszeg annyira friss volt, hogy.
Igazából nem gondoltam erre, dehát ez nem annyira lényeges.
Ami most érdekes lenne, amit a végén írtál: "melyik a legjobb vendéglő a környéken, melyik volt a legfinomabb kaja, amit ott ettem, stb." Erre nagyon is kíváncsi vagyok. Úgy írod le ahogy szeretnéd, majd csak megértem (remélem:))).
De tényleg érdekel, mert bö 2 hét és indulok Sartiba:)
Szia, ha jól vettem ki a szmájli-behelyezésidből, te azt gondoltad, hogy ez egy amolyan finom udvarlásféleség, vagy valami hasonló. Pedig nem. Annyiban viszont kötődik Sartihoz, hogy ha nem érted a szmájlijaim hiányát, nem fogod tudni, melyik a legjobb vendéglő a környéken, melyik volt a legfinomabb kaja, amit ott ettem, stb.
"Szia, most gondold el, hogy ha engem olvasol, mindig el kell méláznod azon, hogy ez most viccel, vagy atombunkó paraszt, és máris megjegyeztél magadnak:))))))). Látod, én ezzel a módszerrel írom be magam az örökkévalóságba :)), na meg a köztudatba, mások mással. Azért - tekintve, hogy a szmáljikirakó szkilljeim alacsonyak - egy kis tanácsot kérnék tőled, te hova tettél volna ":-)"-kat ebbe a hozzászólásba?"
Amúgy én legalábbis nem mélázok azon hogy vki viccel vagy nem. Legyen egyértelmü szerintem. Ö tudja mit akar, akkor meg közölje érthetöen. Nem filózok, elolvasom/meghallgatom, aztán tetszik vagy nem tetszik. Ha nem az jön át, amit ö szeretne, akkor figyelje mások reakcióit és tud korrigálni. Én így látom. Nekem sem sikerül ám, szóval tudok ám épületes marhaságokat összehozni.
De azt hiszem, ezzel valahol máshol kéne foglalkoznunk, még a nyaraláshoz sincs már köze, nemhogy Sartihoz!:)))
Szia, most gondold el, hogy ha engem olvasol, mindig el kell méláznod azon, hogy ez most viccel, vagy atombunkó paraszt, és máris megjegyeztél magadnak. Látod, én ezzel a módszerrel írom be magam az örökkévalóságba, na meg a köztudatba, mások mással. Azért - tekintve, hogy a szmáljikirakó szkilljeim alacsonyak - egy kis tanácsot kérnék tőled, te hova tettél volna ":-)"-kat ebbe a hozzászólásba?
Rendben van. Vannak viccek, poénok, amihez persze nem kell kieg. /:))/, mert önmagában is világos hogy az vicc. Csak van amikor ha nem teszem ki a jelet, akkor bántó lesz és nem pedig poén. És szerintem ilyenkor meg ki KELL tenni. Mert ha nem, akkor az egyszerüen nem vicces lesz, hanem sértés (vagy ki hogy nevezi...).
Üdv Márti
Ja és jó készülödést a nyaralásra mindenkinek és nagyon jó idöt!!!!
írhatnék neked oldalakat arról, hogy miért nem használok szmájlit, de nem írok, legyen elég az, hogy az igazi poénokat a szmájli /:-))))/ megöli. Olyan ez, mintha viccet mesélnél, és közben minden fontosabb résznél, na meg persze a végén böködnéd a másikat, hogy "érted, ugye?". Nem. Nem vagyok hajlandó ilyen olcsó eszközökhöz folyamodni, ha valaki szeret, a poénjaimért szeressen és ne a szmájlijaimért. Érted, ugye?
Nagyon köszönöm a leírást, a térképeket. Már az is jó támpont hogy Sarti felöl akarjak lemenni V. elött. Szerintem megtaláljuk:))
A kép meg egyszerüen fantasztikus, csábító.... nem is tudom mit mondhatnék még. Egy biztos: ilyen idöben ami itt van még inkább szeretnék már ott lenni:)))))))
Vourvourunál feltétlenül menjetek el a Karidi Beache, csodálatos hely, vetekszik a narancspartal.
Hogy hol kell lemenni a partra?
Nehezen tudom így elmagyarázni, de biztos megtaláljátok. Legegyszerübb úgy, hogy Sarti felől érkezve van egy kis aszfaltút jobbra még Vourvouru előtt, de nehéz észre venni, ha tovább mentek akkor sincs baj, mert a legközelebbi kereszteződésnél jobbra fordultok és vissza fele indultok párhuzamosan a fő úttal és előbb vagy utóbb megtaláljátok, de nagyon megéri!
Nem vagyok az "aranyapád" de még az is lehet lehetnék.. A gyűlöletet nem tudom hol érzed írásomban, de nem is érdekel.
Nem vagyok isten sem. Sőt felsőbb végzettségem sincs.. Amellett hogy a számtech a hobbim, én nem tanultam a vendéglátást , én abban nőttem fel. Ha ez mond valamit, a cukrászdám (amit családom 1888-ban alapitott) a Gasztronómiai Társaság védnöki tábláját viselte. És én is odaállok a tűzhelyhez, ha jót akarok enni..
Neked én sosem voltam "kishaver" de szerintem nem is leszek ezekután.
Nem fogok megőrülni attól ha valaki (akár Te) elmondja a negativ véleményét is , hisz ez is hozzátartozik a dologhoz. De azt is lehetne tételesen tenni, ahogy Te mondod..
Speciel én csak jókat tapasztaltam ahova betértem. Mert ha tényleg vendéglátós vagy, akkor tudod hogy egy egyszerü helyen kaphat jobb kaját az ember, mint egy proccos húúúdeétteremben...
Zur alle fälle 1-2 helyet is leirok. Argiris étterem , Jorgos taverna. Náluk minden alkalommal tiszta abrosz, gyors segítőkész kiszolgálás, friss kifogásolhatatlan ételek, hűtött italok (kivéve a Metaxa, az ahogy kell hűtés nélkül, hogy érezd az illatát, aromáját) vártak. Van a főutcán egy cukrászda is, ha jólemlékszem Pikantili a neve. Nagyon tetszett a hely, mivel itt találkoztam testközelben a mediterraneum számunkra kissé egzotikus cukrászművészetével. Nagy választékban találhat a hozzájuk betérő, az e tájra jellemző, olajos magvakkal, vajas-leveles tésztával, sziruppal készülő süteményeket és csemegéket, amik mellé "kísérőt" (nem szégyen ha valaki nem tudja miről beszélek , mivel legtöbb vendéglátóhelyen nagyon leszoktak a sütemény , kávé vagy égetett szesz mellé szervirozott 1dl ásványvízről) is felszolgáltak. Technológiai fegyelem és tisztaság, általános tisztaság, a tárolás tökéletessége volt a tapasztalatom. Mivel ez nekem vág szakmába, remélem legalább ezt elfogadod tőlem.. Általánosságban mindenhol vendégszeretetet , és a kedvességet tapasztaltam. Barátokat is szereztem (nem is keveset), akik mosolyogva üdvözölnek amikor a nyaralás első estéjén sétára indulunk a faluban.
Én nem vitázok , nem ezért járok ide. Gyűlölni és utálni sem tudlak, hiszen nem is ismerlek.Te sem ismersz, ígyhát Te se alkoss véleményt látatlanba.. Sznob én sem vagyok, elhiheted. De nem jövök zavarba ha egy normális helyen mondjuk "csigás" esszcájg is fel van rakva..
Nem hozom meg az örömet Neked hogy bemutatkozzak, vagy elkezdjek cimeket, fokozatokat, elért eredményeket sorolni (lehet Te kullognál el a végén sirva) mert elvem szerint nem a papirok vagy az aranygallér számit , hanem a tudás. Ami még számit , a szakma és a vendégek szeretete.. Remélem "közös" szakmánkban nem az alábbi nyelvezetet használod, mert avval nem öregbíted a Magyar "Vendéglátás" amúgyis megtépázott nimbuszát...
SzVSz szerénységből jobb lesz ha Te veszel órát, mert ahogy észreveszem még a fogalommal sem vagy tisztában. Felkészülésre nekem nincs szükségem ahhoz hogy válaszoljak, mivelhogy hálistennek legtöbbször tudom mit beszélek.. Ezennel ezt a témát én itt lezártnak tekintem, mert amit Te vitának hivsz, nem több hőbörgésnél... (sajnos...)
A péntek a holnaputánra értendő? Mert az már nagyon itt van :-))
Jó neked, bár én nem nagyon szeretek ilyen "korán" menni, mert akkor visszavan az egész nyár, amit úgy kell megélni, hogy a nyaralásnak már lőttek :o((