KDNP-s és fideszes politikusok által jegyzett alkotmány-előkészítő eseti bizottság egyik munkacsoportja alkotmányos szintre emelné a magzat fogalmát. Az alkotmányjogász szerint viszont a magzat alkotmányos védelme azt jelenti, hogy Magyarország szigorúbban büntetné az abortuszt, mint Írország.
Ugyan már, ilyen misztikus cuccokat inkább ne vegyünk bele a szabályozásba. Te érezted, más meg esetleg nem érezte, vagy korábban érezte volna.
Ez olyan, mint a "megmozdulás". A magzat mozog, és egy idő után ez érezhetővé válik. De addig is mozgott. Csak nem érezte az anyja. Egy másik nő esetleg hamarabb is megérezte volna, vagy még később se.
ebben az esetben csak akkor kellene az abortusztötvény ezen fokozatán gondolkozni ha a társadalom tökéletes.
Mind abban, hogy észreveszi a bajt, mind abban, hogy elfogadja a gyermekétől megváló egyén döüntését ítélkezés nélkül.
Ilyen meg sosem lesz.
nézd én láttam itt olyat, hogy a már unokákat nevelő iszonyú jólelkű nőt hányan ítéltek el azért, mert a községen belül odaadta az ötödik gyermekét egy gazdag és gyermektelen párnak nevelésre.
nem titkolta, hogy a gyermeke, felvállalta és maga a gyermek érdekében tette amit tett de a társadalom beteg ahhoz, hogy minden tagja megfelelően kezelje az ilyen helyzeteket.
Oké. Dolgozz ki egy következetes, az öntudati szinteket használó emberiéletvédelmi rendszert és kezdődhet a vita. - Nemigen fogok tudni belekötni, ha tényleg következetes. Milyen szintű öntudat alatt pusztítható aktívan az ember?
"Egy megfogant magzat NEM csak a NEMző szülőké, hanem a NEMzeté is!"
Szerintem egy individualista kultúrkörben minden élet elsősorban a saját magáé, és meg kell várni, amíg valaki saját maga dönt az életéről (mármint hogy kell-e neki vagy nem), nem pedig helyette kell ezt megtenni.
A tudat kialakulása nem egyenlő a biológiai születéssel, proprioceptív és külső perceptuális tapasztalatok+ az önindította aktív mozgás segíti a kialakulását. Az anyától való elkülönülés, az "én és a másik", durván (és egyénenként eltérő módon) a 8. hónap környékét tapasztalható. Ekkor jelenik meg a szeparációs szorongás is. Az öntudat pedig kb 18 hónapos korban alakul ki.
>>Ez a kérdés elsôsorban nem politikai kérdés, és a 2/3-ot nem az abortusz törvény megváltoztatásáért kapták.
Tartok tőle, hogy ebben tévedsz.
Az abortusz törvény eleve hamis beállítás, a lényeget jobban kifejezi az embrió törvény, az embrió jogainak deklarálásával.
A társadalmi érdek és joghatóság nagyon is felmutatható a kérdésben, még akkor is, ha az ütközik az egyén szabadosságból eredetezhető kvázi jogával.
Emiatt politikai természetű a döntés, pláne abból a szempontból, hogy miként fogalmazzuk meg mi magunat magyarországiak. Társadalomként tekintünk magunkra vagy egyedi országlakóként.
Itt érhető tetten a 2/3 és nem ott, hogy Semjén mit akar.
A 2/3 jogot biztosít a berendezkedés újrafogalmazásához, így társadalom és egyén jogainak összhangba hozásához is.
De van ... normális esetben az ember lánya ezt a döntést nagyon nehezen hozza meg. Még akkor is, ha, mint az egyik barátosném esetében, erőszak eredményeként maradt terhes valaki. Egy egészségesen gondolkodó ember lelkében ez nagyon lassan gyógyuló sebet okoz
Vagy lehet tudomásul venni, hogy a nők párválasztó tevékenységének kicsit komplexebbnek kell lennie, mint a férfiakénak (az utóbbinak elég épp csak nem belehalni az aktusba... : ))) ). : )))
bocsi, akkor mondhatom azt, hogy nem adok adót óvodákra, iskolákra, más gyerekének családi pótlékra, hogy tisztelt földhözragadtságodhoz igazítsam magyarázatomat
Hát nem.... nekem eddig ( és ez már valószinüleg végleges állapot ) csak kihordott terhességeim voltak, de teljesne középkorinak tartom, hogy bárkit erőszakkal rákényszeritsek 9 hónapos terhességre.
Nem létezik kárenyhítés. Ha azt mondod, hogy micsoda károkat okoz egy nőben lelkileg egy abortusz, egy örökbe adás egy életre pszichés károkat okoz. Azt nem lehet anyagiakkal kárpótolni. És a gyereket sem.
Az örökbeadás mindig traumát okoz, csak a mértéke kérdéses. Ezt is tapasztalatból mondom. Láttam esetet a legszeretőbb gondoskodás mellett is eljön az az idő, mikor ez nagy gondot okozhat a gyereknek, de az anyának is.
Nem olyan egyszerű kérdés ez, ahogy ezt a fotelben elmélkedők elgondolják.
Ha mindenre ilyen csodahatékony megoldások léteznének, már rég eljött volna az Isten országa.
De nem jött el, mert az összes ilyen elvágólagos, látszólag egyszerű megoldásokat mindig megcáfolja az élet sokszínűsége.
Ha pedig ráerőszakolod a fotelban gyártott mindenféle elméletedet a világra, csak rosszat teszel mindenkinek.
off: ráhagytam Ámokfutárra ezt a nézetét, mivel van amiben megingathatatlan és inkább azt hangsúlyoztam:
ettől függetlene dolgok is vannak.
ismerem már annyira, hogy semmiféle belátásra nem képes, tahát fölösleges győzködni, inkább arra világítok rá hogy az amit állít nem zárja ki a másik nézetet.
az ateista de hívő: semmilyen gyülekezethez nem tartozok, és összességében efogadom: van valami rajtunk kívüli és valós hatalom akit mindenki másként nevez, más emberek más szabályokat és ceremóniákat alapoztak felé kik ihletből kik anyagi megfontolásból de az alapokat mindig emberek rakták.ezáltal mindegyik deformálódik, az emberek, rendszerek képéhez ferdül. tiszteletben tartom mindenki hitét és nem sértem meg azzal, hogy meg akarom győzni: hamis a hite. Neki szüksége van rá. Maradjunk ennyiben.