Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Illetve ha elal a havazas es kinyit a varos. Suli, minden be van zarva a hovihar miatt. Es azt mondjak hogy meg 24 ora eros megallas nelkuli havazasra lehet szamitani.
Furch van Pesten. Nem olcso, de lehet kapni, ki lehet probalni stb. Tovabba ugyanennyiert lehet csinaltatni a cseheknel. Modjuk az urge akivel en csinaltatom a hangszert Januarra igerte a Mandolamat (jo hogy mondtam hogy Juniusig nem surgos.) Me email kommunikacio nem igazan 100as.
Szerintem itthon is gyart valaki ilyet csak talald meg :) Nem lesz olcso a csinaltatas. Ha olcso kell akkor Samick, Aria, Fender, stb.
Sajnos hasznaltat nem tudok. Az en masoddilonomat nem reg kirimankodtak a tulajdonombol.
Én láttam! Voltam is a koncertjén még tavaly az Óbudai Társas Körben és most is lesz/volt (?) koncertje a napokban. Nem is gitár már az amin játszik hanem egy cseppformájú gitár-lant keverék, érdekes cucc.
Az én mátkám (Judit) egyre inkább hajlik afelé, hogy neki biza mandolinozni szeretne. ergo, kéne neki egy hangszer. 1. variáns: Vagy megkapja az én Samick A-Style mandómat, és akkor nekem kellene egy új, vagy használt instrument, vagy nekem marad ami most van és neki kéne egy új/használt.
Első körben tőletek kérdezném meg, hogy van e elfekvő mandolin, ha van milyen/mennyiért stb. Ha esetleg nincs, akkor valsz Jucus megkapja az Samicket, nekem meg kéne egy másik amire fogalmam sincs, hogy mennyit áldoznék. akkor valsz csináltatni kellene, mert használtat "idegenből" nem merek venni, lévén kipróbálni nem tudom stb.
Megjott a viragtarto, (meg a Nymph) de nem szerelem meg fel. (Sot, az is lehet hogy haza kuldom a Matyinak azt rendelek magamnak egy masikat.) Meg mindig varom a Weber keztartos hurfelfuggestest. Aztan rabizom a hangszereszre az egesz cuccot.
Nehany hete vettem egyet de meg nincs itt. Nekem eleg regen feltunt a roveren hogy ha a hatat nem fogom le akkor nagyobbat szol. A Kentuckym megerdemli.
Ahogy ígértem, megvizslatom neked őket Németországban, már ha lesz a boltban! Látatlanban télleg nem lehet nyilatkozni, én meg több hónapos szenvedés után már nyíltan ellenzem az interneten történő hanxervásárlást :-)
Asszem banjolinnak is hívják, de lehet, hogy van vmi különbség. Tavaly játszottam egy ilyenen a Művészetek Völgyében, (lehet, hogy Veled találkoztam? :-D) és hajlott kora ellenére gyönyőrűen karban volt tartva és be volt állítva, szóval jó kezekben nagyon eredeti, egyedi dolog tud lenni, vigyázz rá!
Ja, egyébként megszereztem a Telluride 30éves DVD-t. Sam Bush még mindig isten. Akkorát játszik Béla Fleckel... ajaj. Oda azért ki kéne menni egyszer. A jam pedig Marshall, Thile, Wooten, Meyer, Bush, Brian és hasonló elmebetegek...
Köszi a mandolin nevében is :-) amúgy maga a hangszer sztem még nálam is öregebb, már akkor is ugyanilyen volt, amikor hozzám került (leszámítva a kulcsokat). Ha komolyan elszántad magad a mandolinozás mellett, akkor OK, hogy drágább és pofásabb hangszert keresel, de ha még csak udvarolgatsz, akkora lehető legolcsóbb, de már használható a cél - a Hora "modern" mandolinja sztem elég jól néz ki (nincs az a szovjet mesefilm-hangulata) és elég olcsó. Hogy milyen a minősége, azt nem tudom - Rover buzukija nem volt rossz az árához képest.
No, akkor itt kérek elnézést a mandolintól. Mondta Rover hogy használta annó koncerten is, de sajnos az a 10 év látszik a hangszeren. Megnéztem a Horat, teljesen úgy néz ki, mint ez, úgyhogy már emiatt is ódzskodnék tőle. Valami bluegrass formát szeretnék, ezért is kérdem a kínai remekeket, és szívesen áldoznék rá 16e-nél többet, ha megéri. Az alant említett Stagg M40S pl. 24e, na persze ha a gitárjaiból indulunk ki, akkor elég nagy hátrányból indul. Leginkább az a gondom, hogy mindent csak rendelni lehet.
ne tedd idezojelbe, sokat szolgalt kis mandolin az, ugy 10 evvel ezelott meg koncerteken is elokerult... Ha azon megtanulsz valamit, egy komolyabb hangszeren csak ugy szall majd a kezed. Addig is jo szorakozast hozza! Nem tudom, milyenek a Hora mandolinok (Rover buzukija is az), de brutto 16 ezret biztos megernek, ha tanulohangszert keresel.