Keresés

Részletes keresés

Atteeharp Creative Commons License 2006.04.05 0 0 952
Te, nem tart sokaig a mai vilagban egy rendes kepet csinalni, csak eleg onelegult fejet kell hozza :) Ha kell, intezek kepet ennyi erejéig. Vagy mindenkepp koncertezoset akarsz, szerinted?
Előzmény: TheRover (950)
Atteeharp Creative Commons License 2006.04.05 0 0 951
UPS, ok, de Orczy terrol nem zaklattak miatta? Tehat, hazhoz kaptad, vagy megfogtak a Fopostan, hogy nyilatkozzal vamolasugyben, igazolj ezt-azt, ilyesmi?
Előzmény: Stms (949)
TheRover Creative Commons License 2006.04.05 0 0 950
Oké, de a kozmetikus-fodrász-öltöztetési tanácsadóhoz ragaszkodom. Az iwiw-en van egy mandolinos fotóm, de azért majd még körülnézek, hátha van egy F-mandolinos kép is, mert ez az A-mandolin olllyan ssnassz... 
Előzmény: Stms (948)
Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 949
UPS.

Inch kisujjál tompít. Bár amióta virágtartója van, semmivel. ;)
Előzmény: Atteeharp (946)
Stms Creative Commons License 2006.04.05 0 0 948
Május 14. A közös képet elkészítem házi fotóboltom segedelmével. ;)
Nevetek meg ne legyen, mert egy zenekar addig jó amíg nincs neve és közös fotója.
Előzmény: TheRover (947)
TheRover Creative Commons License 2006.04.05 0 0 947

Jjuhéé! Emil ment :-)

Stms, mikor lenne az időpont? Inch-csel még ki kell találnunk egy nevet, és kell egy közös fotó-session, előtte kozmetikus-fodrász-öltöztetési tanácsadó... szóval nem egyszerű ;-)

Előzmény: inch (944)
Atteeharp Creative Commons License 2006.04.04 0 0 946
Srácok, levil csomagját kivitte a postás, vagy kellett valamit idétlenkedni az Orczy téren?
Más jellegű kérdésem pedig az lenne, hogy 2-3 ujjas akkordokat hogyan szoktatok tompitani? Bal vagy jobb kéz?
Stms Creative Commons License 2006.04.04 0 0 945
Gondolod te. Rover bácsi, légy szíves küldeni magadról egy publikálható fotót, és fel is kerülsz a vazzéra, mint májusi vendég. Hajrá!
Előzmény: inch (944)
inch Creative Commons License 2006.04.04 0 0 944

Szívemből szóttá kedves barátom! :)

Messzemenőkig benne vagyok!

Apró problémák amik a távolságból fakadnak meg leküzdhetők! Gondolom én!

Szóval benne vagyok!

Mire gondoltál?

Előzmény: TheRover (943)
TheRover Creative Commons License 2006.04.04 0 0 943

Hmm, hát köszönöm a felajánlást ismételten, a gond csak az, hogy a zenekarunk 13 év után romokban hever, énekes nélkül. Az eddigi dalos pajtinktól épp a hétvégén vettünk érzékeny búcsút, a régivel meg több, mint fasírtban vagyunk.

Ellenben félénken eléd tárnám eleddig kebelemen melengetett, de különböző hátráltató körülmények miatt mindig a háttérbe szorított tervemet és meginvitálnálak egy gitár/mandolin, mandolin/mandolin, ír buzuki/mandolin, gitár/bendzsó stb. stb. duettre (esetleg egy bőgőssel/basszerossal kiegészülve, de nem feltétlenül), persze csak ha van kedved...

Az a baj hogy nagyon lusta vagyok, viszont ha van egy konkrét cél, akkor rá lennék kényszerítve, hogy munkahelyi és családi kötelezettségeim mellett időt szorítsak végre a gyakorlásra is. Nyersanyag részemről van bőven (saját vagy feldolgozás, ahogy tetszik), sztem májusra össze tudnánk dobni egy pofás kis műsort.

Kölcsönös elégedettség esetén meg a dolog bővíthető lenne egy Veszprémi Utcazene Fesztiválon, Művészetek Völgyén s egy-két Balaton-parti szabadtéri balhén való részvételre…

Miccósz? :-)

Előzmény: inch (942)
inch Creative Commons License 2006.04.04 0 0 942

TheRover:

Akkor várhatunk a májusi klubra egy akusztik sessiont tőled?

Előzmény: TheRover (938)
inch Creative Commons License 2006.04.04 0 0 941

Akkor ha hazajössz csinálunk egy "hangversenyt" Stms örömére! :D

Előzmény: levil (940)
levil Creative Commons License 2006.04.04 0 0 940
Hangfogot eleg jot lehet otthon is kapni. Le mesz a trafikba es "gyufanak" hivjak.

Pedig az en mandom szerintem meg az inchenel is hangosabb. (A jatekstilusomat meg nem kell elemeznem. Mar a Tibi is ram szolt... :)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 939
Inkább abban, ha nincsenek olyan ismerőseid, akik fegyvert tartanak. ;)
Előzmény: TheRover (938)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 938

"fellelkesült rajongók" :-/

Viszont erről jut eszembe, hogy Bob Brozmannak van egy tökjó interjúja, ahol a rezonátoros gitárjait mutogatja, és meséli, hogy életet is menthet a fémtest, mert látott már olyan hangszert, amiben elöl egy golyó ütötte lyuk volt, a hátán meg csak egy horpadás, szal megmentette a gazdáját... Lehet hogy én is bízhatok a mandolinomban :-D

Előzmény: inch (937)
inch Creative Commons License 2006.04.03 0 0 937

Hmm hát persze hogy van benne valami!

De neked meg szerencséd van, mert ha a fellelkesült rajongók megrohannak, nyugodtan csaphatod fejbe őket a mandolinnal, mert egy karcolás sem fog rajta esni (mármint a hangszeren, a fejek valszeg betörnek) :D

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (936)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 936
Igen, ez logikusan hangzik, bár nem hiszem hogy a Furch sokkal vastagabb fával dolgozna... viszont én a páncélfalú Fenderrel hiába próbálkoztam, nem volt érzékelhető különbség, ha eltartottam magamtól :-D
Előzmény: PETYUS (934)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 935
Ajajajajajaj!
Levi, nincs valami hangfogó mandolinra? Szponzorálom Inch-nek. :D
Előzmény: inch (933)
PETYUS Creative Commons License 2006.04.03 0 0 934
Gyanítom, hogy a te hangszerednek vékonyabb a háta.
Előzmény: inch (933)
inch Creative Commons License 2006.04.03 0 0 933

Abszolút nem kényelmetlen!

Egy kis fémháló, ami felfekszik a kávára, és eltartja a hangszer hátát a hasamtól,

vagyis a háló fekszik az én testemen, nem pedig a mandolin.

Így az én hagszerem jelentős hangváltozást élt meg.

Kipróbáltam a Furchokkal is. Javulás ott is volt, de nem olyan jelentős.

Úgy látszik az én hangszerem erre érzékenyebb.

Előzmény: TheRover (932)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 932
Bővebben? nem kényelmetlen? Egyszerűen le lehet venni? pattintós dolog? Sajnos még nem láttam közelről ilyet
Előzmény: inch (930)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 931
Azt láttam én is. Azért kíváncsi vagyok, kik lesznek, akárkikre nem megyek. :)

Inch, kezdj el gyakorolni halkan. ;)
Előzmény: TheRover (929)
inch Creative Commons License 2006.04.03 0 0 930

Felkerült!

:D

Stms örülni fog, mert tényleg hangosabb lett tőle a Mandolin! :D

Arra kis jégkrémre meg kíváncsi vagyok!

by Matthew Inch

Előzmény: levil (925)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 929
Gyere, alakul a csapat :-) De még nem válaszoltak a franciák, hogy mikor lesz egyáltalán... A honlapon még csak a tavalyi van fent.
Előzmény: Stms (926)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 928
Szép kis gyűjteményed lehet már... apropó, mikor is lesz nálatok a Nickel Creek-konci??
Előzmény: levil (925)
TheRover Creative Commons License 2006.04.03 0 0 927
Ez mind jól hangzik, kivéve az elkészülés várható időpontja :-D USA-ból a Stewart-McDonalds-tól rendelnél, vagy van másmiylen jó hely is? (én csak őket ismerem, 1x rendeltem tőlük)
Előzmény: logoa (923)
Stms Creative Commons License 2006.04.03 0 0 926
Halllgatom Mike Marshall Chiaroscuro c. lemezét. Nem viszi le a fejemet, ellenben nagyon kellemes muzsika. Jóez. Még az is lehet hogy én is megyek mandolinfesztre ha lesz pénzem. :o)
levil Creative Commons License 2006.04.01 0 0 925
Inch. Felkerult mar a tone-gard?

Az enyem most van hangszeresznel. Keztamaszos weber tailpieve, wood nymph, es a tone-gard (meg egy uj keszlet J75) kerul ra. Alig varom az eredmenyt. Majd jelentek.

Meg kaptam (ajandekba) egy Leo kis-mandolint. Valami kezzel keszitett csoda Denverbol. Tegnapelott volt a szulinapja. 1984 Marcius 30 van bele irva. Meg #179. Meg egy alairas :))

Ugy nezem tiszta fa. (A fedlapja tuti.) Matt lakk. Mahagoni hat. Kb olyan az alaja mint a martin backpackernek, kicsit kerekebb. Kozepen lyuk. S tok pici az egesz. Kisebb mint a backpacker. Viszont meretehez kepest szep hangja van. Majd ha keritettem valami digi fotoaparatot akkor kuldok azt is.
Stms Creative Commons License 2006.03.31 0 0 924
Hogyne láttam volna. :) Az alap. Annyi marhaságot nehéz összehordani pár perc alatt. Amúgy az indiai srác a Thile-Sutton alatt a Brillancy-t játsza.
Előzmény: TheRover (922)
logoa Creative Commons License 2006.03.31 0 0 923
Szóval. A fát erdélyből hozatnám, méghozzá Szászrégenből. Igen régi hangszerkészítő dinasztiák vannak itt, és a faanyag is jó minőségű. Egyesek azt mondják, hogy már nem a legjobb, de nekem megteszi. Egy biztos, a hangszer sablonozását megelőző napon, már nem csicseregtek a fán madarak, mint az jó néhány távolkeleti típusnál jellemző. A kulcsokat, húrtartót, bundokat és még valószínűleg a fogólapot is USA-ból rendelném, meg egyéb apró kütyüket, aminek felesleges lenne az elkészítésével itthon szarakodnom. A legfőbb, ami mindenképpen a kezem alól kerülne ki, az a test és a nyak. Ezzel szeretnék kísérletezni. Az anyagok. A fedlap+gerendák természetesen fenyő, a kávát, nyakat és a hátlapot még nem döntöttem el. Szóba jöhet még juhar, hárs, kőris. Nagy meló lesz, és valószínűleg magamat ismerve nem is gyors, de tán élek még egy pár évig.
Üdv!

u.i.: köszönöm az ajánlót a hangszerkészítéshez, azt is megnézem, bár már mintha beleolvastam volna a közelmúltban
Előzmény: TheRover (916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!