Keresés

Részletes keresés

rontásűző Creative Commons License 2011.12.08 0 0 249

Nem mellesleg, még a "meggyalázás" is szóba jöhet.

Előzmény: nandras0824 (246)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 247

Te melyik zenekart tiltanád be?

Előzmény: Törölt nick (245)
nandras0824 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 246

"A gyanú szerint olyan közegbe helyezte a Magyar Köztársaság himnuszát, amivel megzavarta a köznyugalmat.

(Lásd a 2/3 felháborodását.)"

aha, szóval mind a húsz(?) feljelentő köznyugalmát megzavarta...

most már értem, hogy mire fel gyülekezik napok óta végeláthatatlan tömeg a kossuth téren, "akasszuk fel dopemant" táblákat lengetve.

nemkicsit vagyol te ostobácska :)

(azt hiszem a "2/3 felháborodása" c. szöveged esélyes a paff díjra :)

Előzmény: rontásűző (242)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 244

Miféle zavarkeltés, megpukkasztott pár karót nyelt ostobát, ennyi a történet, azoknak meg lila lett a feje, és rohantak az ÁVH-hoz, hogy védje meg őket a Pityingertől, ha már annyi sárga csekkot be kell fizetni a kincstárnak.

Venyerin Creative Commons License 2011.12.08 0 0 243

Az mióta zavar a köznyugalomban, hogy 15 kurucos szeret feljelentőset játszani?

rontásűző Creative Commons License 2011.12.08 0 0 242

Vágod te, csak nehéz beismerned...

A gyanú szerint olyan közegbe helyezte a Magyar Köztársaság himnuszát, amivel megzavarta a köznyugalmat.

(Lásd a 2/3 felháborodását.)

Magyarul: zavarkeltésre használta a Magyar Köztársaság himnuszának szövegét.

Hogy a zavarkeltés szándékos volt-e vagy sem, no ezt majd az illetékes hatóságok feladata lesz megítélni/elbírálni.

Előzmény: nandras0824 (235)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 241

Mert a Himnusz a jobbosoké, vagy mi van? Vagy Dopeman lenne a balos szerinted? Hagyjuk már az ostoba címkézést, lehet rendesen is címkézni, remek szakirodalma van a betiltogatósdinak.

Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 239

Ettől még elmehet a picsába a vérügyészség. Fordult a kocka, most nem a tüntetőket kell megrendelésre börtönbe vágni, hanem a rappereket, ugyanúgy végzik a dolgukat, mint végezték mindig is, csak most másik véresszájú elvtárs adja le a rendelést a piros telefonon, mint 5 vagy 50 éve.

Előzmény: rontásűző (234)
Venyerin Creative Commons License 2011.12.08 0 0 237

Szerintem fejtsd ki bátran, mit gondolsz.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 236

Ne jobboldalozzál, ugyanígy üldözték a CPg-t, Aurórát, Archívumot, Valhallát, Nemzeti Frontot "fasizmus" miatt, mint ahogy most Dopemant állították pellengérre. A seggarc az seggarc, akármilyen maskarában is van, és lehet, hogy Dopeman is seggarc, de ne az ÁVH mondja már meg, tényleg az-e.

Előzmény: Törölt nick (218)
nandras0824 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 235

nem bazmeg, kurvára nem vágom (csak a stílusosság mián)

nem mondod, hogy dopeman megzavarta a köznyugalmat, amikor szó szerint idézett a himnuszból?

rontásűző Creative Commons License 2011.12.08 0 0 234

"A bűncselekmény jogi tárgya a magyar nemzeti jelképek, mint a nemzet összetartozását szimbolizáló himnusz ... sérthetetlenségében és tiszteletben tartásában megnyilvánuló köznyugalom."

Vágod?

Előzmény: nandras0824 (230)
nandras0824 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 233

persze, én is tudom, hogy sokkal könnyebb hisztizni valami miatt, amit ténylegesen nem is ismer a hisztiző, mint egy kicsit is gondolkodni.

de azért mégis... hátha... a remény hal megy utoljára :)

Előzmény: Törölt nick (232)
nandras0824 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 230

miután kellőképpen kiacsarkodta magát már mindenki, úgy gondolom érdemes lenne a konkrét szöveget is megtekinteni :)

"Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt, bazmeg az emeszpét és a Gyurcsányt, bazmeg az elempét, meg a jobbikot, bazmeg a sok fizetett naplopót!

Bazmeg őket, a képviselőket, de ne hagyd ki bazmeg a képviselőnőket, bazmeg az újabb adónemeket, és bazmeg a kibaszott sárga csekkeket!

Bazmeg a navot és bazmeg a bankokat, bazmeg a kopogó behajtókat, bazmeg az inkasszót, mert az összeg mindig több, mint ami járna, bazmeg!

Isten, áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel, nyújts feléje védő kart, ha küzd ellenséggel!

Bazmeg a frankot és bazmeg az eurót, bazmeg, hogy féled a holnapot, bazmeg a parkolót és a cédulát, bazmeg, hogy mindenért bírság a jutalom, mert ezek lehúznak, bazmeg!

Bazmeg, öcsém, a minimálbéred, bazmeg a rendőrt és a bűnözőt, egy füst alatt baszom meg mind a kettőt!

Bazmeg, hogy itt csak a kevesek élvezik sokak helyett az életet, bazmeg, a kétharmadért, tesó, cserébe hol az egymillió meló?

Balsors akit régen tép, hozz rá víg esztendőt, megbűnhődte már e nép a múltat, s a jövendőt!

Bazmeg a rádiót és a tévét, és adj nekem hálát a ganxta rapért, bazmeg ezt a kibaszott sleppet, amit magyar népnek neveznek, bazmeg!

Bazmeg, ti kibaszott birkák, ennyire bejön, hogy a seggetek basszák? Bazmeg, én nem is értelek, inkább megyek, és baszom a kibaszott nejemet.

Isten, áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel, nyújts feléje védő kart, ha küzd ellenséggel! Balsors akit régen tép, hozz rá víg esztendőt, megbűnhődte már e nép a múltat, s a jövendőt!

Isten, áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel, nyújts feléje védő kart, ha küzd ellenséggel! Balsors akit régen tép, hozz rá víg esztendőt, megbűnhődte már e nép a múltat, s a jövendőt!"

miután figyelmesen elolvasták a topiktársak, kérem, hogy a felháborodásukban eddig magukat földhöz verdeső, kedves jobbolodali olvtársak közül vegye már magának valaki azt a fáradtságot, hogy rámutat, hogy pontosan hol, melyik részen és miképpen is gyalázza dopeman a himnuszt...

ladamanci Creative Commons License 2011.12.08 0 0 229

Tegnap óta ezt vártam.

Köszönöm.

Nem csalódtam benned.:)

timia

Előzmény: upi2000 (227)
Venyerin Creative Commons License 2011.12.08 0 0 228

"a bazdmegezős szöveg ... baromira zavar"

Magánvéleményem szerint a bazmegelés ne zavarjon baromira, de ahogy érzed... :)

"megértem azokat is, akik szerint ebben a környezetben nem akarnák hallani"

Mondjuk igen egyszerű nem hallani ezt a számot, kétéves fiam például csípőből képes rá.

De közel 100%, hogy én se hallottam vona soha, nincs a fenenagy felhorgadás...

Előzmény: upi2000 (226)
upi2000 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 227

Teljesen szabatosan fogalmaztam, a fideszes honatyákra éppen annyira vonatkozik, mint az ellenzékiekre.

Sőtmitöbb, azokra sokkal inkább haragszok, akiket úgymond "én juttatam be" a parlamentbe, és ott minősíthetetlen stílusban nyilvánulnak meg....

Előzmény: Törölt nick (193)
upi2000 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 226

A szubjektív véleményem, ízlésem szerint ez a bazdmegezős szöveg elfogadhatatlan. Engem a civil hétköznapi kommunikációban is baromira zavar, a nyilvánosságnak szánt "alkotásban" pedig végképp elfogadhatatlannak tartom.

Az igaz hogy nem a Himnuszt gyalázta, de megértem azokat is, akik szerint ebben a környezetben nem akarnák hallani.

Tudod, a legklasszabb tortaszelethez sincs az embernek gusztusa, ha egy tányér hányás a köret hozzá...

Előzmény: Törölt nick (190)
Venyerin Creative Commons License 2011.12.08 0 0 223

Igencsak kiterjesztően kell alkalmazni a szabályt ahhoz, hogy egyáltalán vizsgálatra érdemesnek tűnjön az ügy...

Előzmény: holnaplátó (221)
holnaplátó Creative Commons License 2011.12.08 0 0 221

Pontosabban:

nemzeti jelkép megsértésének vétsége a magyar büntetőtörvénykönyv szerint büntetendő cselekmény, a köznyugalom elleni bűncselekmények csoportjába tartozik. A bűncselekménnyé minősítés célja, hogy garantálják a Magyar Köztársaság jelképeinek tiszteletben tartásához fűződő társadalmi érdeket.

Magyar szabályozás

Btk. 269/A. § Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedőszabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

A bűncselekmény részletei

A bűncselekmény jogi tárgya a magyar nemzeti jelképek, mint a nemzet összetartozását szimbolizáló himnusz, zászló, és címer sérthetetlenségében és tiszteletben tartásában megnyilvánuló köznyugalom. Elkövetési tárgyai a Magyar Köztársaság alkotmányában nemzeti jelképeknek elismert himnusz, zászló, és címer. Elkövetési magatartása a sértő vagy lealacsonyító kifejezés használata (vagyis a jelképekkel kapcsolatos nemzeti érzületet sértő, becsmérlő szavak, kifejezések) vagy más ilyen cselekmény (zászló elégetése, letépése, bemocskolása). A cselekményeknek nagy nyilvánosság előtt kell történniük.

A bűncselekmény az elkövetési magatartás kifejtésével befejezetté válik. Alanya bárki lehet, kizárólag szándékosan követhető el.

Szubszidiárius bűncselekmény, tehát csak akkor büntetendő, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg. Látszólagos halmazatban van a közösség elleni izgatással vagy a garázdasággal.

Az Alkotmánybíróság 13/2000. (V.12.) határozatában kifejtette, hogy noha a nemzeti jelképekkel kapcsolatos negatív kritikák, vélemények nem szankcionálhatóak, azaz a jelképek nem kritizálhatatlanok, a nemzeti jelképek bizonyos értelemben kívül esnek a vélemények pluralizmusán.

ld.: wikipedia

Előzmény: holnaplátó (220)
holnaplátó Creative Commons License 2011.12.08 0 0 220

Itt sac/kb egy nemzeti jelkép megsértésének gyanúja foroghat fenn.

polityickaja_dilinyovna Creative Commons License 2011.12.08 0 0 217

'Ez most komoly, hogy az ügyészség teljes szigorral nyomoz egy dalszöveg miatt?'

Félszigor -> félmunka -> féleredmény

Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 216

Ez most komoly, hogy az ügyészség teljes szigorral nyomoz egy dalszöveg miatt?

Nem sok ilyen eset rémlik a zelmúlt huszonpár évből, a CPg-seket Erdős elvtárs vágatta a sittre, az Aurórával is kötözködtek, aztán jött a Valhalla, a Nemzeti Front és az Archívum (nekik felfüggesztetteket osztottak), utána Sickratman, és most Dopeman.

Minden esetben kivétel nélkül szánalmas volt az ÁVH, és a következőnél is az lesz.

evil1023 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 215

Vajon mennyit fizetett Dpoeman a feljelentőknek ekkora "ingyen"reklámért?

Előzmény: Para Szolvencia (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 213

Te sem vagy ám jobb, mint az a gettó-tahó Pityinger, legfeljebb nem hat általánosod van...

Előzmény: Rainbow_ (212)
Rainbow_ Creative Commons License 2011.12.07 0 0 212

egy nagyon szép új világ kezd itt kibontakozni.

lassan terjed mint a rák,

orbáni tahokrácia,

mindig csak egy kicsit vesz el,

az még nem fáj annyira,

de a végén már hiába kérdjük,

hogyan jutottunk idáig?

ma még csak a himnusz reppelését veszik zokon,

holnap már tilos lesz leköpni orbán képét, mert elvisz a nibek-ávó...

akarunk mi egy ilyen országban élni?

miért hagyjuk hogy így legyen?

korieander Creative Commons License 2011.12.07 0 0 211

téged ezért a performanszért fizetnek?

Előzmény: Törölt nick (206)
Venyerin Creative Commons License 2011.12.07 0 0 209

Yess.

Előzmény: Törölt nick (208)
Venyerin Creative Commons License 2011.12.07 0 0 207

Ennek mi köze a topichoz?

Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 201

"Mit pofázol bele kisanyám?" :))

Előzmény: Törölt nick (199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!