Egy hete van meg a jármű,nagyon élvezem:))A fogyasztás csak durva számítással olyan 8,5-9 l között volt,főleg város,néha klímával.Nagyon kényelmes,szépen kisimítja az sz@r utakat,a csomagtartó eszméletlen és még sorolhatnám a jókat.Az olajcsere témához annyit,hogy nekem azt mondták a szalonban,hogy olyan 5000-nél javasolják.
Az egyik haverom pedig 19-én fogja átvenni a Thalicsot,az is 1.4 8v Oasis,mint az enyém(én beszéltem rá:))
jól emlékszem, hogy a T2-esemet 15ezernél ingyen átnézethetem? (már csak az ingyen mosás miatt is elvinném:)
szerintetek kicseréltessem az olajat? tudom ez már többször felmerült, de egyértelmű megoldást nem olvastam még.
jelenleg kisebb bajai vannak csak: a bal hátsó ajtó ablakánál 1-2cm mélyen be van szakadva a gumi szigetelés, szerintetek be tudják az tömni annélkül, hogy kiszednék az egész gumicsíkot?
volt egy idegesítő kalandom: egy kávézó mellett parkoltam a járdán, párhuzamosan, ülünk kint a teraszon és látom, hogy a mercis barom tolat föl elém (persze lett volna helye bőven), nézem tovább, már éreztem, hogy ez nem nagyon törődik egy tháliával, és tényleg: rátolatott a lökhárítóra és észre sem vette, hogy 2szer is behinbálta az egész autót (ha nincs behúzva a kfék, le is tol).
Odaszaladtunk ordítva, hogy mit képzel, erre a vastag nyakú barom azt mondta, hogy hozzá se ért a kocsimhoz (4 vastagnyakú köcsög, egy merci, egy bmw és egy alfa felhozatallal, valamilyen dobozokat ratktak át egyikből a másikba). addig addig morogtam és anyáztam amíg majdnem ütés lett a vége, a haverom szerencsére elhúzott onnan.
nagyon felidegesítettem magam ezen hogy ilyen állatokat nem lehet eccerűen lepuffantani mint egy kutyát!
külsőre semmi bajt nem láttam a lökhárítón, szerintetek lehet vmi baja a tartó elemeinek?
Hatul a "c" oszlopnal, ahol a tetovel talalkozik van egy kis vajat, na ott! De nem veszes, mert 1,5 cm meg! Meg a manus azt mondta, hogy ne izguljak ott nem rozsdasodik, meg meg ez kicsi! Amugy barmikor bemehetek megcsinaljak!
Na voltam a Renaultnal! Megcsinaltak a kp. zar csomagtarto reszet, elszakadt valami vezetek! Plusz megcsinaltak az ablaktorlo 1-es fokozatat most mar nem 2,5-3 min-enkent torol!
Akkor megprobalom megcsinalni, de mondjuk en nem nagyon latom a vezeteket, ezen ne muljon szetkapom az egeszet mint foxi a labtorlot! En ugy tudtam hogy a kp. pneumatikus (suritett levegovel megy).
Eladó varatott üléshuzat (Zollmár Kft)teljes készlet (11db-ból áll) sötétszürke apró ovális minta velúr hátoldal audi kárpit anyagból feszes és vastag kiválló.(számla van, bolti ár:19200ft) eladási ár:13000ft
1 pár szatuna légterelő (számla van, bolti ár:7000ft)eladási ár:3000ft
1db Koppány kipufogó vég (számla nincs, ajándék a huzathoz)
1 pár első sárvédő műanyag (számla van, bolti ár: 10.000ft) eladási ár: 5000ft
A csomagtér zárnak annyi baja van hogy elszakadt a központi zár vezetéke a csomagtérben.
Ez típus hiba! A vezetéket baloldalt találod fölül egy gumiharang van ott húzd le és lám.A vezeték egyszerüen eltörik.Gyakori hiba de filléres dolog és érdemes erőssebb vezetékre cserélni ha nem akarsz újra visszamenni!
Nekem is ugyanez a bajom csak jobb oldalon. Nem tudtak vele mit kezdeni. A tetőkárpitot nem engedtem leszedni mert gyanítom, hogy azzal csak tovább rontották volna a helyzetet. Ja és nekem ez Clio-ban van. Meglehetősen idegesítő volt 10 órás autóúton ezt hallgatni. Nem tudom örüljek neki vagy sem, hogy 140 körül dízel autóban hallani a tetőkárpit pattogását.
Amúgy más is zörög meg pattog. Viszont 1 millával kevesebbe kerül mint egy hasonló paraméterű Toyota. Az nem pattog.
Szerintem a sarvedot barhol ha rendesen ujrafestik azt nem fogjak eszrevenni egy markaszervizben sem.
Es ha igen akkor lehet arra hivatkozni, hogy nem nalad tortent hanem valoszinu a kereskedonel mielott atvetted volna es az simitotta el a hibat: "Huha, a kereskedo mindenit, na majd visszamegyek en es megmondom neki a magamet, hogy errol bezzeg halgattak amikor atvettem, ...".
Nem egy etikus dolog, de az sem, hogy magukhoz kotnek 6 evre amig a festek garancia tart. Feltetelezzuk, hogy en pont egyik Mercedes szerviz festo-badogos foszakertoje vagyok, Renaultom van, karambolozok egyet es nem javithatom ki a sajat foszakerto kezemmel ? :)))
Mindkét tünet esetében ajánlott a márkeszerviz a későbbi esetleges viták elkerülése érdekében. Ahol meg kiröhögnének, az nem komoly szerviz, elvileg ők szolgáltatnak ...
A festési garancia megmaradása miatt a hibákat az észlelés után mihamarabb orvosolni kell (az "észlelés" esetleg kitolható a következő kötelező szervizig, ha a sérülés frissessége konzerválható). De az ilyen festési dolgokat szvsz érdemes a száraz időkben letudni.
Tisztelettel köszöntöm Thaliás-társaimat. Két témában szeretnék segítséget, tanácsot kérni. 1.Menet közben a vezetö ill. a bal hátsó ülés fölül, a "tetőkárpitból" zörgés hallatszik. Ha megnyomjuk, abbahagyja. Tapasztalt már valaki ilyet, van-e házi megoldás a megszüntetésére vagy vigyem ezzel szervízbe, csinálnak-e valamit vele vagy kiröhögnek? (Decemberig még garanciális) 2.A bal hátsó sárvédőm sérült. A javíttatását muszáj a Renaultnál végeztetnem, ellenkező esetben ugrik a garancia? Mindkét esetre kérdezem, ha javíttatni viszem, melyik szervízt ajánljátok (érdi vagyok)? Előre is kösz a segitséget
Egy hete jöttem haza, és csak tippelni tudok!
Hogy miért? Mert mindenhol 5,25 kuna az euro disel, és van valami disel is de az olcsóbb! A kutasok természetesen a drágábbat ajánlják, én is azt tankoltam semmi gond nem volt! Viszont hazafelé még tele tankoltam a határnál lévő kútnál, ott viszont csak a sima disel volt! Még mindig megy az autóm!!! Javaslat: tankold kint az eoro diselt, míg ha hazafelé a határon tankolsz és van még üzi a tankban nyugodtan tankold a simát ha nincs másik!
Múltkor láttam az M7-en egy kigyulladt kb 20 éves kispolskit, de egy fiatal Thalia esetében.....
Ha az autó volt az oka akkor komolyan elgondolkodnék...
BLC!
A festék alatti anyag lehet, hogy műanyag, de alatta már fémmel kell számolni!
18.-án javítják az én kocsimat, a tapasztalatokról majd beszámolok.
A visegrádi találkozó engem is érdekelne!!!
Üdv mindenkinek!
Nagya
Hát ilyenkor lenne jó egy hivatalos vélemény akár 1 hét vagy egy hónap múlva is!!!
Aki esetleg nem látta!!
http://www.korridor.tv/e_musor.php?ktv_db=1&rovat_db=11&musor_db=2163&tema_db=3166
Sajnos szomorú látvány!
Öszinte részvétem márkatársunknak, és reméljük Ő mihamarabb felépül!!!!!
Hello! Nallam is jol lathato ugy cirka 1,5 cm es tobb felel tagozodik a repedes. Egy kicsit megnyomtam es repedt tovabb! Nem tudom hogy ha ezzel allitok csak be, megcsinljak vagy varjak meg egy kicsit? Elvileg az eso es egyeb kornyezeti karokozok nem fognak csinalni benn kart, mert mugyanyag, javitsatok ki ha tevedek!
A "leffencset" nekem sem vették le, csak a közte lévő vastag gumi két oldalát szikézték meg 2-2 mm-t + kenőanyaggal látták el (+ egy spéci alátét a csavar alá).
Hi v_tibor!!!
Na nekem is így kezdődött a harkályos kálváriám,és az lett a vége , hogy a komplett bakot cserélték, de én az uj bakon nem engedtem meg a két oldalsó gumi leffencs eltávolítását!!
Hála istennek azóta nem kopog!!!
Thalicskások figyelem!!!!!!!!!!
Javaslom mindenkinek, hogy ellenörizzétek a hátsó oszlop és a tető találkozását a hátsó ajtó és a hátsó szélvédő között.
NEKEM ÉS MÁS ÁLTALAM MEGNÉZETT THALICSON ÉS CLIÓN A FESTÉK MEGREPEDT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A festék alatt lévő kitöltő anyag lehet a hibás, nem birhatja a meleget.
18.-án viszem utolsó garis átnézésre ott javítják a festést is.(3 év a garancia festésre)
További jó Thalicskázást.
Nagya
Nekem egy dolog azért feltűnt: az internetes hírben először volt a tűz aztán a korlátfogás, a magyar RTL-n meg úgy mondták, hogy korlátnak ütközött majd kigyulladt. Az ok-okozat felcserélése azért nem mindegy. Nem tudom, lesz-e még róla valahol info ...