Hát ez az. Az etetés ősi törvénye, hogy nem lehet megúszni evés nélkül. Most vezeklésül elvillamosoztam Újudára, és hazagyalogoltam a hosszabbik úton, de az elfogyasztott étkek csak röhögnek rajtam.
Ismerem a látványt. Amikor katona voltam Miskolcon, a látogatási nap végén mindenki bepakolta a termünk közepére a hozott dolgokból azt, amit már fakanállal sem tudott lenyomni a torkán. 2-3 ágyra fértek el.
Valaki ránézett a hatalmas halomra, és azt mondta: Szerintem Pesten éhínség van.
Ey gyönyörű dolog, de nekem egy hiányzik belőle: az igazi vasút érzése. Amikor berobog egy gyorsvonat az állomásra, a magas terepasztalon, amit (ülve) kb. fejmagasságban látok. Az, mintha valódi állomáson lennék.
Na de én mindig úgy képzeltem, hogy a terepasztal értelme, ha mindig látható és üzemkész. Hát hiszen azért van, hogy nézzük, nem? A szétszedés/felcsörlőzés/eldugás pont ezt szünteti meg. Nincs mese: nagyobb lakás kell. :)
Panel belmagasság: az Üllői úti lakásom 2 m 80 volt. Boldogemlékű lengyel, Forte nevű szekrény- és polcrendszert vettem bele, 2 m 79 cm magasat. Ez a (panel) lakásom meg 2 m 60.
Mit volt mit tenni, vettem egy motoros körfűrészt, és minden felső szekrényrészből levágtam 20 centit. Jól sikerült, nem veszik észre :-)
Más: a terepasztal plafonra csörlőzése megoldás csak nagyon körültekintően működik. Odafönn a terepasztal négy sarkát tartja a kötél, a terepasztal homorú, leengedve meg a közepén a hokedli, ezért domború. Ha ezt megkapják pl. a váltók, megszorulnak. Ilyen terepasztalhoz építészeti dinamikai tervezés kell (attól eltekintve, hogy felhúzva magasabb ember beleveri a fejét).
Hát igen: terepasztalt elhelyezni lakásban sok nem szükséges dolog eltávolításával jár. Pl. aki azt mondta a terepasztalomra: "Ezt ugye nemsokára kidobjuk?"
Berlini panelben láttam azt a megoldást, hogy a terepasztal a fiugyermek szobájában fel volt húzva a plafonra, mint egy fregoli. A tippet ingyen adom a barátnődnek.:-)
Mot hogy túlélted a tegnapot, kezdődik az ünnep, jó könyvvel és némi itallal?
Bocsánat, hogy kéretlenül beleugatok, de tudok megoldást a problémájukra.
A 4,2 x 1.8 m-es terepasztalom az általam tervezett, szétszedhető lábazaton és arról levehető táblákon szétszedett állapotban egy kb. háromajtós szekrény méretben tárolható. Kívánságra fényképet küldök :-)