A pénz a legkevesebb, de ez páran már elsütötték. :)
A Sigma ára nem vészes, igaz nem FF, de olyan vázat kb 10 évig úgy sem veszünk...
Az élességgel elégedett vagyok, a torzítás kicsot furcsa volt a széleken, de erre ugye meg nincs megoldás! Annak viszont örülök, hogy a színházat végre le tudom fotózni, mert 28 milibe sehogy sem fért bele.
Köszönöm a segtíséget a nagylátószögű obiválasztás kapcsán, Sigma 10-20 lett a befutó. ( most viszont olvasom, hogy te a Tokina felé nézelődsz ) Amikor a Sigmát ajánlottad, végiolvastam azt a Ken tesztet a négy obiról. Amit ő leírt, az egyezett az akkori észrevételeddel: Tokina nagyon sok CA-t termel... Ő végül azt írta, hogy szinte teljesne mindegy melyiket választod, D200-nál is minimális a képminőség beli különbség. ( főként A4 alatti nyomatnál) a D50-nél pedig nem is látható. Eddig úgy tűnik, a Sigma jó választás.
Új vagyok itt a fórumon, de két igen segítőkész fotóstárssal már volt szerencsép privátban levelezni. Nekik ezúton is köszönöm az eddigi segítséget. (U.HU és FUDI )
Mivel lakhelyem Pécs, gondoltam bekapcsolódom az itt folyó életbe :) Végigolvastam szorgalmasan az eddigi hozzászólásokat ( +D50 és D200 topicot ) A Nikonosok táborát erősítem, de mint nicknevemből kiderül, próbálok semleges és objektív maradni.. már ha lehetsége ez, a legjobb márkát birtokolva :-D
Egyik haverom rendelt amcsiból hasonló szettet, csak Canont, nagyon jó áron volt, de mire ide ért valahogy felment az ára, így többe került, mintha itthon vette volna. Utána meg hiába reklamált, nem sokra ment vele.
Azt úgy néztem egyenlőre, hogy 2000Dollár váz+Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70mm lens+Nikon 70-300mm f/4-5.6G AF Zoom-Nikkor+alutáska+szövet táska+4micro drive+kártya olvasó+Nikon SB-600 AF Speedlight Flash+nagy állvány+ kis állvány+tisztitó szett. Ők európa unióba is szállítanak 80 dollárért. 1éves garanciával stb stb...
1100Dollárba kerülne + házhozszállítás kb 50dollár és ezek a cuccok vannak benne a kit árban. " év garit adnak usa és canada területére. Illetve lehet venni 3éves nemzetközi garit+600dollárért. Szerintem nagyon megéri sima garival is megrendelni, mint itthon megvenni eddig 260ezerért tudnék legolcsóbban vázat venni magyarországon.A garancia meg annyira nem érdekele, mert elég jók ezek a gépek ha esetleg baj lenne vele még mindig jobban járak a 10-20ezer forintos javíttatással.
2149 Zoom Super Wide Angle AF 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor Autofocus Lens for Digital Cameras 512MB Standard Compact Flash (CF) Card *Plus Free Memory Card Wallet* Large Digital Case (nagy táska) Deluxe Multi Purpose 3 Piece Deluxe Cleaning Kit (tizstító készlet) Table Top Tripod (asztali állvány ,mini) Lens Hood (napellenző) Nikon Zoom Telephoto AF Zoom Nikkor 70-300mm f/4-5.6G Autofocus Lens - Black Universal LCD Screen Protector (lcd védőfólia) Camera Neck Strap (nyakpánt) Pocket Sized High Speed USB Compact Flash Reader ( kártya olvasó) D200 10.2 Megapixel Digital SLR Camera Body (D-200, D 200)
Persze vannak drágább és olcsóbb szettek is egyenlőre ezt venném meg ha megvenném.
Igen ott. Zozo szerint nalatok jobb lett volna, de szerintem nem bennuk volt a hiba. Parom nagy banatara tancolni sem tudok. Vhogy nem all ra az agyam, hogy lemasoljam masok mozdulatait. Igy folyton kifacsartak a csuklom (utana egy hetig sem tudtam gepet fogni), meg pofara ejtettek, de szo szerint. A pocakomnak viszont tenyleg jot tett! (Ez mar regebben voltm mint gondoltam, ahogy magamra tekintek...)
Szia! Hat igen, a ZoZo igen jo srac, es a batyadat is nagyon szerettem...Ok amellett, hogy jokat fotoztunk, megfertoztek az "alj! kigyo!" nevu sporttal, aminek ZoZo szerint te pecsi legje vagy. Fel ev probalkozas utan, miutan meg par honapig fajt mindenem, kigyogyultam belole, de oszinte tiszteletem!
Koszi ez informativ volt, megkukkolom majd a terkepet mi merre. Aztan hogy mire lesz ido meg lehetoseg az kiderul. Asszem inkabb fotos turakent majd visszalatogtak a kornyekre csalad nelkul aztan osszefuthatunk (most baromira nem tudom meg mi hogy mikor merre leszunk). u.hu-t is meglatogathatnank de az is 1 napos moka. Szervezodik valami e systemes baranyai osszerofi (felig meddig en is e-systemes lennek de talan itt a topikban is volt szo rola) arra is benevezek majd csalad mentesen. Csalad meg foto elegge egymast kizaro dolgok:)))
Ez a topic tiszta rejtveny. Mindenki ram ismer, en meg nem sejtem kit etettem meg a hazi kenyeremmel... Szekszardon nekunk, es nem nekem volt kiallitasom, 10 baranyai termeszetfotos fejenkent 5 keppel a megyei korhazban.
Szia! Eccer ugyi Pecs belvaros... Oszt hajnalban, mig a csalad alszik, a 6-os ut menten Barcs iranyaban bak kezrol a nagydobszai fas legelo, (minden hajnal paras, plane mostansag ennyi eso utan, gyonyoru tolgyek es szurke marhak (csak fel ne lokjenek!)).
Mecseknadasd felol tamadva jol elerheto az Obanya-Kisujbanya kozti patakvolgy, gyerkoccel is kellemes seta, es szep "vizesesek" vannak. Kisujbanyara erve is erdemes korulnezni, gyonyoru felujitott paraszthazak, elobb holt falu, majd udulofalukent.
Pecs kozpontjabol par km a Domorkapu, s onnan 5 perc egy erdei setanyon a Flora-piheno (alatta gyonyoru sziklagyep sok makrozni valoval), mellette a vidampark, ahol meg asszony addig el a kicsivel.
A Tv toronybol gyonyoru a varos, s mivel este 10-ig tuti nyitva, lehet csinalni fentrol esti varoskepeket. Tele obi (70-200 eleg lehet) elkel, meg a tiszta ido sem hatrany...Onnajt kavicsos setany visz a Janos-kilatohoz (gyerkoccel nyakiban 20 perc), aminek a helyere tervezik a barom arcuak a lokatort. Gyonyoruek innejt a napkeltek! Nem igerem, mert suru hetvege igerkezik (szulinap, diploma oszto, stb), de tan meg talalkozhatnank is. Ha gondolod dobj mailt, vagy csorgess meg a 30-5376384 teflonyon!