Ott már jártam, tényleg szép Thassos. Ott fotoztam ezeket a képeket. Meg tudjátok mondani, hogy mi lóg a pineákról? Thassoson rengeteg ilyet láttam, de Sartin egyet se.
A jövő héten indulunk, szállásunk 29-től van, de pár nappal hamarabb lemegyünk. Tudtok valamilyen helyet Sarti 150-200 km-es körzetében, ahol hasonlóan szép partokat találunk, mint pl a narancspart? Ott eltöltenénk vagy 3 napot, és onnan mennénk Sartira. Ami fontos, hogy ne Sithonián legyen, mert azt már eléggé ismerjük.
na de jövőre:) és akkor nem fogunk azon gondolkozni, hogy meik lehet a legolcsóbb és legkellemesebb megoldás. már mostantól jól felkészülünk:) maradok a fórumon, nem kopok le olyan könnyen:)
Persze, hogy nincs sok kérdés, mer fáj a fejünk, hogy dőgzani kell, még jobban fáj, ha arra gondolunk, hogy milyen jó lenne inkább a tengerparton lenni, még annál is jobban fáj, hogy van, aki ott van már tényleg :o))))))))))))))))
Mondtam én egy szóval is, hogy Görögországba vittük az ücsit???? Olaszországba mentünk úgy felpakolva :o))
Amúgy gondolom, hogy mindenhol van már Coca-cola, persze az igaziról beszélek, mert ahogy sokan nem mindegy, hogy milyen sört isznak, én sem iszom mindenféle üdítőt, csak "eredetit" :-))
Amúgy nekem is az első utam lesz errefelé, tehát én sem vagyok tisztában az árakkal, de világos, hogy nem fogom telepakolni az autót ilyen "nehezékekkel", bármennyire is megszoktam már ezt a lakókocsinál ;-))
Tudom, hogy talán nem helyénvaló a kérdés, de ismeri valaki Gerakinit? A Gerakia Hotel Beach-et? Oda megyünk 2 hét mulva, és bármilyen info érdelkelne...
Eddig minden nehézség nélkül elvittünk 250 liter üdítőt magunkkal...
Hát azt mondja meg nekem vki, hogy miért kell éppen üdítőt vinni Görögországba, nehogy bután haljak meg? Komolyan kérdezem, nem kötexem:) Drága odakint? Vagy ott nem ugyanaz a kóla? Jó, sört, azt írták már korábban egyesek, hogy nem az igazi.. De a kóla ugyanaz kell legyen, még ha cirill betúkkel is írja rajta:) Sokat kell fogyasztani a meleg miatt és jelentősen drágább? Vagymi?
Kiváló "receptet" kaptunk a frappékészítéshez, most már csak egy bökkenő van: nem iszom kávét :-((((( ... ellenberger ha a Coca-cola készítéséhez is van ilyen királyságos ötleted, aztat nagyon szívesen hallgatnám meg :o))))))))))))))
Eddig minden nehézség nélkül elvittünk 250 liter üdítőt magunkkal, de azt hiszem ez nem az az év és hely lesz :o)))
Ez már azért túlzás ám, hogy nem elég, hogy itthon senyvedünk, még emlékeztet is valaki minket, hogy ott kint milyen jó ilyenkor (is) :o)))))
Ha már így eszembe juttattad: honnan lehet ott netelni? Igaz, még egyenlőre nem döntöttem el, hogy egyáltalán akarok-e, mert hátha úgy kell elráncigálni a családomnak a géptől, de azért hátha mégis :-)))
Kösz a leírást, asszem jó lesz a kevésbé puccos is, föleg ha ugyanazt tudja:) Ennyit megér invesztálni egy ilyenbe, mégha a flakonos megoldás nem is fogyaszt áramot:)))))
A súlyos eurók meg átcsoportosulnak, el tudjuk költeni...
Jaja, villanymotor, kapcsoló, belőle kinyúlik egy kábé 15 cm-es rúd, rajta egy korong, amelynek a széle be van vagdosva, és hajlítgatva, vagy csak simán hullámosítva. Esetleg a körbetekert rugószerű dolog is megteszi. És azért kiskanál, mert régebben kiskanállal habosították a neszkávét (pl. a szüleim). A prosztó műanyag olyan 5 euró, a puccosabb 10. Van persze krómozott lófasz is, egy ismerősömnek van, nem jobb, csak mutatósabb. Érdemes a kis boltokban az alsó polcokon kutakodni, szokott lenni.
Persze még adok tippeket a frappékészítéshez, hátha súlyos euróktól szabadítom meg görögöket: a mixeléshez csak cukor, kávé és víz használható, ha a tejet beletesszük, akkor nem hajlandó felhabzani. A hab keménysége csak a kávé és a víz mennyiségén múlik, érdemes kísérletezgetni. Érdemes erősre csinálni, a cukor és kávé nagyrésze úgyis a habban marad, ez majd a végén csordogál ki. Alternatív frappékészítés: tölcsérrel (vagy ennek híján összetekert papírral) beleteszünk egy fél-másfél literes flakonba cukrot, kávét és vizet, majd olyan 1-2 percig lelkesen rázogatjuk (persze előtte bezárjuk). A kialakult habos izét pohárba töltjük, rá jég, tej (esetleg még hideg víz).
A kávé ugye nekünk is kell, tehát az jön velünk. Ami nem zár ki némi helybeli frappézgatást. De Jacques ötlete is bejön nálam, szóval ezeket fogjuk mixelni.
Kaját meg szinte csak az útra viszek,meg némi vésztartalékot, ha nagyon elfutunk a pénzzel. Ha még utolsó napokbanis futja tavernákra, gyrosokra, halakra, akkor majd lesz itthon világlátott kajánk. Nem nagy ügy. Alapvetöen a fórumon rendesen meggyöztek a hütötáska feleslegességéröl, úgyhogy azok maradnak is itthon a helyükön.