De igen, meglátta! Mondta is Pista gazdának, hogy némi befektetéssel lehetne egy jó kis vendégházat csinálni a tanyából, és ő szívesen háziasszonykodna ott. Pista ráncolta is rögtön a homlokát. Mi a francnak a szauna? Fölösleges flanc. A vendégek gyönyörködjenek a kislibákban. Az ólban elég meleg van szauna nélkül is. (Mindezt nem mondta, csak az arcára volt írva.)
Terka jól áll anyagilag, most is felújít éppen, amiatt akart hazamenni, hogy kifizethesse a munkálatokat. Mindig azt mondogatta, hogy megvan a saját élete.
"Attól ájult el, hogy a macskás Terka imádta a kislibákat. Persze. Egyszer. Ha 3 havonta kellene ezt csinálnia, meg 24 órás felügyeletet tartani mellette, akkor már nem tetszene jó eséllyel"
Ja, főleg ha felnőnek és csak idegesítően háttérgágoknak nonstop, már nem is lesznek olyan aranyosak, meg idővel elérik a sorsuk és le lesz csapva a nyakuk, akkor meg majd mi lesz a nagy állatszeretetével?!...
"Aztán Terka kitalálta, hogy tudna ő elvezetni egy vendégházat. Vajon kinek a pénzén épülne fel az a vendégház.. ?"
Az egy dolog, bár nem szép, hogy előre Pista kontójára tervezget.. na de mindig félek az ilyen belelkesülésektől, ha el is indulnának ebbe az irányba, lehet hónapok múlva az is mind Pista nyakába szakadna...
Igen, ezt mondtam az elején is. Az erdélyi asszonyka egyszerű volt, de ő legalább értette, hogy miről szól ez az egész.
Pista gazda hiába 60 éves, ugyanúgy a f...a után ment, mint a huszonéves "bajtársai".
Bár elmondta, hogy nem szolgát keresett a tanyára, de ehhez képest viszonylag sok munkát kellett végezniük.
Attól ájult el, hogy a macskás Terka imádta a kislibákat. Persze. Egyszer. Ha 3 havonta kellene ezt csinálnia, meg 24 órás felügyeletet tartani mellette, akkor már nem tetszene jó eséllyel.
Az "vidám" volt, ahogy a pezsgőfürdőben Pista gatyájából jöttek a buborékok... :(
Aztán Terka kitalálta, hogy tudna ő elvezetni egy vendégházat. Vajon kinek a pénzén épülne fel az a vendégház.. ?
A baj az, hogy Terka asszony nem látta meg a lehetőséget a tanyában! Nagyon hiányzik egy dolgos, kreatív asszonykéz onnan! Lehet(ne) abból is egy mutatós, egyedi helyet varázsolni, hangulatos bungallókkal, jakuzzival, libavacsorákkal! Addig pedig átjárhatna reflexológusként a másik tanyára.
Persze, ezt meg lehet érteni, nem szép... de szintén semmi olyan látvány nem fogadta, ami előre nem lett volna tudható már a bemutatkozó video első pár másodperce után...
"Viszont úgy tűnik, Macskás Teréznek most már kezd telelenni a töke: "Én nem fogok minden áldozatot meghozni egy férfiért azért, mert ő most azt szeretné, hogy én ott a sárban ugráljak minden nap"."
Ezzel a felfogással van a baj, mert eleve adott volt mik a perspektívák ott, ennek ellenére csak jelentkezik a műsorba gazdanénak. Semmi gond, ha ez nem jó neki, de akkor meg minek jött?! Komolyan néha nem tudom a jelentkező hölgyek bizonyos helyzetekben mit is várnak?! Mintha folyamatosan valami álomvilágban élnének. Nah persze ebben Pistának is van felelőssége, hisz ő választotta ki. Komolyan, csak a másik két hazaküldött hölgyike tudta az egész csapatból talán hova is jött és mit is vállalt azzal az élettel...
"Zoli felteszi a nagy kérdést Jázminnak": "Lennél a barátnőm?"
Ezt így meg szokták kérdezni?
Persze ennyi erővel kérdezhette volna azt is: lennél a rendszeres dugópartnerem?
Cápás Janit meg érti valaki mit beszél? Mintha valami olyanmiről lenne szó, hogy Vikike "unokával" akar hazatárni a nyaralásról? Azok után, hogy pár napja még egy csók kísérletétől is felháborodott, most meg már gyereket akarna egy lényegében vadidegentől?
De itt van Pejsta európai luxusnyaralásának második napja is: kirándulás egy öreg Pannónia motoron (ha nem az, a motorszakértők majd kijavítanak, de az biztos, hogy nem Yamaha vagy Suzuki), Teréz a motor ülésének hátsó részén kucorog elegáns citromsárga bukósisakban.
Program: a Libás Tanya környéki földutak és susnyás megtekintése. Teréz szerintem jobban járna, ha egy bukkanónál a motor kimenne alóla és beleseggelne a porba, majd irány haza.
Pejsta meg elmondhatná: Lepsénynél a Kiserdőnél még megvolt.
Viszont úgy tűnik, Macskás Teréznek most már kezd telelenni a töke: "Én nem fogok minden áldozatot meghozni egy férfiért azért, mert ő most azt szeretné, hogy én ott a sárban ugráljak minden nap".
Így van, Békésben is lehetett volna nagyon jó programokat szervezni (a három napba bele sem fért volna), de gondolom Pistának nem ezekhez volt kedve.
Na meg a tanyáján is lehetett volna ízelítőt adni a békési gasztronómiából (lehet, ez reklámnak is jobb lett volna a tanyának is, mint hogy már több helyen is "zsíroskenyeres Pistának" emlegetik), de valamiért ez sem jutott eszébe.
Biztos úgy gondolja, hogy az ő nőjének az legyen a luxusnyaralás, hogy maszírozgathatja a bütykös lábát (már nem a sajátját, hanem a zsíroskenyeresét), és közben gyönyörködhet a csodás kilátásban, ami ez esetben Pista nagy csupasz hasa, amelynek méretén így azért már elég rendesen meglátszott az elfogyasztott zsíroskenyerek jótékony hatása...:))
Terike el tudná viselni a vidéki, tanyasi életet, ha az a tanya a főút mellett lenne és legalább annyi luxussal, mint a szomszéd tanya.
Szerintem nem fogja kivárni a harmadik napot, mert ő nem dagasztja a sarat Pista tanyáján és valamilyen indokkal most már tényleg hazamegy. Gyanítom, hogy -reflexológus lévén- kitapogatta Pista minden "bugyra" rejtelmeit és rájött: nincs jövője, sem jelene a kapcsolatuknak.
" Nekem van egy gyanúm: lehet, hogy Pista gazda titkon azt akarja elérni......."
A fene se tudja már, hogy ki-, mit akar?! Talán Pista gazda sem tudja?! Vagy tudja, de nem mondja?! A megvalósításhoz nem megfelelően áll hozzá az biztos! Úgy gondolom, anyagi lehetősége meglenne mindenre ami a kulturális igényeinek kielégítését illeti, bármilyen nagy álmokról is lenne szó. Azonban Pista, mintha szívesebben tetszelegne a " saját magam rabszolgája vagyok " szerepben. Nála inkább a lelkesedéssel, az akarattal van a gond. Nem ismerem, nem tudom mennyire és mire lenne és mire tartana igényt egy igényesebb szórakozás címen?!
Nagy hiba, hogy nem tudja szétválasztani a munkát és azt a tevékenységét, amit azért kellene tenni, hogy még véletlenül se mondják rá majd egyszer, hogy te, egy sült paraszt maradtál!
Ha tudta jelenteni többször is, hogy neki nem munkás kell a tanyára, hanem egy társ, akkor a társ legyen az első, a társat tartsa melegen, ne csak a libákat. :) Szerintem.
Ha csak arra van igénye, hogy olyan " otthonülős módon " abban a hodályban bulizzon és az kielégíti a kulturális igényeit, akkor ennyi "igény" mellett, nem marad más, mint a már beteges liba/pénz imádata. Ha pedig többre, jobbra, igényesebb szórakozásra vágyik a libás-bögre csárdájánál, akkor pedig csökkentse a liba imádatát, vele együtt arányosan a sárga kicsi libák számát (IS!)!
Nem a pénztárcájába kutatva, de gondolom ez a csökkentés nem vágja földhöz anyagilag?! Hiszen kiről kell a libuskákon kívül gondoskodnia? Magáról! A kulturáltabb szórakozás igénybevétele, magába szívása, még látszana is rajta, pozitívan! Sőt még a viselkedésén, életvitelén is.
És ha tetszik, ha nem, de tény, sem a libákat, sem a libák árát, nem viheti magával! ( A koporsónak nincsen zsebe! )
Éljen okosan, ésszel, igényesen kihasználva a hátralévő időt és boldogabb lesz, mint az ezer libával!......... vagy libája válogatja ?!..... de végül is az ő dolga......