Kollégák!
Teszteltem Blackbird által ajánlott viamichlen útvonaltervezőt, az itinerek tényleg jók, de az utazási idők túl rövidek. Kedvenc horvátországi relációimat vizsgálva kb a valós eljutási idő 3/4-ét adja. Ajánlom még figyelmetekbe a reiseplanung.de oldalt is!
Üdv!
Kora ifjuságomban az akkori Magyar Néphadsereg 188 cm-t mért, de ezt azóta sem sikerült reprodukálni. De akkortájt ugyanez a a nemes szerv a súlyomat 70 kg-ban határozta meg. Azóta amennyiven csökkent a magasságom, annyival nőtt a csípőm kerülete. :-)
Én a jobb oldali tükröt mindig úgy állítom be, hogy az autó egy picit látszódjék benne. És akkor bizony van holttér.
Lehet állítani és zsuga666-nak igaza van, valóban a legalsó üléspozíciót használom. A görnyeteg tartás sokat javult, amióta el kezdett fájni a derekam. Hiába na öregszünk!! :-)
Üdv mindenkinek!
Mi is 2002. augusztusában vettük át a Thalicsot, és még nem hívtak szelepcserére, se közvéleménykutatásra.
Tank: Nálam nem igaz az, hogy sárgalámpa (nem piros? :-) ) felgyulladásakor 45-46 l fér bele. Nekem a rekordom 41,5 l, pedig volt már, hogy 60 km-t is megtettem világító üzemanyagszint-jelző lámpával. Persze tudom, ez nagyban függ attól, hogy mennyire mélyen nyomom bele a csövet, stb...
Úgy tudom, hogy minden 10-ik szervízlátogatót hívnak fel közvéleménykutatás céljából. A minden 10-ik országosan számítódik, nem egy márkakereskedésen belül.
poén !
Engem és v__tibort is visszahívtak szelepcserére, bár semmi gondunk nem volt, nem ersztettek a kerekek. Mi is tavaly augusztusban vettük át a Thalicsot. Egy topiktárs írta még 2002. októberében, hogy ugyanezért visszahívták, ő is 2002. augusztusban vette át ( 1675-ös hozzászólás ). Érdekes, hogy mi csak most kerültünk sorra.
mellesleg jegyzem meg:
amikor a barinöm és tesója ELSÖ alkalommal beszálltak a thalimba (anyosülésre es mögé) a két fej szinte ugyanakkor koppant az ajto felsö élébe... vicces (különösen hogy ikertesók... :)
Poén!
Nem t,om nekem sincs a tükörrel semmi bajom, úgy van beállítva, hogy a kocsi feneke éppen hogy látszik benne igy holtért nem veszek észre, a belső tukörbe még látszik a másik autó feneke mikor az orra megjelenik a külső tükörben.A mögötted lévö oszlophoz viszont csatlakozom, nagyon érik egy tolatóradar!
Az én autóm is tavaly augusztusi, de eddig még semmilyen értesítést sem kaptam szelep ügyben!!!
Zsuga666!
Nagyon rossz érzés ám MINDEN 1000km-nél tankolni
:-)))).Egyébként amikor a üzemanyag szintjelző eléri a fél alatti első vonalat akkor megy bele 25-26 liter, sárga lámpa bevillogáskor 45-46 liter ez saját tapasztalat(Meg aztán benzinkutja válogatja).
Örömmel hallom, hogy kényelmes önnek a Thalics vezetőülése. Bár méreteiből adódoan ( sejtésem szerint ) Ön a legalsó pozíciót használja, de ismervén az Ön görnyeteg tartását, teljesen el tudom képzelni, hogy keleti kényelemben vezet :-)
Skacok ! Én valamit nagyon nem jól csinálok, mert az istennek sem találom azt a feneette holtteret. Fux ! Kora ifjúságában Ön még min. 187 cm volt!? Egyébként sem én sem Dr. Wolf, kiskorú, 105 kilós barátom sem találta kényelmetlennek az 1. üléseket. Hanem a hátsók! Na, ott már többen lefejelték a kapaszkodót. Nem örültek. Sajnos nem tudok teljesen korrekt adatokat, mert nem tankoltam telis-tele, de 980 km van a számlálóban és most gyulladt ki a visszajelző. Ezt sikerült 90%-os autopálya, országút használattal elérni. Azért remélem, hogy még hazáig elgurulok, hacsak nem krepált be az üzemanyagjelző. Utána telenyomatom, hogy kb tuggyam mennyiből csináltam eztet.
Engem rohadtul zavar: a tolatás tükörből még megy (bár az ami pont mögtted van, és egy méternél alacsonyabb semmiképp sem látszik, és ha ez a valami történetsen egy betonoszlop...:-(( ). Tükrök: csúcsforgalomban, sávváltáskor célszerű hátranézni, mert van akkora a holttere a tükröknek (tegnapi, friss tapasztalat), hogy egy kicsinek semmiképp sem nevezhető platós Aro remekül el tud bújni benne. Hátranézve a besorolásnál persze észrevettem, de csak azért mert még nem szoktatott le teljesen a drabális c-oszlop a forgolódásról, holott majdhogynem értelmetlenné teszi; ha nem nézek vissza, csattanok. Viszont a c-oszlop holtterébe egy kispolszki remekül elfér: ennek se örülök. Igaz, ha a tükröt is nézed, meg hátra is fordulsz mindent látsz, de könnyebb lenne az életem, ha mindkettő teljes értékű tájékozódási módként funkcionálna külön-külön is.
Ez ügyben nem hívtak, de a kocsit annál inkább: kicserélték a kerékszelepeket, konstrukciós hibára hivatkozva (tavaly augusztusi átvétel). Nem nagy ügy: egy óra alatt megvan az egész.
Szegediek ! Titeket is fölhivott a Renault Hungaria és a SzondaXosz! A renault Molnarral kapcsolatba kerdezett. Meg vagyok elegedve vele meg stb. Milyen lett a kotelezo szerviz, megcsinaltak e, amit bevallaltak, és a kiszolgálás megfelelt?
A vegen: Adataim kiadom vagy nem es koszonik a segitseget. Tovabbi jo RENAULT-zast. :)
Mas: 1 honapja varok az ASSISTANCE kartyamra mint hiaba semmi reakcio! Pedig minden rendbe! Mas is ennyit vart?
Sokszor olvastam hogy a THALIA c oszlopa vastag és zavaró a tolatáskor.Kérdezném hogy miért,mert engem nem zavar.Én tükörből tolatok mindig és akkor nem is látszik.
Láttál ott Thalicsot? Tavaly októberben osztrákiában meg az azzurriknál is ottjártunkkor igencsak megfordultak a tekintetek a sárkányom után, ami persze egy kis büszkeséggel töltött el ...
Éppen most értem haza egy 10 napos Olaszországi autós körútról, sajna látom, hogy már nem tudok jó tanácsokkal szolgálni. Azért leírom a tapasztalatokat (először olaszo., aztán az autó)
Szóval sajna nem a thaliccsal voltunk, így az autóval csak az itthonai tapasztalatokról tudok beszámolni. Olaszországi úttal kapcsolatban azonban a következők hasznosak lehetnek:
Útvonaltervezéshez nagyon ajánlom a www. viamichelin.com oldalt, fantasztikusan jó itinert lehet nyomtatni, mi mindenhová ezzel mentünk, és nem bántuk meg...
A sebességekről:
A sebességhatárok ugyanazok, mint nálunk (ha jól emlékszem), de semmiképpen se próbáljátok betartani, ha a forgalom nem úgy akarja...az olasz autóvezetési stílus ugyanis horror. A főváros pl. kriminális, itt a fő szabály: ha beteszi egy másik autó eléd az orrát, akkor hagyni kell, mert _biztosan_ bejön. Másodszor: ne lepődj meg azon, ha az egysávos kanyarodósávban agy autópálya-felhajtón jobbról-balról közrefognak. Harmadszor: bármikor is kanyarodsz balra, akármilyen nagy úton, elindulás előtt _mindenképpen_ nézz a bal tükörbe, mert nekünk 10-ből 8-szor (!) ott termett egy robogós, aki nem egyszer _jobbra_ kanyarodott, kersztbe előtünk....Szóval nagyon óvatosan az olaszokkal!!! Egyébként minél délebbre utaztok (gyakorlatilag Róma alatt már minden délere van), annál kevésbé divat szabályosnak lenni. (ezt egy olasz ismerős mesélte, de úgy is volt.) Terracinában (Róma és Nápoly közt) 5 napig a megállni tilos tábla után parkoltunk (másokkal egyetemben), közben kétóránként lopós autók és rendőrök húztak el az autók mellett, ügyet sem vetve rá. Viszont nagyon fontos, hogy általában a "józan ész" elvét követik, tehát attól még, hogy a tábla tiltja, nyugodtan parkolhatsz, ha 1. nem akadályozod a forgalmat, 2. nem kapubejáró előtt állsz, 3. pláne nem orvosi rendelő előtt állsz meg. Láttuk, hogy egy olasz épphogy megállt a rendelő kapuja előtt keresztbe, és már pakolták is az autóját...
Szintén olasz ismerős mondta azt is, hogy ha neadjisten mégis megbírságolnak, akkor nyugodtan tépjük szét a cetlit, mivel a délvidéken nincs számítógépesítve a rendszer, szóval no para...azért erre hálisten nem került sor. (Mármint, hogy megbírságoltak volna)
Bocs a hosszúért, akkor a gépsárkányról is egy pár szót:
1.4 16v, kléíma nélkül, (mert nincs benne, hehe) óra szerint 190et mentem az M5-ön, de szvsz még gyorsulhatott volna, ha hagyom. (Két személy + csomagok)
A fogyasztás:
Budapesten dinamikus használat mellet 7-8.5 között nyel be. Autópályán szintén dimakusan 120-150 között 6-7 liter, érdekes volt viszont, hogy Szegeden, sokkal nyugodtabb közlekedési morálban, nyugodt stílussal városban is csak 6-7 litert evett.
Milyen felszereltségű a Thalicsod? Azért kérdezem, mert a leírásod alapján ( rádió, klíma ) lehet állítani ennél a felszereltségnél a vezetőülés magasságát.
Poiuztre!
Kösz az infót Augusztus 22.-én lejár az 1-év elötte viszem agy átnézésre(assistance,+ átrozsda)majd én is kérek egy ilyen aktiválást.Valszeg veszek egy ablaktörlő garniturát sajnálnám a gyárit még egy télen keresztül.
Na olyan 1000 km után benyomások a Thalia-ról. Az autót kellemes vezetni, de egy kicsit zavar a magas üléspozíció, mert lesegetni kell a szélvédő felső pereme alatt. A rugózási komfort nagyon jó, az utcánkban lévő macskaköves szakaszt nagyon békésen teljesíti az autó. A csomagtartó mérete bámulatos, de sok kicsi csomagot kell összeállítani, mert kicsi a luk rajta és a "zsanérok" is belógnak. A fogyasztás altalában 140-es autópálya menettel, kevés országút, közepes budapesti menettel, általában légkondival és minimum két személlyel, csomagokkal 5,16 l az olcsóbbikból, amit én jónak értékelek. Könnyen irányítható, manőverezhető autó, de érdemes tolatásoknál figyelni, mert magas a fara és a C oszlop sem vékony. A tükröknek méretes holttere van, a jobboldaliban egyszer egy egész Scenic is elbújt. Vettem is rögtön egy domború belső tükröt, így valamivel jobb, de most előre nem látok ki jól :-). Az első ülések csak akkor kényelmesek (szerintem), ha púpos az ember, vagy (mint és)valamilyen deréktámasz-pótlékot tesz be. 185 cm magas vagyok. Elől kényelmesen elférek, de mögém csak kisgyermekeket lehet beültetni. Szerintem ebben az autóban négy átlagos felnőtt (175 cm) nem tud kényelmesen utazni hosszútávon. De hát ez egy kis autó! A kormányról távirányítható rádiótól oda vagyok, csúcsszuper. Azért a gyári hangszórókat kicserélném, mert kicsit dobozhangúak, de annyira nem vagyok ínyenc, hogy költsek is rá. Amióta megvettük beleköltözött egy CD-váltó és egy seb.váltó-zár. Megkérdeztem a zárbeszerelő embert arról a bizonyos csavartkitekeriéskettesbenelmegyvele dologról, mire megmutatta, hogy egy fémlemez felcsavarásával (a Defend-Lock-nál legalábbis) ki lehet ezt küszöbölni. Remélem igaza van.
Summa summárum egy két kis(!)gyerekes családnak ez az autó nagyon jó választás, amennyiben sok kis bőrönddel, táskával rendelkeznek és nem akarnak mosógépet szállítani az autóban.
Gyakran járok felétek, s látom, hogy Debrecenben is népszerű a Thali. Ami a kérdésedet illeti három érv a casco mellett:
1)Casco nélkül maximum privát hitelre tudsz kocsit venni; a bankok ilyen részaránynál is elvárják a cascot!
2)Pocsék dolog kocsi és pénz nélkül maradni; ha netán lenyúlják meddig kellene egy újabb vásárlásra várnod Önerőből?
3)Én a biztosítást is az üzemeltetési költségekhez sorolom; többek között azért is lett a MI THALICSUNK dCi, mert az üzemanyagköltség különbsége fedezi a casco árát. (átlag havi 2000 km körül gurulok)
Az önrész stratégiánk: 100-150 pénzt össze tudok kapni, ha baj van; de két - három millkót nem!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Augusztus elején veszem át a Thalicskát, és nagyon gondolkozom azon,hogy kössek-e cascot.A kocsi árának a felét fogom befizetni és a maradékot 4 évig fizetem ha kötök cascot,ha nem akkor 3 év alatt tudnám kifizetni.Debrecenben lakom,garázsban áll majd az autó,évi 10000 km-t megyek vele.És ha javasoljátok a cascot ,akkor azt milyen önrész/százalékban kössem? Előre is köszönöm!
Az utólsó mondatodban nagy-nagy igazságok rejtőzhetnek!! Bár bölcs ismerősöm szerint nem kell rosszidulatot feltételezni ott, ahol a hülyeség is elegendő magyarázat.
Szóval ennek a funkciónak az életre keltése Egerben:
0)probléma ismertetése a helyszínen = 2 perc
1)beállás a szerelőcsarnokba = 1 perc
2)Thalics összekapcsolása a szervíz diagnosztikai számítógépével = 2 perc
3)a monitor szakértő tanulmányozása, gombok nyomogatása = 3 perc
4)Thalics lekapcsolása a "köldökzsinórról" =1 perc
5)a működö funkció bemutatása és ismételt kipróbálása = 5 perc
6)Köszönés és eltávozás a szervízből = 1 perc
Csókási József volt a munkafelvevő, és Rozinka Gábor nézte át az autót. Tényleg ti itt állíttattátok be? Akkor tudják, hova dugják a modelljüket, basszus. Még jó, hogy áramlik az információ a szerelők közt. Vagy jattért be tudták volna állítani vajon? Aaaarrrrhhhhhh....
Az a helyzet, hogy már a kocsiban ültünk, amikor eszünkbe jutott, hogy nem láttunk, de ezek szerint mi voltunk a vakok. Az automatikus visszazárást mi is ott állíttattuk be, szerintem a tiédnek is tudnia kell. Melyik munkafelvevő mondta azt, hogy nem lehet beállítani?
A legrosszabb az az egészben, hogy házilag nem tudsz hozzányúlni, mert az autó vezérlésére kell rácsatlakozni a szerviz számítógépével és ott lehet kiválasztani a megfelelő opciót...
Esetleg be kellene kéredzkedni a szerelőállásba és megkérni őket, hogy legalább próbából nézzétek végig együtt a menüt, hátha mégis tud ilyet az autó - leglább ők is tanulnak :-) bár ez inkább :-(
Nagya2:
Nem az automata központizár bezáródásról beszélek, ami egy bizonyos sebesség fölött aktiválódik, hanem arról, hogy ha bezárod a kocsit, majd a zsebedben véletlenül megnyomódik a gomb, és kinyílik az ajtó, akkor talán 20 mp múlva visszazár magától.
Kukucs: köszi az infót, szóval akkor ők nem tudják jól. De hát hiába érveltem az indexes fórummal :-)
Az automata központizár bekapcsolása:
Bekapcsolt gyujtás mellett bekapcsolni az ajtozárást,ÉS NYOMVA TARTANI MíG NEM TUTUL.A kikapcsolás ugyanígy.
Az ablaktörlő hossza Black 11 hozzászólása szerint (2003.06.20.-án 3502-es)450mm/510mm
További jó Thalicskázást:
Nagya
Hello! Én viszont láttalak Téged, és Alizét is, de amikor észrevettelek, már kifelé mentél a szalonból. Én a fotelben ültem, és újságot olvastam. Az assistance mellé kértem még olaj- és olajszűrő cserét, így kutya drága lett, 21400 HUF. Ráadásul nem kapcsolták be a véletlen nyitás utáni ajtóvisszazárást sem, mondván "ez a modell nem tudja". Akinek a "modellje tudta", az hol aktiváltatta? (Sajnos nincs idő visszakeresni)
Na, egyelőre ennyi...