Ja! És még valamit: Van köztetek olyan, aki az Európa Biztositónál cascot kötött? Szerintetek van jelentősége annak, hogy az adott cascos biztositó társaságnak mennyire széleskörű a szervizhálózata? Mert én minél olcsóbban szeretnék cascót kötni, de a nejem azt mondja, hogy csak olyan biztositóval érdemes, melynek széleskörű a szervizhálózata.... Igaza van?
előre is köszi a válaszokért!
Sziasztok! Már régen nem irtam, mert szabin voltam. A Nati boldogan eszi a kilómétereket és a benzint. De van egy problémám, nem tudom, hogy nálatok jelentkezett-e már ilyen: A nagy melegben bekapcsolódik időnként egy ventillátor, aztán később kikapcsol. Ám van mikor nem kapcsol ki, még akkor sem, ha már leállitottam a motort, és kivettem a kulcsot is. Ilyenkor nem tehettem mást, mint kulcs vissza, indit, leállit, és akkor van mikor csak harmadszori ilyen manőver után múlik ki a ventillátorom. Szerintetek mit csináljak?
Az összeghez nem tudok hozzászólni ...
A tartalom: ha megvan a jótállási-karbantartási füzet (vmi ilyesmi a neve), amibe az eddig elvégzett karbantartásokat is beleírták, abban benne kell lennie táblázatos formában, hogy milyen szerviz (km vagy év limittel) mit tartamaz.
Az olajat már sokat tárgyaltuk. Ha korrektnek ítéled a szervizt, ők tudják mi kell bele, de a már említett füzetben a kenőanyagra is van ajánlás.
Ha jól tudom,Th-I géped van, innen nem tudom mennyi az előírt ciklus, a füzetben le van írva, de a mostani szervizelés végén asszem kapnod kell egy olyan papírt, hogy mikor kell legközelebb jelentkezned.
Asszem a jovo heten megyek a 30k-s szervizre!
Kinek milyen tapasztalatai voltak?
Mennyibe kerul, mit tartalmaz?
Ha viszem az olajat, akkor jobban jarok?
Milyen olajat erdemes vinni?
Legkozelebb 60k-nal szeretnem vinni! :)
Talibe, fel tudnal rakni egy kepet, vagy maganben elkuldeni?
Nagyon megkoszonnem!
Neked van sarvedogumid is, ugye? Na, akkor ugy szeretnem (gondolom nem vagyok egyedul, igaz BLC :) ), hogy total hatulrol is legyen egy kep! :))
Akinek még nem oldódott meg a jobb oldali motorbak felől hallható kopogás: tegnap a hódmezővásárhelyi márkaszervíz abszolút korrektül elvégezte a beavatkozást. Már a munkafelvételkor "képben voltak", ismerték a jelenséget, ellentétben a korábbi márkaszervízzel, ahol "majd megnézzük" és "állítottunk rajta" válaszokat kaptam. Itt csak azt a kérdést tették fel a telefonos bejelentkezés végén, hogy "ugye dízel", merthogy addig nem említettem. Munka után fél ötre mentem (16:32-re értem oda) családostul, végig ott lehettem velük a kocsi mellett, a nyolc éves kifiam legnagyobb örömére, még a folyamatosan áradó kérdésekre is jutott válasz. Ahogy már az ópusztaszeri thalin Harry említette egy spéci kb 3 mmm vastag alátét + a gumibak két oldalából való 2-2 mm eltávolítás + spéci zsírozás a dolog nyitja (ha jól értetem a szerelőt ez vmiféle a gyár által ajánlott eljárás). Közben próbáltam sokmindent még kiszedni a szerelőből: ez egy jóértelembe vett igénytelen autó, nincs gond velük, amire oda kell figyelni, az az üzemanyag (egy kuncsaftnak kb 600e HUF-ba került egy bizonytalan eredetű gázolaj-tankolás; ügyelni kell a kissé jobb oldalon alul futó műa. üzemanyag csövekre és a szintén műa. tankra. Ha már alatta voltunk (mivel 15-én lejár a gari) megnézettem a fékbetéteket is: kb 80%-osak (17e km). Ez megnyugtatott. Vettem még egy állítólag spéci bogártalanítót (2200 HUF egy kg-os doboz por alakban, a neve most nem jut eszembe). Mindezekkel együtt 17:00-kor már kifelé gurultunk. Ezen tapasztalatok alapján a környékbelieknek is csak ajánlani tudom ezt a szervizt.
Ja, és a sárkány indítása és az úthibák is rázkódás-mentesebbek, csöndesebbek.
Jut eszembe: Ópusztaszeren felvetette Harry egy szeptemberi Visegrád melletti thalálka ötletét, lassan itt az idő ...
Már a szalonból a gyári (Clio) tetőcsomagtartóval a puttonyban hoztam ki a gépet. 20,000 körüli pénzért adták, de erre van kitalálva. 75 kg feletti terhelést a kocsi sem nagyon viselne el hosszú távon.
"Universal" (Tesco gazdaságos!!) kiegészítők az egész kocsit bóvliasíthatják!! Ezt a meggyőződésemet megerősítette a kinai eredetű talatóradar beszereltetése; működik-működget; de lelke van!
Láttátok a mától érvényes Thalia árlistát ? Kicsit emelkedtek az árak. Az enyém /1,4 16V Oasis/ 80.000 Ft-al lett drágább. Úgy látszik a gyengülő Ft-ból adódó veszteséget eddig tudták lenyelni. Remélem a leendő TH. tulajdonosok még időben léptek !
Igazad van teljesen. A Sziget nem nagyon hat ki a hetedik, hatodik kerület forgalmára. De aki haladni akar, az jövő szerdáig kihagyja a budai alsó rakpartot Szentendre felé a Margit híd után a Sziget miatt.
Imre! Ez nem feltétlenül a Sziget miatt van, Budapest közlekedése ilyen hektikus. Ha a Budaörsi úton lerobban egy autó, egy óra múlva már az egész város közlekeédse áll. Az esővel ugyanez a helyzet.
Udvozlet mindenkinek.
Az elmult napokban alkalmam volt 2 hiteles fogyasztasmerest vegezni.
1,4/8v motor
90-100 km/h tempoval haladva fogyasztas 5,64
110-120 km/h tempo 5,72
Megjegyzesek:
- klima nem volt bekapcsolva
- a meresek alatt 2 utas az autoban
- csomag keves
- a merest ~200km utszakaszokon vegeztem, nem Alfoldon hanem Erdelyben, volt 2 hegy is, szerpentin (Kiralyhago, kis Meszes)
- sajat kezuleg tankoltam csordulasig, az egyik meresnel pedig ugyanabbol a csobol is.
- ejszaka volt, telepuleseken minden ures, a rendorok, radarok aludtak, mindenhol jol haladtunk.
Miutan ezeket a jo fogyasztasokat produkalta az auto, szerda delutan hatkor, amikor a Sziget megnyilt (en nem oda mentem) a koruton az Oktogontol a Nyugati palyaudvarig egy orat mentem. Nem vagyok ilyenekhez szokva, soha eletemben nem szorultam ilyen dugoba. Gondolom ott megugrott a fogyasztas 10 literre.
Rég jártál erre, mint ahogy Harry is. A kopogás revízió nagyon érdekelne. Ezzel vittem kb egy hónapja be a sárkányt, akkor állítottak a "jobb első" motorbakon, két hétig csönd, azóta egyre jobban jön elő. Leírod, a Tieddel mit bűvöltek???
Namármost! Sajnálatos, de sokat köll szabin lennem. A 205-ös egy GOMBOS féle utángyártott rudazatot hurcibált a tetején. Teljesen elégedett voltam vele. Viszont! Lehet náluk bérelni, használtat venni, becserélni is. Ha jól tudom. Ja, és ami miatt a TE hozzászólásodra reagáltam; ennél is oldalról kellett neki jól bedugni a tor(ksz)ost, mitegy 10 cm-re.
dCi-t nem igazán lehet chiptunningolni, illetve a szervízcsatin keresztül igen, de a gari ugrik akkor, a hagyományos értelembe vett chipelést csak a Tdi-nél lehet megcsinálni. A dCi-nél a turbónyomást lehet növelni, viszont nem nagyon érdemes, mert ezek a motorok ki vannak hegyezve, illetve akkor már intercoolert is szerelhetnél a gépre hogy igazán jó legyen, és az élettartam se szenvedjen csorbát. Bár a Superchips-nél van valami okosság, de nagyon drága 300k körül van ha jól emlékszem.
Jó talicskázást rema.com!
Kicsit irígykedem, mert én is augusztus 8-ra vagyok kiírva (1.5 dCi), de ugy tűnik nekem kb. 2 hetet csúszik. Én Debrecen helyett a nyiregyházi renault szalon mellett döntöttem, mert rugalmasabbak voltak.
én megvettem a gyári csomagtartót. Ennek a rögzítéséhez egy 10 mm átméröjü lukon kell jó mélyen bedugni a mellékelt okosan meghajlított imbuszkulcsot: így tudjuk ráfeszíti a rudakat a tetőre. a talpakat a tetön (pontosabban a az ajtók mélyedéseiben) látható jelhez kell igazítani, az elülsö és hátulsó rudak különbözö hosszúak: a kocsiszekrény ivelt formájának megfelelően.
bár valójában nem zárható, mégis kompaktnak tünik, nincs kilógó "rúd" oldalt, professzionálisnak látszik és ilik a kocsihoz.
a mellékelt papir azt mondja max 50 kg!
ára 22000 frint volt.
mindenkinek ajánlom ,aki nem szeretne a konfekcionált tetőtalpak miatti rozsdafoltokat a nati kitinpáncélján látni....
üdv:
kori
:)
:-) Köszi!
Itt Szegeden már végignéztük, ami van: Tesco, Praktiker, Obi, Baumax, Cora, Metro, és egyedül a Coraban láttuk. Auchan nincs.... De elképzelhető, hogy még1szer végigmegyek, de utálok vásárolni :-)
CSak halkan mondom, hogy ne rontsam a Cora bizniszt, láttam már ugyanilyet Tescoban, meg Obiban, meg Praktikerben, meg Auchanban, meg ki tudja még hol. Az árak között pár száz Ft lehet a differencia, szóval csak ezért nem muszáj pont oda... :-))
Stimmel - két rúd keresztben a tetőn, csakhogy az igényesebb (drágább) daraboknál van egy lemezborítás ami a rögzítőcsavarokat takarja és ezt lehet kulccsal lezárni, így a csomagtartótolvajok kicsit nehezebben tudják lekapni a cuccot. A gyakorlati hasznát nem ismerem, de szerintem nem lehet nagyon komoly zárszerkezet benne, mindenesetre egy tizes kulcs önmagában már kevés a levételhez, tehát valamire azért mindenképpen jó. A dupla árat viszont nem adnám meg érte.