Üdv.A váltóba 2.8-2.9 l kell, meg kell emelni a bal első részét az autónak úgy kell bele önteni az olajat.Csak ez a hajtómű olaj jó bele:ElfNFJ 75W-80 Tranself.Tapasztalatból tanultam a szakitól.
Sziasztok! Nyirbátorból szeretnék Székesfehérvárra hozatni magamnak kb 3 mázsa tölgyfa deszkát. Mivel egyszeri alkalom és a fuvar ártól függ hogy egyáltalán megveszem-e a cuccot ezért nem akarok fuvarbörzézni csak a Ti véleményetekre lennék kiváncsi. Lehetséges pl. hogy visszfuvarban vagy gyűjtőben olcsón kijön? Mennyi lehet a legjobb fuvardij? 350 km, időpont mindegy.köszi.
Évek óta lelkes olvasója vagyok a fórumnak, de lassan itt a búcsú ideje. Ha valakit érdekelne egy Trafic, amelytől (első tulajdonosként) nehéz szívvel válok meg, akkor nézzen rá (illetve ha van kinek, ajánlja):
Egy kérdésem lenne hozzáértő fórum társaimhoz!!! Azt szeretném megtudni hogy a váltóba (manuális, 6-os) milyen és mennyi olajat kell tenni??? Segítségeteket előre is köszönöm!!! Mindenkinek baleset és hibamentes jóutat kívánok!!!
Veszel egy nagyméretű papirt. Jó ha kemény. Addig szabod a méretét, míg pontos az üléssorokhoz.
Ha kész, veszel megfelelő színű padlószőnyeget. Ráhelyezed a méretre szabott keménypapírt. Átrajzolod. Kiszabod, és kész. Megvan az az öröm, hogy magad készítetted, töredék árért.
Ablaktörlővel kapcs. szeretnék kérdezni a hozzáértőktől.
Szóvan az ablaktörlő kissé begárgyult.Nem akar megállni a drága.Ha bekapcsolom elindul,de kikapcsolás után még töröl vagy kilencet,és megáll VALAHOL.Szakaszos üzemmódban CSAk négyet töröl egymás után megállás előtt. Már unom egy kicsit. A kapcsolót szétszedtem de azzal szerintem nincs baj. Van benn még valami végállás kapcsoló is????
Nekünk van egy 6 személyes hosszú Vivaronk.Hátul hermetikusan leválasztva egy raktér.A forgalmiban teherautóként szerepel.
DE kaptunk egy levelet anno az Apehtól,hogy mivel hat személyes nem minősül teher autónak.Vagyis az üzemanyag áfáját nem lehet leírnunk. Sőt asszem mást sem.Bár az autót nagyrészben árúszállításra használjuk. Szóval van egy teherautónk ami nem is teherautó. Kértünk egy hivatalos állásfoglalást,amire a mai napig nem is válaszoltak.
Eltelt az öt év, gondoltam majd, ha már nem teherautó akkor a forgalmiban átirattatom személyautóvá a vámosoknál.
De szerintük ez egy teherautó,és 780 000Ft regisztrációs díj után át is írnák.
Szóval úgy gondolom, ennyi pénzből sok menetlevelet vehetek.Vagyis maradt az Tgk.
Ennyit a törvényekről!
....Bal felől üt nekem fütyől,jobb felől üt ...... ( Emlékszel még a madár perre? )
Szimeringcserével kezdődött. A számítógép légtömegmérő hibát írt ki,szét lett szedve. Mint kiderült előzőleg kókány módon javították a légtömegmérő mechanikus csatlakozót. Lecsúszott a cső a turbocsonkról, és így az egyik hiba adta a másikat. Mire készen lett, lement a nap,és rájöttünk arra,hogy ezeket a munkákat már valaki megcsinálta egyszer "előző tulaj" és ki lett fizetve,és most megint meg kellett csinálni és kifizetni. Egy hiba két javítás és két munkadíj.
TANÚLSÁG:
Időközönként átnézetni az autót! Nem mindegy, hogy kivel, és amit mondd-azt kijavíttatni, mert az autód meghálálja! Én pedig hálás vagyok VARGAMUNKA-nak, mert elsősorban megbízhatóságot, hozzáértést, jó munkát és jó végeredményt kaptam.
AJÁNLÁS:
Mindenkinek csak ajánlani tudom! A hozzáértése űbermax!!, Tanács: fogadd meg, amit mondd, mert nem beszél hülyeséget! És nem kizárásos alapon szerel, hanem TUDJA,KIJAVÍTJA a hibákat,problémákat!
Az a helyzet, hogy újfajta díszrácsom van nekem is, lökhárító nélkül.A lökhárítód nincs meg? mert azon gondolkoztam, hogy akkor esetleg átalakítanám új elejűvé. Tudom a lámpák sem egyformák de egyik oldali újfajta lámpám is van(jobb) ahoz már csak egy balost kell vennem.
2006 utáni díszrácsom 30E és fehér színű (de ez nem csak díszrács ugye, hanema lökhárító felső fele is egyben, magát a díszrácsot nem veszem ki belőle)
Kösz Vanyek, de megoldottam olcsóbban!(15e)A 2006 utáni lökhárítód meg van esetleg? És az mennyibe kerül?
Csak egy félórás telefonálásgatásba került és felleltem a vélhetően legolcsóbb alkatrészeket. Hiába, ha van konkurencia akkor van alkuképes ár is. Sikerült beszereznem mindent kivéve a díszrácsot. A coolert pl 12 ezerért vettem:)