Keresés

Részletes keresés

saking Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1537
Nem sokat tehetek. Több, mint valószínű, hogy idén már nem megyünk.
Előzmény: HTT (1536)
HTT Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1536

Na nemááá

Még nyár eleje van, ne add már most föl!!

Teo >

Előzmény: saking (1530)
zenox Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1535

Ott már jártam, tényleg szép Thassos. Ott fotoztam ezeket a képeket. Meg tudjátok mondani, hogy mi lóg a pineákról? Thassoson rengeteg ilyet láttam, de Sartin egyet se.

A képeket 640x480-ba raktam.

kép3

Van itt egy szúros "cecelégy" is:

Ez meg márványbánya:

Márványbánya

Kilátás a szállásunkról:

Thassosi látkép
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1534
Jaja, Thássos remek.
Előzmény: Smartiie (1533)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1533
Szia Zenox!

Thassos szigete van Chalkidikitől keletre, kicsike de lehet kavirnyálni. Ha egy szállástok van, akkor is 3 nap alatt simán körbejárható.
Előzmény: zenox (1532)
zenox Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1532
A jövő héten indulunk, szállásunk 29-től van, de pár nappal hamarabb lemegyünk. Tudtok valamilyen helyet Sarti 150-200 km-es körzetében, ahol hasonlóan szép partokat találunk, mint pl a narancspart? Ott eltöltenénk vagy 3 napot, és onnan mennénk Sartira. Ami fontos, hogy ne Sithonián legyen, mert azt már eléggé ismerjük.
rudiandi Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1531
Addig is küldjük a friss infókat, hogy tényleg jól fel tudjatok készülni a jövőévi nyaralásra
Előzmény: saking (1530)
saking Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1530
na de jövőre:) és akkor nem fogunk azon gondolkozni, hogy meik lehet a legolcsóbb és legkellemesebb megoldás. már mostantól jól felkészülünk:) maradok a fórumon, nem kopok le olyan könnyen:)

jó nyaralást nektek!

attila
Előzmény: HTT (1529)
HTT Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1529

Hmm

Az tényleg fájabb :o(((

Teo >

Előzmény: saking (1528)
saking Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1528
Nekem meg azért fáj a fejem, mert lehet, hogy nem sikrül összekuporgatni a pénzt a görögországihoz:(((((
Előzmény: HTT (1527)
HTT Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1527

Halihó

Mint a csiga szabacccságon? :o)))

Persze, hogy nincs sok kérdés, mer fáj a fejünk, hogy dőgzani kell, még jobban fáj, ha arra gondolunk, hogy milyen jó lenne inkább a tengerparton lenni, még annál is jobban fáj, hogy van, aki ott van már tényleg :o))))))))))))))))

A kérdés az előbb-utóbb "előjön" ne aggódjál :-))

Teo >

Előzmény: Kristi31 (1526)
Kristi31 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1526

Úgy megy, mint a csiga........

Mi negyedórára néha beülünk ide, de úgy látjuk, hogy sok kérdés nincsen irányunkba, mint a kik a helyszínen tartózkodnak.

Negyedóra alatt azért a leveleidet meg a fórumot meg tudod lesni.........

Sziasztok

Előzmény: HTT (1524)
sartimania Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1525

Mondjuk Bulgária belép az EU-ba, és 10 perc lesz a határátlépés...

Na nem, ez tényleg nagyon morbid.

Előzmény: Törölt nick (1522)
HTT Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1524

Halihó

" Egy óra 4 euro, úgyhogy mindegy mennyit ülsz itt "

Ajjaj ... rosszul hangzik a "korlátlan" hozzáférés :o)))))

Az, hogy le van lassulva mit jelent? Modemes, vagy mi? ... vagy csak simán a net is "szabadságon van" arrafelé :-)))

Teo >

Előzmény: Kristi31 (1517)
HTT Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1523

Halihó

Mondtam én egy szóval is, hogy Görögországba vittük az ücsit???? Olaszországba mentünk úgy felpakolva :o))

Amúgy gondolom, hogy mindenhol van már Coca-cola, persze az igaziról beszélek, mert ahogy sokan nem mindegy, hogy milyen sört isznak, én sem iszom mindenféle üdítőt, csak "eredetit" :-))

Amúgy nekem is az első utam lesz errefelé, tehát én sem vagyok tisztában az árakkal, de világos, hogy nem fogom telepakolni az autót ilyen "nehezékekkel", bármennyire is megszoktam már ezt a lakókocsinál ;-))

Teo >

Előzmény: saking (1516)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1522
Mi lehet ennél is durvább?
Előzmény: sartimania (1521)
sartimania Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1521

Jacques!

Te valamit tudsz!:))

És ez még csak a kezdet...

Előzmény: Törölt nick (1520)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1520
Várj, kitalálom. Halkidikit a törökökhöz csatolják, ezért a heti nyaralás olcsóbb lesz, mint 10e/fő. Paralia Beach csillaga lehanyatlik.
Előzmény: sartimania (1518)
elise Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1519

Sziasztok!

Tudom, hogy talán nem helyénvaló a kérdés, de ismeri valaki Gerakinit? A Gerakia Hotel Beach-et? Oda megyünk 2 hét mulva, és bármilyen info érdelkelne...

sartimania Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1518

Sziasztok!

Elkészült az általunk rajzolt hatalmas Kassandra térkép is! Megtekinthető a www.sartimania.hu oldalon a Térképek között.

Hamarosan részletes Athos térkép az oldalon!

A nyár folyamán hatalmas meglepetés is várható, de egyelőre még nem publikus!:))

Addig is kellemes nyaralást mindenkinek Sartin!

Kristi31 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1517

Az utazási iroda (Sithon) utcájában van a sarkon a netkávézó.

Negyedóra 1 euro.

Egy óra 4 euro, úgyhogy mindegy mennyit ülsz itt.

Kicsit lassú is, de ez van.

Le van lassulva itt minden :)))))

Mindekinek jó utat, aki mostanában jön le és kánikulai nagy melegre készüljön......

A tenger hőmérséklete is pazar.........

Sziasztok......

Előzmény: HTT (1514)
saking Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1516
Eddig minden nehézség nélkül elvittünk 250 liter üdítőt magunkkal...

Hát azt mondja meg nekem vki, hogy miért kell éppen üdítőt vinni Görögországba, nehogy bután haljak meg? Komolyan kérdezem, nem kötexem:) Drága odakint? Vagy ott nem ugyanaz a kóla? Jó, sört, azt írták már korábban egyesek, hogy nem az igazi.. De a kóla ugyanaz kell legyen, még ha cirill betúkkel is írja rajta:) Sokat kell fogyasztani a meleg miatt és jelentősen drágább? Vagymi?
Előzmény: HTT (1515)
HTT Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1515

Halihó Jacques!

Kiváló "receptet" kaptunk a frappékészítéshez, most már csak egy bökkenő van: nem iszom kávét :-((((( ... ellenberger ha a Coca-cola készítéséhez is van ilyen királyságos ötleted, aztat nagyon szívesen hallgatnám meg :o))))))))))))))

Eddig minden nehézség nélkül elvittünk 250 liter üdítőt magunkkal, de azt hiszem ez nem az az év és hely lesz :o)))

Teo >

Előzmény: Törölt nick (1510)
HTT Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1514

Halihó Kriszti

Ez már azért túlzás ám, hogy nem elég, hogy itthon senyvedünk, még emlékeztet is valaki minket, hogy ott kint milyen jó ilyenkor (is) :o)))))

Ha már így eszembe juttattad: honnan lehet ott netelni? Igaz, még egyenlőre nem döntöttem el, hogy egyáltalán akarok-e, mert hátha úgy kell elráncigálni a családomnak a géptől, de azért hátha mégis :-)))

Teo >

Előzmény: Kristi31 (1493)
HTT Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1513

Halihó

Mik vannak. Megértem ezt is, hogy egy topicban biztatnak a további párbeszédre. Kiráááááááááály :-)))

Neked is jó nyaralást :-)

Teo >

Előzmény: saking (1499)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1512

Hello Jacques!

Egyre jobbakat olvasok töled!!!

Kösz a leírást, asszem jó lesz a kevésbé puccos is, föleg ha ugyanazt tudja:) Ennyit megér invesztálni egy ilyenbe, mégha a flakonos megoldás nem is fogyaszt áramot:)))))

A súlyos eurók meg átcsoportosulnak, el tudjuk költeni...

A kötél meg az ereszkedéshez kell, tudod:)

Előzmény: Törölt nick (1510)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1511
Milyen kötél? Szárnyak.
Előzmény: Smartiie (1509)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1510
Jaja, villanymotor, kapcsoló, belőle kinyúlik egy kábé 15 cm-es rúd, rajta egy korong, amelynek a széle be van vagdosva, és hajlítgatva, vagy csak simán hullámosítva. Esetleg a körbetekert rugószerű dolog is megteszi. És azért kiskanál, mert régebben kiskanállal habosították a neszkávét (pl. a szüleim). A prosztó műanyag olyan 5 euró, a puccosabb 10. Van persze krómozott lófasz is, egy ismerősömnek van, nem jobb, csak mutatósabb. Érdemes a kis boltokban az alsó polcokon kutakodni, szokott lenni.

Persze még adok tippeket a frappékészítéshez, hátha súlyos euróktól szabadítom meg görögöket: a mixeléshez csak cukor, kávé és víz használható, ha a tejet beletesszük, akkor nem hajlandó felhabzani. A hab keménysége csak a kávé és a víz mennyiségén múlik, érdemes kísérletezgetni. Érdemes erősre csinálni, a cukor és kávé nagyrésze úgyis a habban marad, ez majd a végén csordogál ki. Alternatív frappékészítés: tölcsérrel (vagy ennek híján összetekert papírral) beleteszünk egy fél-másfél literes flakonba cukrot, kávét és vizet, majd olyan 1-2 percig lelkesen rázogatjuk (persze előtte bezárjuk). A kialakult habos izét pohárba töltjük, rá jég, tej (esetleg még hideg víz).
Előzmény: Smartiie (1506)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1509

Jacques!

Csak vigyázz az isteni kötélre, nehogy elszakadjon! :)))))))))

Előzmény: Törölt nick (1505)
Smartiie Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1508

Sarti2003!

A kávé ugye nekünk is kell, tehát az jön velünk. Ami nem zár ki némi helybeli frappézgatást. De Jacques ötlete is bejön nálam, szóval ezeket fogjuk mixelni.

Kaját meg szinte csak az útra viszek,meg némi vésztartalékot, ha nagyon elfutunk a pénzzel. Ha még utolsó napokbanis futja tavernákra, gyrosokra, halakra, akkor majd lesz itthon világlátott kajánk. Nem nagy ügy. Alapvetöen a fórumon rendesen meggyöztek a hütötáska feleslegességéröl, úgyhogy azok maradnak is itthon a helyükön.

Éljenek ahelyi étkezdék, pékségek, kávézók....

üdv Márti

Előzmény: Törölt nick (1498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!