Keresés

Részletes keresés

easa Creative Commons License 2001.12.18 0 0 115
Lehet, hogy csak az új erőmű építése miatt volt a zaj, az új állítólag csendesebb lesz. Ma is eljöttem mellettük, a régi és az új is eresztette a gőzt.
Előzmény: zephir (113)
lakos Creative Commons License 2001.12.18 0 0 114
Én is at erőmű közelében lakom, talán még közelebb is hozzá mint te. Kb fél éve lakunk ott. Amikor odaköltöztünk egy kicsit tartottam tőle, hogy zavar-e majd a zaj. Szerencsére az ablakunk a másik irányba néz, Buda felé, így valamivel tompábban hallom, sőt igazából most már szinte alig veszem észre. Ami inkább zavar, de az is csak néha, ha feszültebb vagyok, az a szemközti 4 emeletes tetején levő, állandóan zúgó, szellőztető ventillátor.
Előzmény: zephir (113)
zephir Creative Commons License 2001.12.18 0 0 113
Sziasztok Újpestiek!

Én csak albérletben lakom a Virág utcában, egész közel az erőműhöz. Legalábbis, ami a zajt illeti.
Többen beszéltetek már a szagokról, azzal nincs is probléma, egyszer éreztem hasonlót, de az erőmű zaja az bizony zavar. Valószínű, hogy én extra érzékeny vagyok erre, mert sokszor aludni se tudok miatta (nyitott ablaknál), elég nonsense dolog füldugóval aluszkálni csupán egy erőmű miatt, ami nem értem, hogy mit keres a lakótelep szomszédjában. Pontosabban, ki volt az az elvetemült várostervező, aki a panelrengeteget kitalálta oda...Mindenesetre sok ember nyugalmát zavarja, és talán hozzá lehet szokni, de én az agyamban nem tudom helyrerakni a dolgot. Úgy érzem csendháborítás.
Persze ha nem tetszik odébbállhatok, de mikor a lakást kinéztük, nem tűnt fel, hogy ez a gyár bizony hangos, és nincs olyan, hogy próbaéjszaka egy lakásbérlésnél, főleg nem úgy, hogy sorban állnak az ajtónál az emberek, és alkudni kell az árra...Azt hiszem rossz döntés volt oda költözni...
Ha valakinek probléma ez még, légyszi írjon valamit, hogy mit tesz ellene, illetve, hogy tényleg valós probléma ez egyáltalán, vagy csak velem van a baj...?
Köszi
Egyébként meg szeretem Újpestet, főleg a kertvárosi részeket, de ott nem találtunk jó kiadó lakást :-((

Zephir

easa Creative Commons License 2001.12.17 0 0 112
Üdv. Mindenkinek!

A Csülök vendéglőhöz: a Fóti és Baross utca sarkától "egy köpésre" van, a volt MEV mögött. Apropó MEV: nem sokkal ideköltözésem után láttam az ablakból leégni a csarnokát, állítólag akkor /86-87/ 1 milliárd Ft volt a kár, az addigi legnagyobb káresemény volt. Más interpretálásban úgy hallottam: hálisten, hogy leégett, így legalább nem termelt baromi nagy veszteséget elavult termékeivel.
A Csülökben 2-3 éve nem voltam, de azt hiszem, hogy különterem ott is van, a kaja finom volt /és egy kedves csinos felszolgáló kislány /hölgy/ is dolgozott ott. Ha jól tudom, 4-5 éve tulajdonosváltás volt, de bolt ment tovább.
Külvárosi Kávéház:mint neve is mutatja, nem igazi étterem, én eddig kétszer voltam és mindig éhesen jöttem el /de a kávé és a sör az szuper volt/.
Nem szigorúan újpest téma, de van valami kötődése azért: láttátok, hogy a volt hajógyárat hogy eltakarították, és már megközelíthető az öböl.
Megint más: szó volt róla, hogy megszüntetik Flottilát. Most tud valaki erről valamit?

klia Creative Commons License 2001.12.12 0 0 109
Kedves easa!

Újpest valóban sokat változott, olyannyira átalakult, hogy némely részére bizony, ahogy magad is írod, csak az ismerős utcanevek emlékeztetnek. A kertvárosi részben talán ha tucatnyi ház utal régi jellegzetes képére. A hármas villamos? Na igen és az 55-ös. Sokat, de sokat is utaztam azokon. Hogy a Duna part, és a Népsziget gondozatlan lenne? Nos, ha hinni lehet a pletykának, nem sokáig maradnak elhanyagoltak, a tervek mindenesetre óriásiak. Talán megérne egy misét utána kutakodni, mi is készül ott valójában.

Ani kedves!
Kérlek, ha linkjeid között bármi vonatkozó anyagod van, úgy jelezd, hogy olvashassuk.!

Találkozó!

Időpont:
2001. december 14. péntek 18:00 óra, majd ezt követő minden második hét péntekjén ugyancsak 18:00 óra.
Helyszín:
PENELOPE Étterem Újpest, József Attila utca 82.
Megközelités:
Újpest központ Metró végállomástól feljöve az első Árpád úttal párhuzamos utca
Résztvevők:
Tulajdonképpen vegyesen több topicból alakult a törzsgárda. Egyébként Mindenkit szeretettel látunk,nemre és életkorra tekintet nélkül, akinek kedve és ideje megenged egy pár órás gondtalan tere-ferét nettársaival.
Fogyasztói árak:
egytál ételek 780-Ft-ig, italár középkategória. Az adagok bőségesek és igazán izletesek. Jelentkezés:
Asztalfoglalás miatt legkésőbb holnapig jelentkezzetek. Természetesen váratlan vendégeknek is szorítunk helyet!:)))

üdv klia

Előzmény: easa (108)
easa Creative Commons License 2001.12.12 0 0 108
Üdv. mindenkinek egy nem tősgyökeres Újpestitől!
cca. 15 éve lakom itt, az útcanevek mind ismerősen csengenek, csak nem tudom őket hová helyezni, mert 95%-ban autóval közlekedem, és fogalmam sincs az adott útca nevéről. Ennek ellenére már egész Újpestet bejártam, az elmúlt 15 évben igencsak sokat változott.
Első újpesti emlékem 1980-ból:3-as villamossal Nyugatitól, egy mellékutcából Dózsa pályára mentünk egy haverommal /Fradi szurkoló létemre/. Nagy élmény volt az a villamos, de erről Hamster oldalán többet olvashattok.
Egy dolog, amit sajnálok: a Duna part és a Népsziget több törődést érdemelne, ha már egyszer itt van.
Most hirtelen ennyi, olvasgatok tovább...
klia Creative Commons License 2001.12.12 0 0 107
Sziasztok!

Kedves Baktor!

Köszönöm, hogy bejelentkeztél. Amint látod egy ideje elmaradtak a hozzászólások. Remélhetőleg e nagy csend csak átmeneti, az ilyenkor évvégén szokásos őrült hajsza (ünnepi készülődés, stb) következménye. Örülök,hogy észrevetted az új járdákat, talán sétáid során találkozol a felújított játszóterekkel is. Meglátod előbb utóbb a fákat nemcsak elültetik, de ápolják is, nem hagyják kiszáradni. Élő példa erre közvetlen lakókörnyezetem is, ahol évek óta, így az idén is, szorgos kezek újabb fákkal, sövényekkel gyarapították parkunkat. :)))

üdv klia

Előzmény: Baktor (106)
Baktor Creative Commons License 2001.12.12 0 0 106
Sziasztok! :) szia Klia! :)

Újra jelentkezem kis műszaki probléma, meg egyéb más elfoglaltságok után.

Klia,

11 hó 7-i irásodra válaszolva, igen a kertváros tényleg nagyon rendezett, és például igencsak meglepődtem egyik nap, hogy láttam a munkásotthon utca és a Kassai utca kereszteződésétől nem messze, a Baptista templom mögött egy járdát épitettek. Ideje volt már, mert végülis mindenki arra röviditett a füvön keresztül sok sok éve. Remélhetőleg tavasszal virágokat is ültetnek az út mellé :) Szerintem amit még rendbe kéne hozni sok helyen, azok az elszáradt fák a panelházak között. De talán ez az idő is eljön egyszer...

byebye

klia Creative Commons License 2001.12.07 0 0 105
Sziasztok!

Az élet, a nagy rendező, mostanság más előadást - munkahegyeket - rendezett.:)) Persze ez nem a panasz helye, mentségnek is szegény, de talán némi magyarázat lehet a hosszú hallgatásomra.

Ani kedves!

Kössz a figyelemkeltő felhívást. Kerületünk gyarapodik, és ez nem kis büszkeséggel tölt el.:))

Kedves Többiek!

Na és, hogy témánál maradjunk a címadó kérdés: Hol vagytok Újpestiek? Adjatok hírt magatokról, mi újság Nálatok?

Volt-e valaki a november 30-i nagytalin? Én többedmagammal igen. Lehet, hogy láttuk is egymást, csak éppen nem tudtuk, hogy kerületiek vagyunk? Hmmm :)))

üdv klia

Előzmény: Ani__ (104)
Ani__ Creative Commons License 2001.12.01 0 0 104
Klia:

Megint köszönöm a visszajelzést! : )))

Itt van egy nagyon érdekes cikk Magyarország legnagyobb mászófaláról(!!!), amelyik - természetesen - Újpesten van : )

Körbemászható az újpesti K2 csarnok

Előzmény: klia (101)
klia Creative Commons License 2001.11.17 0 0 103
Ne köszönd, mi tartozunk köszönettel. Sajnos fényképpel én nem tudom viszonozni. Remélem mások küldenek.:))) Szurkolok, jó?

üdv klia

Előzmény: Hamster (102)
Hamster Creative Commons License 2001.11.16 0 0 102
Köszi a dícséretet! Most a 3-as, 10-es és 55-ös villamosokat szeretném sorbavenni, ha esetleg van fényképetek, emléketek róla, ne felejtsétek el megosztani velem, szééépen megköszönném :)
Előzmény: klia (96)
klia Creative Commons License 2001.11.16 0 0 101
Kedves Ani!

Folyamatosan meg nem szűnő érdeklődéssel és csodálattal adózom a link gyűjteményednek.:)))

üdv klia

Előzmény: Ani__ (95)
klia Creative Commons License 2001.11.16 0 0 100
Kedves Csülök!

Megvárjuk!:)))) Egyébként a részeredmény is eredmény, mondjuk egy lépcső a végeredményhez. Lássuk be azért az se semmi. Fő az optimizmus. Én azért büszke vagyok.:))

üdv klia

Előzmény: Csülök (97)
klia Creative Commons License 2001.11.16 0 0 99
Szerintem is, mivel a képernyőn látottakból félkész állapotra én sem következtettem. :)))

üdv klia

Előzmény: egyujpesti (98)
egyujpesti Creative Commons License 2001.11.15 0 0 98
Én nem voltam kinn tegnap az UTE-stadionban, de tényleg csak félkész? Ha igen, akkor baromi jó rendezője lehetett a tegnapi közvetítésnek, mert nem lehetett látni a félkész jelleget.
Előzmény: Csülök (97)
Csülök Creative Commons License 2001.11.15 0 0 97
Kedves klia,
az Újpesti Dózsa stadionjának avatásával meg kell várnod egy újabb rendszerváltást. A félkész állapotban nagy csinnadratával átadott stadion az ÚTE labdarugóstadionja.
Előzmény: klia (96)
klia Creative Commons License 2001.11.15 0 0 96
Sziasztok!

Hamster!
Honlapodhoz én is szívből gratulálok. Jó volt elkalandozni benne. Remek, nem kis hozzáértésre valló munka fekszik benne.:))

Kedves Ani!
Köszönjük a képet.:)) Vajon az Újpesti Dózsa Stadion avatójáról látunk-e felvételeket és beszámolót? A mérkőzés és az azt követő tűzijáték igazi élményszámba ment.:)))

üdv klia

Ani__ Creative Commons License 2001.11.13 0 0 95
Ha már a képeknél tartunk, ez itt a Városháza valamikor a századforduló környékén:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Az eredeti nagyságú kép megtekinthető ezen az oldalon:

BVKV, BURV, BLVV 1887–1918

Ani__ Creative Commons License 2001.11.13 0 0 94
Hamster:

Őszintén gratulálok a honlapodhoz! Szóval ilyen a villamosszerelem : ) Engedelmeddel már fel is raktam a linket a "Közlekedéstörténet" boxba.

Előzmény: Hamster (93)
Hamster Creative Commons License 2001.11.12 0 0 93
Kis megemlékezés egy nem-újpestitől, kiegészítéseknek nagyon örülnék:
Kattints ide!
Elvesztett sínek: az újpesti 8-as villamos nyomában...
Ani__ Creative Commons License 2001.11.12 0 0 92
Kedves Klia!

Köszönöm a támogatást, remélem sikerül egyre sokszínűbbé, érdekesebbé tennem az oldalt.
Ehhez persze minden javaslatot örömmel fogadok! : )

Újpest linkgyűjtemény

Előzmény: klia (74)
klia Creative Commons License 2001.11.07 0 0 91
Sziasztok!

Kedves Baktor!
Jártál már a kertvárosban? Stefivel éppen ma délután tekeregtünk arra. Öröm volt nézni a takaros, rendezett portákat, kiskerteket. De büszkeséggel tölt el a lakótelepünket övező park látványa is. Egy óra múlva, csakúgy mint minden este bebarangoljuk azt is. Ritka szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Önkormányzatunk folyamatosan gondoskodik karbantartásukról, gondozásukról. :))))

Köszi az infót, hamarosan odalátogatok magam is.

üdv klie

Előzmény: Baktor_ (90)
Baktor_ Creative Commons License 2001.11.07 0 0 90
Hello, sziasztok!

Klia, teljesen egyetértek Veled, sajnos sok olyan ember lakik a mi házunkban is akik nem tudnak vigyázni semmire se. A földszinten lakó, úgymond kisebbségi orditozós családról nem is beszélve :)

Ja, az iskoláról jutott eszembe, nemtudom ismeritek-e a www.osztalytarsam.hu cimü oldalt, ami egy virtuális osztálytalálkozó, itt talán rá lehet találni a régi középiskolai osztálytársakra, és akár egy élő találkozót összehozni :) Szerintem érdemes mindenkinek regisztrálnia magát.

Sziasztok
Baktor

Előzmény: klia (87)
Kaputykin Creative Commons License 2001.11.07 0 0 89
sziasztok

a 8-as villamos volt a legnagyobb királyság, egyszer szinte a házunk elôtt gyulladt ki, tiszuta hab volt az utca, ahogy eloltották, utána nem sokkal szűnt meg, hogy utáltam a 147-s buszt, merhogy teljesen követhetetlen volt, mikor jár. A 8-ast lehetett tudni, mert elment a ház elôtt, s mivel egysínes tuja volt, kb. 5 perc múlva jött a másik.

A legjobb fagyi sztem a Kálmánnál volt, ami az Árpád úton volt, hazafelé suliból mindig ettünk, 1 Ft/gombóc, aztán átköltözött a Templom utcába, apropó, Templom utca, és az ô sárga keramitja, ami télen garantált combnyaktörést okozott pár öregasszonynak.

Az Államival szembeni cukrászdáért nagy kár volt, két sütit soha nem fogok elfelejteni: Kati szelet és Újpest szelet. A Kati csokis volt, habos, tetején csokifröccsel, az Újpest ugyanez puncsos kivitelben.

Alkotmány moziban volt az összes iskolai ünnepség, ahol mindig levetítettek valami szu.filmet, vazze.

Tábor utcában ki táborozott nyáron?

pg_breki Creative Commons License 2001.11.07 0 0 88
Igen, én is megkönnyeztem a filmet. :) Pontosabban a szegény, szomjanhalt kismadarat. Alkotmány, Fény. Nekem azért hiányoznak. Emlékszem a multiplexek előtt mind a 2 mozi teltházak előtt (főleg az Alkotmány) vetített. Aztán jött a DP és Pólus, az emberek meg átszoktak oda. Az ucsó film, amit az Alkotmányban láttam az Ace Ventura 2 volt, úgy kb 4-5 éve.
Dallos Ida. Én nagyon szerettem, bár szüleim gondolom jobban a társaság miatt. Emlékszem egyszer voltam bábműsoron is. Tök jó volt. :)
A Magyar Pamutra emlékszik valaki? Újpest egyik meghatározó gyártelepe volt, még most is az, de már 1000 féle kisvállalat van a helyén. Na, ott aztán volt társasági élet, mentünk is vállalati kirándulásra mindig úgy havonta. Az is jóóó volt. :)
Előzmény: Rigoletta (83)
klia Creative Commons License 2001.11.07 0 0 87
Baktor kedves!
Panelházat nem kedveled? Ezzel nem tudok vitába szállni. Sajnos magam is abban lakom, de elmondhatom nem is annyira maga a panel, hanem a benne élő emberek mentalitása, ami néha nagyon megzavar. Mindannyiszor megrendülök, ha erőszakkal kitört kapuzárat, elégett liftgombokat, leszagatott levelesládákat, stb látok. Nos ez, az ami rajtunk és nem a kerületünkön múlik. Viszont vigasztal a tudat, ha lassan is, de visszaszorulóban van a rongálási tendencia. Mégegyszer köszönöm a jelentkezésed. Gyere máskor is.!

üdv klia

Előzmény: Baktor_ (84)
lakos Creative Commons License 2001.11.06 0 0 86
Most nem voltak sokan egyáltalán. Max 2 -3 -an voltunk egy sávban. (fél 8 - 8 között) Lehet, hogy az ár miatt is.
Előzmény: RKata (85)
RKata Creative Commons License 2001.11.06 0 0 85
Már annyi??? Én kb. tavaly ilyenkor adtam fel (akkor még Káposzta kettőn laktam), amikor felemelték 550-re, és nem egyszer volt olyan, hogy nem fértem be a medencébe, annyian voltak. Mehettem bármikor - kora hajnalban, vagy zárás előtt, hétközben, vagy hétvégén, sosem tudtam három tempót egymás után leúszni anélkül, hogy bele ne ütköztem volna valakibe. Egyedül nyáron elviselhető az egy m2-re eső látogatószám.
Előzmény: lakos (82)
Baktor_ Creative Commons License 2001.11.06 0 0 84
Kedves Klia!
Azt hiszem kis túlzás volt tőlem hogy nem kedvelem Újpestet. Gondolkodtam hogy vajon miért is, mi rossz történt velem. De különösebb nem jutott eszembe. Végülis itt nőttem fel, bár óvodába utáltam járni az iskolákat szerettem. Nameg a legtöbb emlék ideköt. Ha most elköltöznék mondjuk falura biztosan hiányozna Újpest, meg egész Budapest. Amit nem szeretek az a panelház :) Túl zsúfolt szerintem, de ezellen sajna sokmindent nem lehet tenni. Bár a panelház meg nem konkrétan Újpestprobléma szóval ez nem magyarázat. :) Újpest jelenje engem is érdekel, mindig átlapozom az Újpest Újságot, ha már ingyen van ennyit megérdemelnek, nameg azért is hogy mi történik kerületünkben...

Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!