Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
És ami még kiderült, hogy az EU törvények alapján VAGY migránstáborokat nyitunk VAGY fizetünk Brüsszelnek. Ha népszavazás lenne, te melyiket támogatnád?
Azt írod, gondolkodás nélkül mentél feleségeddel a privát ellátásba. Nos, szerencsés a feleséged és te is, hogy anyagilag megtehetitek. De nagyon sok honfitársunk, aki fizetéstől fizetésig él, nem teheti meg.
1. Szerencsések ők is. Mert 1 hely az állami ellátásban ezzel felszabadult, hiszen nem oda mentünk.
2. Gyakorlatilag mindenki megteheti anyagilag, egy ilyen vizsgálat 1 heti cigaretta adag. Aki dohányzik, az azonnal fogja be a pofáját TB ügyben.
3. Anyagilag azért tehetem meg, mert ha elbaszom az időt azzal, hogy görcsölünk az állami határidőkkel, több jövedelem esik ki emiatt mint a magán praxis díja. Amiből persze adózok, amin keresztül megint csak az jár jobban, aki 100%-ban az államira van szorulva.
olvasva a hozzászólásaidat, értelmes (ámbár az empátiát teljesen nélkülöző) embernek tartalak.
100% instant tévedésben vagy.
Az, hogy itt a fórumon hogy kommunikálok egy Hümérrel vagy egy Zsúrbanshee-val az teljesen irreleváns, ez a kommunikáció realista, mások cinikusnak hívnák. Az, hogy a szalmabábozásukba, a "liberális vitakultúrába", a pikszizmus csapdáiba nem megyek bele, az csak a 25 év itteni rutinomnak köszönhető. 3 másodperc alatt tudnám az orrukra húzni a kétszínűségüket, az alantasságukat és azt tudják, és azt is tudják, hogy tudom, hogy tudják és azt is, hogy tudják, hogy tudom, hogy tudják. Szóval mindenki teszi a dolgát, ők kóstolgatnak engem, én meg néha a gyűrűsizmos részt tálalom nekik eme célokra.:-) Igen, ordenáré dög is tudok lenni, mert hát miért pont csak a véremet szívják, amikor erre más remek testrészeim is vannak? Én vagyok itt a topikban nekik a sok családban előforduló gusztustalan nagybácsi, akitől visonganak a gyerekek is, az anyukák is, de mindegyik sorbanáll a mocskos poénokért mert azért élvezik is, valljuk be.
Van neked arról információd, hogy mennyi ma Magyarországon az átlagnyugdíj? Nos, ha ebből még TB-t is vonnának, akkor azoknak a nyugdíjasoknak már nem lenne szükségük a társadalombiztosításra, ugyanis éhenhalnának.
Nettó hazugság az egész, finomabban szólva demagógia és csúsztatás. 2 oldalt írhatnék róla, de nem teszem, mert utána el sem olvasná egyikőtök sem, hanem átugraná és verné ugyanúgy a hazugság habját mint eddig. Ez a pikszizmus, a mestertrollkodás, ezért nem tárgyal veletek tényszerű, objektív alapon senki sem, és ezért nyavalyogtok, hogy itt nincs objektív alapokon nyugvó vitakultúra. Ezt már 24 éve lejátszottuk itt a fórumon és ti, balosok hittétek magatokat ettől győztesnek, de valójában az egész ország bukott vele.
Szóval, a szófordulatoddal élve, akkor lesz mindenkinek azonnalra ultrahang, ha nem lopják el az erre szánt pénzt
Érdekes, hogy a Gulyás mai kormányinfós homályos fejtegetéséből senkinek sem sikerült azt a számomra nyilvánvaló tényt levonnia, hogy Gulyásnak tudomása-köze van arról, hogy mely pszichiáter/ pszichológus kezelte MP-t, ami számomra nyilvánvaló és elő is fog még jönni kampányban. Megint ki fog derülni, milyen jós vagyok.
Ezen így meglepődtem, de Béla volt az első gyanúsítottam, akit esetleg egy fideszes nekromanta hozott vissza bértrollkodásra.
Aztán leesett, hogy a gyerek betegségére vagy halálára gondolsz. Annál szörnyűbbet elképzelni se tudok, minden szülő rémálma sajnos. :( Nekem "csak" magzatkorban elhunyt babáim vannak (ikrek lettek volna, valószínűleg valami félrement az egyedfejlődés közben), de az is megviselt. :(
Nem tudom elképzelni, hogy ennél rosszabb történhet egy emberrel. Azt hittem, ez egy olyan téma, ami kizökkent mindenkit a harci formájából. Tévedtem. Mindig kiderül, hogy van lejjebb.
Különösen, hogy ebben a csapatban is nem egy ember átélte....
Ja, és még eszembe jutott, hogy mindenkinek a reakciója ő magáról is kiállít egy bizonyítványt. Mert amikor olvasunk egy választ a hozzászólásunkra, mindig magunkból indulunk ki, a magunk belső narrációjával olvassuk mások szavait. Aki idegbeteg típus, az nem csoda, hogy mindenen besérül, amit írnak neki. Aki meg jobb kedélyű, annál csak lassan esik le, hogy vele most bunkóskodnak, vagy sokáig akar a trollal értelmesen dumálni, mert hátha kizökkenti az idegbajból.
Pedig most látom, hogy valahogy kitöröltem a beteg gyerekre vonatkozó részt. Szóval oda valami olyasmit írtam, hogy egy kislány haláláról szóló bejegyzésnél azért mérsékelni kéne az adott nick iránt érzett utálatot.
Meg pampogtam, hogy amikor Sissy kislánya nagyon beteg volt, az elnemküldöttben mínuszolta valami állat a kislányról szóló beszámolóját. Akkor össze is beszéltünk, hogy szénné pluszoljuk egymást, de közben meguntuk. És szerencsére a kislánya is meggyógyult.
Nem is rossz ötlet! Kaphatnának a nyugdíjasok is egy-egy példányt az Alaptörvényből! És ha még meglesz a kormány 2025 nyugdíjprémiumosztáskor is, akkor megkövetelhetnék tőlük, hogy a lakásuk fő helyén állítsák ki, és a vészalapból kaphatna minden nyugdíjas egy-egy arany selyemzsinórral szegett vörös bársony terítőt meg két teamécsest. Csak vigyázni kell, hogy az selyemzsinór ne legyen elég hosszú, mert ha véletlenül félreértik, megcsappan a szavazóbázis az Fidesz és a DK oldalán is...
Hát ha még elolvasod, hogy miközben beruházásokat állítanak le (mivel Brüsszelt is leállították, a pénz meg nem gyütt), de jövőre nyugdíjemelés lesz. Mibül?
Kicsit félreérthetően írtam, szóval a Bürgergeldnél kevesebbet a minimálnyugdíjas se kereshet. Szóval aki minimálnyugdíjat kap, de nem él meg belőle, az kérhet ilyen jogcímen támogatásokat.
És egyébként tegyem hozzá, sima állami kasszába regisztrált német nyugdíjasok is kaphatnak Taxiutalványt (3-as Pflegegradtól), kaphatnak mindenféle Verordnungot, amivel igénybe vehetnek olyasmiket, mint a napi gyógyszereik hetenkénti dobozba összerakása, a gumiharisnyájuk felhúzása, etetés, inzulin beadása, krónikus sebek kötözése stb. A diakonie-szolgálattól kaphatnak segítséget háztartásbeli teendőkben (egyébként ezt a friss kismamák is kérhetik) vagy bevásárlásban stb. Ha valami miatt otthon nem megoldható az ápolásuk, mehetnek ápolási intézménybe Kurzpflege-re (ideiglenes ápolóotthonbani elhelyezés), de tartósra is, ha a betegségükben nem várható javulás. És a szegényebb nyugdíjasoknak is jut benne hely, legfeljebb van várólista és legfeljebb nem a legmenőbb otthonba kerül be. De a kórházi gyakorlatomon többször volt ilyen demens meg parkinsonos bácsikkal, hogy többé nem mehettek haza az otthonukba, ahol egyedül éltek addig, de olyan állapotromláson estek át, hogy többé nem lehetett őket visszaengedni. Ilyenkor a kórház intézi, és addig telefonálnak, amíg találnak helyet, az adott esetben lehető legközelebb a lakóhelyhez.