Keresés

Részletes keresés

drozy Creative Commons License 2007.08.31 0 0 1844
Köszi! :))
Előzmény: cucurbia (1843)
cucurbia Creative Commons License 2007.08.30 0 0 1843

Hát erre nehéz válaszolni mert mindenki maga tudja neki mi tetszik leginkább.Az ismerőseim közül is ha csak nézem,valaki a sok apro virágos dolgokat szereti,van aki az évente néhányszor de látványos viráguakat,valaki a gyümölcsösöket,van aki a levelükkel diszitöket,van aki az oriásokat van aki a törpéket....szoval én már egyénenként igazodok lassan ahhoz,hogy kivel miröl lehet beszélni.

Proteákrol keresd meg a www.tropusinoveny.fw.hu oldalon irottakat,hátha rájössz a pusztulás okára.Nekem most pl. a magoncaim(lekopogom)egész jol birták a nyarat.Máskor csirázás után mindig kidöltek(igaz még nem ültettem egyszer sem öket március ota át)

drozy Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1842
Köszi,de nem is gondoltam,hogy ennyire kényes,melegigényes gaz.
Akkor inkább tartok majd mást.
Sajnálom a Heliconiád.Te milyen trópusi növényeket javasolnál tartásra,amik nem ilyen kényesek,de ugyanakkor legalább olyan látványosak?
Mondjuk hálisten,én általában ügyesen bánok a növényekkel,ezidáig csak egy protea pusztult ki nálam úgy,hogy a mai napig se tudom az okát.
Előzmény: cucurbia (1841)
cucurbia Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1841

Az én tapasztalataim Heloconia magokkal kapcsolatban az hogy bár sokszor vetettem egyetlen tövem sincs.

ok:a neten kaphato magok nagy része száraz állapotu,gyakorlatilag már nem kel ki,alig van életképes.

Ami mégis kikelt,az az első két évben még az átlagosnál is fény és melegigényesebb,ergo nekem hiába nöttek,télen mind elpusztult még az üvegházban is,ha 15 fok alá ment az éjszakai hömérséklet.

Javaslat:kész tövek beszerzése,melyeket europábol is lehet néha rendelni,hazánkban a botanikus kerteken kivül Rappainál lehet probálkozni,én is töle kaptam anno rostratat,ami persze csak két évig birta, a második télen 12 fok környékén kipusztult.

Előzmény: drozy (1838)
sjohn Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1840
Solanumot annak idején a Rappaitól vettem.
Most is van a katalógusában.
Quitói narancska a neve a katalógusban.
Előzmény: gáborke (1839)
gáborke Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1839
A netes magküldők nagyrészének kinálatában többféle is szokott lenni Heliconiából, vagy Rappaitól növényt is lehet venni, vagy kertészetek.
Naranyilám(Solanum quitoense) még nem volt, passz..
Előzmény: drozy (1838)
drozy Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1838
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban,hogy Heliconia rsotrata-t hol lehet vásárolni?
Neten nem találtam,legalábbis a magyar kereskedök között nem.
Viszont érdekelne azis,hogy aki vett ilyen magokat,sikerült e őket csírázásra bírnia?
És végül,a Solanum quitoense gyönyörüen nő,és az összes hajtáson fürtökben hozza a virágokat,termést azonban nem köt.
Pedig biztos,hogy már elég idős hozzá,mert mikor megvettem,egy termés összeaszalódott kocsánya volt az egyik száron.
Ráadásúl a net szerint nem kell még egy példány mellé a beporzás érdekében.
Vkinek vmilyen tippje van?
Köszi előre is!
gáborke Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1837
igen ez valószínű. meg átültettem egy nagyobb cserépbe, gondolom kapott egy adag N-t is.
Előzmény: cucurbia (1836)
cucurbia Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1836

Huha gyorsabban nö mint az enyém.igaz a tieiden hosszabbak a szártagok,mig nekem tömzsibb,biztos nálad kevesebb a fény azért nőnek nagyobbra.

Előzmény: gáborke (1835)
gáborke Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1835

Hopp a kép lamaradt a "malac"-ról...

Előzmény: gáborke (1833)
gáborke Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1834

Annona glabra( vagyis hátha..)

Felteszem hátha még valaki azt mondja, pont ilyen a glabrám...:)

gáborke Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1833

Cucurbia

Itt a syzy malac:))  amiből legyökereztettem egy hajtást, kb kétszer akkora és már elágazott, tehát cél teljesítve:))

Előzmény: cucurbia (1823)
gáborke Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1832

Fel-fel topic...

A Kakaó növekedési erélye a trópusi hőfoknak köszönhetően gombatempót diktál.

Nos a következő: borivónak való...hopp....nem! teaivónak való:))))

A irodalom szerint a tea max levélhossza olyan 10-12 centi. Hát ez a levél 16 centis lapulevél...lehet hogy asszami tea is volt a magok közt!?:))

gáborke Creative Commons License 2007.08.10 0 0 1831
igen függ attól a virágzás ideje, hogy hogy telelteted. Mivel az eredete trópusi, igy egész évben meleget kedvel, de türi az enyhe fagyot is úgyhogy mediterránként is lehet teleltetni.
Előzmény: Flanell (1830)
Flanell Creative Commons License 2007.08.10 0 0 1830
Az enyém a fajtája szerint sárga, színe szerint sötétzöld. :) Ezért is érdeklődtem, hogy hol telelteted.
Amikor még kicsi volt, az üveges teraszon telelt, akkor még be tudott érni a szabadban, de akkor sem ilyen korán, csak őszre.
Előzmény: gáborke (1826)
sjohn Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1829
Nem , azt hiszem zöld.
Nincs semmi különös.
Van amelyik az idén még nem virágzott , van amelyik meg most is tele van.
Van a kertben pár nyives szöcske , és most az új hajtások többsége olyan , mint a halasi csipke.
Oltásokból csak a szőrös maradt meg , meg a nagy fára oltottból /nem ugrik be mi a neve/ az egyik.
A hisztrix meghalt mindkettő.
Tényleg nincs kedved kijönni hétvégén?
Ha hozol , olthatunk valamit.
Előzmény: gáborke (1828)
gáborke Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1828
Volt szamócaguavád?...nem is emlékeztem..öregszem
citrusok? nincs valami fejlemény? oltások?
Előzmény: sjohn (1827)
sjohn Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1827
Nem kell az enyém? Elviheted.
Egész szépen kikupálódott.
Előzmény: gáborke (1826)
gáborke Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1826
A sárga termésű nem lesz piros, az már megérik sárgán. Ezt most speciel 18-22 fokon teleltettem.
Előzmény: Flanell (1825)
Flanell Creative Commons License 2007.08.09 0 0 1825
Üvegházban telelteted?
Nálam a pincében, ablak előtt telel, a levelek kibírják, de hiába teszem ki korán, soha nem érnek be a gyümölcsök. Csak megsárgulnak, miután a nagyobb fagyok idején visszaviszem a pincébe.
Esetleg idén a hosszú kinti tartás miatt meg tud érni.
Az enyém sárga, nem tudom, ez befolyásolja-e az érési időt.
Előzmény: gáborke (1824)
gáborke Creative Commons License 2007.08.05 0 0 1824

Pár napja pirosodik a szamóca guava termés.

cucurbia Creative Commons License 2007.08.04 0 0 1823
ja az árakkal semmi bajom szerintem magyar árakhoz viszonyitva nem drága sőt.....némelyik tétel külföldön kétszer ennyibe is kerülhet.
cucurbia Creative Commons License 2007.08.04 0 0 1822

Valoban igy van.

Miután van valami közöm a fogyasztovédelemhez nekem is feltünt,bár mivel engem még nem kárositott meg nem foglalkozom az üggyel.De valoban nagyon csaloka ez a webáruház.Átnéztem,és sehol egy elérhetőség,tulajnév,cim,e-mail vagy telefonszám,lakcim(ha magánszemélyről van szo),vagy cégbejegyzési szám,adoszám,stb.(ha cégröl van szo)...szoval magyarul,csak az rendeljen aki megbizik egy elérhetetlen ismeretlenben.

nyubocs Creative Commons License 2007.08.04 0 0 1821
OFF

200 Huf 20 szem vegyes (ismeretlen) kaktuszmagért sok, de végülis mindenki annyiért veszi amennyiért akarja

Viszont azt nem ártana a webáruházadon valami impresszumfélében tisztázni, hogy Te most csak a saját dolgaid adod el, vagy kereskedsz. Gyanitom ez utóbbi, viszont akkor fel kell tüntetned a vállalkozásod adatait illetve a csomagküldési engedéllyel kell rendelkezned. Az Apeh meg a fogyasztóvédők előszeretettel harapnak erre mostanában, úgyhogy erre jobb ha odafigyelsz!!!!

ON
Előzmény: flowers&exotics (1817)
jozso48 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 1820

Üdv.mindenkinek!A másik topikokra már küldtem fotókat,ide is teszek fel néhányat,

amelyek oda nem illenek.A gyümölcstermőkön kivül sok másféle növényt is gyüjtögetek mint pld orchydeák,kaktuszok murvafürt stb.

Néhány kedvenc a most virágzók közül:Brassia,Doritis,Vérvirág,Kukle,Sürűlev.murv.

Kumquat

gáborke Creative Commons License 2007.08.01 0 0 1819
Az finiii:)
Előzmény: sjohn (1818)
sjohn Creative Commons License 2007.08.01 0 0 1818
Van rajta pár szem.
Előzmény: gáborke (1816)
flowers&exotics Creative Commons License 2007.08.01 0 0 1817
Sziasztok!

Bocs, ha off...
Akit esetleg érdekelnek a rovaremésztő és egzotikus növények, itt rendelhet magot:

Flowers and Exotics Web
gáborke Creative Commons License 2007.08.01 0 0 1816
Sjohn!
Lilly pilly- ből lett termés vagy csak virágzott?
Zotyi75 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 1815

Köszi a segítséget.

Üdv: Zotyi

Előzmény: gáborke (1814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!