Keresés

Részletes keresés

Smartiie Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1507

Saking!

azért ez jól esett:))))))

további jó jegyzeteket meg föleg nyaralást

Márti

Előzmény: saking (1499)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1506

Szia Jacques!

Háááát örülök hogy azért ideolvasgatsz,mert ez kanalas ötleted tetszik, tényleg:))))) A motoros kanál az gondolom az a kis elektromos tejhabosító (vagy mi a neve?) lehet, amit már itthon is kerestem. Ezek szerint akkor ott kint fogom megvenni.

Még egyszer (hogy lássad milyen jó kis tippeket tudsz te:))))): zseniális!! Jó, persze azért is mert nálam beletalált, de azt hiszem msáúúás is megjegyzi.

Szóval csak így tovább!!

üdv Márti

Előzmény: Törölt nick (1500)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1505
Dehogy tartod magad. Itt beszélgetsz velem, mert nem tudod legyűrni az afölött érzett dühödet, hogy szűklátokörűséged újabb és újabb aspektusaira világítok rá. Pedig értékelned kellene, hogy leereszkedem hozzád és tanítalak.

:-)))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (1504)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1504

Hát a multkor megigértem valamit.

Ehhez tartom magam

Előzmény: Törölt nick (1503)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1503
Á, sajnos nem tudok már meglepetést okozni. Néha direkt nem figyelek oda, hogy mit írok, sajnos ilyenkor születnek a legkevésbé meglepő hozzászólásaim. Egyébként milyen narancslevet szoktatok vinni? Hejhó?
Előzmény: Törölt nick (1502)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1502

Ja !

Meg is lepődtem volna, ha nem irsz be rögtön egy kritikát.

Már vártam is.

Előzmény: Törölt nick (1501)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1501
A kicsinél nagyobb áruházakban lehet kapni helyben facsart friss narancslét. Tudod, görög narancs, meg minden. Az áruk kevesebb, vagy ugyanannyi, mint egy üveg kóla. Csak úgy szólok. Narancslevet vinni Görögországba elég kínos, nem? :-)
Előzmény: Törölt nick (1498)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1500
Kell venni egy "motoros kiskanalat" és frappéspoharakat a boltban. Ennek az összköltsége 10 euró, innen kezdve magad is megoldod a dolgot. Három kanál cukor, egy-két kanál nesszkávé, erre annyi vizet kell tenni, hogy épp ellepje, és a frappéhabosítóval addig kell túrni, amíg kifehéredik. Ekkor jeget, jéhideg vizet és egy kevés tejet bele, és kész is a frappé.
Előzmény: Smartiie (1497)
saking Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1499
Előbb-utóbb kirúgnak innen a népek, mert más sincs, csak Márti -- Teo -- Márti -- Teo :o))))

ááá, ettől nem kell félj! :) amíg ennyire tartalmas és témához vágó dialógus folyik köztetek, addig (szerintem) mindenki élvezettel olvassa. én pl sokat okulok belőle, jegyzetelek, infokat gyűjtök szintén, stb.. csak így tovább! ne hagyjátok abba!!!

Kriszti! Te is tudósíts majd. És készülj fel egy CSOMÓ kérdésre:)

Jó nyaralást nektek, mi csak aug. végén vagy csak szeptemberben...
Előzmény: HTT (1488)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1498

Hát vannak dolgok amihez ragaszkodok. Ilyen a kávé.

Egyszer elfogogyott és az ottani kávétól kész lettem.

Néhány doboz narancslé és ásványvizen kivül mást nem igen viszek, csak azért mert ezek drágák kint és nagyok a kocsik melyekkel megyünk.

Ez pénzkérdés is.

Egyébként ennivalót nem igen viszünk. Maradunk a finom görög ételeknél.

Azért monduk meg őszintén: Ez is pénzkérdés. /is/

Előzmény: Smartiie (1497)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1497

Csá!

Na akkor ti már vígan napoztok,amkor mi leérünk:)))

Jó utat!!!

Sarti2003!

A teflon meg a kávéfzözö tényleg jó ötlet,azt mi is viszünk. Pláne hogy a frappéról úgy hallottam hogy 2-3 EUR körül van:(, nekem 5-tel szorozva elég húzós. Föleg mert nagyon kávésak vagyunk. Persze lesz frappézgatás, csak azért szeretnék költségkímélös megoldást is a mindennnapokra:)

Most már itt is alakulaz idö, ott meg eddig is elég jó volt.

Üdv Márti

Előzmény: csá (1494)
HTT Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1496

Halihó

Köszi, vettem az "adást" :-))

Teo >

Előzmény: Törölt nick (1495)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1495

Szia !

Minden szálláshely egyszerü, kivéve ami nagyon drága.

Alapvető dolgok megvannak amire szükség van.

Hütő van, tüzhely van.

Mi csak egy teflon edényt szoktunk vinni/halsütés/

Ha hiányzik valami, szólj Chrostosnak és pótolja a hiányosságot. Nagyon rendesek.

Mi is mindig előre utalunk és a többit a helyszinen rendezzük egy metaxa mellett.

Viszek neki egy üveg Tokajit ajándékba, szerintem meg fog lepődni. Ha jól emlékszem szereti a bort és a viskit. Majd jelzem a reakciót.

Egyébként  minden szempontból megfel a hely. Nem kell hütőtáska a partra.

Olyan pici a távolság hogy még a lefőzött kávét is kézből viszem a páromnak.

/kávéfőzőt is viszünk/

Szóval rendben van a dolog.

Előzmény: HTT (1490)
csá Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1494

Sziasztok!

Nekünk sincs már sok az indulásig, júni 23. indulunk.

Előzmény: Smartiie (1491)
Kristi31 Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1493

Sziasztok!

Udvozlet innen Sartibol mindenkinek:-))

Itt nagyon kiraly ido van.A gyros meg mindig nagyon finom,a tenger kristaly tiszta es meleg.(a billentyuzet viszont remes)

Holnap indulunk motorral felfedezni a kornyeket.

Toroniban nincs motorkolcsonzo,Sassostol viszik at a motorokat.

Mi most 8 euroert bereltunk egy 80-as Gilera-t.

majd meg jelentkezem

sziasztok

buteo1 Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1492

Sziasztok!

A segítségeteket kérném: Sartitól 30 km-re, Toroniba készülünk augusztusban és azt szeretném megtudni, hogy van-e ott motorkölcsönző és hogy kb. milyen árban mennek a kétszemélyes robogók (125-180 ccm)?

Köszi

Smartiie Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1491
Csá Teo!

Én is keresgéltem, nézelődtem egy csomó helyen, azt sem tudtam egy idő után hol mi van. Aztán meglettek a törzshelyek. Mondjuk nektek van még jó néhány hetetek adatgyűjtögetésre, én már 2 hét múlva helyben leszek, tengerparton, hajón vagy kávézóban...:)))))

hello, kellemes vasárnapot, Márti
Előzmény: HTT (1490)
HTT Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1490

Halihó

Most, hogy mondod, tényleg dereng, hogy már láttam ilyen címeket azokon a honlapokon, csak átugráltam őket, mert még a szállás izgatott :o ... majd átolvasom rendesen :-))

Egy-két fórumba is belenéztem, de azt se megfelelő körültekintéssel ... de ugye ami késik, nem múlik ;-))

Hihi ... ezt is megértem ... úgyse sok topicon mondható el rólam, hogy a topictéma közepében vájkálok :o))))))))))

Jó éjt :)

Teo >

Előzmény: Smartiie (1489)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1489
A Meteorákat azért is egy kicsit zárójelesen írtam, ha sokat nem akarsz menni, akkor nyugodtan húzd ki a listából, mert délre menet tényleg kis kerülővel simán belefér.

Kaja: akkor leírom azoknak a sartis honlapoknak a címét, amiket az általad említett lapon is megtalálsz. Így azért hamarabb sikerül.
sithonia-sarti.hu és sarti-info.atw.hu

Ezekben találsz helyi vendéglőkről adatokat, a fórumokban meg még tapasztalatokat, árakata, választékot... is. Ja, meg a galériákban képeket. Garantáltan evés után érdemes nézegetni:))))

Amúgy meg szerintem teljesen topiktéma közepében vájkálunk, szóval betonbiztos helyünk van itt!!!

Jó éjt, Márti
Előzmény: HTT (1488)
HTT Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1488

Halihó

Köszi az info-kat, raktározom őket :-))

Meteorákat már olvastam többfelé, nem nagyon szeretnék most elsőre túl sokat menni, tán inkább majd később. Úgyis van egy barátom, aki az idén nem tud velünk jönni, tán majd jövőre, vagy ki tudja :-))

Még egyet kérdeznék: a kajával kapcsolatban milyen "szokványos" lehetőségek vannak, ha nem akarok helyi specialitást enni, hanem valami itthonihoz hasonló kaja kéne?

Közben megtaláltam, hogy hol lehet az apartmanok webcímét megtalálni: sarti.lap.hu :o))

Előbb-utóbb kirúgnak innen a népek, mert más sincs, csak Márti -- Teo -- Márti -- Teo :o))))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1487)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1487
Hello Teo!

Igen, én/mi busszal, hosszú, de most így jött össze...az lesz a "gyenge láncszem", hát most ennek a nyarlásnak ez az (egyik) ára.

Vízividámpark onnan indulva Thessaloniki előtt van, részletesebb info róla:
http://www.waterland.gr lapon találsz. 2 van rajta, a másik Krétán van, szóval könnyen megtalálod. Van benne hullámmedence is a csúzdafélék mellett.

Sarti főterén van a Sithon travel irodája, egy csomó programot hirdetnek. Amit érdemes, az egy hajótúra. Ebből van nekik többféle is, ezekről részletesen olvashatsz a magyar sartis honlapokon, csak ízelítőnek: van fürdőzős, halászgatós, athosi kolostor-nézegetős...- ezek csak a hajósak, mert kocsival a félsziget többi része elérhető. Vagy bicajjal, ugye.
És vannak az öblök, névvel (pl. Narancspart, Kalamitsi, Sykia....) meg a név nélküliek, ahova szintén lehet menni.
Ja, öszvértúrát is szerveznek a hegyekbe.
Meg a Meteorákhoz kirándulást, ami azért nincs közel, de hihetetlenül szép. Bár ha terveztek későbbi görög utat autóval pl. Athén irányába, akkor az kis kitérővel útba esik.

Na ezek nincsenek útikönyvben (ott Thessaloniki van és max. Petralona, mai egy barlang, az is érdekes lehet), kivéve ha pont Chalikdikiről írták, bár én ilyet még nem láttam.
Szóval nem fogtok ti sem unatkozni, pár hetet simán el lehet ott programozni.

Hát remélem így estére nem fekszi meg a gyomrodat, most ennyi jutott eszembe.

Üdv Márti

Előzmény: HTT (1486)
HTT Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1486

Halihó

Szóval te busszal? Olyat én nagyon nem szeretnék. Az egyik netes cimborám megkérdezte, mikor meséltem, hogy mi lesz nyáron, hogy elment az eszem??? Oda autóval??? Nekem az hozzátartozik a nyaraláshoz ... évközben nagyon keveset megyek a saját autómmal :-))

A robogóbérlési lehetőséget még el sem mondtam a családomnak :o Igaz, a fiam épp most jár tanfolyamra, addigra tán lesz neki papírja is :-))

Vizividámpark is van? Lignanoban voltunk olyanban, az se semmi volt :-))

Ha van valami info-d arról, hogy mit érdemes megnézni a környéken, szívesen veszem .. és eltárolom :))

Teo>

Előzmény: Smartiie (1485)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1485
Teo!

Végül is nem kötelező előre nézegetni, tudod...:))))

Mikor előzőleg voltam ugyanezen a félszigeten, szinte úgy estünk be egy last minute úton. Internetnek híre sem volt még, útikönyvek is a régi PAnoráma sorozat (épp megemlíti ezt a részt), robogó- vagy autóbérlés eszembe sem jutott....mindez kb. 8 éve. Istenien érzetük magunkat (akkor a kamaszodó nagylányommal mentem ki), de a mai lehetőségeket azért kihasználom. Most majdnem ugyanoda megyünk, és teljesen más lesz. Főleg azért, mert itt a neten egy csomó infot be tudok gyűjteni, előre tudok tervezni, szervezni. Az is igaz, kocsival másképp szervezném. Akkor pl. kevésbé bérelnénk robogót, pedig mikor ezt itthon felvetettem a társaságnak, még a vízividámpark sem lett olyan fontos.:))))
Most egy hétre megyünk csak, sajna, ennyi telik időből és pénzből, ennyibe minden meg nem fér bele:(, de tuti klassz kis nyaralás lesz:))))
És nektek is min. ilyen jót kívánok!!!

Üdv Márti
Előzmény: HTT (1484)
HTT Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1484

Halihó Márti

Eddig mindig olyan egyszerű volt az élet, hisz szinte sose kellett keresgélni, mert beültünk az autóba, aztán ahol találtunk jó helyet, ott felvertük a sátrat eleinte, később a Skifet állítottuk fel, majd egyszerűen leparkoltunk a lakókocsival. Most más világ következik, itt viszont keresgélni kell sokkal inkább ... ja meg sokkal jobban odafigyelve pakolni ... ilyen az élet :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1483)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1483
Szia Teo!

Világos, ha kocsival mentek, akkor elférnek a tetején a 2kerekűek.

Én is sokszor így vagyok ha tudnom kéne mit honnan szedtem:))), főleg az elején, mert most már vannak bejáratott és tuti helyek. Akkor nézegess csak tovább, aztán ha van kérdésed, akkor majd úgyis felteszed!!!

üdv Márti
Előzmény: HTT (1481)
HTT Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1482

Yessss :)

Mi is 30-án, csak júli :o(((

Az hogy egyszerű, mit jelent? Mi az ami nincs és jobb vinni?? Nekem legfontosabb a hűtő, mert a Coca-cola nem jó melegen. Főzni nem fogunk, valószínű viszünk néhány konzervet, azt gondolom meg lehet melegíteni bárhol, amúgy meg próbálkozunk helyi ételekkel :-))

Te hogy foglaltad? Hogy fizetsz? Tőlem kértek 30% előleget, azt át is utaltam nekik, de a többiről gőzöm sincs?! Ott helyszínen, vagy előre utalva, vagy hogy megy?

Teo >

Előzmény: Törölt nick (1480)
HTT Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1481

Húha

A fiam ki is térne a hitéből, ha előállnék egy olyan ötlettel, hogy hagyjuk itthon a bringáját, majd ott bérelünk helyben =:-O Amúgy meg hozzá vagyok már szokva, hogy a tetőn a bringák "laknak" :-)))

Már olvasgattam erre-arra, de még ráérek, meg aztán hadd dolgozzanak kicsit a lányok is :-))) Olyan sok itt az info, hogy valaki kérdezte, hogy honnan tudtam az apartman közvetlen weblapját, meg emiljét, ... hát nem jöttem rá, pedig kicsit keresgéltem ... így jár az ember, ha túl sok információt gyűjt be túl rövid idő alatt :o

Teo >

Előzmény: Smartiie (1479)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1480

Szia !

Most nézem hogy ti is a Galiniba mentek.

Mi már másodszor megyünk. Két apartmant foglaltunk és 30-án indulunk.

Egyszerü hely, de a célnak tökéletes.

Üdv !

Előzmény: HTT (1478)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1479
Hello Teo!

Bicajt helyben is bérelhetsz, de tény hogy a saját az mégiscsak jobb. Pláne ha nagy tekerők vagytok. Sartit jól körbe tudjátok majd járni vele. Meg a környéket.

A környező látnivalók meg egyéb lehetőségekről elég sok infot össze tudsz szedni a sartis honlapokról. Vannak jó kis hajókirándulások is, a többi saját kocsival olcsóbban megoldható. Persze a lányok is nézelődjenek körül, úgyis ők döntik el hova menjetek:))))))

Üdv Márti

Előzmény: HTT (1478)
HTT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1478

Hehe

Valóban. Sartira megyünk, House Galini a helyünk :-))

Amúgy autóval persze ... hogy jönne máshogy a négy bringánk is? :o))

Majd a lányok utánanéznek, hadd legyen nekik is feladatuk ezügyben :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!