Igaz nem holnap szeretnek valtani, de azert nyitott szemmel jarok. Es lattam egy autot klimaval, 2001-es 1.8-ert, igaz feher, ami annyira nem tetszik, de jobb lenne, mint a mostani fekete! A tobbi parametert nem tudom, mert a piroslampanal allt, en a villamosmegallobol bamultam a hirdetesi papirt, a ficko a kocsiban meg csunyan nezett ram, raadasul zold lett.
Ugy nez ki, eddig rossz helyen nezelodtem:-)
Ha a feleséged csak az út hossza miatt aggódik, akkor szerintem nyugodtan jöhet. Mi annak idején Kispolszkival tettünk meg egy nap alatt oda-vissza kb. 650-700 km-es utat, a feleségem szintén öt hónapos terhes volt, igaz csak egy babával :)
Hello korcsimorcsi
Nem baj hogy hosszú volt a leirás,de nagyon tanulságos.Nekünk még nem kell gyerek ülés mert még a feleségem pocijában" vannak a kicsik.A neten valahol láttam de már nem tudom megmondani hogy hol,olyan biztonsági övet hogy a terhesnőnek nem a hasa felett volt a szíj,hanem a combjain.Szerintem nagyon praktikus.
Igazán az 1.4 8 v és 1.4 16 v között még nem irnák külömbséget majd akkor ha ugy 3000-4000 km lesz benne.A másik is akkor kezdett igazán menni.
De amit észre vettem hogy kicsit fürgébb mint a másik motor volt,de még csak 500 km van benne.A fogyasztása városban klimával 8 liter.
Szia V_tibor .
Én megyek a thalira, még a feleségem kicsit gondolkodik mert elég hosszúnak tünik neki az út.De nyugottan 2 főt számolhatsz.
Az autónk oasis néven vettük,de nekem az számit amit a kesztyü tartó ajtajának belsejébe van irava.Az pedig Expression.
RENAULT tulajdonosok figyelem!!!
RENAULT típusú személygépkocsiba passzoló VDO CH 0600-ás típusú 6 lemezes CD-TÁR(AK) kaphatók, 1 év garanciával, minden tartozékkal ( lábak + kábel + csavarok )! Vadonat új, csomagtartóba, ülés alá, kesztyűtartóba, bárhova beszerelhető. Kormányról is lehet vezérelni!
Ára: 24.997 Ft
Üdvözlettel: Horváth Ákos
akosakos@mailbox.hu
06-30/253-70-46
Alizé (Thalia-II 1,5 dCi Alizé) 2+2 fő
BLC (Thalia-I RT 1,4 8V) 2 fő
v__tibor (Thalia-II 1,5 dCi Alizé) 2+2 fő
harrypoti (Thalia-II 1,5 dCi Alizé ? )
grevindog (Thalia-II 1,4 16V ? )
Sofia (Thalia-II 1,5 dCi Alizé) vagy Punto ?
joe69 (Thalia-II 1,4 16V Oázis ? )
poiuztre (Thalia-II 1,4 16V Alizé) 1 fő?
Résztvevők!
Létszám? Gyertek családostul nyugodtan, a parkban hatalmas fás zöld területek vannak játszótérrel, stb. ...
Poiuztre! Talán még egy foci is belefér a csomagtartóba ...
Megkésve bár de törve jelentkezem. Kedves edző partnerem hátulról a maga 120 Kg tehetetlenségével a bringámba jött. Így most a cdtár kérdés egy darabig jegelve, legalább is köv. fizetésig. De utána néztem, és úgy nézz ki menni fog vele.
Pusztaszer kérdés! Ha minden igaz, akkor 2 személy, kaját még nem tudom, de a körképre valószínű mennénk.
Én sándorfalvi vagyok, tehát Ópusztaszer nincs túl messze! Azt hiszem, ha a 6 hetes kislányunk "elenged", akkor én is elmennék. De ezt ne vegyétek biztosra, kaja, és belépőt pedig tuti nem kérek, csak beszélgetnék az autóinkról egy kicsit.
(Thalia-II 1.4 16V Alizé)
nem hiszem , hogy bármit bántana a feleségednek az autóút, de a biztonságról olvastam egy jó cikket az www.auto2.hu-n:
A most következ? tanácsok végiggondolása indulás el?tt csak 10 másodpercnyi id?be telik.
1.A kisgyerek legbiztonságosabb helye a hátsó ülésre helyezett gyerekülésben van.
Rögzítés nélkül ne utazzon gyerek az autóban.
A megfelel? eszközt a súly és a testmagasság határozza meg.
Az els? ülésre csak kikapcsolt légzsák esetén vagy légzsák nélküli
autóban kerülhet gyerekülés (Volvo gyári felvétel)
- Egy négyéves kisgyerek 50 km/órás ütközésnél 400 kilós súlynak megfelel? lendülettel csapódik el?re, ha nincs megfelel?en rögzítve.
- Ha légzsák van az utasülés el?tt, semmiképpen ne tegyen menetiránynak háttal szerelt gyerekülést.
- Csak a gyerek súlyának és magasságának megfelel? ülést, ülésmagasítót vásároljon.
- Csak olyan helyen vásároljon gyerekülést, ahol a beszerelést, a mozgásmentes rögzítést saját autójában ki tudja próbálni. A gyerekülések 50-70 százaléka nincs elmozdulásmentesen rögzítve.
- Egy esetleges balesetet követ?en az autó valamennyi éppen használt biztonsági övéhez hasonlóan a gyerekülést is ki kell cserélni, ha ült benne kisgyerek.
2.Minden autóban ül?nek be kell csatolnia a biztonsági övét, a jelenleg létez? legfontosabb védelmi eszközt.
Légzsákos autóban halálos baleset okozhat a biztonsági öv mell?zése, a test a 300 km/órás sebességgel robbanó légzsák útjába kerülhet. A két védelmi eszköz csak együtt véd (Opel gyári felvétel)
- A légzsák nem helyettesítiti a biztonsági övet.
- A magyar el?írásoktól eltér?en városban is csatolja be a hátsó biztonsági övet. Egy feln?tt, 30 km/órás ütközésnél 3,5 tonnás er?t képvisel? lendülettel csapódik el?re.
- Ha éppen nincs gyerekülés az autóban, a 3 év feletti gyerekek számára jobb a feln?tt biztonsági öv használata, mintha egyáltalán nem lennének védve.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
- A terhes n?k is csatolják be magukat oly módon, hogy az övet a hasuk alatt és felett vezessék el.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
- A biztonsági öv medence része minél lejjebb legyen, a fels? része a vállat középen keresztezze, és onnan lapos szögben húzódjon a rögzítési pont felé.
3.
Valamennyi tárgyat, csomagot a csomagtartóba vagy az oldalzsebbe kell tenni, a kalaptartón, ülésen maradtak halálos sérülést okozhatnak.
- Pontosan m?köd? biztonsági öv-légzsák védelem esetén is történhet halálos baleset. 50 km/órás ütközésnél egy 5 kilós aktatáska 45 kilós súlyként repül el?re, egy térkép hasonlóan válhat halálos rakétává.
- Az utastérben hagyott tárgyak nemcsak ütközésnél életveszélyesek, hanem vészfékezés alatt is.
- A súlyos tárgyakat a csomagtartóba legalulra és közvetlenül a hátsó üléstámla mögé kell tenni. Ha az ülésen nem ül senki, a biztonsági övet akkor is be kell kapcsolni az utastér védelme miatt.
- A lehajtható háttámla rögzítését elindulás el?tt ellen?rizni kell.
4.
A hátsó ütközéseket követ? nyaki sérülések miatt a fejtámla magasságát úgy kell beállítani, hogy fels? széle egy magasságban legyen az ülésben ül? fejtet?vonalával.
Helyes beállításkor a fejtámla teteje a fejtet? magasságával kerüljön egy vonalba, az ideális fejtámla az üléssel egybeépített, ezért merev (Volvo gyári felvétel)
- Ha nincs annyi fejtámla az autóban, ahányan utaznak majd benne, vagy nem állíthatóak be megfelel? magasságba, vagy beállítva mozognak, ne vegye meg az autót.
- A háttámlát minél függ?legesebbre kell állítani.
- A fej és a fejtámla közötti rés ne legyen több 4-5 centinél.
A legbiztonságosabb a nem állítható, merev, de kell? magasságú fejtámla.
tigrisss !
Ne add fel. Az enyimé is füstöl időnként, főként sok városban való közlekedés után. 1 kis országút jót tesz neki. Ha + mán kopog is tessen belátogatni a szer vizeldébe. Egyébkéntileg azt mondták átvételkor, hogy kicsit hangosabb lesz, mondhassuk férfiasabb a hangja az első pár ezer km után. Így is lett. Viszont megy és nem eszik.
Engem is érdekelne a thalálka.Kinél kell jelenkezni?Az idén vettük a második Thalia 2- ket.2002 Május -2 án vettük át az elsöt 1.4 8 v semmi extra csak elektromos ablakok.Nálam is jelenkezett ugy 1000 km után a jobb oldali ablak felöli hang.Nem tudtam rá jönni hogy mitöl van.Igy is attam le a renault szalonba.A Mostani autot május 27-én vettük át 1.4 16V ,klima ,központi zár stb.Én nagyon megvagyok elégedve a kis talicskával,igaz még bejáratos 500 km van benne ,de igy is érzödik a + 23 LE.Az előzővel sem volt semmi baj.
Lenne egy kérdésem a feleségem 5 hónapos terhes nem árt meg neki és a kicsiknek 2 x 235 km ut?
Philips/Blaupunkt/VDO - szép nagy család de egy cég, tőlük van a rádió a thalicskákban.
Viszont ki milyet szeretne, ugyanaz a darab, de annak hívod aminek akarod :-))
A magnó elméletileg Philipsh de többen mondták már, hogy valószínűleg VDO. A kiveszed a helyiről azon csak kódszámok vannak meg Renault felirat hegyek de okos nem leszel tőle. A H.Ákos által árult cdtár viszont korrek bele. Az enyimben is az van és szintén első generációs talicska. A tipusát én is kerestem hasztalan mertn nem találtam csak a cdtár csatijának a helyét.
Lélekben veletek leszek, és igen sajnálom, hogy nem lehetek ott, de az az időszak nekem az egyik üdülésem. De majd gondolom lesz máskor is thalálka.... Ügyesen vezessetek!
A találka ideje és helye mégegyszer: június 22. vasárnap, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.
Tervezett program: gyülekező 9-től az Emlékpark előtti parkolóban. Utána kötetlen ismerkedés egymással és a gépsárkányokkal. Családtagoknak park megtekintése. Lehetőség van egy közös ebédre a közeli csárdában. Ebéd után a Feszty-körkép megtekintése, akit érdekel. Minden jelenlegi, volt vagy leendő Thalia tulajt szívesen látunk, de nem zavarjuk el a Clio és Megane tulajokat sem :) Akit érdekel a dolog minél előbb jelentkezzen és adja meg, hogy hány fővel jönnének. Ez az éttermi helyfoglalás és a körkép miatt érdekes. Van némi ismeretségem a parkban, így talán el tudok érni némi kedvezményt is a belépődíjakból. Természetesen azt is szívesen látjuk, aki nem tud előzetesen jelentkezni, csak úgy arra téved aznap.
Ha jól értettem akkor igen, nekem is a régi fajta gyári rádióm van, azzal tökéletesen működik a Philips CD-táram. (a VDO is jó bele, egy cég a kettő, ugyanaz a beltartalom, csak a szín és a felirat más)
Ha rendelés előtt még hezitálsz.
Ha megveted, de valamit nem értesz.
Ha valami problémád van.
Ha szeretnél egy kicsit büszkélkedni.
Ha segítségre szorulsz.
Ha szívesen segítenél másoknak.
Ha új thársaságra vágysz,
Az összes thípus egy helyen!
(eco)