Ami késik,arra csak később leszünk figyelmesek.Csak egy lehetőséget vázoltam fel a jövő technikájából. Amikor már nem lesznek könyvek, amit olvasni szeretnél megtalálod a neten. És ha nincs időd olvasni, ugyanazt hallgathatod is. Döntésedről tájékoztatom Mestert!
Szia Időgép! Érdekes ez az új "figura".:)Lehet, hogy most maradinak fogsz tartani, de nekem a betűk szebben mesélik el a történeteket, mint a szavak. A folytatást Rád bízom, olvasni és hallgatni is élmény azt, ami leköti a figyelmemet.
Köszönöm, hogy hallgathattam életemben először hangoskönyvet.:)
Szia zanikó! Nagyon szépek a rózsáid.:) Nekem is az egyik kedvenc virágom, egyébként én minden virágot szeretek, még a legkisebb virágú gyomnövényeket is, pásztortáskát, vad árvácskát, árvacsalánt, százszorszépet, hóvirágot, krókuszokat füzikét ültettem a fűbe is.
Nagyon szépen köszönöm a képeket, bármikor és bármennyit szívesen látnék a naplómba.:)
Mondom néktek: mi mindíg búcsuzunk. Az éjtől reggel, a nappaltól este, A színektől, ha szürke por belepte, A csöndtől, mikor hang zavarta fel, A hangtól, mikor csendbe halkul el, Minden szótól, amit kimond a szánk, Minden mosolytól, mely sugárzott ránk, Minden sebtől, mely fájt és égetett, Minden képtől, mely belénk mélyedett, Az álmainktól, mik nem teljesültek, A lángjainktól, mik lassan kihűltek, A tűnő tájtól, mit vonatról láttunk, A kemény rögtől, min megállt a lábunk.
Mert nincs napkelte kettő, ugyanaz, Mert minden csönd más, - minden könny, - vigasz, Elfut a perc, az örök Idő várja, Lelkünk, mint fehér kendő, leng utána, Sokszor könnyünk se hull, szívünk se fáj. Hidegen hagy az elhagyott táj, - Hogy eltemettük: róla nem tudunk. És mégis mondom néktek: Valamitől mi mindíg búcsuzunk.
Néha azt hiszem, hogy itt vagy velem S ha becsukom szemem látlak is.. mellettem, Kedvesem..
Ha akarom érinthetlek, ha akarom fogom kezed s hallom lélegzeted.. Ha becsukom szemem, látom szép szemed s érzem illatod, mosolyod mert itt vagy velem, ha becsukom a szemem...
Ha akarom.. Akarom! Látlak.. egyre halványabban egyre csendesebben egyre fájdalmasabban
...várjunk, míg időnk betelik aludjunk, Kedves, csendesen s őrizzük egymás álmait....
A legalapvetőbb kritérium, hogy soha ne emeljen kezet a gyengébbik nemre. Egy férfi nem férfi, ha megüt egy nőt!Védelmezze őt, érezze a nő, hogy mellette mindig biztonságban van. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha ránéz valaki egy bárban, akkor azonnal leüti.
2. Nem számít, mekkora izommal rendelkezik!
Figyeljen oda az egészségére, de ne az legyen a legfontosabb, hogy mekkora a bicepsze. Egyáltalán nem fontos, hogy 30 vagy 90 kilót emelget a kondiban.
3. Lényegtelen, hány nő volt az ágyában!
Vannak, akik már a középiskolában megtalálták az igazit, és soha nem is akarnak mással lenni. Míg mások húzogatják a rovátkákat a noteszükben, és minden ujjukra jut egy csaj.
A legkalandozóbb természet is megérik a komoly kapcsolatra. Ki előbb, ki utóbb.
4. Legyen érzelmes!
Nem attól erős, ha soha nem sír, vagy soha nem mondja el, hogy mit érez. Sőt! Kifejezetten pozitív tulajdonság, ha ki meri mutatni az érzelmeit.
5. Álljon ki az igazáért!
Még akkor is, ha mindenki más véleményen van, és teljesen egyedül marad az érveivel. Álljon ki mindazért, amiben őszintén hisz.
6. Legyen megbízható!
Fontos, hogy mindig számíthass rá, a legnagyobb bajban és a legkilátástalanabb helyzetben is. Nem jó, ha önző, és mindig figyelmen kívül hagyja mások érzését.
7. Legyen divatos!
Nincs semmi gond a farmerral és a fehér pólóval. Ez is vonzó tud lenni. De nem kell mindig ebben járni. Cseppet sem von le a férfiasságból, ha kicsit odafigyel a divatra, és törődik azzal, hogyan lép ki az ajtón reggelente.Legyen igényes!
8. Legyen jó modora!
A mai világból kezdenek kihalni az úriemberek. Nem a 19. századi romantikára vágynak a nők, de az ajtókinyitás vagy a kabát lesegítése nem a világ. És a "köszönöm" szó használatától sem halt még meg senki.
9. Fontos a tájékozottság!
Ne csak egy témában legyen otthon! Tudja, hogy mi folyik a világban, és nem árt, ha véleménye is akad erről-arról.
10. Jó férj és jó apa!
Nem mindenki akar férjhez menni és akar gyereket. De aki egy családra vágyó nő mellett horgonyoz le, annak bizony számolnia kell a következményekkel. Ahhoz, hogy jó apa legyen, nem kell lehoznia a csillagokat az égről, csak mindig legyen jelen a gyerekek életében, és segítse párját.
Szia zanikó! Köszönöm a segítséget. Neked is van topikod? Írd meg légy szíves mi a címe és hol találom meg!
Én sajnos számítógépes analfabéta vagyok, soha nem tanultam és nem is dolgoztam gépen. Ez az első számítógép, amit bekapcsoltam.:) Időgép nagyon sokat segít eligazodni ebben a világban, ez úton is köszönöm.
A büszkeséget rendszeresen összekeverik a nagyképűséggel. (...) A büszkeség az én szememben egy olyan tulajdonság, amit valaki akkor tud elérni, ha szívvel-lélekkel megéli az életét, mind racionális, mind érzelmi szempontból. A büszkeség a gerinc tudata.
A nőnek csak egyetlen hibája van: elfelejti, hogy mennyire értékes. „Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon. Egy angyal arra járt, és megkérdezte: Miért töltesz annyi időt ezzel a teremtménnyel? És az Úr azt felelte: Látod az összes specifikációt, amelynek meg kell felelnem, hogy megformáljam őt. - Mosható legyen, de ne műanyag, több mint kétszáz mozgó alkatrészből álljon, amelynek mindegyike cserélhető kell, hogy legyen és mindenféle étellel működnie kell, képesnek kell lennie egyszerre több gyermeket a karjában tartani, megölelni úgy, hogy az meggyógyítson mindent a lezúzott tértől az összetört szívig, és mindezt mindössze két kézzel. Az angyalra mindez mély benyomást tett. - Két kézzel? Az lehetetlen! És ez a standard modell? Túl sok munka ez egy napra… várj holnapig, és fejezd be akkor! - Nem – mondá az Úr. – Már annyira közel vagyok, hogy befejezzem ezt a teremtményt, amely szívem legkedvesebbje lesz. Meggyógyítja magát, ha beteg, és egy nap 18 órát tud dolgozni. Az angyal közelebb jött, és megérintette a nőt. - De Uram, olyan puhának alkottad őt. - Igen puha – mondta az Úr. – De erősnek is alkottam. El sem tudod képzelni, mi mindent elvisel és legyőz. - Tud gondolkodni? – kérdezte az angyal. - Nem csak gondolkodni tud, de érvelni és egyezkedni is – válaszolta az Úr. Az angyal megérintette a nő arcát… - Uram úgy tűnik, a teremtényed ereszt! Túl sok terhet róttál rá. - Nem ereszt … Ezek könnyek – javította ki az Úr az angyalt. - Mik azok a könnyek? És mire valók? – kérdezte az angyal. És mondá az Úr: - A könnyek fejezik ki a bánatát, kételyeit, szeretetét, magányosságát, szenvedését és a büszkeségét. Mindez nagy hatást tett az angyalra. - Uram, zseniális vagy! Mindenre gondoltál. A nő valóban csodálatos. Olyan erő birtokában van, amelyekkel ámulatba ejti az embert. Képes kezelni a gondokat, és nehéz terheket hordozni. Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét, és véleményét. Mosolyog, amikor sikoltani, szeretne. Dalol, amikor sírni, volna kedve. Sír, amikor boldog, és nevet amikor fél. Harcol, azért amiben hisz. Kiált az igazságtalansággal szemben. Nem fogadja el a nem-et válaszul, ha jobb megoldást tud. Átadja magát, hogy családja gyarapodhasson. Elviszi a barátját orvoshoz, ha fél. Szeretete feltétel nélküli. Sír, ha gyermekei győzedelmeskednek. Boldog, ha barátai jól vannak. Örül, ha születésről vagy esküvőről hall. Szíve összetörik, ha közeli rokona vagy barátja meghal. De megtalálja az erőt, hogy elboldoguljon az élettel. Tudja, hogy egy csók és egy ölelés meggyógyíthatja az összetört szívet. Csak egyetlen hibája van: ELFELEJTI MENNYIRE ÉRTÉKES.” ( Lélektenger )
Oly árvák ők mind, az öregek. Az ablakból néha elnézem őket, hogy vacogó szélben, gallyal hátukon mint cipekednek hazafelé - vagy tikkadt nyárban, a tornácon hogy üldögélnek a napsugárban - vagy téli estén, kályha mellett hogyan alusznak jóizüen - nyujtott tenyérrel a templom előtt úgy állanak búsan, csüggeteg, mint hervadt őszi levelek a sárga porban.
És ha az utcán bottal bandukolnak, idegenül néz a napsugár is és oly furcsán mondja minden ember: "Jó napot, bácsi."
A nyári Nap, a téli hó, őszi levél, tavaszi friss virág mind azt dalolja az ő fülükbe: "Élet-katlanban régi étek, élet-szekéren régi szalma, élet-gyertyán lefolyt viasz: téged megettek, téged leszórtak, te már elégtél: mehetsz aludni..."
Olyanok ők, mint ki utazni készül és már csomagol.
És néha, hogyha agg kezük játszik egy szőke gyerekfejen, tán fáj, ha érzik, hogy e két kézre, dolgos kezekre, áldó kezekre senkinek sincsen szüksége többé.
És rabok ők már, egykedvű, álmos leláncolt rabok: hetven nehéz év a békó karjukon, hetven év bűne, baja, bánata - hetven nehéz évtől leláncolva várják egy jóságos kéz, rettenetes kéz, ellentmondást nem tűrő kéz parancsszavát: