Keresés

Részletes keresés

Devla77 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5626
Eddig minden maiden albummal úgy jártam, ahogy most az újjal is.

Furcsa-furcsa. Aztán 20-30-adikra meg már k. tetszik az egész :-)
rolandb Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5625

Talán inkább az bánt, hogy nem te vagy itt a moderátor. Azért ajánlgatod a saját oldalad a fórumoddal.

Miért baj, ha valaki ide ír, s ami nem a te szájízed szerinti, nem értem.

Előzmény: St_Iron (5591)
Devla77 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5624
Mit jelent az, hgoy az új albumnál nem volt master?
Haszika Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5623
Sztem meg hallgasd meg, mert én a Fear of the Dark után nem hittem h valaha csinálnak jobbat, de sztem a DoD a legjobb IM album.
Előzmény: Harlot (5616)
Rokakoma Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5622
rokakom(kukac)hotmail(pont)com
Előzmény: The Evil (5611)
Rokakoma Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5621
Sajnálhatod, hogy  DOD-t kihagytad.
Adamwarlock Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5620

Nos, igen. Ha a dalok külön részeit elemzem semmi hibát nem találok, de az  album nem áll össze egésszé(Mármint Maidenes szinten). Sokaknak az a taszító(amit egynéhányan már leírtak ide), hogy bizonyos részek nem illeszkednek bele a számba, nagyon elütnek tőle. Nekem például emiatt nem jön be a Lord Of Light. Nem bírom végighallgatni, mert nekem olyan érzésem van(jelzem nem csak ebben a számban az albumról, de ennél a legidegesítőbb), mintha elindulna a téma, megy-megy, elér a refrénhez, megbicsaklik az egész, kivetve engem a hangulatból, és rohadtul lelasítva nyom egy gagyi refréntémát. Ebböl a számból a refrén oly mértékben kilóg, hogy a falra mászom tőle. És nekem baj, ha egy szám egy ponton megütközik. Lehet, hogy ezzel valami harctéri fíílinget akartak kölcsönözni a számnak, de nekem ez nem fekszik.

Nekem eddig minden ismerősöm, aki hallotta a lemezt(mindegyik nagyon szereti a bandát, ismerik minden számukat, szinte minden itthoni koncerten kint voltak) vagy azt mondja, hogy Dickinson egész egyszerűen szar, vagy azt, hogy  nem stimmel valami a hangjával. Sőt, van aki belehallgatott a Brighter-be és azt mondta, hogy nagyon meggondolja, hogy egyáltalán meghallgassa a lemezt, ha Bruce így nyomja végig...( Amúgy nálam is minden nap ez pörög a lejátszóban, és az album nem rossz, a fiúk nem tudnak igazán tré dolgot kiadni a kezükből, de szerintem most olyan tájra tévedtek, ahol nem igazán tudnak kiigazodni.

Harlot Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5619
Az elso benyomasok, vessetek ram kovet!

Beledongolt.

Nem tudom leirni azt az elmenyt, amit kaptam. Kifejezo keszsegem keves ahhoz, hogy elmondjam. Talan, majd reszletekben, kesobb.

Ir, kelta, anglo-szaxon hatas: hat persze, mi lenne mas?

Hejj, es a gitar futamok? A szolo gitar futamok? Ide-oda vezetnek, persze a vegen belevagnak egy nagy Steve’s basszusba. De nekem igy kell!

Azt nem ertem, hogy mit jelent: >>Bruce kiabal<<, de azt hallom, hogy enekel. Hangokat, fekveseket, szolamokat. Utolerhetetlenul jo.  

Elnezest, ha off lennek, de Bruce nagyon sokszor megpendit olyan dogokat is, amit masok felnek kimondani. Mr B.Dickinson nem csak elenkli, de sokszor le irja is a komoly dalszoveget.

Gitar szolok: felfuttatja a temat , jatszik vele, a masik racsap, megutkoznek, majd kicseng a vegkifejlet.

A gitarokat nehez lesz levennem. Vagy inkabb lehetetlen. En bena vagyok ehhez. Marad a leggitarozas. Gyerunk!!!!

Es a >>romantikus<< gitar dallamok? Elropitenek egy masik dimenzioba. Ahol talan jobb. Vagy jobb vilagot varok? Miert ne? Nekem Dave es Steve szoloi jelentik a menekulest.

Ez nem volt egy objektiv ertekeles. De imadom ezt a zenekart.  

Nem probalom megerteni Steve Harris utjat, egyszeuen csak hallgatom a Mester notait, mi az, amivel ma megajandekoz minket. Ez, ez, hat,…., Steve Harris a Maiden!

nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5618
Akkor mutass neki Iron Maidens-t. :)
Előzmény: The Evil (5605)
Devla77 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5617
A DoD birítója tényleg elég "érdekes", de ha csak emiatt nem hallgatod meg,
hááát, nem tűnsz túl bölcs embernek.

Tudod, külső alapján ítélni, stb stb
Harlot Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5616
Sziasztok!

Orulok, hogy ratalatam erre a forumra. Meg ujonc vagyok.

A BNW volt az utolso studioalbum, amit hallgattam IM-tol. Azt szerettem.

DoD-t nem hallgattam meg. Elriasztott a boritoja.

(Aztan, igy par ev utan, ugy dontottem, hogy nem is hallgatom meg egyenlore.)

Igy nem lesz semmi alapom osszehasonlitani az uj albumot a DoD-el. Nem is fogom.

Kezemben az uj album. A logo letagloz. Az utolso IM trikomat, ami a The Number of the Beast lemezborito rajzat tartalmazta, kb ‘88-89-ben szereztem, valami piacon. Most tuti, veszek egy “A Matter of Life and Death” trikot. Es hordani fogom. Halalfej Eddie geppityuval.

Megyek, meghallgatom a lemezt.

Udvozlettel,

Harlot

Devla77 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5615
Mit jelent az technikailag, hogy nincs master?
Trooperoby Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5614

Sőt, állítólag egy pillanatra Joey Belladonna... Csak Steve bátyó mindenképpen angol csókát kívánt!

Az albumról:

Én is amondó vagyok, hogy egy új album megjelenésének idején egy kicsit felszabadultabb jókedvet, sokkal pozitívabb hozzáállást vártam....

Objektivítás? Hát nem tudom! Nálam a RAJONGÁS bőven háttérbe szorítja!

Hál' Istennek ( még inkább Steve-nek:) ) úgy látom vannak még egy páran, akik tényleg imádják az új lemezt és az abban rejlő zseniális zenéről beszélnek, nem pedig magukról: nem nagyon izgat fel, hogy ki mit várt, vagy ki mennyire nagy guru a zenetörténelemben és sorolja, hogy melyik riff honnan lett koppintva...

( Bár vicces volt olvasni, hogy ezek a csúnya fiúk itt-ott magukról koppintottak!! )

Ez a lemez magukhoz képest abszolút újszerű, ugyanakkor kő Maidenes, állat hangzással!

Frászt kapok tőle, hogyan lehet egy "Maiden lemez szemére vetni", hogy néhol túl Dickinson-szólóanyagra hajazó?! Hát Ő nem a zenekar tagja???

Egyetlen apró pici hiányérzet: nem eléggé uralta Steve a dalírást!!:)))

Túl engedékeny volt:)

Different:   8.5  ( nyitó dalnak 10!! )

Colors:       9

Brighter:   10

Pilgrim:     10

Longest:  10

Out of:      8.5

Benji:        9

God:          Isten: 10

Lord:        10

Legacy:    100

Hangzás: 10

Borító:      10

És Bruce k..va nagyot énekel!!!

Na, objektíven így néz ki!!:))

garael Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5613

Azt tudtátok, hogy Bruce eltávja után az énekes keresésben komolyan felmerült Doogie White neve? Még egy csomó dalt is felénekeltettek vele - szívesen meghallgatnám őket :).

Mindenestre jobb választás lett volna Blaze-nél - nem azért, mert nem volt szimpatikus a végül befutó ,- hanrem mert egyszerűen jobb hangja van Doogie-nak.

Az nem tudom, hogy pletyka e, hofgy felmerült ralf Scheeper neve is - szegény, a judas Priestről is lemaradt:D, sőt, talán még Kiskéé is , bár ő akkor már nagyon antimetálos volt.

reality Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5612

Én nem hiszem, hogy az általad említett kritikák anti-Maidenesek lennének, ha valakinek a dobjáték nem tetszik, azt írja le, ha valakinek a kiszámíthatóság és a sokszori ismétlés, az azt írja le, de ettől még nem utálják a Maiden-t, mint ahogy szerintem egyikünk sem, aki rendszeresen nyomon követi eme topicot.

Meg kell, hogy mondjam, az új album nekem is csalódás. Én ezt úgy foglalnám össze, hogy minden nóta magán viseli a tipikus Maiden jegyeket, de gyakorlatilag majdnem mindegyikben van olyan rész(ek), amelyek egyszerűen nem illenek oda, és ettől nem kerek egész. Az elmúlt másfél hétben jópárszor végighallgattam az elejétől a végéig, de egyetlen egyszer sem éreztem, hogy felkapjam a gitáromat és máris próbáljam leutánozni a riffeket, ebből a szempontból mindenképp csalódás. Ha pedig győzködi az ember magát, hogy hát nem is olyan rossz, akkor rég megette a fene az egészet.

Nem baj, ettől még ugyanúgy Istenek, és ugyanúgy szeretem őket, és ugyanúgy várom, hogy kis hazánk közelébe érjen turnébuszuk, mert összes ezt megelőző munkásságuk zsenialitás.

Up the Irons!

Előzmény: St_Iron (5596)
The Evil Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5611
persze, csak adj vmi elérhetőséget, pl. email-cím.
Előzmény: Rokakoma (5608)
The Evil Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5610
aha :) ha Metallica-rajongó lennék, most nem lenne probléma, beraknék neki valamit a kilencvenes évek közepe-vége terméséből ;)
Előzmény: Rokakoma (5607)
The Evil Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5609
én még szeretnék Maiden-koncertre menni a lányommal, de úgy, hogy ő kérjen meg rá :)
Előzmény: Devla77 (5606)
Rokakoma Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5608
Tudnál belőle 1et,  copyzni, esetleg?
Előzmény: The Evil (5604)
Rokakoma Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5607

A "lányosat" keresi, mi? :-))

Devla77 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5606
Az ne aggasszon.
Nekem is vannak tücc zenék, amit csípek, de a Maiden-t sosem feledem.
Még akkor se fogom, ha már 20 éve nem lesz új albumuk.
The Evil Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5605
akkor most légy résen. az enyém októberben lesz öt, és kezdi jobban csípni az olyan zenéket, ahol énekesnő van :(
:)
Előzmény: Rokakoma (5601)
The Evil Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5604
Szia!
Aha megvan, finom cucc :)
Előzmény: Rokakoma (5603)
Rokakoma Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5603

szia Evil,

Megvan  még neked ez a cd?

Iron Maiden & the Entire Population of Hackney

Live at Marquee club England 85.12.19.

R.

Előzmény: The Evil (5589)
Devla77 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5602
:-)

Azt üzeni, hogy "agaga adde ana tee-tee",
ami szó szerint fordításban azt jelenti, hogy Up The Irons!
Előzmény: St_Iron (5600)
Rokakoma Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5601
Nekem meg a négy éves lányom kéri  el folyton  a fülhallgatómat. És úgy léggitározik, hogy bárki megirigyelné.
Előzmény: Devla77 (5599)
St_Iron Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5600
Akkor jó fiad van! :)

Küldd őt is fórumozni :D
Előzmény: Devla77 (5599)
Devla77 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5599
Szerintem az ilyen kritikákkal ne törődj.
Ha nincs alapja, ugysem fogja bemocskolni, hanem lepereg.

Amúgy a fiamnak is tetszik az uj Maiden.
10 hónapos létére itt kapaszkodik mellettem, és rázza a kis seggét :-)
Előzmény: St_Iron (5598)
St_Iron Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5598
Örülök, hogy közös nevezőre jutottunk!

Szóval hemzseg az internet az ilyen és hasonló színvonalú kritikáktól.

Aki Iron Maiden rajongónak tartja magát vagy csak egy picit szereti a Maident az tuti, hogy nem ír ilyet. Aki meg nem szereti vagy ellene van az nem tudom minek próbálja bemocskolni ezt a nagy nevet?

Szeretek más fórumokat is olvasni, de nálam valóban csak olyan személyek vannak, akik igazán szeretik és tisztelik a világ legjobb heavy metal együttesét!
Előzmény: Devla77 (5597)
Devla77 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 5597
Világos. Magamra vettem pedig nem kellett volna.

Értelek én amúgy, ezért kezdtem azza, hogy "ha valaki ír egy kultúrált kritikát"...

Ezek tényleg csak felesleges fikázások.
Valszeg a szerző kb 1x hallott egy maiden nótát.
Előzmény: St_Iron (5596)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!