Múlt héten láttam egy műsort, amiben dohányboltokat teszteltek. Az eredmény elég elkeserítő volt. 9-ből 5 boltban tudott kiskorú cigihez jutni.
Ekkor merült fel bennem, hogy ennyire nem félnek az eladók a szankciótól vagy részesedést kapnak a bevételből? Miért nem ellenőriznek minden kétes személyt? Miért éri meg nekik kockáztatni az állásukat?
Gyurcsány a hibás, nem mondtuk még? Mindenért az emúttnyócév a hibás, nem értitek? Mi csak jót, jól, hibátlanul csinálhatunk. Az, hogy nincs legális beszerzési lehetőség ott, ahol eddig volt, az nem a mi hibánk, hanem a négyéve elmúttnyócé. Hát hiába magyarázza ezt már minden szócsövünk, nem akarjátok megérteni!!!!!!!!!!! A csempészet fellendülése az az emelkedés jele, pupákok. Hasitunk!
de elvileg az állam örül annak, ha kevesebben veszik meg a cigit, nem? mert elvileg azt akarják, hogy kevesebben dohányozzanak
Igen, de ezt az állam ( a párt!), csak elvileg akarja. Gyakorlatilag csak azt akarja, hogy a hívek némi pénzhez jussanak. Még azon az áron is, hogy a állam az adókon keresztül nagyot bukik.
Erről én is olvastam valahol egy cikket. Hogy bizonyos idő elteltével milyen kedvező mellékhatásai vannak, ha elhagyod a cigit. Ez a 15 év meg... Mire benő az ember feje lágya, hogy tényleg le kellene tenni a ciigt, addigra már rég kifut az időből. Ki sem derül. hogy tényleg tüdőrákban halna-e meg 15 év múlva...
Az nagy kerülő. A csempészek meg kreativak, mindig a hatóság előtt járnak.(mindenben) A drónok/kopterek árának csökkenésével fellendül majd a légi csempészet.:)))