Keresés

Részletes keresés

laforet Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1039

Na ez eléggé kézzel fogható, köszi!

Tehát ha jól értem: ha kijelentkezel, akkor itthon alapból nem kell TB-járulékot fizetned, de ha nem jelentkezel ki, akkor legalábbis kint bejelentett munkaviszony kell ahhoz, hogy itthon ne kelljen TB-t fizetned, ugye?

Neked mi miatt volt betegbiztosítási meglepi? Nem fizette a cég a mutuelle-t?

Előzmény: tessloff (1033)
T.Csuti Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1038

Szia Beritta!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!

Az én gyerekeim még azt se tudják hogy megyünk külföldre...

A 8 éves  másodikos lányom angolt tanul a suliban a fiam októberben tölti a 7-et most ovis, ezért gondolom ott kezdené a sulit. Franciául egyik se beszél, sőtt mi se. Csak angolul és németül beszélünk, ami ott szerintem semmit se ér...:)

Azt hallottam hogy  magániskolába jobb vinni a külföldi gyerekeket, mert ott jobban figyelnek rájuk. És ezt most te is alátámasztottad. Örülök hogy Neked/tek bejött az iskola, mert ez sokat számít, nem kell azon aggódnod, hogy vajon jó a napja vagy nem...

Már egy EBI nevű nemzetközi iskolával felvettem a kapcsolatot, kiváncsi vagyok hogy mit válaszolnak...

Van esetleg valamilyen tanácsod, hogy mire figyeljek, vagy mit tegyek, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen a váltás?

Pl. én olyanra gondoltam hogy valahogy szerzek egy 2. osztályos francia matek tankönyvet hogy lássam miket vettek eddig.

Előzmény: beritta (1037)
beritta Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1037
Kedves Csuti,
Én Valence mellett élek,a fiam 10 éves.2008-ban jottunk ki.Peti sempiternel nem beszélt, és egy magàniskolàba adtam be.az elsö osztàly még Pesten jàrta.CP-ben kezdett, de 3 hét utàn felhívtak és àttették két osztàllyal följebb.nekünk ez az iskola nagyon bevàlt.Nagyon szigoru,de szereti a fiam.Itt sokkal jobb a kapcsolatom a tanàrokkal mint otthon volt.
A gyerekeid tudnak franciàul?nekünk szerencsénk volt,az elsõ évent minden nap külön foglalkoztak vêle.
Ami feltünô volt a magyar iskolàhoz képest az a sok tanulnivaló.rengeteg vers,sok ismétlés.
A fiam minden évent augusztusban vizsgàzik Magyarorszàgon is,de talàn jövöre utoljàra.
Előzmény: T.Csuti (1035)
T.Csuti Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1035

Sziasztok!

31 éves vagyok és van egy 6 és egy 8 éves gyermekem. A férjem új munkahelye Clermont Ferrand környékén lesz júliustól. Azt hallottam, hogy ott a környéken él kb. 20 magyar család, akik a Michelinnél dolgoznak. Valaki esetleg ismer onnan valakit?

Érdeklődnék még, hogy milyen az iskolarendszer a magyar iskolákhoz képest?

Előre is köszönöm a válaszokat!

tessloff Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1034
1600 euro, es nem az sok marhasag amit az uj commentszerkeszto odarakott a vegere.
Előzmény: tessloff (1033)
tessloff Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1033
Engem pl 10 ev utan talalt meg az apeh, miszerint nem fizettem Tb jarulekokat x eve. Ha nem tudtam volna igazolni a fosulis eveimet + az itteni palyafutasomat sok penzt kellet volna letenni az asztalra csak azert mert nem jelentkeztem ki az orszagbol. Viszont addig amig itt nem dolgozol szerintem celszeru nem mondani senkinek semmit, vagy pedig jo alaposan korbejarni a betegbiztositasi reszt, mert csunya meglepik lehetnek belole (1 honapja 1 napot korhazban toltottem: altatas, 15 perces mutet, 24 oras megfigyeles = 1600€)
Előzmény: laforet (1032)
laforet Creative Commons License 2010.11.19 0 0 1032

Szia "mennék"!

Köszi a választ! Szerinted mik a hátrányai annak, ha az ember bejelenti itthon a távozást? Persze ha bármi előnye van, az is érdekelne...

Előzmény: mennék (1031)
mennék Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1031

Szia!

A jegyzőnél kell bejelenteni. Általában nem sokan jelentkeznek ki az országból. Szerintem nem feltétlenül előnyös.

Tudtommal a franciáknál nem kérik.

Előzmény: laforet (1026)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1030

Az nagyon jó, ha az ember legalább egy részét meg tudja valósítani az álmainak. Végül is én sem panaszkodom. :))

Előzmény: Rufella (1027)
bagigabor Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1029

Szia!

Merre van a paripa? Képeket, adatokat tudsz küldeni mailben?

Üdv

BG

Előzmény: peti760621 (1021)
Rufella Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1028

Nàlam ez még diszidàlàs szàmba ment. Ugyhogy ebben nem tudok neked tanàcsot adni.:(

Előzmény: laforet (1026)
Rufella Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1027

Tudom vannak anyàk, akik  gyerekeik kirepülése utàn szinte ùgy érzik, h nincs is több értelme az életüknek. 

En egyenlôre ùgy gondolom, h sokkal több idôm lesz màssal is foglalkozni majd azutàn, ha az enyéim önàllosultak. Nem hiszem, h életemnek az lett volna egyetlen célja, értelme, h gyerekeket szüljek és fölneveljek. Még annyi minden màst szeretnék csinàlni !!!

Előzmény: Törölt nick (1024)
laforet Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1026

Újabb kérdésem merült fel a hivatalos résszel kapcsolatban: Akik kint telepedtek le (hivatalosan, bejelentve), azok itthon bejelentették a népességnyilvántartóban, hogy elhagyják az országot? Az erről szóló igazolást kérték a francia hatóságok?

laforet Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1025

Mailben szívesen elárulom. :)

sutikaresz@freemail.hu

Előzmény: tessloff (1006)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1024

"Nekem még vannak fiaim a nyakamon..." - nem is hiszed, milyen üres tud lenni a ház gyerekek nélkül. Nagyon rossz érzés. :((

Hányszor mondtam én is, hogy "csak egy kis csöndet, nyugalmat!!!" - hát most itt van, nagyon is...

Előzmény: Rufella (1018)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1023

Itt nem csak a franciát, de a magyart is törik. :DDDD

Előzmény: Rufella (1022)
Rufella Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1022

"Megtörted" ? Nem inkàbb összetörted ?

Előzmény: peti760621 (1021)
peti760621 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1021

sziasztok!Autohoz erto magyarokat keresek!!Megtortem a kocsimat(Accord typeS) eleg rendesen.Most jo lenne talanom egy szerlot aki ert a Hondakhoz es megmondja kb mennyibe kerul es mit kell megjavitani.Ezenkivul ha van olyan ismerosotok aki haza is tudna szallitani az autot az mar hab lenne a tortan!!(a franciaknal nem sok Honda van es ha a szervizbe viszem ramegy a gatyam)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1020

"de maradjunk annyiban,hogy Montpelliere-hez 50km-es korzeten belul :)"

- Nekem màr megvan !

:-))))

Előzmény: peti760621 (1013)
roberto1978 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1019

sziasztok 32 eves vagyok es 4 napja erkeztem chamberybe dolgozni otthon fizetem hogy itt dolgozhasak.ide kint nem vart senki a megadot cimen egy hotel van!segitseget szeretnek kerni barmilyen megoldas erdekel.nem penzt kerek faradt vagyok es kimerult.nem vagyok csoves edig panzioba laktam de ma este mar nincs hol aludnom.csalok!unatkozo bolondok kimeljenek! elore is koszonom! vanbasten88@citromail.hu

Rufella Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1018

Remélni és àlmokkal rendelkezni mindig kell. Ez a hajtòerô, ami elôreviszi az embert. Ha nem lennének àlmaim és nem remélném, h egyszer megvalòsulnak, akkor beletörôdhetnék mindenbe. A beletôrödés pedig akcio-nélküliségre, semmittevésre kàrhoztatja az embert.

Nekem még vannak fiaim a nyakamon (17-20 évesek), de màr alig vàrom amikor igazàn szabad lehetek, s elkezdhetem élni a sajàt életemet. Mert az eddigi életem a gyerekeim függvénye volt.

Előzmény: Törölt nick (1017)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1017

Úgy tűnik, ha te is felvállalod! :-))

Szerintem ez egy nagyon szép kor lehetne, ha az embernek nem kellene napi megélhetési gondokkal küszködnie. A gyerekek felnőttek, de még nincs fél tucat unoka akit ugyan lehetne imádni de a függetlenségnek ismét vége lenne...

Úgy tűnik más van megírva a sors könyvében. De reménykedni, álmodozni azt lehet! :))

Előzmény: Rufella (1004)
Rufella Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1016

Jol van, akkor most màsodszor leirom ugyanazt (nem tudom hànyszor jelenik majd meg ?)

Szoval én apàmat hagytam otthon, akinek egyszem gyermeke voltam. S mindezt abban a hitben, hogy feltehetôleg sosem térhetek vissza Mo-ra. Szegény, a következô évben màr kint volt Pàrizsban meglàtogatni, annyira aggodott értem.

Ma màr könnyebb a helyzet, lehet ide-oda utazgatni, csak pénz kérdés.

Előzmény: picibogar07 (1012)
Rufella Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1015

A kezdeti idôkben mi is tapasztaltuk ezeket az ellenséges viselkedéseket a hivatalokban. A romànokat meg tudod mindig kedvelték a franciàk (ismeretlenül), mert hogy Romàniàban sokan beszéltek franciàul. (Egyébként hallottam a tv-ben, hogy most màr ott is az angol kezd dominàlni.)

Előzmény: confiance (1010)
Rufella Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1014

A töltöttel nem, de a székellyel màr inkàbb egy jellegû.

Egyébként izlések és pofonok...:) én meg nem tudom enni a chocroute-ot (utàlom ezeket a fôtt kolbàszokat is, amit adnak hozzà).

Előzmény: Dobri (1007)
peti760621 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1013

A sch billy intelmeit megfogadva màr nem merem megirni hol vagyok pontosan és mit csinàlok de maradjunk annyiban,hogy Montpelliere-hez 50km-es korzeten belul :)

Ha Te vagy a haverjaid tudtok valami jot akàr màr ma estére is :)  irj ide:eszter77@hotmail.com

(a neved talàlo...de csak idovel)

Előzmény: confiance (1011)
picibogar07 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1012

sziasztok!

csak az lenne a kérdésem, hogy ti amikor kimentetek akkor mit hagytatok itthon? mármint a nagy családot anyuka apuka unokatesok, vagy pedig igazából nem volt ilyen összetartó családotok itthon?

confiance Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1011

szia peti mere laksz?

mivel foglakozol pontosan ?

én montpellierben  vagyok ott éltem 10 évig .

leg jobb haverom is ott van ,ő sok fele jár lehet tud valamit .

Előzmény: peti760621 (973)
confiance Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1010

sziasztok ez a kis dal sok olyan szivnek embernek szol akik ismerik azt meni kell,dolgozni és helyet állni idegen országban !

a leg nehezeb egész europában beileszkedni ,munkát találni,lakást és nyelvet felveni !

az franciaország!

ha tudsz angolul németul ott csak egy van az a francia ,meg követelik kulönben no melo no lakás!

én 10 évig éltem kint ma már csak kijárok dolgozni de lehet viszaköltözöm jövöre lényeg rasismust ott ismertem meg ,és ezt nem akár hol ha nem a hivatalban ,leg töbet ilyen helyeken lehet érezni mint a prefecture ,ugy meg utáltam akor őket ,mint kutya a hideg vacsorát mikor ,egyik ismerösöm román 6 hónapja érkezet ki meg kérte a papirokat és meg adták nekem meg majd nem 3 évembe telt ,mikor meg elfogadták végre ,annak ellenére adoztam dolgoztam stb......nagy nehezen beléptunk az unioba én meg fogtam mondtam nem kell és szét téptem a nő elöt.a carte identitet

de hálám jeléul oda vágtam nekik egy jó nagyot beszivatam a franciákat igy 1--1!

piros paprika az nekik nincsen vagy kell tegyél egy kilot mire piros lesz :)

savanyukáposzta van nekik  2 fajta ,abbol egyik remek a savanyu káposztának .

disznó zsir is van auchan -ban lehet kapni.

ha  valamiben segithetek kérdezetek szivesen segitek ha tudok!

confiance Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1009

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!