A sátán is oinosivó úgy hallottam az adventi körökben...., sőt ő volt az első tablettás üdítőitalkészítő...., szőlő lét prédikáltak és bort....., no meg élesztős kefírt ittak....
"Azzal, hogy beszélt, a közelében volt prostituáltnak, vámszedőnek, arra buzdított, hogy legyetek kurvával, szedjetek vámot....?"
Nagyon jó. Természetesen nem. Ugyanígy nem is adna szesztől megittasodott embereknek még szeszt. Pláne nem férfiaknak - mert gyermekeknek, állapotos kismamáknak még hagyján...
Miért...? Tafkó gyermeknek lehet élő állatokra evésére utalnia, borpárlatos üdítőitalt reklámoznia a szentem-lelkem írások éretelemcsorbitásai alapján, én ne ismerjem fel az ige igazi mondandóját ott ahol kell....az ő módszereikkel? :))))))))))))))))))))))
Az a probléma, hogy te csak vagdalkozol érv helyett. És nem teszel különbséget a kéjjel ölés és az igazságos pusztítás közt............. Pedig óriási a különbség. Ne csak eseményt láss, hanem az okot is...........
Így aztán hiába beszélünk neked....................:)
Csak erjedt bortól lehet megittasodni? Erjedt bortól megittasodott gyermekeknek, állapotos kismamáknak adott még Jézus erjedt bort? Ráadásol még férfiaknak is...?
nyilván átvitt értelemben értendő, hiszen nem tudjuk megenni a sikert, a hatalmat, s bár a vért meg lehetne, de a csataleírásoknál a "megittasodott a vértől" leírás is a vér kiontásának a hatásáról beszél.
viszont a bortól nem csak átvitt értelemben ittasodik meg az ember...