Keresés

Részletes keresés

robopassmeet Creative Commons License 2020.03.07 -3 1 8747

Látod, veletek is mennyi baj van. Mennyünk tüntikézni a ffiak elleni nőerőszak ellen:-)

Előzmény: á-m-2 (8746)
á-m-2 Creative Commons License 2020.03.07 -2 2 8746
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.07 -3 1 8745

Ez egyik sem jog, hanem lehetőség. Ha akarva v akaratlanul összejön egy gyerek (mert ha nem, akkor nincs ügy sem) annak a sorsáról a nőnek van joga dönteni. Megtartja/elveteti, megnevezi az apát és tartásdíjat kér, v egyedül neveli. Ezekben az apának nincs döntési joga.

Előzmény: Kalapos Klementina (8742)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -3 1 8744

Nem létezik hatásos férfi fogamzásgátló (a gumi nem az, akár minden tizedik közösülésből gyerek lesz a használata mellett is). És ha a nő akar, számtalan módon meg tudja győzni a férfit arról, hogy ne használja: pl. mindkettőjüknek jobb a szex úgy (ez igaz) és ő egyébként is istenbizony szedi a tablettát (ami lehet hazugság).

Előzmény: Kalapos Klementina (8742)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -3 1 8743

Az, hogy a mai magyar jogrendben egyértelműen a nő dönt - ami a probléma: egyedül, akár a partnerét teljesen kizárva - arról, hogy lesz-e gyerek vagy sem. Az még hagyján, ha ő nem akar gyereket, mert akkor védekezik (még jobb, ha ezt a férfi is tudja, és akkor ő is), de gyerek akkor is lesz (lehet), ha a férfi nem akar mást, csak egy kis szexet és tőle telhetően védekezik. Ilyenkor is kényszeríthető arra, hogy hozzájáruljon a gyerek neveléséhez.

A kötelező apasági vizsgálat csak egy részét oldaná meg az ebből fakadó problémáknak, mert csak a kakukkfiókákat szűri és esetleg más férfira telepít kötelezettséget. 

Előzmény: Kalapos Klementina (8737)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.07 0 7 8742

Hogyne dönthetne.

Ha nem akar gyereket, fogamzásgátol.

Ha meg akar és a párja nem - akkor meg keres mást.

Előzmény: robopassmeet (8740)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.03.07 -1 7 8741

Az jobban megfelelne az ízlésednek , ha válás után a közösen akart 1-3 gyerekkel anyu mehetne világgá , és kizárólag a saját keresetéből (+csp.) tartaná őket életben ?

Természetesen apu maradna a közösen szerzett lakásban , hogy legyen hol fogadni a következő asszonyt .

Előzmény: robopassmeet (8740)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.07 -8 1 8740

Konkrétabban se:-) Arról sem dönthet, akar-e apáskodni, arról se, h legyen-e gyerek. A nő mindkettőt eldöntheti helyette is:-)

Előzmény: Kalapos Klementina (8739)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.07 0 2 8739

Konkretabban?

Előzmény: robopassmeet (8738)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.07 -2 0 8738

Gyakorlatilag teljes.

Előzmény: Kalapos Klementina (8737)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.07 0 3 8737

Milyen jogfosztottsaguk van a reprodukcioban?

Apasagi vizsgalat rendben, szerintem is kellene.

Előzmény: Törölt nick (8734)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.07 -5 0 8736

Hát akkor már nem akar gindoskodni:-) Az erősfüggetlen nő tartsa el egyedül, v ne váljon el. (Sztem ha ezt a tartásosdit meg vagyonmegosztásosdit eltörölnék, máris töredékére esne vissza a válások száma)

Előzmény: Kalapos Klementina (8729)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.07 -4 0 8735

Hát csináljatok egyet:-) De hiszen pont ez a probléma, h ennyire nem törődtök azzal, mi kell a férfiaknak:-)

Előzmény: Kalapos Klementina (8728)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -3 0 8734

Igen, párhuzamosan a jogfosztottságuk megszüntetésével a reprodukcióban, valamint a kötelező apasági vizsgálat bevezetésével minden élve született gyereknél.

Előzmény: Kalapos Klementina (8729)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -4 1 8733

Hamis femináci lózungok ezek. A férfiak csak veszítenének ezen is.

Előzmény: Kalapos Klementina (8718)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -4 0 8732

Olyat hol írtam, hogy a férfiak lesznek a keresők? Ez nem biztos, bár a jelenlegi tendencia alapján valószínű, egyébként pedig logikus, hiszen termelékenyebbek a munkában. Ezt még a legfeminácibb szócsövek sem vitatják, inkább hallgatnak róla.

Előzmény: Kalapos Klementina (8725)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -3 1 8731

"Mindenesetre egyelőre nyoma sincs az egykeresős modell" előre törésének.

Már hogyne lenne, sokkal több ilyen együttélő pár van, mint akár csak 5 évvel ezelőtt is.

"De ha a negyedik ipari forradalom hatása a csökkenő emberigény lesz - akkor ahogy a gyerekvállalás csökken, úgy egyre inkább okafogyottá válik a családmodell kérdése."

Ha az egyetlen "haszna" a családnak az, hogy van munkaerő, akkor igen. Ha abban is van része (egyelőre van), hogy az emberek többsége értelmét is lássa az életének, akkor nem. A jelentősége persze csökkenhet, de amíg a családok teljesen el nem tűnnek, addig jó eséllyel a társadalom alapját jelentik.

Előzmény: Kalapos Klementina (8724)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.07 -1 4 8729

Ha ez ennyire vicces, akkor nem értem, mi a gond azzal, hogy a nőnél marad a gyerek válás után. Egyszerűen a férfiaknak nem kell feminizálódni válás után sem, gondoskodhat a gyerekről "férfias" formában (dolgozik, pénzt keres, odaadja). Miért akarnak ezen a férfiak változtatni, ha a gyerekkel amúgy úgyse akarnak foglalkozni, mert az nőies?

Én mondtam már az elején, hogy erről azért valami egyeztetés csak kellene, hogy hány férfi akarja az egyenlő jogokat és kötelességeket a gyereknevelésben, - gondozásban...

Előzmény: alaptalan (8727)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.07 0 3 8728

Hol van a férfiak ösztöneiről ilyen alapos összeszedettségű műsor, mutass már egy-két linket, légyszi.

(Ezzel arra akarok célozni, hogy senki nem állítja, hogy a férfiak ösztönvezérelt, tudat nélküli állatok, akik egyrészt azt sem tudják, mire van szükségük, vagy mennyire ösztönvezéreltek, másrészt amelyik véletlenül tudja, az biztosan tagadni fogja, szóval felesleges idekeverni, hogy bezzeg a kanállatoknak vannak ösztöneik. Ráadásul én soha egyetlenegyszer sem említettem olyat, hogy "kanállat". A férfiakra maximum a pasi szót használom, ez a legrosszabb, amit tőlem vagy a hivatkozásaimban olvashattál.) 

Előzmény: alaptalan (8726)
alaptalan Creative Commons License 2020.03.07 -1 0 8727

muhaha!

Előzmény: Kalapos Klementina (8718)
alaptalan Creative Commons License 2020.03.07 -2 0 8726

még hogy ÖSZTÖNÖK!

A kanállatoknak vannak, de a nők NEM állatok!

Előzmény: Kalapos Klementina (8715)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.06 0 3 8725

A tények alapján spekulálsz, de nem biztos, hogy jól.

A munkahelyek számának belátható időn belüli csökkenése tény - de az, hogy ennek következtében újra általánossá válik az egykeresős családmodell, és főleg, hogy a férfiak lesznek a keresők, már spekuláció.

Előzmény: Törölt nick (8723)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.06 0 3 8724

Hát, kíváncsi vagyok, ez az egykeresős családmodell felé tolja-e a világot, vagy inkább egyszerűen a nyomorgás és fna felé.

Mindenesetre egyelőre nyoma sincs az egykeresős modell előre törésének.

Szóval egyelőre az idő másképp döntött.

Nem véletlenül tettem bele a hsz-be az egyelőre szót.

De ha a negyedik ipari forradalom hatása a csökkenő emberigény lesz - akkor ahogy a gyerekvállalás csökken, úgy egyre inkább okafogyottá válik a családmodell kérdése.

Előzmény: Törölt nick (8722)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -2 0 8723

Nem szerintem, ezek tények.

Előzmény: Kalapos Klementina (8721)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -3 1 8722

Abból, hogy a mai klasszikus melók felét már most is képesek megcsinálni robotokkal, ami legtöbb esetben olcsóbb az emberi munkánál. Új munkahelyek meg nem nagyon lesznek, talán a 10-20 százaléka a megszűnőknek. Vezess céget, és látni fogod. Ráadásul pont a most elnőiesedett szakmák fognak részben vagy egészben a leggyorsabban kipusztulni, mert javarészt automatizálhatók: oktatás, jog, egészségügy, monoton szalagmelók. 

Előzmény: Kalapos Klementina (8721)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.06 0 3 8721

Ez szerinted miből látszik?

Előzmény: Törölt nick (8719)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -2 1 8720

non-divorce rape, vagyis még nemi erőszak is a forintocska-féle kategorizálsban

Előzmény: Törölt nick (8514)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -4 1 8719

Még nem, és valószínűbb, hogy újra az egykeresős modell lesz az általános, egy-két évtized kell hozzá maximum, de lehet, hogy csak néhány év.

Előzmény: Kalapos Klementina (8706)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.06 -1 3 8718

Én nem így látom.

Szerintem a férfiak sokat nyerhetnének ezen. Többet lennének a gyerekeikkel. Talán kevesebet stresszelnének. Ki tudja, talán még tovább is élnének.

Előzmény: Anyóca99 (8717)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.03.06 0 3 8717

Mi az a férfi hang ?

Dehogy akarok én bárkit is meggyőzni ! .... nincs nekem küldetés-tudatom .:-)

Csak csendesen álmélkodom néha .... mintha a férfiak lassabban fejlődnének a nőknél .

Gondolom ez akaratlagos  , hiszen nagy a vesztenivaló ....

Előzmény: Kalapos Klementina (8715)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!