szia szopiszuri, hát olyanokra, hogy pl. van-e normális park valahol ( mi még nem találtunk, de tényleg nem nagyon tudtunk még kóborolni a környéken ) a PM HIv. környékén, ahova pl. kisgyerekkel ki lehet menni, játszótér, milyen sportolási lehetőségek vannak ( az uszodát tudjuk, de azt elég drágának találtuk... ) de pl. futópálya van-e. milyen szórakozási lehetőségek vannak. szóval ilyenek. Szinte semmit nem tudunk még, úgyhogy mindenféle infónak nagyon örülünk.
Gabka
sziasztok, tudtok egy vadonatúj újpestinek segíteni, hogy mi hol van, mit hol érdemes, meg ilyenek?? mi a Polgármesteri Hivatal környékén lakunk, az a rész egy kicsit már ismerős, de mást még nem fedeztünk fel.
Épül Budapest télisportközpontja
2002 szep. 24 13:22 - Forrás: Népszabadság
(Kálmán Attila írása)
Budapest télisportközpontja lehet Káposztásmegyer, miután két óriás beruházás is megvalósul néhány hónapon belül. A Jégvilág névre keresztelt jégstadion ünnepélyes alapkőletétele tegnap volt, és hamarosan megkezdik – szintén e helyen – a hazánkban egyedülállónak számító szórakoztató- és sportközpont, a Hóvilág építését. A két komplexum összesen csaknem százezer négyzetméter lesz.
(folyt.: http://www.sportforum.hu/lapszemle.asp?newsid=37702
Csak aztán ne a megvalósulatlan álmok kategóriájába kerüljön.
Kedves Raddi !
A Pozsonyi ltp.-t - a temető miatt - még most is nagyon sokan SZELLEMTELEPNEK hívják !
Pár évtizeddel ezelőtt is találtak felettébb érdekes dolgokat a házak között játszó gyerekek vagy a kertészkedésre fejüket adó szüleik.
Kösz, de este 10-kor kicsit későn volt, nem ?
Másnap kezdődött a suli, a gyerekeim pizsmában rohantak ki a kertbe !
Egyébként az első durranások után (nem tudtam, hogy aznap tűzijáték lesz, meg egy kicsit más hangja is volt) kb. fél perccel 2 szer indult ki a tűzoltó laktanyából - én kapásból egészen másra gondoltam: egész pontosan a Chinoinra !
Csak azt ne adja nekünk jó sorsunk !
Tam7:Az ujp.kozp.teli van ien kajáldákkal,sőt még az uszoda oldalába is van 1 vele szembe még 1(igaz az kinai,árak passz)sőőt arrébb van a híres Petőfi Tanya is)igaz ezekért 1 kicsit arrébb kell sétálni:-)
A Kassai utcában tényleg van egy kajálda Kassai Étkezde néven. A Központtól 3 perc gyalog, a Városházával szemben a kisutcák egyike az.
Van egy másik hasonló hely, Újpesti Falatozó néven a Szent István térnél (Go-Go val szemben az első utca) a Kínai kajálda és a Vasedény után.
Egyiket sem ismerem még így árakat és szinvonalat nagyságot sajnos nem tudok mondani, de külső alapján az én az Étkezdére szavaznék.
Koszi, egy otletnek nagyszeru. En Ujpestet egyaltalan nem ismerem, de a terkepen megneztem, hogy melyik a Kassai utca, tehat odatalalok.
Namost nekem holnaputanra, tehat csutortokre kellene egy hely, ami tutira mukodik, es tudok ebedelni egy regi ismerosommel. Azert fontos pont az a kornyek, mert arrafele dolgozik, es "stopperrel" merik az ebedidejet.
Ha tudtok egyebet, vagy meg tudja valaki erositeni az infot, hogy letezik a hely, azt elore is megkoszonom!
Lehet, hogy már ismered, és az is lehet, hogy már nincs is ott, de mintha a Kassai u. piac felé eső részén lenne egy kifőzde/konyha. Még sose jártam ott.
Gondoltam, ezert nem nyitok kulon topicot, hatha itt is tudtok nekem segiteni!
Ujpest-Kozpont kornyeken keresek olyan kajaldat, ahol nagyjabol del es ketto kozott van fott kaja, 5-600 forint arfekvesben lehet kapni valami husbol keszult etelt korettel, es a kiszolgalasra nem kell sokat varni.
Üdv minden kedves ujpestinek! Örömmel fedeztem fel e lakhelyemmel kapcsolatos topicot - kicsit leült ugyan, de bízom benne, hogy előkerülnek az ujpestiek.
Jók a képek, gyerekkorom emlékei - mert én tősgyökeres ujpesti vagyok, és mindenféle lakásformában éltem már a kerület különböző részein.
Gyakran sétálunk/biciklizünk az ujpesti lidón - tudtok róla valamit, mi készül? Engem nagyon érdekelne, ha valakinek van némi információja, kérem ossza meg...
Örülök, hogy végre találtam egy ilyen, fórumot ahol az emberek rá vannak kattanva Újpestre mint én.
Hamster a villamosaid csodálatosak, de engem igazából a képek fogtak meg, hogy milyen volt ez a városrész valamikor(és mindenfelé jártak a tuják). Én most csináltam egy kávézót káposztáson, ahova régi újpesti képeket tettem ki, de azok nem ennyire jók, igaz nincs kihegyezve az egész ennyire egy témára. Te honnan veszed ezeket a fotókat?
Irnátok valamit ezekről a rendzseres fórumos találkozokról? Vagy ezek nem csak Újpesttel kapcsolatosak?