Interneten tudsz foglalni,ki is tudod fizetni, nem kell azért kiutazni....most a repjegy. Bp.-London 210euro ezt is tudod neten intézni ki sem kell otthonról mozdulnod....írj az email címre ha valami nem menne,de sztem sikerülni fog neked is,már 2 ember foglalt akik írtak nekem, és nekik is sikerült,neked is fog.....
Sirenis: köszi a biztatást,remélem tényleg jó lesz minden, 2.-án megtudjuk, mert -26- akkor már ott lesz és tájékoztat.......
A Thomas Cook-os ajánlatokkal nem kellene minket idegesíteni,mert az annyira nem egyszerű(nekünk spec nem sikerült M.O-ról foglalni),meg azt sem kell elfelejteni,hogy oda ki is kell jutni ami last minute igencsak költséges,de ha van trükk amivel onnan is lehet menni kérem osszd meg velünk.
Más!
Mi is voltunk a Sirenisbe 2 évvel ezelőtt és csak jót tudok róla írni.A part tényleg sárga,de az ellátás a szoba és egyebek(10 hónapos gyerekkel voltunk) jók voltak.
Azoknak a képeknek ami Guss feltett semmi köze nincs a szállodai parthoz azok mellette készülhettek.Géza képeinek higgyetek.
Mindenki aki e-mailt var talan holnap mar internetkozeleben leszek, fogom kuldenim
A legnagyobb kivansagom mindig az volt hogy nagyon szivesen fejbevernek egy ujsagirot de foleg azt aki PEKsZAVA vagy a NEPSZAVA nevu szenny lapban azt irta hogy egy haiti vendegmunkas mar meghalt dominikan meg stb. Egy embert talaltak aki atszokott a hataron ( valljuk be ezt mindeenki tudja hiszen elvileg a hatar le van zarva) elkulonitettek mar a karantent is megszuntettek. A colera halalozasi aranya megegyezik az influenzaeval. Haitin nincs gyogyszer es ivoviz es kiszaradnak a betegek ebbe halnak bele az ujsagok meg irjak a sok szemetet, egyebkent floridaban is talaltak es nem csinalnak a bolhabol elefantot.
A turizmus zavartalunul mokodik, a tegnapi nap folyaman 9 ezer ember erkezett es atleptuk a 4 millios utaszamot ami az eddigi legnagyobb rekord, iagzabol semmi sem valtozott, minden olyan mint elotte, a mai napig senki nem halt meg koleraban, teljes kontrol alatt minden, itt minden adott ennek az elkerulesere.
Olyan helyekre is rengetegen utaznak ahol van malaria meg sem idegeskedik senki....
Kolerára nincs szuri, egy por van ami vízben oldódik és azt kell meginni ennyi: 19e ft az ára:(
Saona: igen,szerintem csodás, mi amikor mentünk végig delfinek kísérték a katamaránt visszafele pedig speed boaton jöttünk, az is szuper volt:) mindenképp menjetek el!!!!
Köszönöm a megnyugtatást, küldtem neki e-mailt. Ti mikor indultok? Ha jól olvastam, már voltatok máskor is. Szerinted hová érdemes elmenni 1 hét alatt, mit nézzünk meg mindenképpen?
Szerintem nem kell félni,de az tény, hogy az irodák 30-40%al levitték az árakat,már 190.000.-ft/2hét all. incl....tiszta ideg voltam én is amikor megláttam ezt! Guss több információt tudna neked adni.....és várom én is az emailjét!!!
November 25-ei indulással van befizetve a nyaralásunk Dominikára. Kisgyerekkel mennénk és már várjuk a második babát. Tudna valaki segíteni abban, hogy mennyire kell tartani a kolera vírustól? Az interneten sokféle információ kering, elég aggasztónak írják le a helyzetet.
én sem szeretném mindenáron megvédeni Gustavo-t, mert hát nem igényli, de én is csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. maximálisan segítőkész volt, és azért elég nagy biztonságérzetet ad, ha egy ilyen távoli országban van egy magyar (még ha csak félig-meddig is), akire lehet számítani, ha bármi adódik.
Egyébként meg nagyon egyszerűen letölthető egy bizonyos google earth nevű program a számítógépre, ahol bárki meg tudja nézni, milyen szállodánál milyen jellegű partszakasz van. Ezen is látszik, hogy a Cocotalnál barnás a homok, délebbre meg fehér. Mi a Natura Parkban voltunk, ahol pl. elég hínáros, de egyáltalán nem zavaró, mert takarítják folyamatosan, de olyan fehér volt a homok, hogy csak Sanoán volt annál fehérebb.
MEg azt gondolom felesleges rágörcsölni erre a témára, úgyis azonnal kikapcsolsz, ahogy kilépsz a gépből, úgyhogy az ottani életvitelt, időjárást, hangulatot kell élvezni. A zenét, meleget, rumot, meg az óceánt. A többi csak másodlagos. :-))
Mindenki érezze nagyon jól magát, aki a jövőben megy!
Gustavo!
Egyszer majd tudsz küldeni zenéket, vagy előadókat? írtam egy mailt erről :-)
Érdeklődéssel olvasom a fórumot,igaz nem készülök Dominikára(sajnos),de májusban töltöttünk ott 17 napot ,ami nagyon szuperre sikeredett,köszönhetjük ezt részben Gusztinak is .A programok amiket szervezett nagyon jók voltak ,s a sok plussz amit hozzá adott más programszervezőktől nem kaptuk volna meg. Csak hálásak lehettünk neki,maximálisan mindent megtett azért ,hogy jól érezzük magunkat,kényelmesen utaztunk, nem tömeg járattal,nem voltunk úgy időhöz kötve mint a többiek,s talán ami igazán mellette szólt, magyarul beszélt,sokat mesélt az országról,hogy élnek az emberek, a gazdaságáról, politikájáról ,éppen választások előtt volt az ország, hát egy kicsit beleláttunk a kampányukba félelmetes volt.Mi csak dicsérni tudjuk ,s nagyon sok szép élménnyel
tértünk haza,reméljük sikerül még egyszer kimennünk.
A szállásunkkal is meg voltunk elégedve: RIU Naiboa- az árát hozta ,csendes ,nyugis, tiszta az étkezés választékos, nagyon jó volt.A parton végig sétálva megállapítottuk,hogy nálunk volt legárnyékosabb és legdúsabb növényzetű part ,a víz tiszta, sekély magyarul szuper volt. Hát ennyit Guszti mellett.
u.i
Guszti sok sikert a munkádhoz,s még több utast. Lehet még emlékszel ránk ,Kálmánékkal voltunk.
Leírnád nekem részletesen a Samanai programot? Mert ugye az 2 nap!Mivel megyünk,hol alszunk, ellátás, merre stb....címem: csiszar.geza@gmail.com
reméljük nem fog esni, 5 évvel ezelőtt is ugyanekkor mentünk és 2 napon esett akkor is 15-20percet, ja és az Occidentel előtt sem volt fehér a homok, ott is sárgás volt,pedig az Punta Cana, egyedül én fehér homokot Saona islandon láttam, az tényleg szép volt......
Többieknek: nem kell itt senkit védeni, ápolgatni,nekem és más embernek is lehet véleménye, és ezt normális keretek között ki is nyilváníthatja, 26.-nak ez volt nekem az, másnak amaz, ez van!
Olyan képeket amiket Guss feltett remélem nem fogok látni,mert az ritka alkalom dec. közepétől,én így gondolom,ebben bízom!Da ha megérkeztünk karácsony után beszámolok róla!
Guss, várom az infőt 5fő lenne akit érdekel ez a Samanai kirándulás!
Vagy ha tudsz mondani más igazán szép helyet az is érdekel....előre is köszi!
Az a baj hogy ill. nem baj hogy veletek a Canto de la playan voltunk meg mano juanba ahol tenyleg hofeher a homok de mivel messze van oda senki megy, talan emlekeztek ra hogy senki nem volt rajtunk kivul.
Koszonom Andi es Ricsi lelkes hozzaszolasat, szerintem 26 es Geza sem rosszindulatu valoszinu meijjedtek egy kicsit pedig csak jobban oda kellett volna figyelni amit irtam ugy gondolom nincs itt semmi gond, remelem lesz lehetoseguk az igazi feherhomokos tengerpartokat is megismerni. Reszemrol cocotal kivesezve!!!!!
Chengerly ha emlekszik mikor voltunk samanan a masik par bayahiberol jott reggel 3.30 kor keltem hogy felvegyem oket, 100 km oda masik 100 vissza ejfelkor ertem haza 1 dollar pluszt nem kertem igaz akkor kevesebben mentunk mint most. Mindenre van megoldas, viszont repulni es vezetni kipihenten lehet csak, ezert neha kell egy kis segitseg nekem is, pl hogy valaki taxival kozelebb jon , mint irtam visszafele nem kell taxi.
Miert nem lehet elolvbasni a hozzaszolasaimat figyelmesen? Termeszetesen rosszindulatbol lett a szemetes tengeerti kep felrakva...
Nyilvanvalo szep kepet lehet mindegyikrol talalni, vegul is mindenkinek az a celja hogy eladjon.
Meg egyszer utoljara elmondanam hogy ha esik az eso ket napig akkor ellepi a partot a szemet mert a felsobb telepuieseken a szemetet a folyomederbe dobaljak es a hotel elott gyulik ossze, lehetetlenseg osszeszedni, par nap es az aramlatok elviszik, de ha tovabb esik akkor tovabb szemetes. Kerdezem akkor: kellemes dolog muanyagok, cipok meg uvegdarabok kozott furodni? Szerintem nem. Szintem leirtam hogy legyen szerencsetek az idovel.
Az hogy a hotel rossz sehol sem irtam, nincs szemet a parton es nincs keleti szel akkor turheto a part. Itt voltak olyanok a forumon akik ilyen hotelekbe voltak es utana 100 oldalon keresztul fikaztak dominikat
Egyaltalan nem kell cseren gondolkodni, egyszeruen leirtam a tenyeket, viszont ebbol tanulva ezen a forum ilyen kerdesre nem valaszolok tobbet, estleg privat levelben.
Mas: samana az egyik legfelkapottabb kirandulas , ugyan az ara nem olcso 275 usd az osszes hotelben, ha ott rendeled valoszinu akkor is talalkozunk mert a jaratot tolunk berlik, egyebkent ez az ut most nalunk 199, bar azt mindenki maga donti el hogy kivel megy.
Attol fuggetlenul remelem hogy a hotelben jol fogjatok erezni magatokat szerencsere decemberben keveset esik.
Saonán már voltunk 5 éve, most Samanára szeretnénk menni, azért is kérdeztem, h mi a különbség vagy melyik a jobb, mivel csak Saonán voltunk........nekem is elég a 2 kirándulás a 2 hétre, pihenni, jókat enni, sok-sok tengeri herkentyűt :), napozni szeretnék, meg ilyenek:)
En is megneztem a kepeket a holiday checken es nem tunik borzalmasnak. Ugyanarra a semara epult, mint az osszes tobbi hotel komplexum a kornyeken.
Ha jo lesz az ido es finom lesz a kaja, tuti jol fogjatok magatokat erezni.
Sztem annak csak oruljetek, hogy nem sok szalloda lesz a kozelben, sztem aki Dominikara megy, az nem olyan tomegben akar strandolni, mint mondjuk Riminin szokas.
Mi a Meliaban voltunk, de legtobbszor inkabb 45 percet setaltunk a parton, hogy olyan szakaszon lehessunk, ahol csak mi ketten vagyunk.
Es hinar nalunk is volt...nem is keves.
Szemet szerencsere nem.
Mi a ket het alatt 2 kirandulason voltunk...nekunk eleg volt.
Sztem ha egy oraval korabban (olyan 5 korul) elindultuk Punta Cana fele, akkor majd Gusti felszed titeket valahol es tudtok vele kirandulni.
Nem tudom mennyibe kerul a taxi, de biztos nem veszes.
A kirandulason kivul ott mar nem is kell masra kolteni...gondolom all incl.ban lesztek.
Saonat ki ne hagyjatok!!!! Az a legjobb kirandulas!!! Ott majd lesz feher homok szemfenyvesztesig! :o)
Jo utat es majd mindenkepp irj beszamolot, ha visszajottetek!
Akkor még egyszer és utoljára szeretném nyomatékosítani mindenkiben, hogy nem az volt a célom, hogy minősítsem Gusztávot és nem kételkedek abban sem, hogy profi a csapata! Csak nekem és más embereknek akik a Sirenis Cocotal-ba foglaltak már, kicsit erős szavak voltak. Szóval csak a megfogalmazással volt bajom!!!!!
Így tovább Gusztávó! Sokan kedvelnek és gratulálok az eddig elértekhet!
Sziasztok Dominikai Köztársaság Fórumosok! Néhány hozzászólással ezelőttig öröm volt olvasni az élményeiteket, nézegetni a szép képeket, de most muszáj azt mondanom- szerintem sok emberrel együtt-, hogy ismét a " jó magyar" mentalitás megtette a hatását...Jó lenne előbb kicsit tájékozódni Dom Gussal kapcsolatosan, mint nekiállni egyből kritizálni...Az összes kirándulást nála foglaltuk, és maximálisan meg voltunk mindennel elégedve!!!És ha tehetjük, jövőre is megyünk, természetesen ismét az ő programjait választjuk!És ezúton köszönünk mindent Guszti!!!és csak így tovább:-)))) Ancsi
Ok, : csiszar.geza@gmail.com ezek is a hotelnál készültek, az előbbi képekhez inkább nem szólok semmit, sikerült neki kiválasztani a 2 legrosszabbat amit talált az interneten -lehet ez véletlen????!!!-
Szia!Mikor mentek pontosan? Nem izgulok,mert max. ott helyben az idegenvezetővel megpróbálok intézkedni,hotelt cserélni ha annyira rossz lenne, reméljük nem lesz az:) Voltunk már 5 ével ezelett Punta Canan az Occidental Allegro-ban , nagyon szuper volt,a part is gyönyörű volt,de azért ott is mindig volt kosz és kihordott hínár maradék a parton......Írj mindenképp, h mi a helyzet! Az időjárás a legfontosabb, utánna az ellátás stb...-legalábbis nekünk-
Azért Cancun tényleg más, de ezen lehet vitatkozni, ott is voltunk, Playa Del Carmen is.....de Dominika az valahogy szívhez nőtt.....meg sokkal olcsóbb!!!!
Én pontosan 1 éve voltam nászúton Dominikán. Csodálatos volt! Ebben igen nagy szerepe volt Gusztávónak is , akiről csak a legjobbakat tudom elmondani. Kérek mindenkit, ha nem ismeri Őt, csapatát, szolgáltatásait, akkor NE mondjon negatív véleményt róla!
Mindent megtesz a magyarokért ,szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy a kiérkező magyarok a lehető legjobban érezzék magukat!
Kedves Gusztávó!
Neked külön szeretném megköszönni azt , amit értünk tettél! Nagyon örülök, hogy pont egy éve megismerhettelek! További sikereket, sok utast kívánok Neked! Amit terveztünk Veled még nem adtuk fel, küldök majd e-mailt!
Leveleim mosolygósan szoktam írni, aki ismer a fórumról, vannak sokan, azok tudják hogy nem az a tipus vagyok. A medencével pedig arra utaltam hogy milyen a part, legalábbis milyen szokott lenni és nem volt benne semmi rossz szándék és pont azért vagyok hogy segítsek, sohasem baj ha valaki kérdez, mindig is szivesen válaszolok még egy kicsit erösebb a stílusom. Visszatérve a hotelre az nem rossz, probléma a parttal szokott lenni, azért írtam ha lehet cserélni akkor cseréljen, ha nem akkor meg már ugyis mindegy. Egyebként ha van kérdés nyugodtan lehet írni, akár mail-ban is.
Sajnálom, hogy ennyire felhúztalak a levelemmel, nem volt semmi rossz szándékom, inkább Gézát szerettem volna kicsit megnyugtatni, hamár nekem senki nem segített, gondoltam jól esne neki. Az "inkább koncetráljatok a medencére" és hasonló mondatok nem igazán esnek jól a szegény leendő nyaralónak, aki hónapokig gyűjtött a nyaralásra és sajnos csak a legolcsóbbra tellett:( Ez van, nálunk nem megy olyan jól. Szóval kicsit lehettél volna együttérzőbb. Én nem minősítem a szolgáltatásod, isten mentsen! Bisztos vagyok benne, hogy sokkal jobb, mint az olcsó helyek, de nehogy azt higgye az ember, hogy Ti vagytok az egyetlen megoldás...
Attól függetlenül pedig azt kívánom hogy abban az idöszakban míg itt lesztek ne legyen sok esö és legalább tiszta legyen a tengerpart, azt meg nagyon sajnálom ha két napig ideges voltál, viszont semmi olyat nem írtam ami miatt ezen kellett volna gondolkodni, viszont az igazat fogom leírni. El lehet menni kirándulásokra viszont szerintem nem egy fair dolog ezt a hotelt úgy eladni mint egy Méliát vagy Majesticot vagy teljesen mindegy, és aki ezt a hotelt ajánotta soha nem járt itt, vagy csak az volt az érdeke hogy egy jót szakítson ugyanis ezek a hotelek majdnem a felébe kerülnek a többiekkel összehasonlítva. Ha meg azért árulták ezt a hotelt mert az illetö tudatlan volt akkor meg jelezzétek neki, ha meg nem így gondoljátok akkor meg esetleg szóljatok megmutatom a többi hotel tengerpartjait....(fizetni nem kell érte) és mégegyeszer mondom a hotel összminösítését jelentösen befolyásolja a megközelíthetöség és a tengerpart. Vannak olyan resortok amik 4 csillagosak, a kaja csapnivaló, de olyan szép a tengerpartja hogy az embereket nem érdekli a többi.
A Punta Cana - Bavaró tengerparti rész kb 44 km hosszú, az elsö hoteleket a 80 években egy bizonyos Fran Raineri nevü emberke segítségével kezdték epíteni, ez a 44 km hosszú tengerpart a 90-es évek közepére megtelt, elérték a Playa Macao. Ez egy sziklás rész, ennek a folytatásában vannak még tengerpartok mint Uvero Altó, ahova 4-5 resortot még mepaszíroztak, többek között a Cocotal Sirenis. Elsö körben nem javasolták a hotelek építését mert a víz sokszor fürdésre alkalmatlan, szennyezet, és a környezö folyok idehordják a szemetet az esözések után. Mint mindig az üzlet és a korrupció gyözött. Azok az utasok akik szép tengerpartért jöttek ide borzasztó keserü szájízzel tértek haza, akik meg azért jöttek hogy berúgjanak vagy 50 dollárért Santo Domingóra busszozanak azoknak nagyon bejött. Magyarországról sok olyan utas érkezik akik éveken keresztül spóroltak hogy ide eljussanak és nem biztos hogy nagyon örülnének az ilyen látványnak, bár mondtam akit a medence érdekel annak semmi gond. A hotel az általam ismert körülmények között a tengerpartja miatt kapott negatív minösítés, nem pedig a kiszolgálás miatt.
Punta Cana - Bavaró szakaszon találhato pontosan 95 hotel, amit kb 25-30 vállalakozás tulajdonában van. Ezen a tengerparti részen összeszedni az utasokat nem egy kis feladat, vannak olyan hotelek mint IBEROSTAR ahol csak bemenni és felvenni az utasokat kb 23- 25 perc, és minden tele van fekvörendörrel, ezek után senki nem várhatja el egyetlen egy cégtöl sem hogy 1 óras kitéröt tegyen. Itt jegyze meg hogy nem azért nem megyünk arra mert nincs kedvünk. Reggel 4 kor kelünk, este 10-kor érkezünk hogyan nyomjunk me még ide 2 órat????? Ezt kell megérteni.
Nagyon sajnálom azokat akik azután kezdenek el érdeklödni a nemzetközi hálón miután lefoglalták a hotelt, és mégjobban sajnálom azt aki minden tudás és ismeret nélkül támadja azt, aki ennek az országnak és ennek a munkának szánta az életét, aki egy nemzetközi hírnévig tudott eljutni. Nagyon remélem hogy az ilyen és ehhez hasonló személyek messze elkerülnek bennünket, viszont mint mindig majd ezek fognak sok valótlan és minden alapot nélkülözö szöveget ezen az eddig nyugodt , mendenféle rosszindulatú embertöl mentes fórumon.