Megkérdeztem a Delfineken Kaposkosártól, várom a választ.
2/3-asra sztem Mohácsi, Gáspár, Baki aki erősítés lenne.
1-2-es aki megoldaná a kezdő posztot légiós helyett Wittmann és Drahos, ahogy írtad is
Kecskeméten elvileg kiválnak a szakosztályból és külön lesznek, hogy anyagi gondok vannak nem tudom. Bár Ivkó szerepvállalását az Olajhoz pletykálják, mint szakosztály igazgató.
Most meg azt olvasom, hogy az 2-3-as magyar játékos az elsődleges, na ő vajon ki lehet? Második opcióra meg a magyar irányító, aki megoldaná a posztot, így oda nem kellene légiós akkor... ez szerintem csak Drahos lehet...
Tényleg jó lenne egy Kurthöz hasonló tudású és mentalitású játékos. Kíváncsi leszek arra a pozíciós játékra Szikóval meg Roncával a kezdőben :)
A Delfinek infói alapján szerint 2-3-as poszt az elsődleges és 1-2-es ha nem jön össze.
"Most, hogy ismét itthon fogok játszani, remélem, hogy a régi, palánk alól szurkoló hazai drukkerek is visszatérnek. Veverán Péter, Lakatos Attila, Ivánfi Balázs, Réti András és Fodor Milán eddig ugyanis hiányzott a csarnokból – kezdte Hendlein."
Ronca nyiatkozata a BB1-ről, ezen jót mosolyogtam, mert tudtommal az említett úriemberek közül szinte mindenki ott szokott lenni, ezek szerint már értem Roncának a szemével vannak gondok és ezért tért haza a válogatott kerettag :))
Szerintem Kutasit senki sem bánja, sőt :) Koma rendes srác, de lehet sok neki az A-csoport, mindenesetre 4. magasnak ő még használható, de szerintem annyit úgy sem rotálunk, akkor meg tényleg legyen egy "hazai" ott, bár Bence sem fogja már megváltani a világot :)
Valahogy így nézne ki a csapat szerintem is, Soma szerintem idén már nagyobb szerephez juthat, reméljük él is vele. Persze kb. a legtöbb attól függ, hogy milyen lesz a 3 légiós. Ha megint (legalább) 2 extra közülük és a harmadik sem lesz fogalmatlan, akkor nem lesz ez rossz.
Az igaz, hogy ha Ronca nem lenne kaposvári, akkor esélyünk sem lett volna egy válogatott kerettag játékost idehozni. Csak nyerje vissza a régi formáját :)
Hát azt, hogy ami bejelentett dolgokat szinte tudtuk már; Ádámot 99 %-ra vettem, már a BB1-es cikk óta. Rolit meg gondoltam, hallani lehetett, hogy Bánéval nincs már annyira jóban, és hát hova is mehetne az ember, ha nem haza, újra formába kerülni, vagy legalábbis a haverok közé. Én szerettem volna még Sosit is újra nálunk látni, de hát ezek szerint ez nem volt realitás. Kiváncsi vagyok ki lehet az a magyar 1-2-es, akinek tartozik a klubja, Kertész Dani vagy Vertetics a Zetéből? Esetleg Simon László, már ha tényleg akkora a baj Szombathelyen... én neki örülnék, de nem hiszem, hogy ő lenne az. De leginkább Drahost látnám szívesen, ő abszolút upgrade lenne csere irányító poszton, csak hát én nem tudom Szegeden volt-e egyáltalán anyagi gond... De valószínű Szolnokon és Pakson kívűl mindenhol volt, szóval akár... Másra nem tudok gondolni, talán Pécsen is van fiatal irányító, aki mondjuk Kornél haverja lett, és jönne bulizni egy évet Kaposvárra, mittudomén, csak hát ilyent minek igazolni, akkor inkább szerződjünk újra Kuttorral. Őt legalább tudjuk, hogy stabilan hozza a 2-es alá teljesítményt. De nem is hiszem, hogy a vezetőségünk ilyent akarna. Bízom Drahosban, de csak abszolút sötétben tapogatózva, talán van aki itt jólértesültebb, és megsúgja ide... ;) Annak örülök, hogy újra Kurt-féle centerben gondolkodunk, lehet, hogy ez már nem a modern kosárlabda, de igazság szerint nekem nem is jön be, amit az utóbbi években látunk ilyen címen. Szerintem kell egy klasszikus bitang ötös, akinek be lehet tenni, ő meg bezúzza, és kész. Szerintem kell a pozíciós játék, kicsit sok nekem ez a nagy rohangálás, ész nélkül. Na, de elkanyarodtam, meg hát legyen ez az én magán problémám. :)
Légiós - légiós - Szikó - Roli - légiós
Kiss - X magyar - Soma - Bíró - Dávid
Be lehet jutni ezzel a rájátszásba, be persze, szerencsével, de én már nem hiszek, nekem bizonyíték kell. :)
Nem kínálunk neki szerződést várható volt, ahogy Koma Daninak sem ez is várható volt olvasható több hírportálon is.
Viszont nem tudom, hogy a mostani foci meccs hatására elfogyasztott sör miatt vagy másért, de Kovács Somáról totál elfeledkezdtem de nem csak én :)), pedig ő is a keret tagja és ő is hozzá tud tenni ha pályára kerül.
Norbi mit szólsz a mai bejelentéshez, az általam és KKK forever leírt kerethez?
Lehet Kuttor. :) 1-2-es posztos, magyar, és mondjuk tartozik neki a tavalyi klubja, ezért van kuss, amíg ki nem fizetik, nem ír alá... :)) Vagy Márkus Tomi. :)
Értelek, bár a korosztályos tehetségnek tartott Papp Petinek pár percre be kellene szállnia, majd edződni és érezni az A csoportot megpróbálni felvenni a ritmust, meg a Fonai-Bíró duónak is, mert a padról nem fognak fejlődni, meglátjuk.
Pont ezen morfondíroztam én is, ha nem jön közbe sérülés, mert korábban Ronca és Dávid Geri bajlódott sérüléssel előbbit meg is szenvedtük, ezért is érzem karcsúnak a magas posztot.
Dávid Geri szimpatikus küzdő, hajtós, de 4es posztra képzetlen, lassú, pláne légiósokkal szemben 1-1-zni. Amolyan poziciós csere center, bírkózni, faultokat felvenni, néha triplát is dobni, de tőle megváltást várni, nem valószínű, ezért is írtam, hogy a festékben súlyban és minőségben hátrányban lehetünk, vagy megint a kezdők fognak a seggükön levegőt venni, mert annyit kell bőven 30 perc felett játszaniuk.
Lehet még korai a találgatás, mert az átigatolási piac most kezdődött el.
Kíváncsian várom ki lesz a magyar 2-es posztra a játékos.
Hát én inkább kettes posztra hoznék egy cserét légiós mögé! Ott lyukasak vagyunk!
Kezdő: Légiós - Légiós - Szikó - Ronca - Légiós
Cserék: Kiss - magyar - Soma - Bíró - Dávid Geri
+ Fonai, Papp
Habár valószinűleg 9 embert fogunk csak rotálni, ha nem jönn közbe sérülés, Geri fog cserében 4es és 5ös poszton játszani! Szerintem valamilyen ilyen keretet akarnak kialakítani. Fonai és a Papp még azért kicsit kevés a felnőttek közé! Nekem ez a véleményem!
A júniusi eső bejelentéseket ér, végre eldőlt az edzőkérdés, bár a korábbi hírek alapján várható volt Fekete Ádám marad. Bár a szezon végén nem gondoltam volna, de remélem ő is és a csapat sikeresebb lesz és elérjük a kitűzött célokat. Örülök Ronca visszatérésének is, sérülésmentes jó játékkal megspékelt szezont és sok sikert kívánok neki. Remélem végre valahára sikerül a 8ba kerülés, mert elég sokat böjtöltünk szurkolóként és semlegesként nézve a rájátszást, de ahhoz kellenek is az erősítések, hogy idén visszatér még a középszakasz is lesz több meccs minőségibb légiósok és mélyebb magyar keret kell.
Mondjuk a 2-es/3as poszt poszt helyett és mellett inkább 4-5-ös posztra keresnék minőségi magyart, bár kevés van és drága is a mi pénztárcánknak, de oda kellene erősítés.
Kezdő ötös nálam:
Légiós-Légiós-Érkező magyar vagy Szikó-Ronca-Légiós center
Csere: Kiss-magyar/Szikó-Fonai-Bíró-Dávid Geri
+
Papp Peti és juniorok
Várom véleményeteket, mert lehet én látom rosszul :)
Az edzőkérdés irónikus lett volna csak lemarad a macskaköröm.
Amikor az idei szezon utolsó meccse után a jól megszokott törzshelyen beszéltem Fekete Ádámmal a szezonról és láttam rajta, szinte biztos voltam benne, hogy nem vállalja majd a következő szezont és nem csak azért mert már akkor tudható volt, milyen játékoskeret várható és ki fog eligazolni rögtön. Azért nem hiába mondott le korábbi évben is. Ráadásul a középszakasz sem biztos, hogy nekünk jól fog esni. Plusz meccsek, légiós fizetések kitolódása nagyobb minőségibb keret kialakítására törekvés.
Ettől még hétfőn kiderül ki lesz a kispadon és az új nevek bejelentése.