Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

poén Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3238
Igen tudom, de azt nem kell fogdosnom -igaz ezt se sűrűn, mert azért ez nem eszik úgy, mint egy Volga. De ezzel a sárvédővel azért sincs bajom, mert noha veterán-fan vagyok, és szeretem, ha egy kocsi nem a "használd, és dobd el"-elv szerint épül, és van benne anyag, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy egy biztonságos kocsi nem attól biztonságos, hogy betonból van, és ha az adott elem nem teherviselő (és itt nem az), akkor minek legyen fémből ami drága, rohad, stb.
Szóval nem attól rossz, vagy jó kocsi a tália, hogy miből van az eleje, de azért tényleg nem tartott volna sokból egy fém fedelet tenni a betöltőnyílás fölé, mert így olyan érzésem támad, mintha egy gagyi játékautó lenne a kocsi. Szóval ez nem takarékosság, hanem sz*rrágás a cég részéről, és sokat elárul arról, hogy hogyan is viszonyulnak a megcélzott vásárlói réteghez ("Ezeknek ez is jó lesz!")
Előzmény: topo (3235)
FIFTY Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3237
BLC Nelégy előítéletes!!!

Anno "négymárkás" (Trabant, ....) időszakban kedves nejem a MŰANYAG Trabanttal nekitolatott egy Wartburg (VAS) oldalának.

Trabant: 0 kár / Wartbug:lemezelés, kalapálás, glettelés, festés!!

Az első sárvédők valóban műanyagból vannak!!!

Előzmény: BLC (3236)
BLC Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3236
Topo!

Ne sokkolj, mert, igy is csillapitokat szedem és inni kezdtem! :))))

Előzmény: topo (3235)
topo Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3235

BLC,poén

és azt tudjátok,hogy a 2 első sárvédő is műanyag?:)) Csak szólok mielőtt nagy meglepetés érne titeket.:))

Oszy1.816v Creative Commons License 2003.05.25 0 0 3234
Kedves Thalia Fan-ok, Hali!

Ausztriai Nemzetközi Renault Meeting!

Csütörtöki (május29) indulás-al! (azoknak akik bandába akarnak tömörülni!:o))

- egyénileg megoldva, vagy csoportba tömörülve(egyéni megbeszélések alapján) eljutni a Rábafüzesi határátkelőig
- ott a határátkelő elötti OMW kúton Tali és bandázás 13:45-ig utána indulás!
- miután átértünk a határon, megállás a hatalmas parkolóban. Kb 20-30perc várakozás, esetleges lemaradtak bevárása.
- kb 14:30-14:45-kor tovaindulás majd megállás a kb 20km-re lévő benzinkutón. (olcsobb a nafta mint nálunk + pályamatricát is lehet itt venni)
- innen aztán már megállás nélkül megyünk a Tali-ra

Pénteki indulással!

- beszéljétek össze, de jöhettek egyénileg is:o) az én javaslatom, hogy talizzatok Rábafüzesnél, és gyertek minél korábban, pl: reggel 10óra körül.
- Akik pénteken jönnek: hacu, JHonny, Edgár(DNJ), Avantage....stb.

Ha valami baj van, vagy segítség kell:
0620/4681041 (Oszy)

OSZTRAK TALI UTVONALSEGITSEG
(A legrövidebb utvonal Rabafüzestöl, autopalyan:)
Rabafüzes-Heiligenkreuz-Fürstenfeld-Graz-Vogau/Strass-Ehrenhausen-Gamlitz-Leutschach
A hataron at, vegig egyenesen a föuton haladva. A hatar utan durvan olyan 20 km utan, jobbra le az autopalyara Graz fele. Utana vegig autopalya, majd Graznal leteres Szlovenia (Ljubjana, Spielfeld) fele, tovabb az autopalyan. Nem kell bemenni Grazba, nem maradtok le semmiröl! :)) Autopalyan haladva Vogau/Strass-ig, ott leagazni, majd a fent irt utvonalat követve erkeztek Leutschachba.
Remelem erthetöen irtam.
Az autopalya aszem kb 8 Euro (2000 Ft) körül kaphato, mindegy, hogy odahaza, vagy ideat veszitek.
Rabafüzes-Leutschach kb. 130 km.

2. Nemzetközi Renault találkozó, avagy: Borhegy túra 2003 Leutschach/Stajerország 2003 Május 30-31.

Tutti jönnek:

01. Jürgen - ClioII 1.9dTi -
02. Vsanci - ClioI 1,8 8V - vörös ördög (sajons a feka nem lesz kész addigra - "ká rámbá" <-ezt tuti nem így írják
03. Oszy - ClioI 1.8 16v -
04. Jimmy - ClioII Sport -
05. Szafe - ClioII 1.2 16v -
06. ClioRN - Clio 1.2 8v - (+ mennyasszony)
07. Hacu - Clio II1.4 16V - (+barinéni)
08. NagySzabi - R19 16V - + egy csapat R19 1.4e-vel. Kb 6-8 fő :))
09. csite+párja - R5 TX - (csakhogy legyen már rendes autó is!)
10. Öcsibá - R5 Gtturbo -
11. Avantage - R5 Gtturbo -
12. Williams - R5 Gtturbo - (csak 1 napra)
14. doktorúr - ClioII 1.6 16v - (+noe)
15. Edgár -R5 Gtturbo- (+ asszóny)
16. Zalán - R19 1.4T (?)
19. Bowril - R19 2.0 16v
20. JoHNNY - Clio II 1,4 16V (barátnöm)

Program:

2. Nemzetközi Renault találkozó,

avagy: Borhegy túra 2003 Leutschach/Stajerország

2003 Május 30-31.

Jürgen fordításában itt olvasható a 2. Nemzetközi Renault találkozó kiírása:

1000 Euro annak a klubbnak, aki a legtöbb autóval megjelenik!!!

PROGRAM:

Minden nap:
Ballermann6 - Disco Space
éjjel-nappal nyitva
Reggelizési lehetőség a közeli vendéglőben 11-ig
Ingyen camping - örzött parkolo

Május 29. Csütörtök érkezőnap

Május 30. Péntek:

kb.: 14 órakor: A klubbok üdvözlése, bejelentkezés az 1000 Euros kihívásra. Bejelentkezési
határidő 19 óra.
kb.: 16 órakor: A GoGo-automosó megnyitása
kb.: 16 órakor: Az ügyességi rali első menete Erich Plasch-sal, a rali ásszal
kb.: 18 órakor: A hangszoróhajítási verseny első menete
kb.: 19 órakor: Beülhetsz Erich Plasch raliász mellé egy lezárt pályán
kb.: 20 órakor: Party, Disco-mega habparty
24 órakor: tüzijatek

Május 31. Szombat:

kb.: 13 órakor: Az ügyességi rali második menete - finálé
kb.: 15 órakor: Gyorsulési verseny :)
kb.: 17 órakor: A kiírt díjak megtekintése
kb.: 18 órakor: Borhegy körút (=kocsikázás) pincelátogatással (tivornya) (esetleges közös kaja-pia)
kb.: 20 órakor: Az 1000 Euro átadása, majd "Mr. Voice" előadása.
Ezt követően "Renault Mania" (?)

Június 1. Vasárnap:

Közös rókatánc
10 órától: Reggelicske (gyanítom, hogy vmi helyi népi zenekar kiséretében, a jobb kijózanodás
reményében)
kb.: 12 órakor: Díjátadások, a győztesek ünneplése...

Aztán fájdalmas bucsú

Szobafoglalás es további infók:
Sabine Resch
Telefon: +43/664/431 14 24
sabine.resch@renaultclub.at

Tájékozódási segítség:
Homepage LEUTSCHACH/Steiermark

A fenti szöveg németül megtalálható a www.renaultclub.at -n

Üdv,
Oszy
www.renaultclub.hu
oszy@renaultclub.hu
0620/4681041

H.Ákos Creative Commons License 2003.05.25 0 0 3233
Tisztelt Renault tulajdonosok!! VDO CH 0600-ás típusú 6 lemezes digitális CD-TÁR(ak) kaphatóak! 1 év garanciával, minden tartozékkal ( lábak + kábel + csavarok )! Vadonat újonnan, garantáltan még soha nem voltak használva sehol sem. Gyárilag a RENAULT szalonokba is ezt teszik be, ha kéri valaki( csak ott 80 - 100e Ft-os áron).
Ár.: 24.997 Ft

Üdvözlettel: Horváth Ákos
06-30/253-70-46
akosakos@mailbox.hu

poén Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3232
>nálunk Csongrád megyében kriminális az utak:) Csatlakozom -mint szintén e megyébe valósi. Igaz, hogy az itália erősített futóművel bír a Cliohoz képeset (ha igaz), de én még a túlzott érzékenységgel nehezen vádolható Trabantot is sajnáltam sokszor, hát még a renyót.
Előzmény: BLC (3231)
BLC Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3231
Akkor lehet, hogy kötelező szerviz lesz belőle.

Jut eszem be, ahogy így kalkulálok, lehet értelmesebb egy alufelni szettet rádobni, mint tolatót radart. Csak hát itt nálunk Csongrád megyében kriminális az utak.

Megyek; látom HATALMAS tábla Vigyázz KÁTYÚ. Hm mire is fizetem a benzinben az útadót? mire a súlyadót? meg stb.
Nem tábla kéne. Na csak ezé van bennem csipetnyi határozatlanság az alufelni iránt. Mi van ha megütöm? pl.

Előzmény: poén (3229)
BLC Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3230
Gyap

Totalcar mai adása!

Előzmény: Gyap (3228)
poén Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3229
Hello!
A gugyír gumi nem rossz: se nem hangos, se nem csúszós, csak épp nyári gumi, ami télre nem való. A téligumi elengedhetetlen télen -hacsak nem szerelmese valamelyikőtök a jégrallinak. A megcsúszó talicska amúgy sokkal nehezebben fogható meg, mint a hóban verhetetlen Trabi, és csúszik is rendesen, szóval a virtuskodás jó gumikkal is ellenjavallt.

BLC: az olajat, ha nincs is meg az előírt kilómétered ennyi idő után érdemes lecserélni, különösen az elsőt, amivel a bejáratást is abszolváltad. (Persze a bejáratás már nem olyan komoly dolog, mint anno.) A mi dci-nk augusztusban lesz egy éves, és most van benne 9800 km; kb a szülinapja körül le lesz cserélve a mekemuka a motorból, mert jobb nem kísérletezni. Igaz pénzbe kerül, nem is kevésbe, ebben igazad van. OFF: De ez még egész olcsó, ha azt nézed, hogy pl Totoya RAV4 90 E km-s szervíz (szimpla olaj, és szűrőcsere semmi más; -igaz az automata váltóba való olaj tényleg drága): tavalyi áron 64 ezer pezeta... ON.
Tegnap néztem meg a folyadékszinteket: olaj, fék, szervó. Kellett valakinek időelőtt utántöltenie bármit is? Csak azért, mert nekem a KGST-éra után fura, hogy minden rendben van ennyi km után.
Jaja: a tanksapkafedő engem is szíven szúrt. OFF: Én meg Volga-rajongó vagyok... Másfél milis (!) kazánlemez-kasztni rulez!" ON: bocs.

Winklernek meg annyi, hogy "de gustibus non est disputandum"...

Gyap Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3228
Halihó!!

Ki húzta le a mi csodánkat és miért????? Miről maradtam le????

Segítség????

Előzmény: BLC (3227)
BLC Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3227
Winkler jól lehúzta a Nathaliat! Mondjuk a Fiatot is!

Amúgy van valakinek eredeti Renault alufelnije amit a tháliához adnak.
Milyen tapasztalat van? Nagyon gáz, 110e Ft az árá a márkakereskedőnél!

BLC Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3226
Az igen poton 25e Ft. Nem semmi!

Más: Megdöbbentett a tudat mikor kinyitottam a tanksapka ajtót(fedőt), hogy műanyag. Nekem ez borzasztó sokk volt :)! Német autó után ahol minden fém ami lehet.

Előzmény: topo (3225)
topo Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3225

szerintem is vidd el.Ha most nem viszed, ugrik az assistance és a szervizkönyv folytonossága is megszakadhat.Az autonak sem árt ha megszabadítod a 2 éve használt olajtól.A 2 éves szervíz nekemis 17e km-nél volt.25e Ft-ot fizettem.
Előzmény: BLC (3221)
NETH Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3224
Ja az olajszintmérés nálam korrektül megy és 1.4 16V-s
NETH Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3223
Vidd!

Kopiteki!
A gumihoz annyit, hogy két telet autóztam vele és amíg nem volt hó még elment, havon viszont katasztrófa úgyhogy az idei telet már reményeim szerint egy téligumi készlettel kezdem.

Előzmény: BLC (3221)
BLC Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3222
Hú, de magyartalan voltam! Azé tudni fogalamazni kicsit. :)
BLC Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3221
Akkor megnyugottam! CD-tár kilőve akkor már gyűjtők és egy mp3 lejátszót megmár tudok belerakni 50e környékén.

Olajjal kapcsolatba is megnyugottam, azt hittem hogy valami gáz van.

Azt nem tudom most 2 éves az autó de nincs benne 30e km elvigyem szervízbe vagy ne? Mert ugye az is pénz lesz!

krike Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3220
CD tár, valóban mukszik, vezérli a távirányító. Ellenben legjobb tudomásom szerint más készüléket berakva az autóba már felejtős a dolog, és a kijelzőt sem fogja használni.A gyári rádió szvsz teljesen korrekt 6 hangszóróval, jól beállítva, hifit meg otthon hallgasson az ember.

A másik, az olajszint, ami nem minden Thalicskában működik, egyes szervizesek szerint csak 16v-nél, mások szerint véletlenszerüen.

Előzmény: NETH (3218)
KISPIPI Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3219
Helló Kopi!
Valóban a Talicskákra jóév gumikat raktak, az enyém is azon gurul. Hivatalos minősitési adataim nincsenek, csak tapasztalatiak. Ime: Nálam nem hangos, nem csúszkál, nem fél a viztől (legalábbis nyáron). De ez nyári gumi (van aki azt mondja rá, hogy vegyes használatú, de ebben nem vagyok bizti) és nem tudom, hogy fog viselkedni télen. Sokan mondták már, hogy télre tipikus téli gumi kell majd. Ám felhivnám figyelmed a gumi előirás szerinti mértékű felfujására, mert a tapadás ettől is függ. Talán még a zajhatás is.
Előzmény: kopiteki (3216)
NETH Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3218
BLC!

CD tár: én 2 hete vettem a sráctól egyszerűen beteszed egy darab madzag a rádió végébe bedug csomagtartóba felfúr és kész. Nagyonjó nekem semmi bajom vele.
Olajszint: amikor a gyujtást ráadod és megyomod a nullázót akkor irja ki hogy OilOk és ha mégegyet rányomsz akkor kapod az olajszintet 'ooooo'.
A'szem de ha nem megy megnézem pontosan.

Előzmény: BLC (3215)
korcsimorcsi Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3217
hi BLC,

igen, ugy hirdetik, hogy a CD tárat a kormányról is lehet vezérelni. a rádió szintén marad a helyén, a CD tár a 6 CD lemeznek való hellyel pedig természetsen nem fér el a középkonzolon csak pl anyosülés alatt, ill. csomagtartóban.

milyen thaliad van?
korcsimorcsi

Előzmény: BLC (3215)
kopiteki Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3216
JóregGLt Renaultosok! :o)

Kis segítséget kérnék Tisztelettel! Úgy él emlékeimben, hogy a Rönó Tháliákat, Good Year GT2-es gumikkal szerelték! Ha így van, infó kellene ezekről a gumikról, ki, mit tud róla? Mennyire tapad,vizes úton is jó-e, hangos-e vagy halk, stb?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

kopiteki

BLC Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3215
Ezt a hirdetést olvastam!

Csak azt nem vágom, hogy a gyári magnósrádió vezérli a cd-tárat az-az a fej egység marathat és elég bele a tár?
A távirányítóról már nem is beszélve :)

Előzmény: korcsimorcsi (3214)
korcsimorcsi Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3214
szia BLC,

látszik uj vagy és még nem olvastad a soxor feladott hirdetést: ( nincs részesedésem belöle, és még nem is próbáltam, de thalia-társak esküsznek rá!) ha megjön a kocsim én is rendelek majd töle:
:

RENAULT tulajdonosok figyeljetek!!! Bármilyen típusú Renault típusú személygépkocsiba csatlakoztatható VDO (Philips leányvállalata) típusú cd-tárak kaphatók. 6-os ill. 10 lemezes. Vadonat új, karcmentes állapotban, garantáltan még egyszer sem volt beszerelve! Minden tartozékkal ( lábak + kábel + csavarok)!
24.999Ft ill. 29.999Ft -os áron. 1 év garancia!
Üdvözlettel: Horváth Ákos
06-30/253-70-46

BLC Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3213
Akkor maradok a risztó + rejtett kapcsoló mellett!
De akkor is rakatok bele risztót, mert megnyugtat,igazából tudom,hogy csak időt nyerek vele.

Milyen ötletek van cd-s rádió-ügyben, mert a gyári magnó nem igazán felel meg nekem! Mi van olyan márka amit lehet ezzel a távirányítóval vezérelni, és még viselhető árban van!

RLK Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3212
Szia Kispipi!
Azért nem tudsz ilyen story-t, mert nagy valószínűséggel nincs is.
Nincs elvihetetlen autó, cask minél körültekintőbben, illetve jobban van felszerelve -ennek egyik eleme a riasztó-, annál könnyebben marad a Tied, mert vagy keresnek egy könnyebben elvihetőt, vagy megpróbálják, de nem fog menni.
Hogy minden EGYEDI megoldás -indításblokkolás, stb.- ér a legtöbbet, abban a végsőbbmenőkig egyetértük...
Előzmény: KISPIPI (3210)
kukucs33 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3211
Szia,
Ha 8V a motor akkor nem is fogja, ez funkció csak a 16 szelepes motorok elektronikájával működik.
kukucs
Előzmény: BLC (3209)
KISPIPI Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3210
Az a helyzet, hogy gondolkodtam azon, hogy tudok-e olyan történetet, mely arról szól, hogy VALAMILYEN tipusú riasztó miatt nem tudták az autótolvajok feltörni a kocsit... de nem tudok ilyen storyt... Ennek ellenére az enyémbe is rakattam egy laserline tipust. De az egyéni mechanikai védőeszköz a legjobb, melyet magad találsz ki, tervezel meg, és alkotsz meg. Én is most ezen munkálkodok, mert azt egyetlen tolvaj sem ismeri. És ebben van a nagy értéke.
Előzmény: BLC (3206)
BLC Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3209
Kösz az öteletet!

Más:
Nem tudjátok hogy a 2001-es RT változatoknál ( ahol nincs középkonzol, és a rádióba van a kijelző) nekem a műszerfali kijelzőn nem irja ki, hogy Oil Ok vagy hogy mennyi van benne! Sehogy nem tudom elérni!

Előzmény: RLK (3208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!