Hát erre nehéz válaszolni mert mindenki maga tudja neki mi tetszik leginkább.Az ismerőseim közül is ha csak nézem,valaki a sok apro virágos dolgokat szereti,van aki az évente néhányszor de látványos viráguakat,valaki a gyümölcsösöket,van aki a levelükkel diszitöket,van aki az oriásokat van aki a törpéket....szoval én már egyénenként igazodok lassan ahhoz,hogy kivel miröl lehet beszélni.
Proteákrol keresd meg a www.tropusinoveny.fw.hu oldalon irottakat,hátha rájössz a pusztulás okára.Nekem most pl. a magoncaim(lekopogom)egész jol birták a nyarat.Máskor csirázás után mindig kidöltek(igaz még nem ültettem egyszer sem öket március ota át)
Köszi,de nem is gondoltam,hogy ennyire kényes,melegigényes gaz. Akkor inkább tartok majd mást. Sajnálom a Heliconiád.Te milyen trópusi növényeket javasolnál tartásra,amik nem ilyen kényesek,de ugyanakkor legalább olyan látványosak? Mondjuk hálisten,én általában ügyesen bánok a növényekkel,ezidáig csak egy protea pusztult ki nálam úgy,hogy a mai napig se tudom az okát.
Az én tapasztalataim Heloconia magokkal kapcsolatban az hogy bár sokszor vetettem egyetlen tövem sincs.
ok:a neten kaphato magok nagy része száraz állapotu,gyakorlatilag már nem kel ki,alig van életképes.
Ami mégis kikelt,az az első két évben még az átlagosnál is fény és melegigényesebb,ergo nekem hiába nöttek,télen mind elpusztult még az üvegházban is,ha 15 fok alá ment az éjszakai hömérséklet.
Javaslat:kész tövek beszerzése,melyeket europábol is lehet néha rendelni,hazánkban a botanikus kerteken kivül Rappainál lehet probálkozni,én is töle kaptam anno rostratat,ami persze csak két évig birta, a második télen 12 fok környékén kipusztult.
A netes magküldők nagyrészének kinálatában többféle is szokott lenni Heliconiából, vagy Rappaitól növényt is lehet venni, vagy kertészetek. Naranyilám(Solanum quitoense) még nem volt, passz..
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban,hogy Heliconia rsotrata-t hol lehet vásárolni? Neten nem találtam,legalábbis a magyar kereskedök között nem. Viszont érdekelne azis,hogy aki vett ilyen magokat,sikerült e őket csírázásra bírnia? És végül,a Solanum quitoense gyönyörüen nő,és az összes hajtáson fürtökben hozza a virágokat,termést azonban nem köt. Pedig biztos,hogy már elég idős hozzá,mert mikor megvettem,egy termés összeaszalódott kocsánya volt az egyik száron. Ráadásúl a net szerint nem kell még egy példány mellé a beporzás érdekében. Vkinek vmilyen tippje van? Köszi előre is!
igen függ attól a virágzás ideje, hogy hogy telelteted. Mivel az eredete trópusi, igy egész évben meleget kedvel, de türi az enyhe fagyot is úgyhogy mediterránként is lehet teleltetni.
Az enyém a fajtája szerint sárga, színe szerint sötétzöld. :) Ezért is érdeklődtem, hogy hol telelteted. Amikor még kicsi volt, az üveges teraszon telelt, akkor még be tudott érni a szabadban, de akkor sem ilyen korán, csak őszre.
Nem , azt hiszem zöld. Nincs semmi különös. Van amelyik az idén még nem virágzott , van amelyik meg most is tele van. Van a kertben pár nyives szöcske , és most az új hajtások többsége olyan , mint a halasi csipke. Oltásokból csak a szőrös maradt meg , meg a nagy fára oltottból /nem ugrik be mi a neve/ az egyik. A hisztrix meghalt mindkettő. Tényleg nincs kedved kijönni hétvégén? Ha hozol , olthatunk valamit.
Üvegházban telelteted? Nálam a pincében, ablak előtt telel, a levelek kibírják, de hiába teszem ki korán, soha nem érnek be a gyümölcsök. Csak megsárgulnak, miután a nagyobb fagyok idején visszaviszem a pincébe. Esetleg idén a hosszú kinti tartás miatt meg tud érni. Az enyém sárga, nem tudom, ez befolyásolja-e az érési időt.
Miután van valami közöm a fogyasztovédelemhez nekem is feltünt,bár mivel engem még nem kárositott meg nem foglalkozom az üggyel.De valoban nagyon csaloka ez a webáruház.Átnéztem,és sehol egy elérhetőség,tulajnév,cim,e-mail vagy telefonszám,lakcim(ha magánszemélyről van szo),vagy cégbejegyzési szám,adoszám,stb.(ha cégröl van szo)...szoval magyarul,csak az rendeljen aki megbizik egy elérhetetlen ismeretlenben.
200 Huf 20 szem vegyes (ismeretlen) kaktuszmagért sok, de végülis mindenki annyiért veszi amennyiért akarja
Viszont azt nem ártana a webáruházadon valami impresszumfélében tisztázni, hogy Te most csak a saját dolgaid adod el, vagy kereskedsz. Gyanitom ez utóbbi, viszont akkor fel kell tüntetned a vállalkozásod adatait illetve a csomagküldési engedéllyel kell rendelkezned. Az Apeh meg a fogyasztóvédők előszeretettel harapnak erre mostanában, úgyhogy erre jobb ha odafigyelsz!!!!