Innentől kezdve meg az egyetlen logikus magyarázat Orbáné: az ami szolgálatok szopatni akarják a diktátort
Hát, persze. Ez így szokott lenni. Mindenki hibás, mindenki mindent rosszul csinál, kivéve a Főnököt és Felséges Vejét, akik egyszerűen sosem tévedhetnek.
Gyöngyösi ügyesen akciózik a gazdái érdekében. Nem összetévesztendő a ballibekkel, akik az ő gazdáik érdekeivel szemben akcióznak (legalábbis az egyik nem 0 valószínűségű konteo szerint.)
Elsőre szerintem is igen (csúnya lenne FBI-ra nézve, ha nem), a másodikra pedig nem (annak már füstje lángja lenne, ha a patásék elhallgatták volna már a kérést is).
Innentől kezdve meg az egyetlen logikus magyarázat Orbáné: az ami szolgálatok szopatni akarják a diktátort (értsd Magyarország kormányát). Mondjuk nem lenne tőlük idegen, lásd a Jóbaráton keresztül becsatornázott takonytengert.
És végül, vannak közvetett bizonyítékok, hogy jól felfogott érdekeik miatt pont leszarják a professzor urat. Ebben az esetben viszont a "függetlenek" porcelánboltos dúlása nem valami szerencsés akciózás.
Amikor még nem volt ilyen komilfó tolobáéknak Gyöngyösi Márton - hogy elillantak azok a régi szép idők...
"Úgy gondolom, pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára."
Nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon személye, illetve az, hogy a kormány közvetlenül segíti a férfi üzleti tevékenységét, és fél év alatt nem tettek semmit elfogása és kiadatása érdekében - mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Mittomén? Én dolgom? Minek ide az FBI? Le kell fogni, börtönbe vele, és utána fel lehet venni a kapcsolatot a kintiekkel. Olyan nagy elvárás az, hogy a miniszterelnök kis családja ne boltoljon körözött alakokkal? Meg az állam se? És amikor kiderül, akkor ne azzal a blődlivel próbálják befogni a szánkat, hogy áááá, csak névrokon?
Igen, tudom, az amcsik is beszopták. Intézzék el saját magukkal, ő dolguk. Én magyar vagyok, nekem a magyarországi események jobban fájnak.
Az említett hárombetűsöknek többet ér egy totális ellenőrzés alatt lévő bűnöző, mint egy elfogott, akinek a helyére újak kerülnek és kezdhetik az egész munkát előröl.
nehogy a déká legyen a következő usából kitiltott:-)
Elsőre, gyanítom, hogy igen. Másodikra, nem tudom. De: az Interpol létrejöttének éppen az volt a célja, hogy ezekre a kérdésekre ne kelljen, vagy ne így kelljen válaszolni. A nemzetközi körözés nem azt jelenti, hogy ha A ország kibocsátó rendőrsége valamilyen úton-módon megtudja, hogy a körözött személy B országban van, akkor ő tegyen lépéseket. Éppen ellenkezőleg. Azért jött létre, hogy ha B ország észreveszi, hogy a nemzetközileg körözött személy nála felbukkan, akkor ne szépen csendben lapítva várja meg, hogy na, észreveszi-e A ország vagy nem, hanem hogy saját maga tegye meg a szükséges lépéseket.
Drága barátom, nem mindegy, hogy kinek a szerverén van? Rágugliztam, itt találtam meg kapásból. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere által aláírt hivatalos levélről van szó, és teljesen mindegy, hogy milyen linken olvasod el éppen.
"... egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást az üzletember beutazásával kapcsolatban."
Egy: nem tudjuk, ez igaz-e. Kettő: lényegtelen. Itt nem az a kérdés, hogy mit mondott bármelyik schengeni ország, hanem az, hogy ha érvényben van egy nemzetközi elfogatóparancs, akkor mi, Magyarország, és nem akármelyik schengeni ország vagy a kínai császár, hanem mi, Magyarország, mit teszünk és miért és hogyan.
A diagnózisban azonban szintet léptünk a Pharaon-üggyel. Tudniillik, hogy a családjával és hazánkkal is üzletelő, sőt egyenesen a szomszédjába költöző szaúdi „üzletembert” körözi a fél világ. Jelentéktelen ügyekben csak, mint terrorizmus támogatása, nukleáris üzérkedés, csalás, miegymás. Az államnak meg valahogyan nem akarózik mégsem elfogni.
Erre mondta azt Orbán a Parlamentben, hogy ez csak egy amerikai titkosszolgálati játszma, és a CIA kellemetlenkedik vele.
A Demokratikus Koalíció bejelentette, ha már a magyar hatóságok nem teszik, ők értesítik az Interpolt és az FBI-t, hogy hol találják az urat. És beindultak a házmesterek: randa feljelentgetőnek nevezik a pártot és semmi, de semmi nem üt szöget a fejükbe a dologgal kapcsolatban. Lehet, hogy őket is sugarazzák valahonnan?
Magyarországon természetesen tudja. Nem is értem, mi neked ebben a meglepő, ez teljesen természetes. Az FBI egy másik ország szerve, az Interpol meg csak egy rendőrségek közötti koordinációs szervezet. Egyiknek sincs intézkedési joga Magyarországon.