Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

BlackBird Creative Commons License 2003.05.10 0 0 3088
El. Úgy okoskodtunk, hogy OK, hogy féltjük az autót, de (remélhetőleg) hosszú élete során még annyiszor fogunk rákényszerülni... Igazából ez olyan "újcipő" effektus, tudod, amikor nem mered összepiszkolni meg vigyázol rá mint a szemed fényére...aztán eltelik néhány hónap, és máris más a dolog...:) Szóval szerintem nem olyan veszélyes az a karcolás, szvsz simán kaphatsz ennyit egy hanyagabb kézi mosóban is.

Más: a fényezést a mosáson kívül is rengeteg sérülés éri. Ilyen pl. a felvert apró kavicsok, akár a nagy sebességgel eltalált bogarak kitinpáncélja (!) stb, stb. Ha kinnt tartod, akkor a madárürülék is komolyan marja a lakkozást, és akár 1 nap is eltelhet, mire észreveszed. Szóval a napi használatban úgyis számtalan apró sérülés éri, néhány év múlva, ha teljesen csillogón akarod látni az autót, úgyis políroztatni kell.

Előzmény: korcsimorcsi (3087)
korcsimorcsi Creative Commons License 2003.05.10 0 0 3087

és mégegy kérdés

ti az új kocsit el mertétek vinni autómosóba?

egy automosós srác azt mondta nekem : ha egyszer más lemosatom gépivel, akkor kissé bekarcolódik, akkor el kell vinni fényez?höz professzionális polírozásra, akkor megint szép lesz (egy darabig)

ti hogy csináljátok?

korcsimorcsi Creative Commons License 2003.05.10 0 0 3086
köszi szépen v_tibor & zsuga!!!

a www.homasita.hu tényleg jó kínálattal rendelkezik: ajánlom mindenkinek!

majd ha jól körüljárom a kocsit igyekszem éles szemmel meglesni a hibákat... benézek a a kerekek alá fényezést megnézni, beíndítom a motort: megnézem ciripel-e a kormányszervo stb.... :)

majd jelzek mi lesz...

asszem meg fogom kérdezni a kegészít?k árait a márkakereskedésben (Sopron) és összevetem a HOMASITA árakkal...

kösz mégeccer

Előzmény: zsuga666 (3085)
zsuga666 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3085
Hi !
Miután a bíbicnek semmi sem drága; ne izgulj. Ha a kocsid benne van a szalonban,-mint az enyém volt- akkor miután kigurultak vele, szaladgáld körül, mint a juhászkutya. Tillik az enyémet láttam, mielőtt elvitték vizsgázni és akkor tökéletes volt. Miután visszahozták, kénytelenek voltak 1 ugyanolyan színűről lekapkodni az első lökhárítót és áttenni az enyémre, mert két bazi karc lett rajta. Sárvédő nagyon hasznos, mert szereti magára, oldalra is felcsapkodni a szmötyit. Csom.tálca van színtelen és fekete, igen hasznos, mert kb 5 centis pereme van.(HOMASITA kft 6500 ft körül) Kiveszed, kiöntöd, lesikálod, vissza. Ha adnak gumiszőnyeget fogadd el. Szövetből olcsóbb Rönyós van az ETELE tér környékén. Nekem hiányzik még az első ajtókra a légterelő, mert előző járműveimhez képest - úgy érzem - jobban bevág a szél.
Előzmény: korcsimorcsi (3081)
KISPIPI Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3084
Hi!
Én mindenképp javaslom, hogy a gumiszőnyeget és a csomagtartó müa. tálcát szerezd meg. Üléshuzat is jó ha van. De talán egy riasztó, vagy valami egyéb védelem mindennél fontosabb. A kocsi-kisérő lapot nekem önként és dalolva adták a kezembe, még kérnem se kellett. Én Egerben vettem a Natit! Korrektek voltak igazán. Még 10-15 lityi benzintet is belehernyóztak a tankomba.
Jó thalicskázást!
dCi Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3083
Szia Köny,

Bár Harrypoti a megszólított azért én is válaszolok. Nekem is ua a Cliom mint a Tied és 26e-nél vagyok. 15e után én is tapasztaltam, hogy a motor hangja dízelesebbé válik, különösen alapjárat 2-es fokozatban (pici gázzal) - ahogy itt a pesti dugókban dívik - volt már zavaróan erős a rángatás és kopogás. 22e-nél lecseréltettem az olajat (amiből tintát is csinálhattak volna olyan fekete volt) ami után ez utóbbi dolog megszünt és sokkal csendesebbé vált a motor. Mivel a teljes olajcsere 18 ezer körül van, ezen olyan sokat nem lehet szerintem spórolni.

De mivel Te szinte mindig hosszú utakat mész, lehet Nálad nem "öregszik" annyira az olaj.

Előzmény: Köny (3077)
v__tibor Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3082
Hi!

A szőnyeget és a sárvédőt mindenképp javaslom, a többi kihasználtság függő. Az átvételkor valaki korábban javasolta, hogy létezik minden járgányhoz egy vmiféle ún. kisérőlap, azon a gyártósorra kerüléstől a ker.-hez való érkezésig elvileg (!!!) minden eseménynek szerepelnie kellene, és állítólag ezt jogod van megtekinteni, csak a kereskedők nem szívesen mutatják meg. Feltételesen azért írtam, mert ez az info nekem eső után köpönyeg volt ...
Sok sikert!

korcsimorcsi Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3081
sziasztok!
julusra érkezik a thaliam (1.4 8V) szerinetetek mit érdemes a következ?k közül a márkakeresked?nél illetve a TESCOban (ill. hasonló heleken) megvenni?

sz?nyegek,
sárvéd?gumi a kerekekhez,
tet?csomagtartó

???

ill. van még egy kérdésem:

ha pl. találok valami hibát az átvátelkor (pl: a már említett kavicsfelver?dések) akkor mi a teend?: NE VEGYEM ÁT???
ha jegyz?könyv készül, és átveszem akkor már úgyse adnak semmi engedményt , nemigaz?

izgulok egy kissé... :)

zsuga666 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3080
Jut eszembe !
Ez a daragíje, gaszpagyin Heller hozzájutott a jó kis járművéhez, oszt eltűnt, mint az aranyóra. Asse monta; jónapot!
zsuga666 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3079
Szia Köny !
Pont ma nézegettem az olajat. 2500-nál már szép setét színe vagyon. Jövő héten majd jól lecserélem, oszt kitaposom a lelkét.
Előzmény: Köny (3077)
v__tibor Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3078
Hi!

A 3,7-et is "teletankkal" sikerült abszolválni? Dögunalom lehetett a kb 1200-1300 km 90-nel végigdöcögni. Hosszabb utakon (néhány száz km) többször megfogadtam, hogy nem megyek csak 90-100 körül, de az út előrehaladtával majd elaludtam, s egy picivel dinamikusabban kellett mennem. Ez így volt a régi Favoritnál is, a Thalicsnál meg pláne, mivel egy-egy előzéshez nem kell kapcsolgatni, és a sebesség is kevésbé érezhető a felhúzott ablaknál klímával. Nekem tisztán országúti "teletankot" csak bejáratás alatt sikerült megtenni (a legjobb esetben 4,6 liter/100km). Nem szoktam rodeózni, de nem is vagyok öreguras. Minden tiszteletem a fogyasztás-rekordereké, akik meg tudják állni, hogy (motoros nyelven szólva) ne húzzák meg egy kicsit a fülét a gépsárkánynak. Azért a szinte tiszta városit is kb 5,1-5,3 körül teljesítem. Jó ez is nekem, főleg hogy a paríron a városi 6 lityi.

Előzmény: harrypoti (3076)
Köny Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3077
Szia harrypoti!

Nekem most 28500km van a dCi Cliomban (82LE), hétfőn viszem szervízbe elöször. Szeretnék bent lenni olajcserénél, látni akarom, hogy milyen az olaj, majd leírom tapasztalataim. Egyébként miből érzed, hogy "fárad" az olaj?

Üdv.

Köny

Előzmény: harrypoti (3076)
harrypoti Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3076
Fogyasztás

Szintén egy 65 pacis dCi-t hajtok, a mért adatok a következők:

-városban nyáron 4,5 liter, télen 5 liter,

-országúton 90 és 110 között 3,7-4,5 , télen 4,5- 5 lityi,

-autópályán 130-140 között 4 fő/teli puttony + alkalmi klíma használat= 4,5-4,8 liter ( ez szintén egy holland út tapasztalata:)).

Ezek "teletankos" mérések voltak.

Olajcsere

Cserélt már valaki olajat a thalicskában(dízel)?
Nekem soknak tűnik az a 30 ezer km, mivel már most, 14000 megtétele után "érezhető" az olaj fáradása.

Előzmény: teebor (3052)
harrypoti Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3075
Gyap,
Nagy-nagy gratula az öngyújtós sárkányhoz!:))

Gyap Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3074
Üdv Mindenkinek!!

Köszönöm a jókívánságokat,de sajnos különösebb kedvezményeket nem kaptam.....!És mint írtam is már nekem az elöző autó is meggyőző volt, bár nézegettem másik típusokat ez a NYERŐ! Az autót nem merem kint hagyni a csillag garázsban, jelenleg egy örzött parkolóban állok!
És gyűröm a kilométereket!!!

Balesetmentes közlekedést Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

KISPIPI Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3073
Gratulálok Gyap! Sok örömöd legyen az új kocsidban!
zsuga666 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3072

Gratulálok Gyap !

Remélem az új gépet telegyógyítottad Vdelemmel?
No+, mint törzsvásárló +kaptad a kötelező 5% kedvezményt?!

dCi Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3071
Szia Gyap,

Gratula. Ezt nevezem márkahűségnek :-) Az RH-tól is illene kapj egy hűséges rönyó tulaj plakettet + x% diszkontot :-)))

harrypoti Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3070
Üdv minden régi és új thalicskás car-társnak!:))
Harry
v__tibor Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3069
Gyap! Üdv. a Sárkányosok között!

Nem fogod megbánni szerintem, főleg ha 10 Ft alatti km-költséget nézzük. Nomeg az üléshuzatnak legalább meglett a helye ... nem?
Azért az éjszakai csillagfénytől lehetőség szerint óvnám.

Élménygazdag autókázást !!!

Előzmény: Gyap (3068)
Gyap Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3068
Üdv Mindenkinek!

Hát üdvözlök mindenkit újra a Thalicskások között! Ma délután 15:00 h-tól újra nyomom a pedált egy 1,5 dci-vel! Remélem ez tovább fog tartani mint a másik....!
Az első 100 km már megvolt, a külömbségeket ami a dci és a 1,4 16V 98LE között van igéretem szerint le fogom írni de azért még megyek egy pár kilométert!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést!

Üdv: Gyapi

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3067
Köny:

Az állandó törölgetéssel furán érezném magam. 2,8M forintért legalább egy törlőkendőt adhattak volna :)
90 fokkal komolyabbra fordítva a szót, a kipufogó csöve nem lefelé áll. valamennyire lefelé hajlik (maga a kipufogócső és nem a vége, mint más dízeleknél), de ezek szerint ez édeskevés.
Kipufogóvég helyett az is megoldás lenne, ha a kipufogócső vége lefelé állna. Majd megkérdezem a szervízben, úgyis ki kell javíttatnom a gyerekbetegségeket Dénesen.

Köszi a segítséget!

Előzmény: Köny (3066)
Köny Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3066
Helló!

Neked nem lefelé áll a kipufogócsöved???
Nekem szerencsére fekete a lökhárítóm, úgyhogy nem látszik a korom, de szerintem nem is nagyon kormol.
Szerintem ha rögtön letörlöd, semmi baja nem lesz.

Üdv.

Köny

Előzmény: diesel_uberalles (3065)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3065
Sziasztok!

dCi ügyben egy nagy kérdésem lenne.
A lökhárítón rendszeresen vastagon áll a korom. (Pláne hegymenetnél :) Szerintetek ez hagyhat végleges nyomot a fehér lökhárítón, vagy egy kipufogóvéget vegyek (no nem a diszkópatkány-feeling miatt).

Kipufogó végnél van ötletek, hogy miként lehetne úgy elvarázsolni, hogy az hátrafelé álljon és ne a lökhárító sarkánál legyen?

A segítséget előre is köszönöm!

Diesel_uberalles a.k.a. Paradoxx

Köny Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3064
teebor, nem tudom, hogy tudod-e, de én a gépet csak hosszú távon (városon kívül) használom, sok motorfékkel (ekkor 0-át fogyaszt) és kevés fékezéssel, de így is dinamikusan. Múlt héten volt benne eggy padlógázas autópálya, ekkor felszökött a fogyi 4.5L/100km-re. Most, hogy bejött a kánikula és a rendes úton járok, lement 3.8L/100km-re, ha utánaszámolok (ezt a legtöbbször megteszem), akkor is ez jön ki. Nincs benne semmi trükk, a pénztárcámon is érzem a jó diesel fogyasztást, ráadásul a szlovák benzin is olcsóbb 30-40Ft-tal, én mindig náluk tankolok.

Üdv.

Köny

Előzmény: Köny (3060)
jan42 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3063
Hello Thalicskások!

A kormányciripelési ügy engem is érdekelme.
Tulajdonképpen mikor és milyen formában jelentkezik a dolog? Kormányforgatáskor, vagy anélkül is? Én még nem tapasztaltam semmi hangot. (~1000 km-t tettem meg eddig)

Előzmény: iMre (3054)
zsuga666 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 3062

Sziasztok !
Nekem is a szereldében mondották.
Előzmény: FIFTY (3046)
teebor Creative Commons License 2003.05.05 0 0 3061
Igen: abszolút tartós a megoldás! Szóval eddig egy nyikkanás el nem hagyta a kormányt azóta!

Köny: mondom, a hiba bennem is lehet, de számtan ötös végig megvolt nekem is. Tehát a gépekben lehet elrejtve a dolog vagy a lábban... no sebaj...

Előzmény: iMre (3054)
Köny Creative Commons License 2003.05.05 0 0 3060
teebor, megbeszéljük! Amúgy 4-es voltam matekból a fősulin...

Üdv.

Köny

Előzmény: teebor (3052)
kukucs33 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 3059
Sziasztok,

Claudius,
Szerintem a kormányt ne nagyon "tuningold" házilag, mert légzsákból kifolyólag nem nagyon fogják tolerálni a szervizben ha kiszúrják az "idegenkezűséget". Inkább kéredzkedj be a szervizbe amikor szétkapják és csináltasd meg velük a trükköt, nehogy később baj legyen. Én is sk szoktam szerelni, de ezt nem vállalnám be. :(

Más: A szélvédő melletti baloldali gumicsík elhagyott:(
Igaz, kb 120 - 130 km/h val robogtunk éppen, erős jobbról fújó szélben, na de akkor is! Szerencsére megtaláltam az út szélén és visszapattintottam, de úgy vélem nem fog ártani egy kis ragasztó, végig a felfekvő felületeken elhelyezve. Ahol a felső gumicsíkhoz illeszkedik ott bizony nem valami erős a ragaszkodás, így alá tudott kapni a szél és onnantól már húzta le a többi részét is. :-(( Asszem konstrukciós hiba lehet, mert mintha valaki már panaszolt volna hasonlót.

Ugyanakkor a fogyasztásom 5,4 liter/100 km volt, ami a három személy + csomagok és a 100 alatt csak ha feltartanak tempó melletti jónéhány pörgetős (5500 - 6200 rpm) előzéssel egy 8V benzines motortól szerintem egész jó. :-))

Jó utat mindenkinek!

Előzmény: claudius25 (3057)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!