Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3396
Thalálka 2003. június 22. (vasárnap reggel 9-től) Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark parkoló, eddig az alábbi résztvevőkkel:

Alizé (Thalia-II 1,5 dCi Alizé) 2+2 fő
BLC (Thalia-I RT 1,4 8V) 2 fő
v__tibor (Thalia-II 1,5 dCi Alizé) 2+2 fő
harrypoti (Thalia-II 1,5 dCi Alizé ? )
grevindog (Thalia-II 1,4 16V Alizé) 2 fő
Sofia (Thalia-II 1,5 dCi Alizé) vagy Punto ?
joe69 (Thalia-II 1,4 16V Oázis) 2 fő
poiuztre (Thalia-II 1,4 16V Alizé) 1 fő

wiccy ??? (Thalia-I 1,4 8V) ?

TÖBBIEK ??? ... RÉGI ÉS ÚJ FÓRUMTÁRSAK ???

Előzmény: poiuztre (3395)
poiuztre Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3395
Én egyedül megyek - ezt csak azért írom, hogy az a csúnya kérdőjel ne legyen ott a nevem mellett :-)
Előzmény: v__tibor (3393)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3394
Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Előzmény: v__tibor (3393)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3393
A soron következő Thalálka egészen pontosan 2003. június 22. (vasárnap reggel 9-től, ami ugyebár a JÖVŐ HÉT VÉGE) eddig az alábbi résztvevőkkel:

poiuztre (Thalia-II 1,4 16V Alizé) 1 fő?

Az azt követő pedig a sorstársak spontán szerveződésén múlik ...

Előzmény: wiccy (3392)
wiccy Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3392
Köszi Tibor!

Az egyik igen, a másik nem! :) :(

Szóval a diplomámat sikeresen megvédtem, az államvizsga is megtörtént!

Az autóról meg annyit, hogy majd "csak a jövő hét közepén..." DE MEGLESZ!!!!!

Kérdés: Mikorra várható a következő találkozó? Hol?

W.

Előzmény: v__tibor (3386)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3391
Igen, már asszem ezt említetted anno. De azért még kíváncsi lennék, biztos másban is különbözik/egyezik ... nem akarsz mégis eljönni, ennél közelebb lehet, hogy nem lesz mostanában.

OFF
Baráti társasággal júliusban busszal(!) teszünk egy hetes kört Erdélyben, esetleg egy-két praktikus tanácsod van?
ON

Előzmény: iMre (3390)
iMre Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3390
Azt hiszem az Alize, Oazis nevek a Renault Hungaria talalmanya. Nalunk (Romania) minden Expression klimas, osszesen harom felszeretsegi szintet arulnak: Authentique, Expression, Dinamique.
Thalia (vagy ahogy nalunk hivjak Clio Symbol) nincs Dinamique-ban, igy a vasarlo csak ket felszereltsegi szint kozott valaszthat. Az egyik nagyon pucer, a masik eleg jol felszerelt (1000 Euro az arkulombseg). Az utobbihoz lehet biztonsagi csomagot is rendelni (utaslegzsak+ABS).
Előzmény: v__tibor (3389)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3389
OK Grevindog, vettem (minden Alizé és Oázis gyakorlatilag klímás Expression).

Tehát akkor Thalálka résztvevők eddig:

Előzmény: grevindog (3388)
grevindog Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3388
Thalia II 1.4 16V Alizé - kesztyűtartó szerint Expression. 10 hónapos, 14e km.
2 fő a talira..
Advantech Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3387
Sziasztok!

Igaz nem holnap szeretnek valtani, de azert nyitott szemmel jarok. Es lattam egy autot klimaval, 2001-es 1.8-ert, igaz feher, ami annyira nem tetszik, de jobb lenne, mint a mostani fekete! A tobbi parametert nem tudom, mert a piroslampanal allt, en a villamosmegallobol bamultam a hirdetesi papirt, a ficko a kocsiban meg csunyan nezett ram, raadasul zold lett.
Ugy nez ki, eddig rossz helyen nezelodtem:-)

Jo talit!

A.

Előzmény: wiccy (3353)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3386
Wiccy!

Csatlakozások megtörténtek? Próba/jutalomútnak megfelelő lenne a Thalálka ...

Előzmény: wiccy (3353)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3385
Rendben Joe69, vettem.

Tehát akkor Thalálka résztvevők eddig:

grevindog (Thalia-II 1,4 16V ? )

TÖBBIEK ???

Előzmény: joe69 (3383)
Alizé Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3384
Ha a feleséged csak az út hossza miatt aggódik, akkor szerintem nyugodtan jöhet. Mi annak idején Kispolszkival tettünk meg egy nap alatt oda-vissza kb. 650-700 km-es utat, a feleségem szintén öt hónapos terhes volt, igaz csak egy babával :)
Előzmény: joe69 (3383)
joe69 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3383
Hello korcsimorcsi
Nem baj hogy hosszú volt a leirás,de nagyon tanulságos.Nekünk még nem kell gyerek ülés mert még a feleségem „pocijában" vannak a kicsik.A neten valahol láttam de már nem tudom megmondani hogy hol,olyan biztonsági övet hogy a terhesnőnek nem a hasa felett volt a szíj,hanem a combjain.Szerintem nagyon praktikus.
Igazán az 1.4 8 v és 1.4 16 v között még nem irnák külömbséget majd akkor ha ugy 3000-4000 km lesz benne.A másik is akkor kezdett igazán menni.
De amit észre vettem hogy kicsit fürgébb mint a másik motor volt,de még csak 500 km van benne.A fogyasztása városban klimával 8 liter.
Szia V_tibor .
Én megyek a thalira, még a feleségem kicsit gondolkodik mert elég hosszúnak tünik neki az út.De nyugottan 2 főt számolhatsz.
Az autónk oasis néven vettük,de nekem az számit amit a kesztyü tartó ajtajának belsejébe van irava.Az pedig Expression.
v__tibor Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3382
Sok mindenre jó ez az internet (adatok - hozzászólások) ...
Nálam valszeg lesz egy labda a gyerkőcök miatt. Esetleg egy dízeles-benzines parti?
Előzmény: poiuztre (3380)
H.Ákos Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3381
RENAULT tulajdonosok figyelem!!!
RENAULT típusú személygépkocsiba passzoló VDO CH 0600-ás típusú 6 lemezes CD-TÁR(AK) kaphatók, 1 év garanciával, minden tartozékkal ( lábak + kábel + csavarok )! Vadonat új, csomagtartóba, ülés alá, kesztyűtartóba, bárhova beszerelhető. Kormányról is lehet vezérelni!
Ára: 24.997 Ft

Üdvözlettel: Horváth Ákos
akosakos@mailbox.hu
06-30/253-70-46

poiuztre Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3380
OFF
Honnan tudtad, hogy "focibuzi" vagyok? :-)
ON
Viszont nincs focim, csak egy kisméretű világoszöld gumilasztim....
Előzmény: v__tibor (3379)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3379
Thalálka résztvevők eddig:

joe69 (Thalia-II 1,4 16V Oázis ? )

Résztvevők!
Létszám? Gyertek családostul nyugodtan, a parkban hatalmas fás zöld területek vannak játszótérrel, stb. ...
Poiuztre! Talán még egy foci is belefér a csomagtartóba ...

Hol vagytok, TÖBBIEK ???

BLC Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3378
Hello!

Megkésve bár de törve jelentkezem. Kedves edző partnerem hátulról a maga 120 Kg tehetetlenségével a bringámba jött. Így most a cdtár kérdés egy darabig jegelve, legalább is köv. fizetésig. De utána néztem, és úgy nézz ki menni fog vele.

Pusztaszer kérdés! Ha minden igaz, akkor 2 személy, kaját még nem tudom, de a körképre valószínű mennénk.

Üdv mindenkinek!

poiuztre Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3377
Sziasztok!

Én sándorfalvi vagyok, tehát Ópusztaszer nincs túl messze! Azt hiszem, ha a 6 hetes kislányunk "elenged", akkor én is elmennék. De ezt ne vegyétek biztosra, kaja, és belépőt pedig tuti nem kérek, csak beszélgetnék az autóinkról egy kicsit.
(Thalia-II 1.4 16V Alizé)

Üdv

Előzmény: v__tibor (3376)
v__tibor Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3376
Örömmel látunk, már megtetted jelentkezésedet !!!

Thalálka résztvevők eddig:

BLC (Thalia-I RT 1,4 8V) 2 fő?
joe69 (Thalia-II 1,4 16V Oázis ? )

LÉGYSZI, A VÁRHATÓ LÉTSZÁMOT ADJÁTOK MEG A NAGYSÁGREND MIATT (EBÉD HELYFOGLALÁS, BELÉPŐ ALKU)!!!

Hol vagytok, TÖBBIEK ???

Előzmény: joe69 (3371)
korcsimorcsi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3375
Hi joe69 !

kicsit hosszúra sikerült a biztonsági cikk, bocs.

egyébként megkérdezhetem mik a tapasztalataid a 8V és 16V közötti különbségr?l?
kori

korcsimorcsi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 3374
szia,

nem hiszem , hogy bármit bántana a feleségednek az autóút, de a biztonságról olvastam egy jó cikket az www.auto2.hu-n:

A most következ? tanácsok végiggondolása indulás el?tt csak 10 másodpercnyi id?be telik.
1.A kisgyerek legbiztonságosabb helye a hátsó ülésre helyezett gyerekülésben van.

Rögzítés nélkül ne utazzon gyerek az autóban.
A megfelel? eszközt a súly és a testmagasság határozza meg.
Az els? ülésre csak kikapcsolt légzsák esetén vagy légzsák nélküli
autóban kerülhet gyerekülés (Volvo gyári felvétel)

- Egy négyéves kisgyerek 50 km/órás ütközésnél 400 kilós súlynak megfelel? lendülettel csapódik el?re, ha nincs megfelel?en rögzítve.
- Ha légzsák van az utasülés el?tt, semmiképpen ne tegyen menetiránynak háttal szerelt gyerekülést.
- Csak a gyerek súlyának és magasságának megfelel? ülést, ülésmagasítót vásároljon.
- Csak olyan helyen vásároljon gyerekülést, ahol a beszerelést, a mozgásmentes rögzítést saját autójában ki tudja próbálni. A gyerekülések 50-70 százaléka nincs elmozdulásmentesen rögzítve.
- Egy esetleges balesetet követ?en az autó valamennyi éppen használt biztonsági övéhez hasonlóan a gyerekülést is ki kell cserélni, ha ült benne kisgyerek.

2.Minden autóban ül?nek be kell csatolnia a biztonsági övét, a jelenleg létez? legfontosabb védelmi eszközt.

Légzsákos autóban halálos baleset okozhat a biztonsági öv mell?zése, a test a 300 km/órás sebességgel robbanó légzsák útjába kerülhet. A két védelmi eszköz csak együtt véd (Opel gyári felvétel)

- A légzsák nem helyettesítiti a biztonsági övet.
- A magyar el?írásoktól eltér?en városban is csatolja be a hátsó biztonsági övet. Egy feln?tt, 30 km/órás ütközésnél 3,5 tonnás er?t képvisel? lendülettel csapódik el?re.
- Ha éppen nincs gyerekülés az autóban, a 3 év feletti gyerekek számára jobb a feln?tt biztonsági öv használata, mintha egyáltalán nem lennének védve.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
- A terhes n?k is csatolják be magukat oly módon, hogy az övet a hasuk alatt és felett vezessék el.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
- A biztonsági öv medence része minél lejjebb legyen, a fels? része a vállat középen keresztezze, és onnan lapos szögben húzódjon a rögzítési pont felé.
3.
Valamennyi tárgyat, csomagot a csomagtartóba vagy az oldalzsebbe kell tenni, a kalaptartón, ülésen maradtak halálos sérülést okozhatnak.
- Pontosan m?köd? biztonsági öv-légzsák védelem esetén is történhet halálos baleset. 50 km/órás ütközésnél egy 5 kilós aktatáska 45 kilós súlyként repül el?re, egy térkép hasonlóan válhat halálos rakétává.
- Az utastérben hagyott tárgyak nemcsak ütközésnél életveszélyesek, hanem vészfékezés alatt is.
- A súlyos tárgyakat a csomagtartóba legalulra és közvetlenül a hátsó üléstámla mögé kell tenni. Ha az ülésen nem ül senki, a biztonsági övet akkor is be kell kapcsolni az utastér védelme miatt.
- A lehajtható háttámla rögzítését elindulás el?tt ellen?rizni kell.
4.
A hátsó ütközéseket követ? nyaki sérülések miatt a fejtámla magasságát úgy kell beállítani, hogy fels? széle egy magasságban legyen az ülésben ül? fejtet?vonalával.

Helyes beállításkor a fejtámla teteje a fejtet? magasságával kerüljön egy vonalba, az ideális fejtámla az üléssel egybeépített, ezért merev (Volvo gyári felvétel)

- Ha nincs annyi fejtámla az autóban, ahányan utaznak majd benne, vagy nem állíthatóak be megfelel? magasságba, vagy beállítva mozognak, ne vegye meg az autót.
- A háttámlát minél függ?legesebbre kell állítani.
- A fej és a fejtámla közötti rés ne legyen több 4-5 centinél.

A legbiztonságosabb a nem állítható, merev, de kell? magasságú fejtámla.

zsuga666 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3373
tigrisss !
Ne add fel. Az enyimé is füstöl időnként, főként sok városban való közlekedés után. 1 kis országút jót tesz neki. Ha + mán kopog is tessen belátogatni a szer vizeldébe. Egyébkéntileg azt mondták átvételkor, hogy kicsit hangosabb lesz, mondhassuk férfiasabb a hangja az első pár ezer km után. Így is lett. Viszont megy és nem eszik.
Előzmény: tigrisss (3347)
zsuga666 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3372

Szisztok !
Nagyon sajnálom , de nekem a nyár nem jó, mert 7végeken versenyezni szokok. Remélem, majd ősszel...
joe69 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3371
Sziasztok

Engem is érdekelne a thalálka.Kinél kell jelenkezni?Az idén vettük a második Thalia 2- ket.2002 Május -2 án vettük át az elsöt 1.4 8 v semmi extra csak elektromos ablakok.Nálam is jelenkezett ugy 1000 km után a jobb oldali ablak felöli hang.Nem tudtam rá jönni hogy mitöl van.Igy is attam le a renault szalonba.A Mostani autot május 27-én vettük át 1.4 16V ,klima ,központi zár stb.Én nagyon megvagyok elégedve a kis talicskával,igaz még bejáratos 500 km van benne ,de igy is érzödik a + 23 LE.Az előzővel sem volt semmi baj.
Lenne egy kérdésem a feleségem 5 hónapos terhes nem árt meg neki és a kicsiknek 2 x 235 km ut?

kukucs33 Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3370
Philips/Blaupunkt/VDO - szép nagy család de egy cég, tőlük van a rádió a thalicskákban.
Viszont ki milyet szeretne, ugyanaz a darab, de annak hívod aminek akarod :-))
Előzmény: NETH (3368)
NETH Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3369
Tudok gépelni mint a gép csak a betűk sorrendje nem az igazi.
Philipsh - Philips bocsi
Előzmény: NETH (3368)
NETH Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3368
BLC!

A magnó elméletileg Philipsh de többen mondták már, hogy valószínűleg VDO. A kiveszed a helyiről azon csak kódszámok vannak meg Renault felirat hegyek de okos nem leszel tőle. A H.Ákos által árult cdtár viszont korrek bele. Az enyimben is az van és szintén első generációs talicska. A tipusát én is kerestem hasztalan mertn nem találtam csak a cdtár csatijának a helyét.

Előzmény: BLC (3343)
iMre Creative Commons License 2003.06.10 0 0 3367
Sajnos en sem leszek jelen a Thalalkan, 327km meg egy hatar valaszt el tole, az anyagiak is eleg szukosen, jo elore be vannak osztva.

Hatha a kovetkezore sikerul elmenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!