Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Az egzotikusdisznovenyek .hu kínálatában van, de sajnos még márciusban kifogyott a tavaszi szállítmány. Régebben a növéynshopnál is volt szóval azt is érdemes figyelni, azonban elég kicsi az esélye hogy a p. red lime változatát találod meg.
Köszi, a régiek miatt aggódtam eddig:-) ,mert a fiatalabbak már szépen sötėtülnek.
A dugványozást lehet friss hajtással végezni vagy már érett idősebb hajtásból kell?Mert amit nyár elején dugványoztam 3-4nap alatt ledobta a felső leveleit.
Köszi.Elméletben nem meszesedhetett el, mert kb 1 hónapja jött és át is ültettem kifejezetten citrusföldbe és azóta is esővízzel öntözöm.
A vas arànyát a hígított tápoldat mennyiséghez vagy a sima vízhez mérjem? Kifejezetten citrustápoldatot használok, de több mint 1 hónap után várnék valami javulást? Vagy ez hosszabb folyamat?
Köszönöm válaszod, amikor permeteztem valóban elkülönítettem a fedetlen teraszra amíg rendbe jött és érte egy nagyobb eső, remélem akkor tényleg nincs baj, elvégre hajtani kezdett még ez az ág is.
Egyik Topic társ (mostanában nem látom) utalt régebben rá, hogy Poncirus alanyra nem szerencsés tarkalevelű citromot (Euréka) oltani, mert" lefolyik" a képződő kallusz. Nálam pedig úgy néz ki, hogy pont a poncirusra oltott orangequat kezd mozgolódni. Oltások, hogy sikerültek? Seminole hozott már új hajtást?
Ez beparásodás jellegű, nálam a pomelóknál volt múltévben 1-2 hajtáson, amikor eső érte, utána jött ki, de aztán nem csinált semmit, nem hinném hogy veszélyt jelent.