A Haza és Hladás Alapítványt az USA pénzeli...
ENNYIRE jó volt Bajnai pár hónapig a háttérhatalmaknak ?
Vagy már tényleg tarthatalan, hogy a bankoknak vissza kell adni azokat a pénzeket, amit azzal a hazugsággal kölcsönöztek, hogy svájci frank alapú?
Orbán mégiscsak rosszul kezeli a pénzszivattyút?
Mindenesetre ez azt jelenti, hogy már BIZTOS hogy hazai pályán nincs eléggé támogatott párt vagy személy, aki változást tudna kieszközülni.
Ha itt újabb fordulat lesz, az bizony az USA pénze és munkájának lesz köszönhető...
Bizonyára izlés, habitus, irányultság meg ilyesmik, de nekem soha nem feküdt Orbán. Azzal együtt, hogy ő tudta integrálni a jobboldalt, a katasztorfális 94-es vereség után az Orbán által -jól, nagyon jól- vezette Fidesz volt az egyetlen opció a jobberek körében. Enélkül nem válhatott volna kormányképes erővé a jobboldal.
De én valahogy mindig idegenkedtem tőle. De hát ez nem is fontos.
Az viszont igen, hogy a baloldal azt képzeli: ha lefejezi a jobboldalt, akkor okay, kezében a hatalom. Én innen eredeztetem az Orbán fóbiát, úgy gondolják ha a vezért kiütik, akkor vége. Vége az egésznek, a jobber oldal többé nem létezik, nem kell számolni velük.
Szvsz jó ez így, amíg ilyen egyszerűnek gondolják, addig nem kell tartani tőlük. Ez kb. az a szint ami veszélytelen a jobboldalra.
Varga Mihály annyit hozott össze belőle, hogy "van ami elhangzott, van ami dokumentumokban is szerepel... ez a dokumentum is olyan, hogy nem mindenhol van megfogalmazva... azt megfogalmazták, hogy a közkiadások túlságosan magasak".
Pedig mondhatta volna, hogy persze, hogy van ilyen lista, itt van... és bemutatja.
Ezt nem szabadna lebecsülni, mert -ha már itt, a neten van- a politikai betevőt is innen csipegeti fel a jónép.
Jellemző a példám szvsz, míg nem volt szélessávú net, addig -hétvégén- vettem a baloldali heti- napilapokat is. Nem lehetetlen, hogy a magamfajta kőjobberek hiányoznak az ÉS meg a Népszava olvasótáborából az utóbbi időkben.-) Talán ezért kerültek nehéz helyzetbe, a mi elmaradásunk okozott nagyobb pénzügyi gondokat. De erről alapvetően a net tehet.
"Csak azt akartam mondani, hogy a köztévét (és amint lehetett, a közrádiót is) a "balos" kormányok azonnal nagytakarításnak vették alá és saját képükre formálták. Az Orbán-kormány meg nem."
Kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi is az IMF igazi célja? Szerinted miért hozták létre? Miért tagja hazánk is? Szerinted kiknek adnak pénzt és miből? Szerinted hazánknak milyen feltételekkel kellene pénzt adnia, mennyit és mekkora kamattal?
Eszem ágában nincs megcáfolni a hitedet, mert hitet amúgy sem lehet.
Azt gondolsz amit akarsz.
Én jelenleg egy ellenzéki pártnak segítek abban, hogy alternatív médiafelületeket találjunk a politikai üzeneteik számára.
És pontosan tudjuk, hogy semmi de semmi esély sem a közrádióban sem a köztelevízióban. A kereskedelmieknél vannak lehetőségek, mert ott más reflexek működnek, de az nem az én dolgom, ahhoz annyira nem értek. De ott is kell a kreativitás, hogy valaki egy országosba bekerüljön.
Ha lenne klasszikus lehetőség, akkor nem görcsölnénk annyit az alternatív, és ma még kevésbé hatékony, de sok lehetőségekkel kecsegtető megoldások keresésén.
De nincs.
Ezt tudomásul vettük, keressük azt, ami működik és hatékony.
És az spec nem hatékony, hogy án téged győzködlek, hogy a médiatanács spec vérfideszes mameluksereg.
Én ezt tudomásul vettem, és ennek figyelembevételável csinálom azt, ami szerintem a mai ellenzéknek hasznos.
És nem foglalkozom ma már azzal, hogy noname nickeket győzködjek arról, hogy mi is a valóság.
Nem számít ugyanis.
Csak az számít, hogy lett-e elérés aznap mondjuk 100 ezres nagyságrendben vagy sem.
Szerintem a mostani kormány elvtelen. Olyan, hogy "keresztény-nemzeti-értékkonzervatív" szinte értelmezhetetlen. A hazai lakosság nem vallásos, elsősorban anyagias. Az értékkonzervatív szót szinte értelmezni sem tudom, a magánnyugdíjlopás, baltás gyilkos elengedés, IMF és egyéb hazudozások után nehéz értéket találni a kormányzásukban. Morálisan mindenképp megroppantak már régen.
Szerintem a hazai gazdasági, üzleti élet kizámítható üzleti környezetet és piacgazdaságot akar, a versenyszférával egyetemben. Ezzel szemben az idősebbek meg inkább szocializmust. Ébből az lett, hogy az idősebbeknek a Fidesz és az MSZP is szocializmust játszik (MSZP esetén játszott) csakhogy erre nincs meg a gazdasági teljesítmény. MSZP alatt államadósságnövekedésből bírták ezt elérni, utána a Fidesz MANYUP lopás, majd adóemelés cunami elemekkel operált, de ettől a hazai gazdaság leült. A fiatalok elvándorlása felgyorsult. A hazai lakosságot nem érdekli az ideológia. Nagyon is tisztában vannak vele, hogy adott esetben egy előremutató, reform lépés, ami az országnak hosszútávon jó, az nekik rövid távon rossz. Ugyanakkor a gazdasági realitás és apolitikai Ígéretek kezdenek nagyon eltávolodni...
Ja ... kár, hogy vissza lehe nézni az arhíumot ... és akkor kiderül, hogy mégsem hazugság.
Az utóbi időben a korrektség morzsáját mindössze egyszer tudtam felfedezni ... azeri baltás ügyben, amikor egy szakértő egy mondat erejéig arra utalt, hogy bizony semmiféle garancia nem szerepelt a lobogtatott levélben.
Az IMF kapcsán ellenben egyetlenegyszer sem hangzott el, hogy az MN által hivatkozott lista spekuláció, nem létezik ilyen levél ...
Én azt látom, hogy a fiatalabb korosztályok még annyira sem fogékonyak a baloldali propagandára mint mi:-)
Illetve talán sokkal mélyebben gyökezedzik ez, már a kulktúrában/fogyasztásban is megjelent. Olyan pici kis jelek mutatják, pl. hogy a torrent oldalakon baloldali zenekarok zenéit csak elvétve találod meg -ha egyáltalán-, jobbert ellenben egyenesen ömlesztve.
Nekem úgy tűnik a balod propaganda nagyon hatástalan, ellenben a jobber a mindennapok részévé kezd vállni. A trendek pedig tartósnak tűnnek, sőt. Ennek megfelelően a balos médiák is visszaszorulóban, egyre kisebb rájuk a kereslet.
A hagyományos média eleve visszaszorulóban, hanyatlása folyamatos. Hitelessége pedig szintén kritikus mértékben erodálódott.
A Fidesz pozíciói e térfélen azért erősek szerintem, mert a baloldali hitelvesztés 2006 óta folyamatos és drámai mértékben történt. Nálunk viszont csak mélyen elkötelezett és politikaiilag már a vallásossággal egyenértékű hittel rendelkező papíralapú médiák léteznek a baloldali térfélen.
Az ilyen propaganda viszont nem tartható szvsz. Szélső értéken vizsgálva meg pláne nem. Pl. egy cigányterror által sújtott faluban nemhogy a Népszabadság vagy a Népszava, de még a Magyar Nemzet sem túl hiteles.
Az pl. nettó hazugság, hogy a köztévé és közrádió fideszes szócső lett, ahol nincs kritikus hang. Nem kell hozzá sok, hogy az ember ezt cáfolja: elég bekapcsolni őket."
"Baloldali liberálisoknak szabad lesz minden.Ez természtes."
Selmeczi Gabriella a saját szájacskájával mondta, hogy az a demokrácia igazi kiteljesedése, ha az emberek közösen ezeket a dolgokat átrágják, és aztán hoznak egy olyan döntést, amit majd valaki végrehajt.