Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Nekem se kereknek se kifejezetten tojásszerűnek nem tűnik, ha választani lehet, akkor inkább közelít az ovális formához. Sajnos nem.Ezisazis:-) De a munkatársak tájékoztatnak mindenben bár én legtöbbször 'csak' gondozással kapcsolatban kérdeztem tőlük.
Azért írtam tojást ,mmert amiket gömbölyűként találtam azok úgy néztek ki, mint egy mini mandarin, kis horpadással az aljukon.Igen pontosan szerintem 'hosszúkás':-)
Köszi, a topic átböngészése alapján én is ezeket tervezem tenni. Egyébként rosszul látszhat, mert laza, szálas, vagy milyen a talaja, bár lehet, hogy csak a teteje ilyen. Remélem kapok holnap valamilyen gombaölő szert nagy áruházban...
Nem tudtam a megrendelésnél, hogy ilyen tekergetős lesz. Eladni nagyon tetszetős, még mikor megjött, akkor is tetszett, de én nem tudtam kezelni ezt a formát.
Az új formájában azért több termés is elképzelhető rajta, mint az eredetin a max 10 db, de majd meglátjuk :)
Egyszerre két darabot vettem, jól megkülönböztethetőek az oltásról. A másik még a visszavágott állapotban van, elég bánatos.
Az albino citromfám. Kinn a kertben áttelelt egy petpalack alatt. Most itt tart.Nem tudom hová fog ez fejlődni.Volt már ilyen valakinek?Mi a tapasztalat?