Olyan havonta megjelenő, a fideszesség eszenciáját jelentő folyóiratról van szó, amelyikbe a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd, a kötelező újságíró-tudós-művész-híresember koktélon kívül.
Nem kell maszatolni. Kerényit Orbán nevezte ki és az ő felelőssége az is, hogy leváltják, vagy marad a pozícióban az adófizetők pénzét herdálni.
hajrá FIDESZ, hajrá Magyarok!
Aki ezekkel a gazemberekkel képes közösséget vállalni, az tegye nyiltan.
Igen Petya rád is gondolok: Neked elfogadható, hogy ellopták a MANYUP pénzt, ellopták a patikák tulajdonjogát, ellopták a trafikok üzemeltetőitől a megélhetést, ellopták az alkotmányunkat, és ellopják az adóforintokat stadionjaikra, KÖZGÉP-re. Ellopták a termőföldeket és ellopnak mindent, ami a kezük ügyébe kerül.
Aki ezekre szavaz, annak elfogadhatóak ezek a törvénytelenségek.
Az ázsiai „-isztán” végződésű államok vagy Észak-Korea propagandaminiszterei is csak sírva jegyzeteltek volna a sarokban olyan rendszerdicsőítő közpénzpazarlások láttán, mint az azóta érdeklődés hiányában megszüntetett „Alaptörvény Asztala” vagy a rendszerbarát művészektől megrendelt dilettánsan giccses festménysorozat.
Egyre többen cáfolják Kerényit: kezd kínossá válni?
Navracsics Tibornak nem szóltak a Magyar Krónikáról, Vizi E. Szilveszter elhatárolódott tőle, Stumpf András és Ablonczy Balázs pedig nemet mondott Kerényi Imrééknek. Ketten ugyanakkor már vállalják a feladatot.
"A lap a kormányfő munkatársaitól igyekezett megtudni, milyen üzleti tervekre alapozva indítanák a lapot, illetve, hogy mekkora költségvetési támogatást szánnak a lapindításra. Azt a választ kapták, hogy a Magyar Krónika kifejezetten Kerényi Imre projektje, ezért a Kormányszóvivői Iroda válaszolhat kérdéseikre. A Kormányszóvivői Iroda végül egyetlen mondatos tájékoztatást adott ki: „A január 9-én (csütörtökön) összeülő szerkesztőségi értekezlet megállapodásai és eredményei után tudunk a Magyar Krónika néven induló havi folyóirattal kapcsolatban részleteket mondani”.
A lapnak Stumpf András és Ablonczy Balázs Heti Válaszos újságírók is arról számoltak be, hogy kaptak megkeresést a Magyar Krónikával kapcsolatosan, de elutasították azt.
"Tegnapelőtt megkaptam a felkérést, tegnap pedig megköszöntem, de visszautasítottam" - számolt be a hvg.hu-nak Ráday Mihály városvédő,.."
Kálomista Gábor filmproducer még nem válaszolt a felkérésre, de el fogja fogadni. “Beszéltem Kerényivel, aki nagyon pozitív szemléletű újságot szeretne. Jó ötletnek tartom, ha egy olyan lap születik, ami arról szól, hogy nemcsak kudarc van ebben az országban, hanem sikerek is” – mondta az Origónak.