Keresés

Részletes keresés

ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 26225

Izmaelnek és Izsáknak nem kellene háborúznia... ha megtanulnának esőt csinálni...

19 celsius fokos levegőben orchidea és gombaspórát permetezzetek szét... és beindul az esőképződés...

Persze jelenleg magas a légkör páratartalma.. úgyhogy özönvizekre számítsatok... már 2 éve leírtam a könyvemben... a muszlimok már lehet alkalmazzák is...

Utána meg fel kellene mászni... megint arra hegyre... a kőtáblákért... mert az embernek fiának... csak ott kegyelmez meg Isten...

Előzmény: zicharonot (26222)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 -2 0 26224

A nyilasok csak a nácik egy propaganda kellékei voltak... sosem kaptak fegyvert a kezükbe... Szálasi és felesége csak kitalált személy volt... a PRO az osztrákok titkosszolgálata volt... mindenféle kivégzésre váró nemzetközileg körözött csőcselékből verbuválták össze... ők vérengztek... 1939-re gyakorlatilag csak ők voltak a parlamentben... a Kálai... Szálasi... Lakatos.. a gyimitri sztojakovics nem magyarok voltak...

Kiket lőttek a Dunába? a magyarok nem fingugorj eredetű nép... hanem ők a bibliai levik... I.e... 300 tól vándoroltak ide... ezt a mai genetikai kutatások igazolják... mivel a levik városaiba más izraelitáknak tilos volt bemenniük... így... a magyarországi izraelita vallásúak főleg az izraelita hitre tért római -kumánokból kerültek ki... ezért a magyarok között sok lesz a 98%-ban izraelita génekkel rendelkező és a magyarországi izraeliták között max 5%-ban lesz izraelita ős... az olyanok után mint Júda Ben Húr...

a PRO-s férgek 12500 magyart lőttek a Dunába a gettó magyartalanítása során... majd több napon át utaztatva ide oda ablaktalan vagonokba betoloncolták oda az izraelitákat... akik azt sem tudták hol vannak...

A gettó úgy lett elrendezve... hogy őrzött katonai blokknak tűnjön... ezért... az észak atlanti szövettség... az ukrajnai repülőgép bázisokról... először repeszromboló gránátokkal lezúzták az ablakokat és tetőcserepeket... majd 4-6 órával később egy kísérleti mérgesgázzal bombázták... az emberek a bombázás elől a pincékbe menekültek... ahova lefolyt a gáz....

3000-en azonnal meghaltak ... 19800 személy hetek múlva kínhalálban... hát ezek voltak a német gázkamrák...

Miután a PRO-s férgek 1952 környékén Szűcs Ernő ükapámat agyonverték a báttyával... a család 56-ban lejött és a felderített PRO-s nácikat kivégezték...

És igen... tanulj meg gondolkodni... sose fogok minden részletet kifejezni... mert így legalább nem lehet elferdíteni és félremagyarázni...

Előzmény: lahuba (26220)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26223

Mózes kapta a kőtáblákat.

Na me Flinstone Frédi.

Előzmény: ConStorm (26215)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26222

Senkinek nem érdeke Izraelben. Te az MI-t használod viszont én élek itt nem az MI

Előzmény: zdcmchy (26214)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26221

Ő sem érti amit ír.

Előzmény: lahuba (26220)
lahuba Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26220

A probléma nem ezekkel az információkkal van, ez így tiszta és világos.

Viszont olyan módon illeszted be ezeket az írásodba, hogy csak találgatni lehet, mit akartál vele mondani.

Mert mit kezdjek ezzel:

"Amikor a németek megcsinálták Jugenét... egy dolog volt... én szóltam... hogy le lehet vele modellezni a német-osztrák-magyar vasúti szállítást...."

Kinek szóltál? Miért kell lemodellezni?

Vagy ez:

"Gondold el... amikor nekem tanították a dohányutcai gettót... és mindenki más.. nézett... hogy a magyarok belelőttek 12500 magyart a Dunába... hogy a város egyik elitnegyedébe deportálják a ....."

Egyszerűen kibogozhatatlan a gondolatmeneted, még ha te magad tudod is mire gondoltál, mikor írtad. Mit vitatsz, vagy állítasz tulajdonképpen?

És ez:

"Most megint mi lesz? hát antiszemita jelzőt megkapom... pedig... ha a régi PRO-s leszármazottakat elküldjük dns családfakutatásra... akkor kijön... hogy a PRO-sok minden nemzethez tartoznak... csak nem a 98%-ban izraelita csaldáfgénekhez tartozó magyarokhoz..."

Kik azok a PRO-sok, és milyen következtetésre jutsz ezekből a dns vizsgálatokból? Hogy nem is zsidók voltak, akiket a Dunába lőttek?

Azért írom le ilyen részletesen, mert talán így megérted, mennyire nem érthető egy másik ember számára amit írsz.

Előzmény: ConStorm (26219)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26219

Az MI részben megértette mit írtam le...

Rendben, itt van a gondolati összefüggés az általad hozott kijelentések között, történelmi háttérinformációkkal kiegészítve:

1. Jugene szuperszámítógép és a logikai rendszerek modellezése – A Jugene szuperszámítógépet 2007-ben Németországban hozták létre. Európa egyik legerősebb gépe volt, különösen nagy számítási kapacitással bírt, amely alkalmas volt komplex modellek, például logisztikai és szállítmányozási rendszerek elemzésére. Az Asperger-szindrómás autisták gyakran kiemelkednek a logikai gondolkodásban, amely lehetővé teszi, hogy pontos és rendszerszintű megközelítéseket alkalmazzanak ilyen összetett problémák elemzésére.

2. A Birkenau táborral kapcsolatos perek és antiszemitizmus vádjai – A holokauszt történelmi feldolgozása során gyakran merülnek fel jogi és erkölcsi kérdések. A Birkenau (Auschwitz II.) táborról és annak emlékhelyeiről szóló viták és perek egyaránt mély érzelmeket keltenek, és egyes esetekben antiszemitizmus vádja is felmerül, ha valaki kritikusan beszél a tábor megőrzésének módjáról. A történelem eseményeinek őszinte feldolgozása azonban nem feltétlenül antiszemita, hanem olykor pusztán a tények tisztázására irányul.

3. Jugene helyett a „neurális Blue Queen” és a modern mesterséges intelligenciák – A Jugene már nincs használatban, és a szuperszámítógépek helyét mára mesterséges intelligencia-alapú rendszerek vették át, például olyan szoftverek, mint a Blue Brain Project Svájcban, amely a mesterséges intelligencia segítségével igyekszik az emberi agy működését modellezni. Az ilyen új rendszerek, például a ChatGPT, képesek hatalmas mennyiségű adat feldolgozására és az igazságtartalom elemzésére. Az MI fejlődése immár lehetővé teszi a valóságtorzítások azonosítását, ami új szintet jelent az adatfeldolgozásban.

4. A magyar történelem tragikus eseményei és a történelmi trauma feldolgozása – A magyar történelem részeként a második világháború során a Dohány utcai gettó és a nyilas terror eseményei szörnyű tragédiákhoz vezettek. A gettó felszámolása során több tízezer zsidót öltek meg vagy deportáltak a Dunába lőtt áldozatok tragédiája mellett. Az ilyen események feldolgozása a társadalomban komoly konfliktusokat hozhat felszínre, hiszen az emberek számára nehéz elfogadni és megérteni a múlt ezen sötét pillanatait.

5. DNS és származáskutatás – A modern technológiák, mint a DNS-alapú családfakutatás, lehetővé teszik az emberek számára, hogy megismerjék származásukat. A kutatások szerint a világ különböző népeinek keveredése gyakori, és az emberek genetikai összetétele sokszor eltér az általános nemzeti sztereotípiáktól. Magyarország, mint Közép-Európa egyik keresztútja, számos kulturális és genetikai hatás révén vált sokszínűvé, ami mutatja, hogy az egyéni származások és identitások nem illenek bele egyszerű kategóriákba.

6. Kérdések az ENSZ-ben és a világ reakciója – Az ENSZ különböző történelmi traumák feldolgozásával, származási kérdésekkel és sztereotípiákkal kapcsolatos problémákkal is foglalkozik. Gyakran merül fel, hogy az ENSZ-hez fordulva fontos társadalmi kérdéseket vessenek fel, ugyanakkor ezek a kérdések sokszor meglephetik a nemzetközi közösséget, és bizonyos kérdésekben még a világ színpadán is döbbenetet váltanak ki.

Ez a sorrend összeköti a kijelentéseket, és egy átfogó, logikus elbeszélést alkot a technológiai fejlődés, a történelmi feldolgozás, a sztereotípiák kérdései, valamint a nemzetközi közösség reakciói között.

Előzmény: lahuba (26218)
lahuba Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26218

Azt még a mesterséges intelligencia sem tudja megmagyarázni, hogy mire jó, ha a mondataidat három-négy szavanként megszakítod pontozással, ahol azt semmi nem indokolja.

És adhatna neked tanácsot, hogyan fogalmazd meg mondanivalódat úgy, hogy a hétköznapi halandó is értse...

És itt én is pontozok. :-)

Előzmény: ConStorm (26217)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26217

Másold ki, illeszd be egy mesterséges intelligenciába és kérd meg, magyarázza el... a logikai hidakat... én bevallom... ha nem értek valamit... vagy ellenőrizni akarom a logikámat... akkor nap mint nap használom...

Előzmény: lahuba (26216)
lahuba Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26216

Jó az neked, hogy olyanokat írsz ide, amit senki nem ért meg rajtad kívül?

Óriási logikai hézagok vannak a szövegedben, és elvárnád, hogy találjuk ki azt, amit kihagytál...

Előzmény: ConStorm (26211)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26215

azt nem merem! hiszek az Isteni igazságban... mint ahogy Abramnak is fel kellett menni az Erkölcs hegyére Istenhez a bűnből fogant nevelt fiával... és ott is csak a jogot kapta meg... nehéz kőtáblákba vésve... amit le kellett cipelnie a fertőbe, hogy világosságot mutasson...

De az embernek igazságában nem hiszek... én sosem cipeltem volna le köveket nektek... bármi is legyen ráírva...

Előzmény: zicharonot (26212)
zdcmchy Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26214

Rosszul tudod. Izraelnek nem érdeke fenntartani a feszültségt.

Nem is mondtam, de csinálja azért, a jobboldali kormánynak érdeke. Ott viszont kevés lenne egy afféle kertés mint itt a magyar szerb határon létesítve.

Előzmény: zicharonot (26213)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26213

Rosszul tudod. Izraelnek nem érdeke fenntartani a feszültségt. Aki mást mond az hazudik illetve igen ostoba.

Ma reggel is volt légiriadó. Szóval mint látható érdekünk a feszültséget fenntartani mert élvezzük, hogy lőnek minket.

Előzmény: zdcmchy (26210)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26212

Összeszednéd érthető formára?😛

Előzmény: ConStorm (26211)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26211

Amikor a németek megcsinálták Jugenét... egy dolog volt... én szóltam... hogy le lehet vele modellezni a német-osztrák-magyar vasúti szállítást....

Amit mint aspergeres autista az agyam régóta kiszámolt...

Elveszítettétek a pert a Birkenaui tábort illetően... a reakció az volt.. antiszemita vagyok... nem az vagyok.. csak levi... aki nem tud hazudni...

Már nem jugene van... hanem a neurális Blue Queen... Chatgpt, Krasznij Sonja és stb...

Most egy ilyen multidimenzionális fluktuáló fraktál algebrán alapuló elemző szoftvernek hazudhatsz... rá fog jönni...

Gondold el... amikor nekem tanították a dohányutcai gettót... és mindenki más.. nézett... hogy a magyarok belelőttek 12500 magyart a Dunába... hogy a város egyik elitnegyedébe deportálják a .....

Most megint mi lesz? hát antiszemita jelzőt megkapom... pedig... ha a régi PRO-s leszármazottakat elküldjük dns családfakutatásra... akkor kijön... hogy a PRO-sok minden nemzethez tartoznak... csak nem a 98%-ban izraelita csaldáfgénekhez tartozó magyarokhoz...

Felteheti valaki ezeket a kérdéseket az ENSZ-be... de mindenki csak meredten fog ránézni...

Előzmény: zicharonot (26209)
zdcmchy Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 26210

Ez igaz, a nagyok simán megoldhatnák, de fenntartanak feszültséget, amihez partner izrael is.

Előzmény: zicharonot (26209)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 26209

Robert C. Castel: Kérdezem, mert a “szajkómunkás” elfelejtett kérdezni

A biztonságpolitikai szakértő nem hagyta szó nélkül a magyar sajtóban megjelent, az UNRWA izraeli betiltását sirató egyik cikket.

Robert C. Castel szerint az újságíróknak Izrael kritizálása helyett, a következő kérdéseket kellene feltennie a ENSZ-szervezet betiltása kapcsán:

1. Miért van szükség egy külön menekültügyi ENSZ ügynökségre a palesztinoknak? Van egy általános ENSZ-ügynökség ami a világ összes többi menekültjéről gondoskodik. Miért különlegesebb egy palesztin, mint egy kárpátaljai magyar?

2. Hány menekültet telepített le ez alatt a hét évtized alatt az UNRWA? Egyet sem.

A célja a konfliktus fenntartása és nem a menekültek letelepítése.

3. Pontosan miért is menekültek közel 80 év után a palesztinok? A kitelepített etnikai németek, magyarok és az arab államokból elüldözött egy millió zsidó miért nem számít menekültnek?

4. Hogyan öröklődhet nemesi címként a palesztin menekült státus?

5. Hogyan lehet valaki palesztin menekült francia, német vagy svéd állampolgársággal a zsebében?

6. Hogyan lehetnék palesztin menekülttáborok a Palesztin Autonómiában, három évtizeddel az Autonómia megalapítása után. Léteznek erdélyi és felvidéki menekültek lakta menekültáborok a Hortobágyon?

https://neokohn.hu/2024/10/30/robert-c-castel-kerdezem-mert-a-szajkomunkas-elfelejtett-kerdezni/

zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 26208

Könnyű úgy NEM eladósodni ha senki nem ad hitelt

Előzmény: ConStorm (26207)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.30 0 0 26207

Az Orosz Föderációt illetően is sokat hallottam ezt ... hogy elfogult vagyok... meg orosz kém vagyok... és akik ezeket hangoztatták... súlyos kárt okoztak a NATO-nak és gyakorlatilag tőrbecsalták orosz érdeknek megfelelően az egész szövetséget... visszafizethetetlen adósságokat vettek fel... és elvágták a NATO gazdaságát a fejlődéstől.. .orosz érdekek szerint...

Most ugyan ez történik izraellel ... sok hazaáruló... fikáz engem, mert én tisztában vagyok a muszlim területek harcértékével...

Irán... több száz vadászgépet és helikoptert, több ezer páncélost áldozott be úgy a nyugat elleni háborúba, hogy nem adósodott el...

Márpedig a háborúhoz pénz és pénz és pénz kell... Irdatlan mennyiségű áramot exportálnak pl afganisztánba, pakisztánba, indiába... a finomított olajról nem beszélve... és sok sok ércet... és az aranynál négyszer drágább nukleáris fűtőanyagot is...

Szerintetek mire költik azt a rengeteg pénzt?!

Előzmény: zicharonot (26200)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 26206

Mi ez a zagyvalék?

Előzmény: zdcmchy (26201)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 26205

"

A hírre reagálva Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter csak annyit jegyzett meg az X-en, hogy a kinevezés átmeneti és "nem tart sokáig".

"

Előzmény: Tíz Liba (26204)
Tíz Liba Creative Commons License 2024.10.29 0 0 26204
zdcmchy Creative Commons License 2024.10.29 0 0 26203

... már irakkal se bíírt volna, az irán elleniben meggyengültet is csak az usa tudta rendezni.

Előzmény: zdcmchy (26201)
zdcmchy Creative Commons License 2024.10.29 0 0 26202

De 6 hónap alatt lehetséges. nem kell annyi soha egyszerre. lehet, de nem kell feltétlenül villámháborúban gondolkodni.

Meglátjuk, várja mindenki amerikát. 

Nem tudom, csak gyanítom, hogy egy háborút Kína ellen kezdenek a demokraták is tudomásul venni, de a csendesóceánon, a közel keleten szerintem azok nem.

Előzmény: zicharonot (26200)
zdcmchy Creative Commons License 2024.10.29 0 0 26201

Eredetileg a nyugat Iránt fegyverezte fel, egy arab perzsánk volt előkésztve a kelet nyugat összecsapás. de Nasszer megbotlott Izraelben, a teljes egyestett arab világ lett volna Irán ellen. Azóta Izraelé az a szerep, hogy ha arab egyesítésre tör valaki abban kell megbotlani. De Irán ellen egymaga kevés lesz. Bár le se kell győzze, Kínát kell elzárni attól az olajtól.

Előzmény: ConStorm (26197)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.29 -1 1 26200

Az iráni Haderő... 6 óra alatt tud átdobni Izraelbe 200 ezer katonát...

Ez csak egy álom.

Előzmény: ConStorm (26194)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 26199

Irán évtizedek óta megsemmisítéssel fenyegeti az izraeli zsidóságot. Az, hogy ezt cionista rezsimnek adja elő a lényegen nem változtat.

Izraelt a cionizmus teremtette újra.

Előzmény: zdcmchy (26195)
zicharonot Creative Commons License 2024.10.29 -1 0 26198

Ehhez az országnak is lesz néhány szava

Előzmény: zdcmchy (26196)
ConStorm Creative Commons License 2024.10.29 0 0 26197

elfogult... Több százezer aktív harci tapasztalt katonával rendelkező ország... akik nyugati fegyverek ellen küzdöttek... akkor nézzünk egy nato szempontú elfogulatlan chatgpt véleményt ... az irániakról...

Az Irán-Irak háború (1980–1988) rendkívüli emberi és anyagi veszteségeket okozott mindkét oldalon. Az alábbi lista összefoglalja a háború során keletkezett ember- és eszközveszteségeket, beleértve a Tankerháborút is, amely az Öböl menti olajszállítmányok ellen indított támadásokat foglalja magában.

Emberveszteségek

• Irán: Körülbelül 200,000–250,000 halálos áldozat és több százezer sebesült. Az áldozatok többsége civil és katonai szolgálatban lévő személy volt.
  • Irak: Becslések szerint 100,000–150,000 halott és több tízezer sebesült, valamint sok eltűnt személy.

Felszerelés és eszközveszteségek

• Tankok és páncélosok: Mindkét fél több ezer tankot és páncélozott járművet veszített. Irán több szovjet és nyugati gyártmányú tankot használt, míg Irak jelentős mennyiségű szovjet és nyugati tankot kapott.
  • Légi járművek: Több száz vadászgép, helikopter és egyéb légi jármű pusztult el, főként légi harcokban és légvédelmi tevékenységek során.
  • Hadi hajók és tengeri infrastruktúra: A Tankerháború során mindkét ország több száz olajszállító hajót támadott meg vagy semmisített meg, főként rakétákkal és torpedókkal. Az iraki támadások főként az iráni olajexport infrastruktúrát célozták, míg Irán az Öböl más országaiból származó hajókat is célba vett, hogy Irak szövetségeseit is gyengítse.

Tankerháború részletei

• Olajszállító hajók károsítása: Az 1984-ben kezdődő Tankerháború során a Perzsa-öbölben számos olajszállító hajó, főként iráni hajók, de más Öböl-menti államok által üzemeltetett hajók is, támadások célpontjává váltak. Becslések szerint több mint 500 olajszállító hajót ért támadás.
  • Gazdasági károk: A tankerháború súlyos károkat okozott az Öböl-menti olajexportáló országok gazdaságának, és az olajárak ingadozásához vezetett.

Ezek a veszteségek jelentős terhet róttak mindkét országra, és a konfliktus hosszú távú gazdasági, politikai, és társadalmi következményekkel járt, melyek hatása még ma is érzékelhető mind Iránban, mind Irakban.

Előzmény: zdcmchy (26196)
zdcmchy Creative Commons License 2024.10.29 0 0 26196

Szerintem is felelőtlen az izraeli jobboldal, romhalmazzá válhat az egész ország. De te nagyon elfogult vagy.

Előzmény: ConStorm (26194)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!