egy kérdés:
holnapután veszem át az új thaliámat, és hallottam valamiféle gyártási jegyzőkönyvről, amibe betekinthetek az átvételkor.
a kérdés az, hogy mi ennek a pontos neve?! ugyanis nem akarok leégni a márkakereskedőnél, hogy még azt sem tudom mit akarok megnézni... :)
+ egyéb ajánlatok?
Azt viszont nem írtad le hogy mekkora a motorja a Clio-nak, mert én mostanában nézegettem vásárlás céljából, és 1-1,2 miller között 95-96-os RSi-t, vagy 16v-t nézegettem egy párat. 1.2-nél, kb reális az ár, az 1,4-nél 900k felett lehetetlen lesz elkérni.
Üdv a Thaliasok táborában! (és közöttük is a 8V-s "különítményben")
Remélem jól fog menni az autó!
(Nekem még nem égett ki! Igaz csak kedden vehetem át!) :))
Ez jó "vicc", hogy addigra kapod meg az autót, mikorra a legnagyobb szükséged lesz a légkondira - ÖSSZEL!
Még új vagyok itt és egy 1996-os Clio-m van.Tegnap voltam a Renault szalonban és megrendeltem egy Thalia Oasist metálfénnyel hologramszürke színben.Sajnos csak augusztus elején vehetem át,de addig is szívesen olvasom a tapasztalatokat és remélem majd egy találkozóra is eljutok az új autómmal.Így marad a várakozás.Azért írok egy kis rosszat is:a kis Cliot csak 750000-ért számolják be,ami szerintem szörnyen kevés,inkább megpróbálom eladni,mert a Renault szervízben van haverom és azt mondta , hogy egy ilyen autó kb 1 millát ér.Ja és kérdeztem a kocsiról,hogy milyen hibái vannak,erre azt felelte,hogy néha kiég egy izzó:)))
Így elsőre ennyi,balesetmentes vezetést mindenkinek:rema.com
Hi viccy
akkor te nyersz, én szerdán kapom meg - ha a autófelügyelet is ugy szeretné... :)
de inkább rászámolok még egy hetet, igy legalább pozitiv csalódás lesz, ha mégis megjön! :)
én ujonnan veszem, a thalia II-t.8V-vel...
te használtat vettél?
igen a 8V verzió tesztjét én is hiába kerestem, és sajnálom is, mert én is ilyent rendeltem meg. mindenesetre komoly munkával végignéztem a forumosok hozzászólásait: ime a leszürt lényeg néhány hozzászólás alapján...
elöször is nyomatékgörbéket láthatsz táblázatosan (nagyon klassz) v__tibornak köszönhetően az (1877) es hozzászólásban!
Osszeirtam a sebesseg-fordulatszam adatokat, kicsit kiegeszitve.
Megegyszer, 8V 1.4
100-3100, 110-3400, 120-3700-3800, 130-4000, 140-4300
Ennel nagyobb sebessegel(150+) mostanaban egyszer mentem csak rovid ideig, akkor viszont valahogy nem akarodzott a ford. szam merot sasolni. :)
Eddigi adatok: 2-es, 6500-as fordulat, kb. 80km/h(nemtom pontosan, mert be kellett kanyarodni), 4-es, 6500-as fordulat, 160 km/h, ment volna meg, de nem akarom kiirtani... Ezeket is csak a proba erejeig.
A 8V Thaliaval gond nelkul 6.5-7 kozott tarthato a fogyi vegyes hasznalat mellett ebben a tavaszi huvosben is.
En 4000km utan csereltem benne (1.4/75LE)olajat, most ugy 22 ezer kornyeken jarok. Szep tiszta az olaj, mast nem venni eszre.
Eleinte nekem is ilyesmi volt (8-9 liter/100km), de 2500-3000 km után lement 6-7 literre/100km. Városban azóta a max 7,5l/100km volt, de abban költöztetés is volt, országúton (nem autópálya) 6,2-6,5 körüli fogyikat mértem. Ja, az enyém 1,4 8V RT és nincs légkondi.
Van egy dolog amire talan jobban kell figyelni: a Renaultoknal (relativ) gyakori a kulcsban levo inditasgatlo chip meghibasodasa. Ugy nyilvanul meg, hogy a piros ego nem kialszik hanem elkezd gyorsabban villogni valamint forog az onindito de a motor nem indul.
A potkulcsal rogton beindul.
Ha az incidens 500km-re tortenik otthonrol ahol a potkulcs van, a helyzet igen kellemetlen.
Mindezt egy Megan-os ismerostol tudom, aki azota hosszu utra mindig magaval viszi a masodik kulcsot is.
8V(75LE)ALIZE tapasztalataim 9hónap után:
:)
kiváló egyenesfutás, dinamikus csendes motor(kivéve alapjárat), jó szervókormány, kényelmes elsõ ülések, fogyasztás klímával 7l/100km (130-140)
Újabb tapasztalat(8V):
Bárki bármit mond 10e Km után teljesen más lett a motor, simább a "járása", és kevesebbet fogyaszt.(még az ajtó is máshogy csukódik :))))
Úgyhogy szerintem 10e Km-ig csak szerényen!!!
Ja és nálam a hátsó ablakfûtés kapcsolója zörgött más szerencsére nem.
Nekem 1.4/8v motor van a Thaliaban, most kb 3.500km.
Fogyasztasi adatok:
- varoson kivul 6L korul (5.9-6.1; 100-120as tempo);
- varoson belul ezen a telen (rovid tavolsagok, nagy hideg) 10L folott.
Szerintem nem erdemes vegyes fogyasztas atlagot szamitani mert mindenki eltero szazalekban hasznalja varosban es kint az autojat.
Ez a fogyasztas meg csokkenni fog egy kicsit mert a motor csak most kezd igazan bejaratva mukodni.
A gyari adatok szerint az 1.4/16v motor egy gondolattal kevesebbet fogyaszt mint az elobbi.
az még javulni fog (téli városi fogyi), nekem 8-8,5 volt idén, csak bp, igaz az enyémben 30000 van.
nyáron országúton 80-90-nel 2 személlyel egyszer sikerült a 4,5. de ezt csak félve merem leírni.
ja 1.4 8v
:)
hát ennyi remélem megspórosz némi képernyö elötti
üldögélést... talán jövö szerdátol saját tapasztalataimet is közzé tudom tenni.... :)
A TC-n a Thalia I RT (16V) van. Ez szvsz irányadónak jó, csak a motorban különbözik. Ha viszont pont erre lennél kíváncsi, hagyatkozz a fórum(társak)ra és a thalálkozó(k)ra.
Ha rendelés előtt még hezitálsz.
Ha megveted, de valamit nem értesz.
Ha valami problémád van.
Ha szeretnél egy kicsit büszkélkedni.
Ha segítségre szorulsz.
Ha szívesen segítenél másoknak.
Ha új thársaságra vágysz,
Az összes thípus egy helyen!
(eco)
Ez a THALÁLKA! THALÁLKA! THALÁLKA!
2003. június 22. (vasárnap reggel 9-től) Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark parkolója
Ja, ugye nem baj, hogy nem a fiatalabb korosztályból valók vagyunk? Azért megyünk, ha semmi nem jön közbe. Digitális fényképezőgépet viszek, csinálok pár képet...
üdv
Zokogva bár, de ezen a thalálkozón nem tudok részt venni, egyéb - nyaralási - elfoglaltságunk miatt. Pedig tuti a hely, gondolom a társaság is... Naggggyon sajnálom. :o(
Na majd legközelebb. Remélem mielőbb...
Élménybeszámolót, tapasztalatokat pedig tessék megosztani a lemaradt fórumtársakkal!!!
Reklám következik! A Horváth Ákostól vett CDtár tutin funkcionál! A csomagratóba tettük, a JOBB1 helyett, mert féltem a cipőkről hulló kosztól, sártól.
Köszönjük a meghívást!
Sajna most nem fog menni, mert a párom akkor ballag!
A típus stimmel! :)
Thalia-I 1,4 8V
Azért köszi!
Talán majd a legközelebbire már megyünk!
Igen, már asszem ezt említetted anno. De azért még kíváncsi lennék, biztos másban is különbözik/egyezik ... nem akarsz mégis eljönni, ennél közelebb lehet, hogy nem lesz mostanában.
OFF
Baráti társasággal júliusban busszal(!) teszünk egy hetes kört Erdélyben, esetleg egy-két praktikus tanácsod van?
ON
Azt hiszem az Alize, Oazis nevek a Renault Hungaria talalmanya. Nalunk (Romania) minden Expression klimas, osszesen harom felszeretsegi szintet arulnak: Authentique, Expression, Dinamique.
Thalia (vagy ahogy nalunk hivjak Clio Symbol) nincs Dinamique-ban, igy a vasarlo csak ket felszereltsegi szint kozott valaszthat. Az egyik nagyon pucer, a masik eleg jol felszerelt (1000 Euro az arkulombseg). Az utobbihoz lehet biztonsagi csomagot is rendelni (utaslegzsak+ABS).