Csak jelzem, hogy visszaolvastam a "hivatkozást." Ez ismét egy a kend vitaképtelenségének jelei közül: Paleokrites kaján hozzászólására hivatkozik, mintha ő valami tekintély volna számomra és tromf ellenem.
Megetetem elnyomóidat saját húsukkal, és mint a musttól, megittasodnak saját vérüktől. Akkor megtudja minden ember, hogy én vagyok az Úr, a te szabadítód, és a te megváltód, Jákob Hatalmasa...
Akinek a szíve tiszta, elcsűri-csavarja Pál szavait? Akinek szíve tiszta, az propagálja, hogy nyugodtan lehet enni útálatosat? Akinek szíve tiszta, a hetedik napon végzi hétköznapi dolgait, s űzi kedvtelését? Akinek a szíve tiszta, óbor után sóvárog? A szíved tiszta...?
Egyet innen :) Mózes 2.könyve 32:9 Monda ismét az ùr Mózesnek: Látom ezt a népet, bizony Keménynyakú nép.
Egyet meg innen :) Apostolok csel 7:51 Kemény Nyakú és körûlmetéletlen Szívû és fülû emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint Atyáitok, ti azonképen. 52 A Próféták közûl kit nem üldöztek a ti Atyáitok? és megölték azokat, a kik eleve hirdették amaz Igaznak eljövetelét; kinek ti most árulóivá és Gyilkosaivá lettetek;
Erről majd beszélgetünk akkor, ha(!!!) fel fog épölni. Egyébként még ha(!!!) fel is építenék a templomot, s újból elkezdenének ott bakokat, tulkokat áldozni, az mit bizonyítana? Legfeljebb annyit, hogy még mindig ugyanolyan vakok által vezetett világtalanok, mint Jézus korában. Még mindig árnyéknak akarnak szolgálni. Pedig PÁl (már ha ő írta a zsidókhoz írt levelet - szerintem igen) megírta a zsidóknak, hogy teljesen feleslegesen szentélyszolgálatoznak még mindig egyesek, hiszen az csopán a megjobbulás idejéig volt kötelező. Sajnos halvány füstöd nincs az Írásról, sem annak szelleméről! Én a helyedben félnék az Úr Jézus eljövetelétől...
Nekem nincsenek. A Templomnak (ami fel fog épülni) vannak. Neked viszont halvány fingod nincs az Írásról, sem annak szelleméről! Én a helyedben félnék az Úr Jézus eljövetelétől.
Ésaiásról nem nyilatkozom, sem nevében írókról, de Pálról elmondhatom, hogy inkább volt vallásalapító hellenisztikus ideafilozófus, mint prófáta....., sőt Istenről is csak írásokból asszociált!
Felsorolhatod az összes úgymond ószövetségi művek íróit..., iskoláit, évszázadok alatt szerkesztőiket....., dehogy valójában ki volt a próféta, a küldött, az egy, avagy több ügyben a kiválasztott, csak Isten tudja....!, te , ti meg azt tudjátok, véltek tudni, amit csak megkövetel ideateológiai dogmakereszténységetek! Ismered Jeremiást? Beszélj róla!
EGW írásai még mindig ott vannak a polcolmon...., talán nyolc könyv is.... EGW soha nem volt próféta, kijelentéssel soha nem bírt, bár annál több úgymond írói fantáziával.....
Ja, úgy érted, hogy az Energy General Watt nő volt? Hát, akkor szerintem nem szentelhették fel pásztornak/vénnek, bár próféta lehetett, hiszen nő is prófétálhat - a Biblia szerint. Ha szerinted Ellen G. White férfi volt, akkor mi a gond...?