Ez a váltózár dolog komoly? Tényleg szükséges? Ennyire lopják a Thalicskákat? Visszaolvastam a topicot és láttam, hogy loptak már el egyet kettőt, de hát más tipusból is loptak már... Nekem még nincs, most készülök venni. Bár nem tudom Bp-re érdemes-e utcai parkolással...
Mi volt a legnagyobb sebbeség a amit mentetek a talicskaval?
Én most mentem vele pár percig 160 km/h.Elég nagy a motor hagja már ekkora sebbeségnél.Pár percig hajtottam csak mert sajnálom a picikét.De nagyon könnyedén éri el ezt a sebbeséget.
1.4 16V.
Azért nem volt az olyan szutyok, de a 1.5-ös dízel motor valóban csábító. Egyenlőre nem az örömet, hanem a kényszert érzem, de idővel meg fogom szokni és szeretni, mert ha nem tudnád autóbuzi vagyok és ebben a műfajban eléggé mindenevő. Még a Trabantot is szeretem. Hétfőn kerül bele a seb.váltózár és reményeim szerint egy CS-váltó is.
A füredi víz már régen kipróbálódott, de nekem kissé túl sok benne az ásvány. Ha hagyod állni 1 kicsit szépen megszínezi a flásét. Persze nem a szín zavar, hanem a vas.
Alexfux vagyok és a mai nappal szert tettem egy Thalia 1.5 dCi-re. A forgalmiba Alise/Oasis felszereltség van beleírva. Amennyire tudtam elolvastam a topicot, bár mintha mostanában rendetlenkedne az Index fórum. Az autót ma hoztam el a Renault Budakalásztól, ahol eddig figyelmes kiszolgálásban volt részem. Használtan vettem, kb. 10000 Km.-vel. Holnap elindulok egy hosszab túrára, hétfőre már öt-hatszáz km.-nyi tapasztalat birtokában leszek. Az előző autóm egy Skoda Fabia 1.4-es 68 lóerős autó volt. A Thalia-t szoknom kell, teljesen más érzés benne ülni és vezetni, mint a Skodát. Ráadásul egy-két napja munkaügyből kifolyólag egy bérelt C5-vel járok, ég és föld a két autó. Ezért nagyon várom a hétvégét, hogy jobban megismerhessem a Renault-ot.
Bocs, ha hosszú voltam.
Azok közé tartozom, aki maga szereti bütykölni a saját verdáját, de ...
... azért ez mégis egy új autó, ami jóval megbízhatóbb, mint azok a járgányok, amihez szerszámosláda kellett,
... és minek vóna az a bizonyos nemzetközi assistance, ha nem az ilyen esetekre, csak egy telefon és mindjárt ott a segítség,
... garanciás autónál nem hiszem, hogy tolerálják az izzócserénél és a külső mosásnál nagyobb maszek beavatkozást.
jan42!
Szvsz ami még fontos lehet: a kötelező biztosítás igazolásának külföldre is érvényesnek kell lenni. Ezt szokták nemzetközi "zöldkártyának" is nevezni, de nem tévesztendő össze a CO-s zöldkártyával. Van amelyik biztosítótól kérni kell ilyet, van amelyik eleve ilyet küld (pl Argosz, de ez itt nem a reklám helye).
Ha vizet viszel akkor két flaskával vigyél!
Az egyiket kézmosásra, defektet mindíg akkor kap az ember amikor nincs a közelben se benzinkút se egy csap.
A másik fagyálóval bekeverve ha a motorból illan a hűtővíz. Egy-két deci hiányzik és gond lehet.
A vontató kötél nálam kötelező tartozék a kocsiban, mert az ördög nem alszik bármilyen megbízható az autó.
A tartalék ízzónak legyen tartalék izzója is.
Nekem egyszer 100 km-en belül égett ki kettő is.
Ez az eset még a dupla lámpás R11-el esett meg, szerencsére annál négy egyforma izzó volt a lámpákban
Nem árt megtudni hogy náluk mennyivel lehet közlekedni, mert ha ott lekattintanak gyorshajtásért az macerásabb mint itthon az biztos. Haverom olasz tulajdonú kamionos cég sofőrje és ő mondta hogy a külföldi rendszámú autókat jobban figyelik.Megy az olasz gyerek autópályán 200-al és a mögötte lévő külföldit veszik ki a sorból mert 150-el ment.
Mi a pálya? Mit Balfi vizezel, nem ittál a jó kis füredi forrásvízből? Nekem attól nő újra a hajam! Szerinted is nő? :-)))
Ja, majd elfeledtem, te amikor itt voltál nem vizet ittál...
Szeretem magam túlbiztosítani; darab kötél, vagy madzag, darab drót, zseblámpa, multi-funkci kisbicskám, harisnya, több péz, mint amit eredetileg kalkuláltál, hitelkártyák, assistance kártya, pótkulcs, Ha van hely; pumpa, flaska desztvíz. Ezek egy részsére még rosszabb állapotú autóim korából maradt kövesedések. Lehet, hogy korainak tűnik, de miután könnyen lehet,hogy felveszed a forgalom ritmusát; esetleg olajcsere előtte ?! Válogass.
A jövő héten készülök az első hosszabb útra a géppel (1,4 16V). Olaszország oda- vissza.
2000 km van az autóban. Van valami tanács, mire kell ügyelni, mit vigyen magával az ember , stb.?
Tisztelt RENAULT tulajdonosok!!! VDO CH 0600-ás típusú 6 lemezes bármilyen típusú RENAULT szgk.-ba csatlakoztatható CD-TÁR(ak) eladó(k)! Kormányról is lehet vezérelni! Az írt lemezeket is beolvassa! Igény szerint az anyós ülés alá vagy a csomagtartóba is be lehet szerelni! Minden tartozékkal = lábak + kábel (kb. 3m) + csavarok, vadonat újonnan! Garanciával.
Üdvözlettel: Horváth Ákos
06-30/253-70-46
akosakos@mailbox.hu
25.000 Ft
Az a baj, hogy ilyen romokat vettünk. Nincs vele baj, nincs miről beszélgetni. Vettem a klíma mellé az ótóba 1 flaska BALFI vizet biztos ami rendőr alapon. Mindezt tettem legjobb, már tavaly szerzett meggyőződésem ellenére. Tillik a múlt évben sikerült 5x egymás után poshadt tartalmúval találkoznom. Még nem klímás koromban szoktam rá, hogy mindíg legyen víz a vasban, ha mégoly meleg is, mert jól jöhet. Nem azért írtam le ezt, hogy negatív reklámot csináljak, csak benneteket szerettelek volna óvni a kellemetlen élménytől, mégha nem is vág ide konkrétan. Bocs.
Nen is olyan régen hogy irigyeltem azokat az autósokat, akik 40 fok melegben felhúzott ablakokkal utaztak.
Engem majd ki vitt a huzat és mégis folyt rólam a víz!
ok, a rádiór sikerült kivennem, illetve találtam pár leírást (persze csak lenygelül) a lábkiosztásról, úgyhogy csak a lényeget értettem (ábrák:). A bal, jobb, föld meg van, rá is tudtam csatlakoztatni az mp3 lejátszómat, csak nem tom melyik lábat kellene még "megpiszkálni, hogy forrásként ki is tudjam választani.
a vdo oldalán viszont találtam mp3 képes cd-lejátszót, ami persze kompatibilis a távirányítóval. itthon hozzá lehet ehhez jutni? mennyiért?
sikerült visszamenőlegesen elolvasni egy kicsit a topicot. 2531-től. egy napos program volt:)
elég sok dolgot megtudtam belőle, de talán ha valaki webzseni, csinálhatna egy hómpédzset, ahova ki lehetne gyűjteni a hasznos dolgokat (qrva sok volt az ezer hozzászólás)
nagyon felkeltette az érdeklődésemet a cd-tár, végül is jobb lenne mint az adapteres megoldás. a cd tár csatlakozója helyett szerintetek be lehet kötni egy mp3 lejátszót (amolyan cd-walkman féle)? Esetleg a cdtár "forgalmazóinak" van ebben tapasztalata?
üdv,
ferco
ui: tücsköm és pattogó jobb első ablakom nekem is van:)
Ha jól sejtem neked is hasonló rádiód lehet, mint nekem. Kiszerelés roppant egyszerű. Van rajta két picike lyuk. Ezekbe a lyukakba érzéssel bedugsz valamit (szög, drót,) szabadon választott, majd óvatosan kihúzhatod az egész rádiót.