Hi emberek !
Tegnap megcsináltattam az olajcserét, hát mit mondjak eléggé fekete olaj jött ki a thalicsból nem tudom hogy merik erre vállalni a 30000 kilométert?
A válto rudazatom még mindig olajos, (a szerelő szerint az összes Thalicsé ilyen) a váltóból kijövő rudra ugy van ráhegesztve a rudazat, ha ez csavarozva lenne lehetne a szimeringet alulról cserélni.SAJNOS íGY CSAK A VÁLTÓ SZÉTSZERLÉSÉVEL LEHET CSERÉLNI!!!!! Röhej 1000ft alkatrész cseréjéhez sacc/kb 8óra munkadij és lehet,hogy 1 év múlva ugyanolyan.
Sajnos a szerelő azt mondta, hogy az összes régebbi rönyonál ilyen elvetemülten oldották meg a váltó rudazatot.A most kijövő újabb (és nagyobb)rönyoknál már felülről csatlakozik.(lehet,hogy felvettek egy MAGYAR józan paraszti ésszel megáldott mérnököt?)
Ne haragudjatok a rossz hírekért, csak ez a tervezői hülyeség nagyon a bögyömben van.
További jó Thalicskázást.
Nagya
joe69!
Néhány adat amit tapasztaltam az 1,4 98LE-sel éjszaka autópályán 172 km/h és volt még a pedálban!
1,5 DCi szintén a pályán 160 km/h és itt is volt még a pedálban bizony a sebességel párhuzamosan megnő a fogyasztás is rendesen! Hogy mennyi lehet a maximum sajnos nem tudom mert tényleg elég hangos a menetzaj mind a két Thalicskánál!
Talán kicsit instabil is ennél a sebességnél a kocsi de lehet ez csak az aránylag erős szélnek tudható be a dci esetében!!!
Megnéztem az összehasonlító tesztet is az Autó2-ön. Nem hiszem, hogy a Fabia Sedan keskenyebb lenne a Kombinál. Mindenesetre a Kombi adatai között az 1893-mat írja szélességre. Val.szeg inkább a másik adat a valós.
Az Autó2 szerint a Thalia 4171x1639x1437, a Fabia 4222x1893x1452. Ezért gondoltam a kb. 25 cm-t, ami akkor pontosan a fenti adatok alapján 254 mm, ami 25,4 cm. Lehet, hogy az Autó2 nem jól tudja valamelyik adatot.
Ja mégvalami!
Előtte csodás favoritom volt, de szerintem az utastér nem szélességre, hanem hosszuságra nagyobb (hátul a lábhely nagyobb volt )
További balesetmentes Thalicskázást.
Na szóval melyik a szélesebb???
A felső adat mindig a Thalicskáé(A2 összehasonlítóteszt)606km-25.77L=4.25L
hosszutáv automata légkondi(ha melegem van letekerem az ablakot).
További jó thalicskázást.
Renault Thalia
1.4 RN
Skoda Fabia Sedan
1.4 Classic
Befecskendezés
Hengerenkénti
Vezérlés/szelepszám
OHC/8
OHV/8
Hengerűrtartalom [cm3]
1390
1397
Furat x löket [mm]
75,8x77
75,5x78
Kompresszióviszony
9,5:1
10:01
Teljesítmény [LE/kW/perc]
75/55/5500
68/50/5000
Nyomaték [Nm/perc]
114/4250
120/2500
Végsebesség [km/h]
170
162
Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra [s]
12,1
15,4
Fogyasztás:
városon kívül/város [l/100km]
5,6/8,8
5,5/9,4
Hossz x szél x mag [mm]
4150x1639x1427
4222x1645x1450
A Skoda motor sem volt rossz. Végsebességben kb. ugyanott van a két moci, gyorsulásban szvsz az első két fokozatban a Fabia a jobb, a harmadikban fej-fej mellett, a negyedikben a Thalia nagyon megy, az ötödikben ismét fej fej mellett halad a két autó. Bár mind az elöbbiek, mind a végsebesség függ a fokozatok áttételeitől. A fogysztásban az 1.5-ös diesel agyonveri az 1.4-es Mpi-t. A Fabiaval hosszú országúti és autópályamenetnél mértem 6,3-mat, de inkább 6,5 és 7 között fogyasztott. A városban dugóban vagy rövid távon a tizet is bekapta, de nyolc alá csak ritkán sikerült lenyomnom. A Thalia 100,8 km.-en Budapest-Győr M1 autópályán légkondis menetben első kattanásig 4,91 liter ivott az olcsóbbikból.
Viszont a Skoda tágasabb belül. A Thalia 25(!) cm-vel keskenyebb, alacsonyabb és rövidebb, mint a Fabia. Ráadásul hiába óriási a csomagtartó, az én Fabia kombimhoz képest nagyon nehéz pakolni bele. A Fabia-nak a hátsó ülését osztottan is lehetett dönteni. És a Fabia-ban még volt ABS, elektromosan állítható és fűthető tükrök, fedélzeti kompjuter, csomagtérben 12V-s csatlakozó, két pohártartó, stb. Ezek most még hiányoznak. Viszont az a Thalia mellett szól, hogy hasonló motorral és felszereltséggel a Fabia sokkal drágább lenne. Szóval szerintem a Thalia nem volt rossz választás, ha már ki kellett szállni a céges(!) Fabia-ból.
macs45
A seb.váltózárhoz azért kell egy kis munka, hogy elvigyék, ha már az az autó kell nekik. Utána a műhelyben ki kell szerelniük, mert nem lesz kulcs hozzá. Tehát mindenképpen bele kell fektetni egy kis munkát. Talán egy másik autót fognak ellopni, ha látják, hogy seb.váltózár van benne.
Hi!
A márkaszerviz(kereskedés)ben anno láttam javítófestéket a kirakati polcon, a használati utasítás gondolom jár hozzá. Ha jól révedek néhány ezer HUF.
Sziasztok!
Nagy örömömre sikeresen eltalálta az autót egy felverődő kődarab, ami meg is látszik az autón. El lehet tünteni valahogy az ilyen pici sérülésket? (javító festék vagy valami hasonlóval) vagy szakember kell hozzá és jó sok pénz. :(
ironmen
Azért egy picit túl egyszerűsítetted. Emelni kell az autót, utána vágni a váltórudat, majd nagyon erősen rögzíteni (mivel a hajtáslánc terhelésváltása kidobja üresbe). Pont ennek köszönhetően maradt meg egy ismerős autója. Utána is csak 2. fokozat marad, így egy bőgő motorú alig 50-el vánszorgó autó inkább feltűnő a rendőrőknek. Szóval szerintem a váltózár az egyik legtöbb lopásidőt növelő megoldás.
az én 1.4 8V thalicskámmal is mentem 160 at de azért az 5000 feletti fordulat kissé sok szerintem az autónak. elkelne egy 6. fokozat is , nemigaz? :-)
váltózár:
az erre szakosodott tolvaj kettöt csavarint a kocsi alatt a váltórudad anyacasvarján és már vigan be is rakja kettesbe: amivel mindenhova elmehet, ugyebár. tehát nem sokat ér. DE ENNEK ELLENÉRE én is rakattam a kocsiba, mert azért elrettentésnek nem rossz. a defend lock-ot 50ért rakták be nekem a márkaszervizben: nagyon kis praktikus, nem kell a kulcs a bezáráshaoz, nem kell kivenni semmi "titánrudat" csak egy kis nyomás a záron és be is zártad.
tud valakit sopron körzetében, aki foglakozik autóüveg gravirozással?
Ez a váltózár dolog komoly? Tényleg szükséges? Ennyire lopják a Thalicskákat? Visszaolvastam a topicot és láttam, hogy loptak már el egyet kettőt, de hát más tipusból is loptak már... Nekem még nincs, most készülök venni. Bár nem tudom Bp-re érdemes-e utcai parkolással...
Mi volt a legnagyobb sebbeség a amit mentetek a talicskaval?
Én most mentem vele pár percig 160 km/h.Elég nagy a motor hagja már ekkora sebbeségnél.Pár percig hajtottam csak mert sajnálom a picikét.De nagyon könnyedén éri el ezt a sebbeséget.
1.4 16V.
Azért nem volt az olyan szutyok, de a 1.5-ös dízel motor valóban csábító. Egyenlőre nem az örömet, hanem a kényszert érzem, de idővel meg fogom szokni és szeretni, mert ha nem tudnád autóbuzi vagyok és ebben a műfajban eléggé mindenevő. Még a Trabantot is szeretem. Hétfőn kerül bele a seb.váltózár és reményeim szerint egy CS-váltó is.
A füredi víz már régen kipróbálódott, de nekem kissé túl sok benne az ásvány. Ha hagyod állni 1 kicsit szépen megszínezi a flásét. Persze nem a szín zavar, hanem a vas.
Alexfux vagyok és a mai nappal szert tettem egy Thalia 1.5 dCi-re. A forgalmiba Alise/Oasis felszereltség van beleírva. Amennyire tudtam elolvastam a topicot, bár mintha mostanában rendetlenkedne az Index fórum. Az autót ma hoztam el a Renault Budakalásztól, ahol eddig figyelmes kiszolgálásban volt részem. Használtan vettem, kb. 10000 Km.-vel. Holnap elindulok egy hosszab túrára, hétfőre már öt-hatszáz km.-nyi tapasztalat birtokában leszek. Az előző autóm egy Skoda Fabia 1.4-es 68 lóerős autó volt. A Thalia-t szoknom kell, teljesen más érzés benne ülni és vezetni, mint a Skodát. Ráadásul egy-két napja munkaügyből kifolyólag egy bérelt C5-vel járok, ég és föld a két autó. Ezért nagyon várom a hétvégét, hogy jobban megismerhessem a Renault-ot.
Bocs, ha hosszú voltam.
Azok közé tartozom, aki maga szereti bütykölni a saját verdáját, de ...
... azért ez mégis egy új autó, ami jóval megbízhatóbb, mint azok a járgányok, amihez szerszámosláda kellett,
... és minek vóna az a bizonyos nemzetközi assistance, ha nem az ilyen esetekre, csak egy telefon és mindjárt ott a segítség,
... garanciás autónál nem hiszem, hogy tolerálják az izzócserénél és a külső mosásnál nagyobb maszek beavatkozást.
jan42!
Szvsz ami még fontos lehet: a kötelező biztosítás igazolásának külföldre is érvényesnek kell lenni. Ezt szokták nemzetközi "zöldkártyának" is nevezni, de nem tévesztendő össze a CO-s zöldkártyával. Van amelyik biztosítótól kérni kell ilyet, van amelyik eleve ilyet küld (pl Argosz, de ez itt nem a reklám helye).
Ha vizet viszel akkor két flaskával vigyél!
Az egyiket kézmosásra, defektet mindíg akkor kap az ember amikor nincs a közelben se benzinkút se egy csap.
A másik fagyálóval bekeverve ha a motorból illan a hűtővíz. Egy-két deci hiányzik és gond lehet.
A vontató kötél nálam kötelező tartozék a kocsiban, mert az ördög nem alszik bármilyen megbízható az autó.
A tartalék ízzónak legyen tartalék izzója is.
Nekem egyszer 100 km-en belül égett ki kettő is.
Ez az eset még a dupla lámpás R11-el esett meg, szerencsére annál négy egyforma izzó volt a lámpákban
Nem árt megtudni hogy náluk mennyivel lehet közlekedni, mert ha ott lekattintanak gyorshajtásért az macerásabb mint itthon az biztos. Haverom olasz tulajdonú kamionos cég sofőrje és ő mondta hogy a külföldi rendszámú autókat jobban figyelik.Megy az olasz gyerek autópályán 200-al és a mögötte lévő külföldit veszik ki a sorból mert 150-el ment.