Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

iMre Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3902
A Thaliamra egyszer a Renault szervizben feltettek a laptopot es mentunk egy kort; tobbek kozott a fogyasztast is figyeltuk. Motorfekezesnel a laptop 0 fogyasztast mutatott.
RiCS Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3901
A dci-ről jut eszembe: itt egy 1,4e R19 és egy kék dci clio vanik. :)
Előzmény: FIFTY (3899)
TUZI Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3900
Hy.

Látogatjuk a márkatársakat? Most indul ugyanez a téma a Megányos topicban. Át is irányítok mindenkit ide.

Előzmény: Wartburgos (3898)
FIFTY Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3899
Üdv Dupla Márkatárs!

Nálunk is egy Golfmotoros Wartbi volt a Thalics elődje; most második autóként funkcionál. Lassan elérjük Vele a 200.000 km-t, de még mindig prímán teszi a dolgát.
A dCi tempójával és kényelmével persze nem versenyezhet; tegnap hazafuvaroztam a sógornőmet (~600km) és ismét áldottam a légkondi feltalálóját!

Előzmény: Wartburgos (3898)
Wartburgos Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3898
Hy.
Tuzi az én 4 ütemű Wareszom is leveszi az anyagot, annyira hogy most menet közben is leáll a elengedem a gázpedált kuplungolás közben. De sebaj nyomógombról indul.
Előzmény: TUZI (3887)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3897
Végtére is RiCS röviden leírta, és igaza van.
Előzmény: RiCS (3891)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3896
Húúú mekkora vitát indítottam :)))

higgyétek el, hogy nem kap benzint motorféknél, és ez így van jól!

Nekem is 1500as kockaladám volt, és ott egy mikrokapcsolóval volt megoldva, hogy "tolóüzemben" lezárja egy mágnesszelep a benya útját.

A múltkor ültem egy fedélzeti komputerrel :) ellátott Skoda Fabiaban, amiben valami takesz (régi szar) 1.4 8V motor volt, és montam a csajnak (ő vezetett), hogy van egy ezresem, hogy ha motorfékezel, pillanatnyi fogyinak 0-át fog kiírni. hát így is lett.

Az astrám is ilyen, mondom egész visszahűl a motor, ha mondjuk hegyről lefele motorfékkel jövök.

Még valamibe gondoljatok bele:

Itt van az Astrám pl.: (de lehetne mondjuk a Thalia is) Ecotex meg ilyen olyan környezetbarát motor..kipufgáz visszavezetés..hidegindításkor plusz levegő benyomása a katalizátor elé..

mindenzt a környezetszennyezés csökkentésére.

hát majd pont az alapjárati benyát ne vennék el motorféknél?!

Kicsit más: rhapsody írta, hogy kb. ugyanaz a határ lenne, mintha a gyújtást levennénk.

hát kb. UGYANAZ a hatás, bár a kulcsot senki ne fordítsa el menet közben, de mondom, kb ugyanaz a határ, mintha mehet közben egy tündérke lehúzná az összes gyújtáskábelt.

(természetesen ha nyomnád közben a gázt ,akkor gáz lenne, mert az el nem égett benya továbbmegy a katalizátor felé, stb..)

miért nem köszöni meg a sebváltó?

a hatás ugyanaz: átmegy motorfék üzembe, és kész.

(persze most nem erről beszélünk, maradjunk a normál motorfék témánál)

Ezért hülyeség, amit pár kollégámtól is látok, állandóan üresbe teszik, gurulnak, fékeznek..

Nyugodtan kérdezzetek meg valami szevízest, vagy hasonlót, ugyanezt fogja mondani.

Előzmény: rhapsody (3888)
TUZI Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3895
Akkor félre értettelek. „Motorfék üzemmódban a folytószelep elveszi a motortól a levegőt, és ezzel az üzemanyagot is. :)” A fojtószelepnek szinte semmi szerepe az alapjáratban, én csak ezt akartam mondani.
Előzmény: RiCS (3894)
RiCS Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3894
Ezt nem is állította senki.
Előzmény: TUZI (3893)
TUZI Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3893
Hy.
Csak a pontosság kedvéért az alapjárat az nem a fojtószelepen keresztül valósul meg.
Előzmény: RiCS (3891)
RiCS Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3892
Motorfék üzemmódban nincsen szükség alapjárathoz szükséges üzemanyagra sem, a hajtáslánc forgatja a főtengelyt a kerekek felő érkező nyomatékkal. Amint leveszed a lábad a kuplungról, nyit a folytószelep és kap alapjárati vagy egyéb mennyiségű benzint.
RiCS Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3891
Motorfék üzemmódban a folytószelep elveszi a motortól a levegőt, és ezzel az üzemanyagot is. :)
tefi Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3890
Hi !
Műszakilag nem tudok ehhez a benzin témához szólni, csak gyakorlati tapasztalatom van. A korábbi Ladám /1500/ gépkönyvébe le volt írva,hogy motorféküzembe elektronikusan elzáródik a benzin útja és ha a fordulat lecsökken az alapjáratig, akkor ismét kinyit. Rendszeresen járok 1 "T" elágazásnál kissé lejtős úton és elsőbbséget kell adnom, ezért + kell állnom. Na itt motorfékkel lassulok le és amikor a fordulat eléri az alapjáratot a Lada is és most a TH. is "ugrik" eggyet - gondolom ahogy megkapta a benyát-. Ebből következtetek arra,hogy a "mi autónk" sem fogyaszt motorfék üzemben. Javaslom próbálja ki aki nem hiszi. Ha hülyeség akkor előre is elnézést kérek, de úgy gondolom a próba pénzbe nem kerül !!! Én ma délelőtt ismét kipróbáltam miután olvastam a lenti sorokat.
TUZI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3889
Ezzel vitába szállnék. Nem értem az okfejtésed. Alapjárat kb. 600-700 fordulat/perc tehát ennyi üzemanyagot kap szerinted. Ha én leugrok a gázpedálról 160-nál ami olyan 4200 fordulat/perc és tartósan hagyom kigurulni szerinted mit ér az a párcsepp üzemanyag? Szerintem annyit, mint halottnak a csók. Híd el nem kap az egy cseppese. Kivétel az van a kétütemű motoroknál, mert ott a kenés miatt valami keveset musz. kapnia. Persze ha külön olajozású, mint a legtöbb kétütemű mostanság akkor lehet, hogy az se kap egy kortyot se.
Én egyszer rákötöttem egy Weber karburátor alapjárati szelepére egy vezetéket valami más okból és meglepődtem a működésén. Gyorsításkor illetve tartós haladás esetén nyitva volt. Ha elengedtem a pedált (motorfék) zárt majd 1000 fordulat/perc alatt nyitott ki ismét.
rhapsody Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3888
Sziasztok!

Motorfék üzemben is kap némi anyagot a motor kb. az alapjáratinak megfelelőt. Gondoljátok végig! Ha a motor nem kapna üzemanyagot motorfék közben, ugyan az lenne a hatás mintha menetközben a gyujtáskapcsolót kikapcsolnátok! Na ezt nem ajánlom senkinek, mert a sebesség váltó nem köszönné meg.Ilyen autót még nem gyártott senki a világon.

TUZI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3887
Hy.
Konkrétan nem ismerem a thalicska motorját, de mérget mernék venni rá, hogy toló (motorfék) üzemben nem kap egy csepp benzint se. Nekem anno már a karburátoros ezer éves Wartburgom is lezárta még az alapjárati fúvókát is. Nem tudom elképzelni, hogy egy modern injektoros gép ne venné el az üzemanyagot
Előzmény: BlackBird (3886)
BlackBird Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3886
Szerény ismereteim szerint, motorfék használata esetén ún. torlóüzemben a nagyon fejlett benzinmotorok valóban lekapcsolják a befecskendezést. Az, hogy a thalics több éves konstrukciójú motorjai (kivéve a dci, az asszem újabb) tudják-e ezt, azt sajna nem tudom...de szvsz nem valószínű.
KorI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3885
sziasztok

ki tud megbizható szakszervizt sopron környékén?
ha nincs, esetleg pest környékén?

Kori

KorI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3884
hi infomaker, vagy ha te már nem vagy itt akkor mindenki!

szerintetek is igaz amit infomaker mond: hogy motorféknél nulla a fogyi?

szerinetm, ilyenkor a motor passzívan "szivja a benzint" : tehát jobb, ha ürsebe gurolok: ilyenkor allapjáraton ketyeg a motor....

vagy tévednék? az injektoros adagolót persze nem ismerem.

csocsesz

Előzmény: Infomaker (3883)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3883
Sziasztok!

Bocs, én opeles vagyok most, Ladám is volt, jövőre tervezek egy Thaliat venni nyáron. Remélem, lesz még akkor.

Fogyasztás ügyben szólnék:

-nagyon fontos az, hogy ha pl. egy piroslámpához mentek, motorfékkel menjetek, mert akkor a fogyasztás 0! még alapjárati benzint sem kap a motor, pl. ha hosszú lejtőn mentek, még vissza is tud hűlni emiatt :)

-a gumik is pont jó nyomáson legyenek, pár tizeddel kevesenn nyomás = pár decivel több fogyasztás.

-ja, és ne kínozzátok a motort, mondjuk 5.ikban 60ról felgyorsítással..inkább váltsatok vissza eyet kettőt, mert sok tud lenni a fogyi ilyenektől is.

bocs az okoskodásért, sziasztok!

wiccy Creative Commons License 2003.08.21 0 0 3882
Hali!

Ájem bek! :)

A fogyasztásod "Keselyű" ahogy néztem korrekt!
Nekem is ennyi körül eszeget.
Ha autópályán vagyok, akkor nem! :(
140-nel lassításkor meg gyorsításkor szoktam menni! :)
Ált az autópálya-tempóm 150-160 közötti.
Egyszer kis próbálkozást tettem vhol Fehérvár előtt, de nem mentem a végéig, mert már rendesen kellett kapaszkodni! Ez 190-nél volt! :)

Ha figyelek a tempómra, meg arra, hogy ne húzassam sokáig, akkor 6-6.2 között tudok mászkálni a géppel!

MÁS:
Voltam a 30k-s szervízen! Stilszerűen, ha a szervíz 30000km-nél volt, akkor majd' 30k Ft-ot (29028Ft)fizettem, igaz ebben benne volt egy 7650Ft-os légterelő. (Nem a fémrögzítős, hanem az új műanyag támasztékos! Azt mondták, hogy ez még nem törte ki egyik autójuk szélvédőjét sem, viszont a másikból volt már vagy 3 "visszárus")

Mohácson voltam a Renault Lantosnál! Szerintem korrektek voltak! Végignéztem az egész procedúrát. 1,5 óra volt a szervíz (Én is meg tudtam volna csinálni bő 45 perc alatt, de nem tudok a sz.könyvbe pecsételni! :) Nekik is meg kell élni! :/
Ezen kívül minden OK volt.
Kiderült az is, hogy kizavarhattak volna, ha akarnak, mert veszélyes üzem! De nem tették!

MEGINT MÁS:
2 hónap alatt 6000km. A gép frankón megy! :) TETSZIK!

Jó utat, Balesetmentes közlekedést!
Viktor

Előzmény: Keselyű (3881)
Keselyű Creative Commons License 2003.08.20 0 0 3881
Természetesen 2600 km. Már fáradt voltam, nem figyeltem, bocsi.

Ma reggel számoltam a fogyit, a teljes útra 6,5 jött ki. Szerintem korrekt (1,4 8V), mert volt kb 1000-1200 km autópálya 140 körüli tempóval, napi többórás araszolgatás a Garda tó körül 1 hétig, Szafaripark kb 1,5 óra végig 1-esben vagy állva, Városi csúcsforgalom, dugó az Autópályán Velencénél, stb.
Többre számítotam.

Üdv,

Keselyű

Előzmény: tefi (3878)
iMre Creative Commons License 2003.08.20 0 0 3879
A 1-es ponthoz hozzafuznem, hogy az okos gyerek kieshet ha a kozponti zar automatikusan bezarja az ajtokat mert felhuzza manualisan a reteszelot es megrantja a "kilincset"; a 15 honapos kisfiam mar probalta a trukkot viszont az o ajtajanal aktivalva van a hagyomanyos gyerekzar, huzhat akarmit mert nem jon ki onnan. Lehet felteszitek a kerdest miert nem a hatso ules kozepere helyeztuk el a gyerek uleset ... mert Romaniaba a Renault ugy szallitja a Thaliat, hogy a zozepso ov csak ketpontos, igy nem tudom odafogni.
OFF (a hagyomanyos gyerekzarrol)
Tortent egyszer, hogy anyosom a felesegem es en hazafele tartottunk a Thaliaval zuhogo esoben. Megerkezunk, a kapu elott megallunk az asszony es en hipp-hopp kiugrunk es beszaladunk a kapu ala (5m eso alatt); ... anyos ul az autoban es mind integet, gondoltuk, hogy felti a frizurajat es azert nem akar atszaladni az eson, integettunk mi is vissza ... eltelik 1-2-5 perc anyos mar eszeveszetten integet. A vegen latjuk, hogy leereszti az ablakot, kinyul es kintrol kinyitja az ajtot. Aktivalva volt a gyerekzar. :)
ON
Előzmény: BlackBird (3874)
tefi Creative Commons License 2003.08.20 0 0 3878
Hi Keselyű !
Ez a 260 km amit írtál mire vonatkozik ? Végsebességnek picit sok, a megtett km-nek + kevés, mivel MO. egyik pontjától sem éred el 260 km "múlva" Olaszországot. Milyen volt a fogyi légkondi nélkül ? Bocsi nem kötözködni akarok !!!!!
Előzmény: Keselyű (3877)
Keselyű Creative Commons License 2003.08.19 0 0 3877
Sziasztok, rég nem írtam ide, de figyelemmel kísértelek benneteket,

Nekem is eltört a műanyag a kesztyűtartóban. A legegyszerűbb megoldás, hogy fogod a két végét, picit megolvasztod mondjuk gázlángon, és összenyomod. Nem olyan esztétikus mint volt, de tökéletesen funkcionál.

Most értünk haza Olaszországból, a 260 km meg sem kottyant neki. Nekünk sokkal inoább, köszönhetően a 40 fok feletti hőmérsékletnek és a klíma hiányának.

Üdv,

Keselyű

Előzmény: rema.com (3870)
JÉÉÉÉ Creative Commons License 2003.08.19 0 0 3876
A hír igaz, mindenféle kütyü van benne, ami a biztonságos "landolást" elősegítheti. Bár az is igaz hogy a tűzeset óta,de előtte sem hallottam Natis balesetről.Engem inkább a lopás elleni védekezés érdekelne. A főnököm Clióját mostanság vitték el egy kis illetéktelen használatra. Azt mondja a szaki hogy a pneumatikus központi zárat a régi teniszlabdás módszerrel ki lehet nyitni, a kocsi elektronikáját pedig a saját gépükből kiszerelt kütyüvel cserélték fel ami a saját kulcsukat felismerte. A kormányzár pedig állítólag ebben sem valami nagy durranás. Ti mivel teszitek biztonságosabbá a Natit.
Előre is köszi,
JÉÉÉÉ
Előzmény: kukucs33 (3875)
kukucs33 Creative Commons License 2003.08.19 0 0 3875
Szerintem, ha már úgy áll a dolog, hogy magamtól nem tudom belülről nyitni az ajtót, nemigen fog zavarni, ha a tűzoltó "mechanikusan" benyomja az egyik ablakot és kinyitja az autót.
Azt nem tudom, hogy a Thalicskában is így van-e, de az ilyen rendszerek általában egy bizonyos mértékű lassulás után automatikusan nyitnak. Összehangolva a tűzmegelőző rendszerrel, a pirotechnikai övfeszítővel, amikről tudom, hogy vannak a mieinkben is.
Előzmény: tefi (3873)
BlackBird Creative Commons License 2003.08.19 0 0 3874
A 7 km/h nál aktiválódó zárás sok vita tárgya volt már különböző szakmai körökben. A legéáltalánosabb nézet az, hogy

1. jó, hogy bezáródik az ajtó, mert a gyerek nem tud kiesni menet közben

2. jó, hogy záródik, mert az ún. "trükkös lopások" egy részét ki lehet védeni ilyen módon

3. Baleset szempontjából: az, hogy egy egyszerű, nem túlságosan veszélyes árokbaborulás után cselekvőképtelen legyél, és ne tudd kinyitani az ajtót, nagyon valószínűtlen. Ellenben egy nagy sebességű ütközésnél, amikor az utascelle merevsége döntő lehet, igen jól jöhet, hogy a zár nem hagyja felpattanni az ajtókat, ilyen módon védve az utasokat, ill. erősítve a kasztnit.

Szóval összefoglalva úgy néz ki, hogy sokkal több előnye lehet, mint esetleges hátránya. (Ez olyan, mint a biztonsági öv: haltak meg már miatta néhányan, de sokezren meg éppen azért nem...)

tefi Creative Commons License 2003.08.19 0 0 3873
Hi Nagya !
Látom neked sem volt beprogramozva ez a központi záras funkció - nekem sem ! Csak azt nem tudom,hogy a gyárban miért nem állítják be, amikor hátránya nem hiszem hogy van. A 7 km/h sebességnél záródó központi záras funkció sem volt nekem beállítva, de azt legalább a " felhasználó " is beállíthatja, ha akarja. Mondjuk ennek lehet hátránya, ha beesik az ember az árokba, kivülről nem tudnak bejutni az autóba. Szerintem adjunk a gyárnak ezért 1 fél fekete pontot !!
Előzmény: nagya2 (3872)
nagya2 Creative Commons License 2003.08.19 0 0 3872
Hi KISPIPI!
Sajnos nem voltam jelen mert6-2-ig dolgozom 8-ra vittem Nathalját festésre 1/2 3-ra volt előjegyezve átvizsgálásra, túlóra miatt 1/2 5-re értem oda.A Nathalja készen volt amit kértem, hogy aktiváljanak (automatikus ajtózárás, ha a központizár véletlenül kinyitná )megcsinálták,és szerintem a motoron is állítottak mert most szebben megy,a hangja sem olyan karcos.
Ha valakit érdekel nemsokára EGY ÉVES a Thaliga(hamar elment:-)) )és itt az ideje, hogy kiszámoljam a fogyasztási átlagot.Szerintem (benzinesek most ne figyeljenek) KB 4,8-5 liter lesz.
Üdv mindekinek:Nagya
Előzmény: KISPIPI (3871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!