En is uj vagyok most koltozok majd ujpestre.
A munkasotthon utcaba.Egy parszor jartam arra eddig, de jo kornyeknek tunt. Nektek mi a velemenyetek? Meseljetek mar rola!
Nem rég (tavaly augusztusban) költöztem Káposztásra, úgyhogy friss hús vagyok. Bár elötte ide jártam iskolába (Landler) négy évig és utánna itt dolgoztam (BKV remiz) háromig.
Viszont feltünt, hogy Káposztáson jóformán mindig esik a hó. Elég furcsa, mert a városban mindig megkérdezik, melyik hegyről másztam le, hogy ilyen havas a kocsim. Nincs valakinek ötlete, mitől lehet ez?
Milyen jó is visszaemlékezni a régi szép időkre, A Paksi József utcában laktunk (ma már valami más a neve) és a Langlet Waldemár utcai általánosba jártam. Ameddig lehetett, persze a 8-assal. Akoor teljesen természetesnek tűnt, hogy egy villamosnak meg kell várnia, amíg a szemből érkező is beáll a megállóba, és az egyik vezető a "stafétát" odaadja a másiknak.
Emlékszik még valaki a Városházával szemben egy cukrászdára és egy antikváriumra?
Találós kérdés: meg tudja valaki mondani, hol volt a Tündér mozi?
Haaat... amit Te ezekkel a villamosokkal muvelsz...
Tisztelet es koszonet erte!!!
Elvezettel olvasgattam, nezegettem a tobbi jaratot is, nagyon tecccik!
Topicleülés és megfázás ellen egy kis történelem:
A Váci út és Újpest villamosai Sőt, nemcsak villamos: a lóvasúttól a metróig, évről-évre, képről-képre...
Nagyon ül a topic. Én is csak beköszönök, másra nincs energiám. Elkapott a nátha, de rendesen. Ha jobban leszek még jövök, de arra az eshetőségre, ha mégsem lennék már netközelben: Mindenkinek kívánok boldog újévet! Jó mulatást a szilveszterezőknek!
KÖszi a reagálásokat.
Kár, hogy hozzám nem jutott szórólap, hogy mi a helyzet az erőművel, de mivel az Újpesti újságban olvastam nemrég, hogy már kész az új, és most már ez csöndes, akkor elgondolkoztam, milyen is lehetett előtte itt lakni. Egyébként tényleg csak annyi kellene, hogy nem oda néz az ablak, vagy nem kellene ott fönnt lakni...
Reménykedek még...
tervezhetnének egy gyalogos hidat is+kerékpárfeljárót, nem olyat, mint ami a sziget alsó végén van. Akár a Duna Plazaból is lehetne átjárótépíteni, így ki lehetne sétálhatna közvetlenül a Duna partra. A vasúti híd felől is elég macerás bejutni, szegény elég roskatag, lehe, hogy nem sokáig marad meg ebben a formájában. Nem a Népsziget, de még a Duna part: északon az a ronda, de szükséges szenyvíztisztító elégé behatárolja a fejlesztési lehetőségeket. Azért egy ilyen létesítményt eredendően egy kieső területre kellett volna vinni, mert igérgetés ide-oda, átveszi a bőrgyár szerepét az "illatosításban".
sajnos a Tungsram strand déli bejáratának környéke legutóbb szemétlerakóhoz hasonlított...., pedig az a környék is többet érdemelne.
Még egy újpesti /és autós/ nyügöm: az M0-ás Duna híd nagyon hiányzik, legalább a szentendrei útig elkészülhetne mielőbb.
Népsziget... A szívem csücske. :) Ott laktam 20 évig, sőt a szüleim ma is ott laknak. Tervek vannak, de csak azok. :( Van viszont rengeteg kocsma. :) A nagy Duna felőli partszakaszt korrektül megcsinálták, de nagyjából ennyi. Pusztul az egész, pedig nagy kár érte... A baj talán az, hogy két kerület is birtokolja, így aztán nincs gazdája. :(
A Hajógyár helyét valóban piszkosul letarolták, ha jól tudom, oda is irodaépületeket, szállodákat, üzletközpontot terveznek.
Van egy nagyon tompa, folyamatos alapmoraja az erőműnek. Ez viszonylag állandó, nem túl hangos, egyéni érzékenységtől függ szerintem, hogy kit mennyire zavar. Nyáron tényleg volt valami építkezés, be is dobtak vmi cédulát, hogy délelőttönként lesz egy kis zaj, valami csövek fuvatása miatt. Amúgy nem igazán értem, hogy mért kell még egy erőművet építeni a lakótelep közvetlen közelébe? Ha már így alakult a múltban, hogy a lakótelepet építették oda, a gondolom sokkal régebbi erőmű mellé, akkor mért nem lehet inkább egy újat valahol kint építeni a várostól távolabb? Persze nyilván nem kis feladat és költség egy erőmű elköltöztetése, de hát mégiscsak ott lakik sok ezer ember, ők meg mégnehezebben tudnak elköltözni onnan.