Keresés

Részletes keresés

Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1477
Akkor nem lesz uncsi a nyaratok, ill. az elején gondolom kollektíve szeretnétek túl lenni:)))

Végül is ti Sartira mentek majd, nem? Bocs hogy kérdezem, tudom hol vagyok. Csak sokan a környékre valahova utaznak, ill. biztos írtad is, de nem emlékszem.
Ill. kocsival utaztok?

Arról a környékről nme tudom van-e normális útikönyv.

Üdv Márti

Előzmény: HTT (1476)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1476

Tuti, hogy nem

A lényeg, hogy az idén - feleség államvizsga, lány érettségi - csak két hét van, amikor mindenki ráér: aug első két hete. Én sem akkor akartam menni :o

Lassan lefutnak a vizsgák, aztán a "lányok" beújítanak utikönyvet, oszt beindul az információáramlás. Akkor derül ki, hogy ott hova, s merre, valami lesz, de túl sok nem, mert azért az éves meló kipihenéséről szól ez alapvetően :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1475)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1475
Na azért remélem nem a klímában fogtok egész nap hűsölni:)))))))

Igazság szerint mi ezért szoktunk kicsit szezon előőt vagy után menni, mert akkor azért mégsincs az a dög meleg, de azért már épp eléggé.

Ami a lényeg: még nem hallottam senkitől hogy ne érezte volna ott jól magát:))) Végül is ezért mennénk oda...

Jut eszembe: valami fakultatívat vagy magántúrát terveztek-e?

Üdv Márti
Előzmény: HTT (1474)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1474

Halihó

A jó idő inkább másik irányban lesz túlzás akkor, de azért is klímás az apartman, a többi meg majd adódik :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1473)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1473

Akkor jól van, nekem is bejött eddig minden hely ahol voltam. Úgy vagyok vele, hogy nyaralni megyek, nem hibákat keresni.

Júli végén az idövel biztos nem lesz gondotok. Ott most is 25°C körül van a napos idö (most jött vissza az ismerösünk)

Előzmény: HTT (1471)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1472

Jacques!

ja, mondjuk lefelé kell elindulni, aztán vissza meg muszáj úgyis muszáj menni:))))

(Teo nehogy magatokra vedd, ti csak tekerjetek nyugodtan!)

Előzmény: Törölt nick (1469)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1471

Úgy biza

Meglátjuk ... amúgy én még rossz helyen nem nyaraltam :-))

Júli legvégén csak

Teo >

Előzmény: Smartiie (1470)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1470

Persze, ha sokan vannak akkor egy kicsit felkavarodik. de pont az a szép ott, hogy elég nagy területen lehet osztozkodni. Ugye végig a falu mentén van strand, tehát nem tömörülnek sokan kis helyre. Meg még el is kószálnak erre-arra, saját és szervezett programokra.

A horvátoknál ált. elég keskeny partrészek vannak, az olaszoknál meg a sokemeletes rengeteg ap.ház ontja a népet, a homok meg a forróságot.

Végül is majd úgyis meglátjátok mit is mondok/mondunk. Amúgy mikor mentek?

Előzmény: HTT (1467)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1469
Hát, sok sikert :-) Sartiban és előtte-utána van olyan egy-egy km, ahol viszonlag lankás az út, amúgy pedig hegyi szerpentin. Kábé mint a Mártonhegyi út, vagy bármelyik másik budai szerpentin. 10-20%-os emelkedők, le, fel, le... A part arrafelé elég "fjordos", az út meg ezt követi, megspékelve azzal, hogy nyilván nem tudták szintbe csinálni, ezért emelkedik-ereszkedik.
Előzmény: HTT (1463)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1468

Hehe

Azért nem csak a bringázásból fog állni az élet, mert alapvetően pihenni megy az ember fia :o)))

Tavaly "elugrottunk" Rómába is, de az idén mondtam a zasszonynak, hogy Athén szóba sem jöhet :o)) Azért erre-arra kicsit biztos autózunk is :))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1465)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1467

Az má nem semmi

Na majd megstírölöm :-))

Gondolom, kevés vízmozgás van cserébe .. merugye ha a homok elindul ... :o

Teo >

Előzmény: kleenex (1464)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1466
Ja igen: Görögo-ban mindenhol tiszta a víz. Ott is, ahol homokos a part. Ez az, ami at olaszoknál nem így volt (legalábbis északon)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1465

Hello Teo!

A bringázás tényleg klassz. Egyre számítsatok: rendesen meredk utakra. Mondjuk Sartiban még viszonylag kellemesen meredek, de azon túl aztán... Mi ugye Marmarason voltunk, hát ott olyan meredek utcák voltak, hogy csak úgy néztünk. Pedig itthon sem az Alföldön lakunk:))) A budai oldalon van egy-két hasonló, de azt már szigorúan lépcsözik, ott meg sima aszfaltos autójárta utcák voltak.

A bicajjal tuti meglesz az aktív pihenéstek!!!! És jó sok helyre el tudtok jutni, meg lehet közben nézelödni is, egyebek...

Üdv Márti

kleenex Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1464
Hát ezt félreértetted. Homokos part és tiszta víz!
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1463

Halihó Márti

Igen, most ... izé .... még csak majd .. fogok először menni :-))

Világos: homokos part .. koszos víz, köves part .. tiszta víz :)

Horvátországban is vannak nagyon szép tiszta vizek.

Nekem az fura kicsit itt, hogy tengerpart ellenére elég hegyes-dombosnak tűnik. Majd meglátjuk, hogy hogyan lehet bringázni, de nálunk a bringa default, mert a családomnak két tagja is van, akinek egyfajta felfrissülés a bringázás, amire nyáron majd minden este szüksége van :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1462)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1462

Szia Teo!

Ezek szerint most mész elöször Görögo.-ba?

Mi az olasz északi részt ismerjük, ott voltunk többször. A horvát part valahogy kimaradt. A görögöknél már voltunk egyszer, a félsziget túlsó felén: teljesen más mint az olasz. Kleenex a lényeget leírta, még annyit teszek hozzá, hogy nekem még a nagyon tiszta víz is tetszett.

Előzmény: HTT (1461)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1461

Halihó

Kíváncsi leszek, én voltam már Olaszországban is párszor, meg a horvátoknál is, meglátjuk, hogy a görög part mit mutat :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1460)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1460

Szia Kleenex!

Én is kb. ezeket gondoltam, így hogy a ti tapasztalotok is ez, az még jobb. Nekem is nagyon tetszik hogy változatos a part, de ahol sziklás ott sincs betonozva: ez a horvát részt szerintem nagyon rontja. Nekünk idén még az olasz északi rész is szóba került, de nem is érdemes a görög partokhoz mérni:)))

És akkor még a Narancspart és társairól nem is hallottam...

Saking!

Mi 2 hét múlva megyünk, júl. elején jövünk vissza. Amire csak tudok válaszolok majd, képek, egyebek... Botond meg már ma indul:)))), még hamarbb lesznek infói.

Üdv Márti

Előzmény: kleenex (1458)
saking Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1459
Sartiból majd bejelentkezek ide Hozzátok és friss élménybeszámolót adok a helyszínről! Ha mégsem jelentkeznék akkor 27-én új képekkel jövök és remélem élményekkel telten.

Nagyon jó lesz, az engem is fog érdekelni! Minden, árak, időjárás, jó helyek, éttermek, kaják, MINDEN :), mert augusztus végén talán mi is megyünk, és most először, úgyhogy mindenkitől jól jön a tipp majd.

Az előző 8 oldal vitáihoz meg annyit szólnék hozzá: Ne veszekedj hülyével, mert könnyen összetévesztenek vele! Mindenkire vonatkozik, aki egy kicsit is eltért attól a témától, amit a topik címe hordoz.

Jó nyaralást, a fórumot minden nap olvasom, de soxor napokig nincs mit hozzászólni:)

Előzmény: Botond36 (1452)
kleenex Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1458

A minimális számú telepített napernyő+ágy. Nem érzed azt, hogy egy "nagyüzemben" vagy (még ha ott is vagy). Széles, egész falu mentén lévő part, mindenki kényelmesen elfér. Még augusztusban is lemehetsz bármikor! a partra egy nagyobb társasággal és találtok helyet. Máshol még két, egymás melletti törölköző lerakása is gondot jelenthet. Szinte bárhol leszúrhatod a napernyőt.

A part: van szikla, kövek és homok!, nem csak apró kavics. Narancspart és a hozzá hasoló öblök feledhetetlenek. Nincs tele motorcsónakkal, jetski-sekkel, akik vannak, azok elég bent vannak ahhoz, hogy se a gázolajszag, se a motorzaj ne zavarja a fürdőzőket.

Talán ezek azok, amit Horvátországban hiányoltunk.

Előzmény: Smartiie (1454)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1457

Halihó

Király képek ... úgy látom lesz mit "felfedezni" :-))

Jó nyaralást nektek!!

Teo >

Smartiie Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1456
Jut eszembe: 27.-én meg én leszek már ott:)))))) Max. megnézegetjük egymás képeit majd júliusban.
Smartiie Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1455
Naná hogy tetszenek!
Akkor jó utat nektek és szép időt: du. néztem a kinti jelentést, most is 23-25°C van és melegszik.
Üdv Márti
Smartiie Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1454
Mi tetszett jobban Sartiban? Azért is kérdezem, mert az idei tervünk Horvátországgal (dalmát part) kezdődött, aztán itt kötöttem ki. Eddig sem bántam meg, és még el sem indultunk...
Előzmény: kleenex (1453)
kleenex Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1453
Nekem is nagyon tetszenek, jó visszagondolni a Sartis nyaralásokra. A Horvátországos topikban nem merném hangoztatni, de tavaly KRK-ön "visszasírtuk"
Botond36 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1452

Köszi!

Örülök, hogy tetszenek a képek.

Holnap indulunk és már csomagolunk, mert reggel korán lesz az ébredés!!

Sartiból majd bejelentkezek ide Hozzátok és friss élménybeszámolót adok a helyszínről!

Ha mégsem jelentkeznék akkor 27-én új képekkel jövök és remélem élményekkel telten.

Addig is sziasztok!

Előzmény: Smartiie (1451)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1451
Szia Kleenex!

Látod, ez a törölközős tipp nagyon jól jön! Tuti nem fogok ott törcsit földre tenni:))
A srácok miatt nem aggódom, ha víz mellett vagyunk, pláne ha ilyen változatos a part, akkor csak enni kerülnek elő...
Zakynthos is klassz, nézegettem. Jó utatok legyen!!! és lesz is:)))))

Nagyon kedves Botond!

A képeid elképesztőek, ilyen időben meg különösen jót tesznek. Klasszul fellendíted az oldalt ezekkel, kösz!!!!

Üdv Márti
buteo1 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1450
Sziasztok! Azt szeretném megtudni Tőletek, hogy Toroniban van-e motorkölcsönző és kb. milyen árban mennek a kétszemélyesek (125, 180 ccm). Köszi
Botond36 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1449

Még három

Előzmény: Smartiie (1446)
Botond36 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1448

Még egy pár kép........

Előzmény: Smartiie (1446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!