Keresés

Részletes keresés

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 184

Hindu oldalról megközelítve úgy tartják, hogy a spirituális önmegvalósítása alapja és első lépcsőfoka az, hogy lemondásokat végzel, a legelapabb lemondás pedig a húsról való lemondás, vagyis vegetáriánussá válsz. És ezzel gyakorlatilag még semmit nem tettél, mert ez az alap. A többi csak ezután következik, de ha e nélkül kezded el a spirituális ünmegvalósítást, az megfelel a bort inni, vizet prédikálni kategóriának, vagyis nincs összhangban az ahimsa, a dharma és az egyéni karma (cselekedet). Még a keresztény tízparancsolatban is ott van a "Ne ölj" parancsolat, Isteni kinyilatkoztatás, Isteni szakrális törvény, s nincs külön feltűntetve ott sem, hogy ez a parancsolat csak emberre vonatkozik.

Sokan tartják magukat úgy spirituális embernek, hogy közben alapvető szakrális Isteni törvényeket szegnek meg, kedvükre-kényükre csak olyan dolgokat ragadnak ki a szentírásokból, amelyek egojuk céljait szolgálják. Azonban ez sokkal inkább egy nagy spirituális kotyvasz, semmint valódi spirituális önmegvalósítás.

Előzmény: Törölt nick (178)
mahadas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 183

A Cynic neve jó,hogy szóba került,illik a topic témájához.Nekem a Portal Ep a kedvencem,de amúgy mindkét nagylemez tökéletes a maga nemében.

mahadas Creative Commons License 2011.09.22 0 0 182

Jó,akkor légyszíves mondd el,hogy nyilvánvalóan mit nem értek szerinted,abból,amit írtál?Hogy Káli istennő nem Isten,akinek a szentélyében áldozónapokon nem fogok bokáig gázolni a levágott kecskék és csirkék vérében,amely állatáldozatokat aztán,naná,hogy elfogyasszák?Hogy csak a vaisnavák és a dzsaivák élnek az általános erkölcsi rend szerint a világon,máshol sehol?Hogy a buddhisták nem esznek húst?Ha százegyszer írom le,hogy a tehén egy bölcs és szent jószág,akkor már oké a dolog?Mi Istenről beszélünk,Isten pedig maga a kinyilatkoztatás,rátapintottál a lényegre.A gyors dolgokat viszont általában nem szeressük,ezzel a gyorstalpaló kurzus-elmélettel nem találtad el a fejét a szögnek.Hiába,az elméletek márcsak ilyenek. 

shaddam Creative Commons License 2011.09.22 0 0 181

Nem tudod esetleg, hol lehet kapni bacalhaut Magyarországon? Mármint alapanyagot. Régóta ki szeretném próbálni.

Előzmény: Törölt nick (179)
SolarTom Creative Commons License 2011.09.22 0 0 180

Nem is tudom, mi a nagyobb tragédia - az, hogy a hétvégén élvezettel benyomtam egy steaket, vagy az, hogy 180 hozzászólás alatt most kerül csak elő a CYNIC neve.

http://www.youtube.com/watch?v=pNGCJzPzAp0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9-fOpoLtj7U&feature=related

Aki nem ismeri őket, az egyen tehenet és kezdje a tőgyével. :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 179

En inkabb husos vagyok, mint halas, de eltem jonehany evet mediterran orszagokban, foleg part menten, igy sok haletellel es tengeri herkentyuvel talalkoztam. Tudom ajanlani a bacalhau com natas es a bacalhau a bras eteleket, fenseges tokehal koltemenyek. Es ha mar Portugalianal tartunk, erdemes elmenni Setubalba, mert ott az utcan sutik a friss halat es olyan finomat keves helyen lehet enni.

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 178

Lehet, de egyaltalan nem biztos. A lelek ugyanugy valaszthat egy harmonikus, boldog es husevo eletet is. Szoval ez a karmikus "erv" eleg gyenge.

Előzmény: Nyugalmas (174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 177

nyilvánvalóan nem értetted, amit írtam.

De úgy látom, nem is zavartatod magad, inkább kinyilatkoztatsz. 

Egy gyorstalpaló "vegyük ki a buddhizmusból és a hinduizmusból mindazt, ami illik a világképünkbe"-kurzus minden bölcsességét ide zúdítottad. 

Előzmény: mahadas (144)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 176

S hogy kicsit oldjuk az ellentétek egymásnak feszülését...

A kétlemezes török-francia Asia Minor második lemezéről:

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 174

De lehet. Például a hindu hagyomány szerint te azzal, hogy eszel húst, lehet azt választod, hogy következő életedben disznótestbe kerülsz és téged esznek majd meg.

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 172

Honnan tudod, hogy az allat nem ajandekozza oda magat? Nem lehet, hogy a lelek olyan eletet valaszt, ahol megtapasztalja az aldozat es taplalek sorsat?

Előzmény: Nyugalmas (150)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 171

En mar sajnos igen:(

Viszont tudom ajanlani a portugal haleteleket, fantasztikus dolgokat tudnak kihozni pl a tokehalbol.

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 170

Én is úgy tudom, hogy amikor a Yes megalakult, akkor a tagság fele vagy egésze a vegetarianizmusban is egyetértett. Azt nem tudom, hogy később is tartották-e mindezt, mindenesetre az isteniség, Istenazonosság szerintem is jócskán kiérződik a Yesből, messze menőkig a legszellemibb prog-muzsika. Nagyon jó a többi banda is, de a Yes és a többi zenekar között mégis van egy szakadék. A Yes, mintha a lelki világból, az Égből szólna, a többiek pedig még a Föld és az Ég között oszcillálnak, nem olyan kristálytiszta náluk a lelki-szellemi célirány, mint a Yesnél (itt csak az 1980-as Drama lemezig vonatkozóan írom mindenzt).

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 169

Az, hogy az elet szenvedes, egy valasztas es dontes. El lehet ugy is erni a felebredest, de valaszthatod a derut, boldogsagot es harmoniat is.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 168

Viszont rengeteg metant fingik, ami karositja a legkort. Egyebkent ha ennyire a fejlodes ellen vagy, hogyhogy hallgatsz zenet es netezel? Ezzel iszonyu merteku szennyezest csinalsz.

Előzmény: Nyugalmas (139)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 167

Ez hogy jon a vegetarianizmushoz? Btw, Hamvas vega volt? Azt tudom, hogy dohanyos volt, de a vegetarianizmusarol sose hallottam.

Előzmény: Nyugalmas (138)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 166

Megtörtént.

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 164

Nem tudom, hol lehet átírni a topic címét.

Előzmény: agymosott09 (162)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 163

"Az erősebbnek nem megölni és megenni kell a gyengébbet,hanem épp ellenkezőleg,védeni,ápolni,gondozni és felemelni."

Példaértékű hozzáállás! Sajnos ritka ez, főleg itt a fórumon.

A hindu hagyományban úgy tartják, hogy a húsevők következő életükben lehet, hogy disznótestbe kerülnek, és majd őket eszik meg. A karmikus visszahatások nem feltétlenül ebben az életben következnek be. Az állatokat pedig azért kellene felemelni és nem gyilkolni, mert karmikus vonatkozásban ők várnak a következő létformára, a kedvezőbb anyagi testre a felszabadulás, a szamszárából való kikerülés érdekében. Így tartja a hindu hagyomány...

Az ember viszont beleesik az "egyszer élünk és létünk nem több anyagnál, ezen túl nincs semmi" tipikus nyugati hibába, és nem számol a következményekkel. Az ember felejt, de a karma nem...

agymosott09 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 162

kéretik a topic címét kijavítani. helyesen: "A progresszív rock és az ezotéria"

shaddam Creative Commons License 2011.09.21 0 0 161

shaddam Creative Commons License 2011.09.21 0 0 160

Előzmény: Nyugalmas (159)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 159
Előzmény: shaddam (156)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 157

A növényi táplálékszerzés is valahol ölés, a fa kivágása is. Azonban a növény jóval alacsonyabb tudati szinten van az állatnál, így ez a kisebbik rossz.

Előzmény: Törölt nick (154)
shaddam Creative Commons License 2011.09.21 0 0 156

Ne terelj. Szerinted az evolúció hülyeség? Hamis tan?

Előzmény: Nyugalmas (155)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 155

A válasz ott van a Hamvasi idézetek között mélyen átvilágítva.

Előzmény: shaddam (153)
shaddam Creative Commons License 2011.09.21 0 0 153

Ezek szerint az evolúció blöff, nem igaz? (vigyázz a válasszal, mert egy hajszál választ el attól, hogy komplett idiótának tűnj)

Előzmény: Nyugalmas (147)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 152

*illatok

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.21 0 0 150

Hazudnék, ha azt mondanám, nincsenek jó ilatok egy pecsenyésnél. Viszont felfordul a gyomrom attól, hogy az a pecsenye az milyen áron került oda. Más egy fa esetében, ami a termését odajándékozza. Az állat az nem ajándékozza oda magát, az ember erőszakot követ el rajta. 

Előzmény: shaddam (148)
shaddam Creative Commons License 2011.09.21 0 0 148

Milyen érzés neked elmenni egy pecsenyesütő mellett? Gondolom gyertyát meg koszorút azért nem viszel mindig magaddal, de egy om mani padme hum legalább elhangzik halkan mormolva.

Előzmény: Nyugalmas (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!