Igen, addig még várni kell a jó világra. De addig is segít a népen ilyen remekbe szabott és olcsó receptekkel. Komolyan mondom, vetekszik az étele Zoli bácsi receptjeivel. :D
"Végül paprikás krumpli helyett vízzel gazdagon felöntött, halvány, sárgászöld lecsóleves imbolygott a fazékban, éppen, hogy csak be nem rántotta, habár lehet, nem tudja, hogyan kell. A furcsa ételből valamilyen rejtélyes, csak előtte ismert okból kifolyólag, pont a paprikás krumpli első fele, a paprika maradt ki. Legalábbis jobb, ha ennyiben maradunk, mert ha kiderül, hogy Péter szerint a paprikás krumpli a pörköltalapba belecsíkozott TV-paprikától lesz paprikás, az sokkal-sokkal kellemetlenebb."
Ezt láttátok? Jakab Péter influenszer műsora. :D A cikkben ott a videó is, beszarás.. :D Egy paródia már az egész Jobbik he...
"A paprikás krumpli az ételek belépő szintje, többnyire csóró kollégisták és nagyon részeg kempingezők készítik, Jakab mégis úgy érezte – talán a Jobbik szavazótábora és az imént említettek közti átfedést remélve –, ezzel az étellel fogja szemléltetni, mennyire szegény ország Magyarország. "
Jut eszembe, akartam már írni a minap.. Nagy meló megy Poroszlón a híd mellett, macska, a bicikli utat építik, meg ilyen boltíves mini hidakat sorban, hegesztik össze éppen. :)
A szegény paraszt feleségét mindig felhívatták a kastélyba, ha nagy vendégség ígérkezett. Segített akkor ott a szakácsnak, aki maga is igen nagy úr volt. A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről egy ízig beszámolt hites urának.
- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! Bizony, a gróf urak mind a tíz ujjukat megnyalták utána!
A paraszt hallgatja csak, hallgatja megannyiszor ezt a történetet; egy szép napon aztán vége szakad a türelmének, az asztalra csap, és így kiált:
- No hát egyszer már én is kérek eperkrémes tortát!
- De édes uram - így a parasztasszony -, nincs hozzá eprünk!
- Van aszalt körténk épp elég! Csináld körtével!
- Jó, de vajunk sincs a krémhez!
- Akkor csináld zsírral!
- Honnét vegyem a szép fehér lisztet? Csak az a fél zsák rozslisztünk maradt!...
- Megteszi. Csináld hát rozsliszttel!
- No és a tojás? Tizenkét tojás!
- A mindenségit neki, hát veletek asszonynéppel sehogy se boldogul az ember? Mondtam, asszony, nekem torta kell, eriggy a konyhába, de egy-kettő!
A parasztasszony nekiáll, szitál, kever, süt, vár... aztán egy szó nélkül visszatér a tortával. Az urának sincs kedve szónoklatokhoz. Csak levág egy szeletet, beleharap, majszolgatja, majd leszögezi: - Látod! - És lassan hozzáteszi még: - Csak azt nem tudom, mit kell ettől a gróf uraknak az ujjukat nyalogatni!
"Sir Galahad 2019.08.30. 09:10:56 Akkor foglaljuk össze... igaz ugyan, hogy miközben Európában, így Magyarországon is stagnál a húsfogyasztás, a világon összességében megnégyszereződik. Szerintem ebből következően a problémát a világ Európán kívüli része okozza, ahol gyors ütemben nő a népesség. Erre milyen megoldással állnak elő a zöldek meg a szocdemek? Németországban növelni kell a hús áfáját, vagy betiltani a húsfogyasztást.
Az Index címlapon botlottam ebbe a posztba, és beleolvastam - érdekes adatot találtam... Tényleg akkora nálunk a mélyszegénység és a nélkülözés.... ?????? Több húst eszünk, mint a burzsuj németek... (Ja, tudom, Lőrinc eszi a rengeteg húst... :-DDDD)
Na de miért akkora probléma, hogy a hústermelés ennyi erőforrrásunkat elviszi? Gondolhatunk arra, mint a német hentes, aki a családi boltot 3. generációként viszi, hogy Németországban 30 éve stagnál a húsfogyasztás ezért nem érti, hogy miért pont most lett ez probléma, valószínűleg csak a politika tehet róla mint mindig. Magyarországon is stagnálás figyelhető meg a 90-es évek kezdete óta, érdekesség, hogy a 2016-os adat szerinti 64 kg-os éves egy főre jutó fogyasztás meghaladja a német 2018-as egy főre jutó fogyasztást (60 kg).Viszont a globális húsfogyasztás a 60-as évek óta megnégyszereződött, mely folyamat a világ gazdagodásával és a hús szélesebb rétegek számára való elérhetőségével tovább fog nőni.
A kormány építsen budit minden mélyszegény portájára és állítson mindenki mellé egy budibiztost, aki megtanítja őket a használatra! Ez a minimum, amit megtehet. :)